עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by eranmor,

לאחרונה קניתי מחשב נייד של MSI בBIOS לא מצאתי אפשרות לשנות שום דבר שקשור במהירויות שעון יש בעצם אפשרות לעשות OC למחשבים ניידים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by esxadmin,

אהלן חברה, כרגע ה-3770K שלי מכוון על 4.6GHZ כאשר ה-VCORE על 1.304v ועובד מצויין (טפו טפו) כ-55-60 מעלות בפעולה. רציתי לדעת האם ניתן לעבור ל-4.8 ואם כן, בכמה אצטרך להעלות את ה-vcore בערך ?? לוח האם הינו Asus P8Z77-V DELUXE תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מאוורר לקירור פאסיבי מסוג- Thermalright ultra 120 extreme החנות מציעה את גוף הקירור הזה עם מאוורר מסוג Enermax UCTB12P המאוורר הזה ניתן לשליטה במהירות 500-1500rpm עושה רושם שהוא שקט למדיי גם במהירות הגבוהה. מולו אני בודק את Scythe s flex 1600 שלפי הנתונים על הנייר פחות עדיף- הן בספיקת אוויר והן ברעש, אבל מצד שני הרבה ביקורות טובות ברשת. או אופציה שלישית- Scythe s flex 1900, שהוא כמובן רועש יותר (השאלה כמה? 35db זה רועש?) ומקרר יותר וכמובן שגם הוא ביקורות טובות. לגבי האנרמקס הדעות ברשת גם חיוביות אבל טיפה פחות. 2 שאלות כלליות- ה-Scythe ניתנים לשליטה ע"י תוכנה? כי אני לא מתכנן לקנות בקר. ושאלה אחרונה, ה-Scythe יתחברו לקירור מעבד שעל הלוח …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. Started by spitzi,

שלום, יש לי מעבד אינטל E8400 בן כחמש שנים. הקירור סטוק שלו הוא 80 מ"מ, והרעש הטבעי שלו חזק מדי לטעמי, גם כשהוא לא מתאמץ. בינתיים ניתקתי את המאוורר מהלוח, כך שהמעבד כל הזמן על 80 צלזיוס, והמאוורר היחיד שעוד פועל במחשב הוא 120 מ"מ אחורי במארז. כמה זה מקצר את חיי המעבד? (עריכה: החזרתי את המאוורר לפעולה, המארז עצמו התחמם מהסיפור...) אני רוצה לקנות קירור עם מאוורר 120 ס"מ שיתאים גם למעבדים עתידיים של אינטל, כולל המהרה. יש המלצות? מה לגבי: Scythe Big Shuriken 2 Rev.B SCBSK-2100

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  5. Started by bigkatan,

התקלקל לי המאוורר של המעבד... אני צריך המלצה למשהו סטנדרטי לא אוברקלוק וכאלה משהו פשוט לאחותי הקטנה מעבד e5200 אשמח להמלצות!!!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום יש לי Thermaltake V1 CL-P0401 לאחרונה המאוורר נהיה רופף ונוקש על הצדדים. יש דרך לחזק את המאוורר במקום שלו? פתחתי אבל לא ראיתי בורג או משהו בסגנון בלי קשר, לקירור יש 4 פלסטיקים שמצמידים ללוח אם אבל שניים מהם נשברו וכבר אי אפשר להצמיד לתושבת. יש דרך להשיג חדשים או להחליף לברגים או שאני צריך לקנות חדש? תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by תינוק22,

שלום,מה עדיף שהמאוור בתיקרת המארז יוציא אוויר או יכניס?, קראתי באיזה פורום שלשים מאורר שמכניס בתיקרה יכול להרוס אותו . תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום לכולם. הייתי רוצה לדעת איך מחשבים את הcfm של המאורר כאשר רוצים להוריד את הטמפרטורה של המעבד לטמפרטורה מסוימת בהתחשב בטמפרטורה של האוויר שבו אנחנו משתמשים. למשל, יש לנו את מעבד שמגיע לחום של 50 מעלות ואני מעוניין לקרר אותו ל45 מעלות כאשר טמפרטורת החדר היא 30,איך זה אני מחשב את הcfm של המאורר. או שבכלל מסתכלים על זה מבחינת אנרגיה... אם ההספק של הcpu הוא 40w ששקולים נניח ל50 מעלות אז רק מאורר של 40w יצליח להיפטר מהחום... ובשביל למצוא כמה w מאורר צריך בשביל לקרר את המעבד ל45 מעלות פשוט נפתור משוואת יחסים פשוטה.

9. Started by locke,

מישהו יודע איפה אפשר למצוא בארץ את צגי ה- LCD שלהם?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by RoyShefy,

המהרתי את הכרטיס (שהוא של אטי מהחברה דרך אגב) מ270 מהירות זכרון ל330 ועשיתי בדיקות יציבות וזה יציב לגמרייי ואני לא מקבל יותר מ300 נקודות ב3DMARK2001 ולא רואה ממש הבדל בFPS...... מה עושים!??!?! מעבד 2500+ יעזור?? יש לי עכשיו 1500+ עם 512DDR333

• 22 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכל הגאונים! 1. איך ניתן להוריד מהירות של מאוורר? 2. במארז שלי יש מקומות לשני מאווררים (מה שאני ראיתי) מארז של SP. איך ניתן ליצור מאחורי המארז מקום נוסף למאוורר? איך צריך לחתוך- עיגולים קטנים לברגים וביניהם עיגול בגודל של המאוורר? 3. צלעות קירור זה היטסינק? אם לא, מה ההבדל? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום לכם, האומנם זוהי הודעתי הראשונה (ברוך הבא לי ;D), אבל זאת בהחלט לא הפעם הראשונה שאני באתר, כן כן, גם אני הייתי מאלו שמעדיפים להשאר מאחורי הכינוי "אורח". שאלותי המפגרות אולי, הם : כאשר קיבלתי את המחשב שלי (Amd T.Bird 1.2GHz) קנו לי אותו עם מארז ג'נרי (מבית היוצר של Gyrotech) דפוק למדי שלא מאפשר זרימת אוויר טובה בתוכו (זה מה שקורה שנותנים לאנשים שלא מבינים במחשבים בגרוש לקנות לך מארז). לאחר סידור החוטים במארז במידה הכי טובה שניתן, והכנסת שלושה מאווררים מספקים שונים וממארזים שונים (3 במספר), הגעתי לטמפרטורה בעת אוברקלולק ל1.3 ג'יגה הרץ ב48 מעלות, מה שנראה לי מוגזם. תוכלו אולי לעזור לי לגרום איכשהוא להורדת הטמפרטורות של המעבד ? (וכן, קראתי את המאמר של kom, אז אל תתנפל…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by shimon16,

שלום, אתמול קיבלתי את המחשב החשד ובדקתי היום טמפרטורות, רציתי לשאול אם הן סבירות או גבוהות מדי המפרט הוא: ?Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x1MB Cache, DualCore? כפי הנראה הקירור שKSP ה*** שמו לי הוא: http://www.spirecoolers.com/main/product_cpu_detail.asp?ProdID=268# שווה משהו? לוח אם: ?775Dual-VSTA s775, VIA PT880 Ultra, DDRII 667, PCI-E, AGP? כרטיס מסך: point of view 6800 128mb עם 16 צינורות פתוחים ו6 ורטקסים הטמפ' הם: מעבד 53c לוח אם 38c סביבת כרטיס מסך 46C כרטיס מסך עצמו 63c נ.ב המארז של קומפיוקייס עם 2 מאווררים של 120 מ"מ

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  14. זה פשוט מעניין אותי עד כמה המעבד Athlon 64 יכול להתחמם והאם גופי הקירור ה"חייתים" שיש בשוק לא מבוזבזים בשימוש עם מעבד כזה.. אם יש מקרים מעניינים אולי כדאי גם לכתוב קצת פרטים כגון איזה גוף קירור איזה מעבד ובאיזה נתוני OC הטמפרטורה נמדדה, אולי גם באיזה אמצעי נמדדה הטמפרטורה.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by SendaRider,

אני רוצה להוסיף למארז שלי 2 מאווררים, אחד מקדימה 80 מ'מ ומאחורה 120 מ'מ. אם לדים והכי שקטים שאפשר בתקציב 120 על 2 המאווררים... חשבתי על Thermaltake ועל Sunbeam ... אז תמליצו לי מה יותר טוב ! (המאווררים בשביל חבר שלי) תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by yuval1101,

היי, אני מעוניין לקנות את ה-BT ובנוסף עוד מאווררים למארז החדש שאני מתכנן לקנות. אני יודע של-BG יש 16dba, וכמובן הרעש בא מהמאוורר שלו, אז רציתי אולי לקנות את אותם מאוררים עצמם שיש ל-BT גם למארז המתוכנן כי הם שקטים וזה חשוב לי, בקיצור הסתכלתי על אותם מאווררים- A2029 ואני רואה באתר שיש להם-24dba. מה זה אמור להיות??? למה זה ככה??? ואני גם אשמח אם תמליצו לי על מאווררים למארז בגודל של 120 ו-80 שהם שקטים מאוד עם ביצועים גבוהים מאוד תודה מראש, יובל

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by guylederer0,

היי קראיתי את המדריך איך לעשות OC למעבד הבנתי שצריך להעלות את ה FSB ולהוריד את המחלק של הזיכרון מה לא הבנתי אילו אפשרויות אני צריך לבטל/להפעיל ורציתי שתעזרו לי ואם אפשר גם את הטמפרטורה הנורמלית למעבד שלי ( הבנתי שזה בין 55 - 65 מעלות ) זה נכון ? והאם הקירור שלי יספיק להגיע לOC של 3 או יותר ? המפרט שלי פה בצד תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום, לאחרונה שמתי לב שהמעבד בOC שלילי של 14 ומשהו אחוז!(שימו לב לOC של המעבד): עכשיו, לפני שאני משנה את זה לחיובי, רציתי לשאול האם זה אפשרי. ספק כוח: 350W EZCOOL (בקרוב עובר ל350W FSP). לוח אם: MSI P965. טמפ' לוח אם: 35C במנוחה. טמפ' מעבד: 35C-40C במנוחה. מאווררים: 140 מ"מ ו80 מ"מ. ^^ הנותנים של הטמפ' לפי EVEREST.. האם אני יכול? ואם כן כמה? תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  19. THERMALTAKE V3 Black Edition VL80001W2Z http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001577&id=C_00001579&name=V3+Black+Edition+&ovid= בתוספת של 4 מאווררים: SCYTHE "SLIP STREAM" 120mm Case Fan 1600rpm http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html כמה זה יעיל ל i5 750 + HD 5850 + OCZ LV 1333MHz ? האם זה מספיק? יותר מדי? ניתן להשיג משהו טוב יותר באותה רמת מחיר (עד 500 ש"ח)? תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by BoOoM2008,

אז ככה זה המפרט שלי CPU: Intel Core2 Q8300 2.50GHZ GPU: ATI Raedon HD5770 MEMORY: 4GB DDR2 PSU: 620W SeaSonnic M.B: GIGABYTE GA-73PVM-S2H המעלות של המעבד 39-37-42-44 עכשיו יש לי קירור סטוק בקרוב אני יקנה איזה Arctic Cooling Alpine 7 Pro עכשיו הבעיה שאני לא כל כך יודע איך להתחיל לעשות תOC הבאתי תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg בעיקרון כמה OC שאני יוכל לעשות זה יספק אותי דרך אגב אין לי צוואר בקבוק נכון ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by purpleman2k,

שלום לכולם, יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 2.4GHz שאני עושה לו OC ל- 3.5GHz. קניתי קירור מסוג Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366‎, אך למרות התקנתו - המעבד נמצא בטמפ' של כ-65 מעלות במצב IDLE. הסיבה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה היא שפשוט לא שמתי נכון את המשחה הטרמית (ייתכן ששמתי יותר מדי?) 1. האם עצם כך ששמתי יותר מדי משחה יכול לגרום לכך שהקירור עד כדי כך לא יהיה אפקטיבי? 2. במידה שכן, היכן ניתן למצוא מדריך כיצד לשים משחה בכמות ובצורה נכונה? 3. בהינתן מדריך, כיצד להסיר ולנקות את המשחה שכבר שמתי כדי לתקן את הנעשה? תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by gilibong,

שלום לכם! תראו אני בדילמה יש לי מאוור למעבד termaltek וגם מאוור מארז של אותו החברה והמחשב שלי יושב על 39 מעלות ואני רוצה להוריד אותו עוד יותר אני לא ידוע איך עושים את זה כול החוטים שלי בתוך המחשב עוברים בתוך תעלות מיוחדות ויש מלא מקום בתוך המחשב אני לא מבין למה הוא כזה חם מה אני עושה אני מאוד ישמח אם תעזרו לי ??? :-X

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by gggilad13,

יש לי מארז של CHENBRO שהגיע ללא מאווררים בכלל. שאר המפרט הוא: AMD 3000 512*2 GIBABYTE X800XL (עם קרור פסיבי) 2 כוננים אופטיים פלופי אחד כמה מאווררים ואיזה כדאי לשים במארז על מנת לשמור אותו קריר...?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by aviv00,

שלום רציתי לדעת התוכנה הVMWARE יש אפשרות שמה להכנס לביוס האם אפשר לעשות דרכו המהרה וככה לשחזר את למצב קודם עד למציאת המהרה יציבה ? או שזה בלתי אפשרי

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by דודי הסטלן,

שלום לכולם. בזמן האחרון המעבד והמארז מתחממים לי קצת יותר מהרגיל בקיץ. טמפרטורת מעבד: 40-42 במנוחה, במאמץ המקסימום שהגעתי הוא 50 מעלות. טמפרטורת מארז או יותר נכון system zone: 39-42 במנוחה, 44-47 במאמץ. יש לי מעבד 2.4B עם מאוורר של אינטל שקיבלתי כמובן עם המעבד לא החלפתי כלום. יש לי עוד מאוורר בגב המארז שמוציא אוויר ומשום מה שהוספתי עוד מאוורר שיכניס אוויר הטמפרטורות עלו. מישהו יכול להגיד לי אם זה נורמלי, יש סיבה לחשוש ? בתודה מראש, דודי.

• 15 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים