עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Ewingum,

האמת היא, חשבתי עליו מזמן, אך שני דברים מנעו ממני לבצע את הרעיון: 1) האם זה לא קצת מסוכן להכניס כדור שמוציא ברקים? אוקיי לא בדיוק ברקים במיליון וולט, אבל זה עדיין פעלול חשמלי, זה לא עלול לפגוע לי בבפנוכו שמאוד רגיש? 2) האם זה מפיץ חום (בעיית החום הגם מנעה ממני לבצע רעיון דומה עם מנורת לבה)?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום ... אני בערך מתחיל במודינג... ומצאתי באתר איך לשים אור בתוך קונן הדי וי די... בשביל זה אני צריך פלורסנט בגודל 10 סמ (עם סרטר) איפה אפשר לקנות את זה באזור השרון??? תודה חברי!

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by PeaS,

אז ככה... סוף סוף הבנתי משהו (ממש טיפה) מכל השמות של הדגמים והחברות והמושגים בתחום הזה של ההיטסינקים והמאווררים למעבדים. יש לי כמה שאלות. 1. מה יכול להיות בין ההיטסינק למעבד (יש משחה טרמית, יש פד טרמי, ומה עוד?) ? מה מהם מקרר הכי טוב? מה פחות? מה הכי גרוע? ואפשר שלא יהיה כלום בין ההיטסינק למעבד? 2. איזה HS\F בא עם המעבדים של AMD? אני מתכוון לAthlon XP XXXX+ כמובן. זה סתם HS\F "ג'נריק", או המאוורר הזה? כי הכתבה קצת ישנה... אולי השתנו דברים מאז, אבל הSPIRE הזה גם לוקח את המקום השני. חוצמזה, שמעתי שממעבדי ה1700 מגיע מאוור יותר טוב, זה נכון? 3. מעבדים ישנים יותר (כמו זה בחתימה שלי), באים עם פד תרמי, או משהו אחר? 4. זה פחות חשוב, אבל אם למישהו יש כוח להסביר לי, אתם יכולי…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. לוח DFI LANPARTY T2RS PLUS, ביוס אחד לפני הכי חדש... ( אין תיקונים מעניינים באחרון ) ניסיתי הכל... שחקתי עם כל המתחים ( כולל PLL ) ניסיתי לשחק בן כל הסלוטים של הזכרון, ניסיתי לעבוד עם סטיק בודד, ניסיתי לשחרר/לנעול PCI-E, ניסיתי שני גרסאות MEMTEST, ניסיתי עם זכרונות G.SKILL 1066 אחרים שיש לי בבית, ניסיתי לעבוד עם GEIL BLACK DRAGON 1066, הקטע המצחיק שהזכרונות יציבים ב 600*8 למשל ( שזה 1200 אפקטיבי ) הבעיה רק ב TEST 5... כל השאר עוברים יופי... לפני שאני דופק ביס ללוח, מה יכולה להיות הבעיה ? מה עוד לנסות...? :-\ תודה

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by zippobuyer1,

יש לי שתי 2 מאוורים במארז חוץ מהמעבד והספק, ורק אחד מהם מחובר ללוח האם, השאלה שלי היא כזו.. האם זה נכון שבגלל שאחד המאווררים לא מחובר ללוח אם המחשב לא יכול למדוק את הטמפ' כמו שהיא באמת או שזה לא משנה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. הגיוני? או שאני עלול לשרוף אותו?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. חברים!! אחרי שכבר ראיתם את ההודעות הקודמות שלי על חיפושי אחר היטסינק זול,שקט וחזק ל-INTEL שלי, מצאתי באתר XEXOIDE את הסינק הבא: Foxconn Prescott 3.6GHZ / P4 Heatpipe Cooler במחיר של 30 דולר - 135 שקל. הסינק פועל באמצעות HeatPipes בדומה להרבה סינקים חדשים שיוצאים עכשיו לשוק. הנה ביקורות עליו: http://www.extremereviews.net/data.php?recordID=155&page=1&type=review http://www.kickassamd.com/modules/reviews/article.php?storyid=10 בשתי הביקורות ניתן לראות הבדלים גדולים מאוד בין ההיטסינק המקורי של אינטל לבין ההיטסינק הזה, והמבקרים מרוצים מאוד מהביצועים ומהתכנון של המוצר. אומנם היה קצת מבאס לראות מעט שריטות על הבסיס, אבל כמו שבביקורות אמרו, משחה טרמית מטפלת בבעיה. מה אתם …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. לי יש פנטיום 3 733 - שעכשיו רץ בבאס 150 ו 825 מגה הרץ הלוח שלי הוא של ViaTec (ישן ומעפן ביותר!) מעלות אם אובר קלקוק Idle - 28 Full Load - 34 (אחרי שעה וחצי אם Prime95) מה שתוקע אותי זה כנראה הלוח שהוא ישן מאוד ! הזכורונות שלי הם דיי חדשים (אבל אני לא ממש יודע מידע עליהם אבל לא נראה לי שהם מה שדופק אותי). אני לא גיימר ולכן אני לא קונה מחשב חדש בנתיים כי אין לי צורך בו ! מה אתם אומרים כדאי להשקיע בלוח למחשב שלי ? האם אני יוכל להמהיר עוד את המעבד אם לוח חדש למחשב שלי?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ronbubl,

במידה וארצה לעשות OC. המחיר לא חשוב כרגע. איך CoolerMaster V8 CPU cooler ביחס ל: NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. רציתי לשאול אם אפשר להמהירר את הכרטיס הנ"ל לגירסת הXT. לפי מה שקראתי בדף הנ"ל: http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=92&var2=0 אין אפשרות להמהיר את הכרטיס הספציפי הזה. יצויין שזו הכרטיס בגרסת ליבה R360. מישהו יודע אם אני יכול או לא יכול להמההיר את הכרטיס? ואם כן, אפשר בבקשה לקבל מדריך מפוררט ככל האפשר..? תודה! נדב.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום קניתי את המוצרים ה קניתי 2 SMART FAN אחד של Tt שני של ENERMAX ואחד רגיל עם אור כחול SUNBEAM ומשחה טרמית SILUER 5 אני צריך עזרה עם סדור המאוררים במארז וגם מצאתי ש במארז רק 2 FAN אחורים מוצאים אויר שאר ה FAN 5 מכנסים אויר יש לי 7 FAN 5 של המארז 2 של COOL MASTER המעבד יושב ספארק 7+ Thermaltake Highest Xaser III V1000A אני השמח עם תוכלו לעזור לי גם במריחה של SILUER 5 תודה רבה לכול העוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני מתכנן לרכוש מערכת מבוססת I5 עם OC לצורך הפעלת תוכנות כבדות, לא למשחקים. הבעיה היא שאני גר באזור חם ,ללא מזגן והמאוורר שיש לא ממש עוזר. אני מתלבט איזה לוח יספיק לי לOC טוב ויציב 24/7 כולל להשאירו פועל בלילה. הלוחות הנ"ל: http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=1121 קונה משם... GIGABYTE GA-P55M-UD2 GIGABYTE GA-P55-US3L GIGABYTE GA-P55-UD3 GIGABYTE GA-P55M-UD4 הראשון והאחרון בעלי כ.מ מובנה ,ישפיע על פליטת חום ,ביצועים וכו'? יגזול זכרון מהמערכת? מה שאני רוצה לדעת זה איך כל המערכות ויסות המתח ,היט סינק ,קבלים וכו' שלהם ישפיעו ועד כמה כי נראה שיש שוני רב ביניהם ,במיוחד האחרון שנראה הכי טוב ל OC אבל יקר (התקציב שלי מוגבל...) פליטת החום והיציבות חשובים. …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. תגידו לי מה דעתכם.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by huber,

יש למישהו לינק להורדת MBR החדשה? אני חייב לבדוק את החום של המעבד שלי...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום, 1. המפרט בצד, עשיתי למעבד OC עד ל- ~3.4GHZ, במתח של 1.38VCORE.כשהעליתי אותו ל- 3.6, עשה לי ריסטרטים/מסכים כחולים, ככה שהחלטתי להעלות מתח ל- NB. העליתי לו מ- 1.100 ל- 1.160, וכלום לא קרה, עדיין לא עלה. רציתי לשאול למה זה קרה, אני עכשיו עם קירור סטוק ו- 62 מעלות במאמץ (על 3.4 והמתח שציינתי). למה כשהעליתי כל כך הרבה ל- NB עדיין לא עלה ב- 3.6? פחדתי להעלות עוד ל- NB כי אני לא מבין במתחים ל-NB, ופחדתי להרוס משהו. אם אפשר לקבל קצת מידע על שאלתי וכמה המתח המירבי/מומלץ ל- NB, אשמח מאוד. 2. דבר נוסף שרציתי לשאול, כמה המתח המירבי המומלץ למעבד הזה וכמה הטמפ' המקסימלית? לא הצלחתי למצוא מידע מהימן (סטייל האתר של AMD) ברשת, רק שמועות אפשר לקרוא לזה, בפורומים... לילה טוב.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם, מה הטמפ' המקסימום של הסלרון טואלטין לפי אינטל (1000 מגה הרץ אם זה משנה)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. כל מי שעוזר לבנות מפרטי מחשב (תבורכו BTW ;D) שם במפרט קירור למעבד. עד כמה זה נחוץ? הקירור Stock כ"כ גרוע? זה נועד לשמור על המעבד שקט? (=נוחות) קר? (=ביצועים) אין לי שום כוונה לעשות OC'ing. יהיה מעניין לשמוע מה אתם חושבים...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by victor99,

ההתלבטות היא בין הu12s ל u14s לבין d14 ההפרש היחסי במחיר לא כזה גדול לא מתוכנן אוברקלוק רציני אלא קל בלבד לפי מה שקראתי ההפרש הוא בערך 2 מעלות בין כל 2 דגמים בfull load בזמן oc האם יש צורך במפלצות הגדולות יותר? השקט של המחשב יותר חשוב מאשר עוד ביצועים ובגלל זה אני חושש מהd14 כפול המאוררים מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום לכולם, כרגע אני על OC צנוע (לדעתי) של 3.9, החום במאמץ עומד על 56 עד 58. אני רוצה לשפר את המצב לקראת OC גבוה יותר, אני רוצה להוסיף מאורר. זוג שאלות: 1: אין לי מקום לעוד חיבור PWM, זה אומר שאם אני יקנה מאורר עם חיבור PWM הוא יוכל להתחבר לחיבור שלוש פנים? במידה ואני ירכוש מאורר עם שלושה פינים אז מהירות המאורר לא תיהיה אוטומטית? איך זה בדיוק יעבוד? 2: האם לקנות מאורר זהה למאורר שנמצא על יחידת הקירור או חלש יותר/חזק יותר? מצאת את - Scythe Slip Stream 120mm Case Fan 1600RPM שנמכר כאן בארץ. לפי הנתונים הטכנים הוא זהה, האם אני צודק? סה"כ אני מקווה שזה באמת יתרום במשהו למעלות במיוחד בOC. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. שלום לכולם. רכשתי ספריי אויר דחוס מאופיס דיפו... הוא מגיע עם מן קשית שכזו שצריך לחבר לפיה. זה חובה? או שאפשר להשתמש בלעדיה? דבר נוסף, למה רשום להשתמש רק שהמיכל ניצב וישר? אסור להשתמש בו שהוא מוטה הצידה? ודבר אחרון.. על איזו מברשת אתם ממליצים לניקוי האבק מהחלקים? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. החלטתי לשדרג את הקירור סטוק ב-HTPC מאחר והוא לא עושה את העבודה כמו שצריך ואני רוצה להתחיל ב-OC קליל, המעבד עובד כרגע במנוחה על 50 מעלות בערך, במאמץ באיזור ה-60+, מאוורר של המעבד על 2500 RPM, המארז אחרי ניקוי מסיבי והמעבד אחרי החלפת משחה וניקוי הגוף קירור, כמו כן בדקתי והקירור יושב טוב והדוק למעבד, סידור החוטים והסירקולציה מעולה. המארז הוא 1200 וכול שמונת המאווררים שלו עובדים כראוי. סה"כ כל הרכיבים בטמפ" מעולה וקרירים מאוד חוץ מהמעבד, צריך המלצה לקירור עד 150 שקלים, שהקירור יבוא בעדיפות מוחלטת על השקט שכן גם ככה כולם פה יהיו שקטים מהסטוק ואין לי בעיה עם קצת רעש. חשבתי על אחד מאלה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6204 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום שלום.... אז ככה המפרט שלי מופיע בחתימה (לא להתייחס לנתוני OC שמופיעים במפרט ובחתימה...) בדקתי OC בשתי שיטות: 1) הצורה הנפוצה- פשוט להעלות באס לכל המערכת עם מכפלת סטוק (10) .... המערכת מגיעה לבאס 250 יציב (מעבר לזה לא לקחתי סיכונים) , המעבד עובד על 2500 מה"צ (לעומת 2000)- הצ'יפסט על 250FSB, הזכרון על 500 מה"צ (3,4,4,8)על 1T. הHT=X4 המעבד בסופר PI של 32 M מגיע לחום של 49-50 מעלות.... (אחרי ניקוי מאסיבי של גוף הקרור) .... אבל מה הצי'פסט והזכרון לא מנצולים עד הסוף (הזכרון בעצם פועל על סטוק) והצ'יפסט מסוגל ליותר (EPOX ידועים כOCER טובים).... לעומת המעבד שממש זועק "תזהר איתי אל תעלה עוד..." ... אז חשבתי ללכת על הורדת מכפלה: 2) הורדתי מכפלה ל9, את הFSB העליתי ל270 , מתח…

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by yoav9,

בהחלט מרשים!!! אבל אל תשכחו את המחיר... נראה לי שעדיף לקנות צ'יפטק בכמעט 500 שקל פחות (!!!!) אבל הוא יפה בצורה בלתי רגילה ובא גם עם hardcano 5 וsmart fanim... עכשיו זה בחירה קשה לעשירים, זה או הcoller master 710?????

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אוקי, אז יש לי את הלוח שבתמונה, שימו לב שהגשר הצפוני נמצא קרוב מאוד למעבד ומקורר ע"י קירור פסיבי. בפעולה רגילה של הלוח בקיץ(אני ללא OC) הטמפרטורה של הגוף קירור של הגשר היא כ-55 מעלות. תוך כדי מאמצים לשמור על המעבד שלי קריר (יחסית...פרסקוט...) החלטתי לבדוק עד כמה הגשר הצפוני ומרחקו המינימלי מהמעבד משפיע על הטמפ' שלו, אז שמתי מאוורר 40 מ"מ על גוף הקירור של הגשר הצפוני המדובר...וטמפרטורת המעבד שלי צנחה בכ-5 מעלות. שווה בהחלט לנסות בבית. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Omerole,

חייבים להתקין עליו מאורר כדי שהוא יקרר כמו שצריך? כי לא הגיע איתו אחד.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים