עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by VIPERANAF,

הציון שקיבלתי הוא וגם קיבלתי 5000 בגרסת 05 ולא הייתי בטוח אם זה טוב מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 515 צפיות
  2. יש לי מאורר אחד ג'נרי מעאפן שמכניס אוויר מקדימה עושה כזה פוו... פו... (קולות של רוח חלשה חחח) סמארט פאן 2 מוציא אוויר מתחת לספק. עובד על בערך 3.5 אלף סלד סמארט פאן 2 מוציא אוויר בגג. גם הוא בסביבות ה 3 אלף סלד מה אתם אומרים ? נ.ב המאורר הג'נרי עובד טוב יחסית למה שהוא שווה יש לי 8 מאוררים בבית אני יכול להחליף אבל זה עדיין ישאר חלש.. מה אתם אומרים ?

• 12 תגובות
    • 784 צפיות
  3. Started by Vatos-Locos,

אוקי אז ככה לפעמים שאני משתמש במחשב ומדליק את הקטודה בזמן הפעולה המחשב נתקע רק לפעמים לא תמיד... בכל מקרה הקצוות הקטנות של הקטודה נהייו חומות כאלה כאילו משהו נשרף ובקצה אחד של הקטודה נהייה סדר בזכוכית.. קיצר הקטודה בת 3 חודשים בערך ( יש מצב ל4 ) קיבלתי אותה עם המארז SIMBADDA - (מפנדה..) ו........ השבוע הזכוכית עצמה נפרדה איפה שהיה סדק וכל הקטע המוזר זה שהקטודה לא זזה מהמקום בכל הזמן הזה.. אבל היא עובדת המון המון המון לפעמים שבועיים-שלוש רצוף. מתוך ה3 חודשים נגיד שיש לי אותה נטו היא עבדה 3 וחצי חודשים בקיצור התנתק לי שם משהו שהוצאתי את הקצה הקטן איפה שהזוזית התנתקה הקטודה כאילו יצאה מהבית שלה בצד אחד אז החזרתי את הזכוכית והקטודה נכנסה שוב לכיס הקטן הזה שהיה שם חחח מה שלא י…

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. אני גיליתי את הנושא לא מזמן, אבל אין לי שום ידע עליו. מישהו יכול לתת לי מקור כלשהו שאני יכול ללמוד על אוברקלוקינג ואיך עושים את זה?

• 1 תגובה
    • 513 צפיות
  5. Started by Void,

יש לי בבית מעבד 1.8 פרטים: p4 1.8/512/400/1.5v ליבת קוסטה ריקה(ניראה לי) מה אתם אומרים?

6. Started by PART MAN,

יש לי לוח אם של PARTNER

• 8 תגובות
    • 514 צפיות
  7. Started by CyberSpider,

עשיתי טיפול למחשב וגיליתי שיש לי קצת אבנית על צינורות ופיטינגים (היה גם גוש קטן בתוך המיכל במקום מאוד מוזר). איך ממים מזוקקים הגיעה אבנית זה אני לא מנין (אלא אם כן אוטו דיפו מוכרים מיי ברז כמים מזוקקים...). איך אני מנקה את זה עכשיו? יש דרך כימיקלית (טבליות, אבקה, נוזל) לשטיפת המערכת או משהו אחר? תודה

• 11 תגובות
    • 775 צפיות
  8. Started by Elad_m,

שלום לכולם, לפני הכל המפרט שלי: e6300 abit kingstone 512 ddr2 667X2 GPS-400AA-101A Chieftec‎-ספק קירור המעבד הוא קירור סטוק+שדרוג קל(תעלה+מאוורר שמכניסה אויר קר למעבד) במארז עצמו ישנם עוד 4 מאווררים אחד שמכניס אויר לדיסק קשיח,אחד שמוציא אויר בחלק האחורי , אחד שמכניס אויר לאיזור הכרטיס מסך והמאוורר של הספק שמכניס אויר לכיוון המעבד. הטמפרטורה של הליבות 45 במנוחה 62-67 במאמץ מלא. ולשאלות: 1.האם הסירקולציה נשמעת תקינה?(נראה לי שלא בגלל שיוצא ש4 מאווררים מכניסים ורק האחורי מוציא אשמח לדעתכם) 2.האם הטמפרטורה של המעבד סבירה? 4.בחלק התחתון של המעבד (הצד שנוגע בלוח אם)יש מדבקה לבנה קטנה האם אפשר להוציא אותה? יכול להיות שהיא משפיעה על החום? 3.האם אני יכול לעשות oc סולידי(גג 2400 ג…

• 10 תגובות
    • 919 צפיות
  9. Started by Hellgirl,

קניתי X1950Pro שיגיע עוד מעט ועשיתי משתמש חדש כי קיבלתי באן מוזר מאיזה "מנהל" שמוק פה באתר שאני לא אזכיר את שמו.... ("כי אז הוא יכעס") עכשיו התקזזתי לשתי אשפרויות כלומר סיננתי הכל והגעתי לשתי אפשרויות: 1. Arctic Cooling Accelero X2 שמעתי ביקורות מעולות... 2. Zalman V900 המוצלח מניסיון היה לי אחד כזה הוא מעולה!

• 3 תגובות
    • 572 צפיות
  10. שאלה לגבי מאוררים לכ.מסך ARCATIC VS ZALMAN שלום יש ברשותי SAPPHIRE ATI RADION X800 PRO R420 האם הדגם של ארקטיק Arctic-Cooling ATI Silencer 4 מתאים לכרטיס מסך של חברת SAPPHIRE ומה יותר טוב מבחינת רעש וטמפ' ארקטיק או זלמן בתודה

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  11. שלום יש לי מעבד ATHLON 64 3200 עם הקירור המקורי. והיה לי על הגוף קירור המקורי מין חומר טרמי (לא פד בד טרמי..) והוא היה עושה את העבודה טוב ומקרר טוב ולפני כמה ימים החלפתי את זה במשחה טרמית של THERMAL TAKE והיה לי גרוע, ואז החלפתי למשחה AS5 ונהיה עוד יותר גרוע והמחשב במאמץ מתכבה לפעמים כי הטמפ' מגיע ל60C המעבד מגיע מקסימום ל60C זה בסדר? אני יכול לבטל את הכיבוי של המחשב בביוס אבל זה ההגנה ואני לא יודע אם 60C זה בסדר למעבד שלי? אני לחא יודע מה לעשות המעבד במנוחה 42-45 מעלות ובמאמץ גג עד 62מעלות זה בסדר? :s05:

• 86 תגובות
    • 11k צפיות
  12. אהלן חברה. אני כרגע עם Q6600 על OC של 3.6GHZ עם מתח 1.418V והבעיה שיש לי זיכרונות של SAMSUNG 2 סטיקים 1GB ועוד סטיק של 2GB של KINGSTON. עכשיו אין עליהם קירור ולא ניראה שהם בו נגיד לOC. אז השאלה אם אני קונה קירור מיוחד לזיכרונות (hear spreaders) משהו טוב שמיועד לאוברקלוקינג. אני יוכל לעבור בשקט את התדר שלהם? לפחות ב 50 MHZ.

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. נניח שיש לי מקרר קטן ללא שימוש ואני רוצה להפוך אותו למארז. היתרונות שאני רואה בזה הם שניים עיקריים: 1. יתרון הקור למרות שבדקתי את כל החלקים שיש לי במחשב ולא מומלץ שהם יעבדו מתחת ל10 מעלות אז צריך לדאוג שהטמפ' לא תהיה נמוכה מידי. 2. השקט. הוא גם יהיה סגור והבידוד שלו די טוב וגם הדבר היחידי שיעשה רעש זה ההרדיסק כי לא יהיה צורך במאווררים. הבעיה הכי גדולה שאני מצליח לחשוב עליה היא הלחות ופה באה השאלה, האם כאשר הדלת לא תפתח תוכל להכנס לחות והאם ע"י פיזור סיליקה-ג'ל (הכדורים שסופגים את הלחות) הבעיה תפטר ביעילות? למישהו עולים עוד דברים שיכולים לגרום לבעיות? מישהו ניסה לבנות (או בנה) דבר כזה? לסיום נתקלתי היום בפלטות לדים שעד היום לא ראיתי ונראה לי שזה יחסית חדש. זאת פלטת …

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  14. Started by qpalzm,

אני מתכנן לנסר חור בתקרת המארז ולהרכיב שם מאוורר 120mm, אבל אני זקוק לטיפים בנוגע לגודל החור וכיצד להתאים אותו למאוורר ולגריל. כמו-כן באיזה כלים כדאי להשתמש? מומלץ להוציא את הלוח לפני? תודה.

• 1 תגובה
    • 620 צפיות
  15. היי, קניתי מחשב גיימינג עם המפרט הזה, וקניתי את ה I7-6700K עכשיו הוא 4.0GHZ והטורבו 4.2GHZ, אם אני רוצה לעשות לו OC מה המקסימום שהוא יכול להגיע עם הקירור הזה? אמרו לי שלא אפשרי כי האוברקלוקינג לא יהיה יציב וגם המחשב יתחמם יותר מידי (עכשיו מקבל 40 מעלות בערך בשימוש רגיל). את זה אמרו לי בפורום אחר, אבל שאלתי חבר שדי מבין בזה אני חושב והוא אמר שאפשר להגביר את העוצמה של הקירור אבל כאן נכנס העניין של הרעש.. האם זה באמת נכון? מה ניתן לעשות ? האם יהיה אפשר לעשות 4.6GHZ או 4.8? וגם איך עושים את זה? ומה לגבי הקירור? האם יש אפשרות לקנות או להוסיף חלק של קירור למחשב? ומה לגבי המעלות והתחממות המחשב? האם 40 מעלות זה תקין? והאם תהיה לכך השפעה אחרי OC? תודה לעו…

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. לכרטיס hd6850 ניסיתי אתMSIAfterburnerSetup230 הוא גורם לריצודים במסך,האמת גם בווינדוס 7 זה קרה,אבל עם דרייבר יותר ישן של הכרטיס זה היה עובד בסדר. התוכנה TRIXX אומנם עבדה בסדר בWIN7 אע"פ שאני לא מחבב אותה כל כך,אבל בwindows 8 היא מאפסת את האוברקלוק ומראה את מהירות השעון בכלל לא נכון והגיוני. rivatuner גם בxp וגם בWIN7 לא פותח לי את האפשרות האוברקלוק,ואני מדבר שה ccc לא מותקן במחשב אלא רק הדרייבר בלבד. אגב: יש לי גם windows xp שנמצא כרגע על אוברקלוק עם התוכנה MSIAfterburnerSetup230 אבל עם דרייבר ישן יותר של הכרטיס ואין שום בעיות. בכל מקרה איזה תוכנות אתם ממליצים לי ל win8 ?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Lanzar,

יש לי בעיה מעצבנת שאני לא מצליח לפתור יש לי מעבד לא נעול ( +3200 ) ואני מריץ אותו כרגע על 218X11 והזכרונות על 11-2-2-2 והבעיה היא שאני לא יכול להוריד את המכפלה ל 10 או 10.5... אפילו אם אני משאיר את ה FSB על 218 אני לא יכול לעבוד על 10 ועל 10.5 והקטע המוזר שכל מכפלה אחרת פועלת בלי בעיה... ניסיתי לעשות עדכון לביוס אבל זה לא עוזר !! מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה ?? הלוח הוא: Giga-Byte 7NNXP הזכרונות Geil ULTRA DDR 433 512X2

• 0 תגובות
    • 563 צפיות
  18. Started by yot,

http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=311&PHPSESSID=4dbd04712ae2ae8529b1ee0c707c54c8 למישהו יש מידע על הפרוייקט הזה?

• 4 תגובות
    • 881 צפיות
  19. האם הערכה הזאת באמת משתיקה מאורר 120 רועש? http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_173&products_id=5009 תודה

• 4 תגובות
    • 607 צפיות
  20. Started by פולי הקנטאור,

ראיתי שאין הרבה קירורים ובפרט לא קירורי מים מתקדמים (ראדיאטור 280 מ"מ) שתומכים בAM4. אילו קירורי מים של 280 יש לAM4 (AIO(? ואילו קירורי אוויר מתקדמים יש?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Mighty,

היי אנשים.... יש לי מארז פול טאוור של פנטיום 2 (אבל יש לי פנטיום 3) הופסתי 2 מאוורים ..והמעלות בביוס לא יורדות Cornnet Temp System - 44c וזה לא משתנה... מקסימום עולה ל 48 ... עכשיו הוספתי תמונה ממש לא איכותית. כי הדיגטלית שלי הלכה קפוט. אז מי שיוכל לעזורל י להציל את המחשב המסכנון שלי אני אודה לו :] 8)

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  22. עדכנתי את הביוס לF12, והטמפרטורות הן: http://img211.imageshack.us/img211/8958/fdsaglo6.jpg הטמפ' של הצ'יפסט לפי מה שהנתי היא חמה, אבל בגדר הנורמליות עבור הצ'יפסט הזה. אני מודאג בקשר לטמפ' הCPU, שגבוהה בכמה מעלות מטמפ' הליבות... 50 מעלות זה ממש לא נורמלי עבור המעבד וההיטסינק (AC פריזר 7) האלה... עיצות, טיפים? במארז אין מאווררים לא מאחורה וגם לא מקדימה. (הערה: כרגע לא ממש יכול להוציא כסף על זה, אולי עד 50 ש"ח).

• 3 תגובות
    • 636 צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

הייתי בבאס 125 (סטוק 100) החלטתי להמשיך להעלות, כמו שידוע לכם (או שלא) אני לא מעלה מתח, נשאר במתח מקור בקיצור העלתי ל130 הכל היה טוב ויפה, העלתי ל 140.. הוינדוס לא רצה להעלות, הורדתי ל 135.. סבבה יציב משם התחלתי להעלות לאט לאט עד שהגעתי ל137 (הכי גבוה שהמעבד נשאר יציב) ב138 בPRIME95 קפץ חלון כחול ועשה ריסט החזרתי ל137 הכל יציב וזה סבבה בקיצור לעניין בגלל שהרצתי אותו על 138 והוא הראה מסך כחול ובגלל שהוא היה על באס 140 לכמה שניות (רק עשה ריסט וחזרתי לביוס) האם זה גרם נזק כלשהו למעבד, או שזה עניין שולי ולא קרה שום דבר? תודה.

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  24. Started by dmanbuhnik,

שלום שלום, למישהו יש מושג אם צריך לשנות את המבנה של הVoltage Regulator Heat Spreader Module שיתאים ל4870? אין לי הרבה זמן פנוי כרגע ואני מעדיף לדעת מראש לפני שאני מפרק את הקירור אם אני צריך להכין כלים לחיתוך תודה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 988 צפיות
  25. Started by shalbik,

איזה יופי! אחרי תכנון ארוך על הOCZ התברר היום כי נגמר המלאי העולמי, נגמר הייצור של הסטיקים האלה, אז נאלצתי לעבור לזכרונות אחרים. שתי החברות שהלכתי אוטומטית היו קינגסטון וקורסאייר, כשהדגמים הרלונטיים מקינגסטון הם הHyperX של PC3500 ו PC3200 . אצל קורסאייר הדגמים הם CMX512 3200C2PRO ו-CMX 512 3500C2(שמראה כבר סימני יוקרה בשמיים). מחירים תוכלו למצוא באתר [צונזר] אם זה חשוב. עכשיו, המטרה היא לעבוד עם סטיק אחד של אחד הדגמים הנל בתזמונים של 2-2-2-5 או אפילו 2-2-2-4 אם זה אפשרי - הקיצר, מעבד AMD אז כמה שהכי נמוך יותר שולט, וכל זה במהירות 400(ככה שאם מדובר ב3500 אז אני יתכנן לו dc ל400). אשמח לשמוע דעות ו/או עובדות בקשר לסטיקים הנ"ל+אפילו כתבות שמראות במפורש את התזמונים שאפשר להגי…

• 6 תגובות
    • 809 צפיות

דיונים חדשים בפורומים