עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ניסיתי עם SPEEDFAN ולאחר מאמצים רבים הצלחתי להשתלט על המאורר של המעבד ועל המאורר שמחובר ליציאה SYS_Fan2 אבל על המאורר המחובר לPWR-Fan לא הצלחתי. כמו כן יש אפשרות שSPEEDFAN יזכור את המהירויות שהגדרתי לו וככה לא יהיה צורך כל פעם להגדיר מחדש?

• 3 תגובות
    • 485 צפיות
  2. Started by nivster,

אם אני מנסה לעבור את ה-161 FSB, המחשב לא עולה, אבל ב-160 הוא יציב (שעתיים ב-PRIME95 ו-3 לופים ב-3DM2001SE). הוולטא'ז הוא 1.675. איפה יכולה להיות הבעיה? (ראו מפרט)

• 54 תגובות
    • 2.7k צפיות
  3. אני עכשיו נגיד עושה oc למעבד -אז שמעתי שחייב לנעול את היציאה הזאת בביוס ובביוס אני גם מעלה תבאס..... אז רציתי לשאול אם עדיף להשאיר תיציאה הזאת תמיד נעולה ?

• 2 תגובות
    • 483 צפיות
  4. הכותרת מדברת בשם עצמה . אני מאוד רוצה לדעת מי מציג ביצועים טובים יותר , שני כרטיסי ATI או שני כרטיסי NVIDIA מהכי חזקים שקימים.

• 30 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. שלום לכולם אני חדש פה בפורום..........ויש לי בעייה עשיתי תמדריך התותח שיש באתר של המהרת הכרטיס מסך בלבד....ועכשיו עשיתי אותו והזזתי ב core clock וב memory clock הזזתי שזה יהייה על הכי טוב ושלא יהייה בעיות...אבל עכשיו השאלה שלי איך אני יודע כייצד זה שיפר???....אבל ששיחקתי בסאן אנדרס שהוא משחק כבד ובהתחלה הוא לא הייה על ההגדרות הגבוהות אבל עכשיו בדקתי שעשיתי ת overclocking שמתי בהגדרות הגבוהות ורואים באיכות יותר יפה!!! ;D אבל איך אני ידע איך זה שיפר??? אה והייה במדריך עוד משהו 1. להריץ בין 5 ל-10 לופים של 3DMark 05/06 ברצף אבל איפה נימצא ה 3DMARK לא מצאתי אז לא עשיתי את זה אז מישהו יכול להגיד לי... אה והכרטיס מסך שלי הוא geforce fx 5200 וזהו תודה לעוזרים פורו…

• 6 תגובות
    • 573 צפיות
  6. היי כולם , שמי יוסי ואני חדש בפורום אני עובד בתחום ה IT סקנד הלפ דסק. אני חדש בתחום האובר קלוקינג וגם לקח לי זמן לאסוף חלקים ראויים לOC המפרט שלי הוא כך: לוח : msi x58 platinum sli קירור מעבד: קירור מים antec kuhler 620 עם מודינג של 2 מאווררים של 120mm אחד יונק ואחד דוחף. מעבד: core i7 920 @ 2.66 זכרון 3g 1066mhz gold edition ו 3g 1066 geill סה"כ 6 גיגה זכרונות טובים עם קירור עליהם ומאוורר שיפזר את החום כ.מסך : nvidia 450gts h.d:western digital 500g המעבד במנוחה 31 -34 מעלות. הרצתי בדיקת prime 95 וכל מיני בדיקות עומס והמעבד לא עובר את ה 52 מעלות במאמץ מלא. זה אחרי הבדיקה והתוצאות כמובן הכל במצב סטוק עכשיו הבעייה - אני לא מצליח לעשות אובר קלוק יש בעייה …

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  7. טוב אז לפני כמה זמן התחלתי לנסות כל פעם לעשות קצת OC אז התחלתי עם הזיכרון ושיניתי את ה MEMCLOCK אבל אחרי שאני שומר את זה ב BIOS אני רואה שתחלס לא קרה כלום למרות שב BIOS הוא שמור על השינוי ... אבל לא בוצע ה OC ...? מה עלי לעשות? טוב עשיתי UPDATE למשהו והכל עובד אבל חוץ ממה שאמרתי שאני מעלה אני לא יודע מה עוד אפשר או צריך ,יש רעיונות:\ ... יש לי שאלה נוספת , איך בדיוק אני עושה UPDATE ל VIDEO BIOS :\ ? ? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 436 צפיות
  8. Started by oron_s,

אני כרגע מרכיב לעצמי מפרט לקירור מים. עכשיו ראיתי שיש ל-SWIFTECH שתי משאבות : MCP355 MCP655 כאשר ה- 655 בעלת LPH הרבה יותר גבוה (1200 לעומת 450). שתיהן עולות פלוס מינוס אותו הדבר. השאלה שלי היא כזאת למה מישהו יבחר את ה355 לעומת ה655? האם אני מפספס משהו בעקרונות של קירור מים(זרם חלש יותר טוב מזרם חזק)?

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  9. Started by חבקוק,

שלום חברים, אז ככה יש לי מחשב שקניתי כבר לפני שנתיים ולצערי אף פעם לא התעניינתי בנושא קירור וOC (למרות שבמקור תיכננתי OC ואפילו קניתי לוח M שנוח לOC) רק עכשיו התחלתי להסתכל על הטמפ של המעבד (בעזרת SiSoftware Sandra) והטמפ של הCPU היא 84C (הבנתי שצריך להוריד מזה 40 או משהו כזה???) טמפ של הauxiliary (מזה?) היא 62C טמפ של לוח M היא 36C התוכנה של SiSoftware Sandra מזהירה אותי גם בנוגע לטמפ של הCPU וגם של הauxiliary ובנוסף יש אזהרה בנוגע לCPU COOLING SYSTEM THERMALRESISTANCE האם זה מסוכן? האם צריך לעשות משהו? ואם כן מה כדאי לעשות? *הסתכלתי על הטמפ כי התחלתי להתעניין סוף סוף לגבי OC, האם יש בכלל אפשרות לעשות OC בטמפ כאלה והאם זה מסוכן/כדאי? (אין לי כמובן גם מושג קלוש בOC ובקיר…

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  10. Started by dfbhd13,

אהלן חברה, אני מחפש לקנות את הקירור הזה וממה שאני רואה בזאפ יש אותו רק ב קי אס פי ואייבורי, אני לא רוצה לקנות שם אני מניח שכולם יודעים למה, הביקורות מלקוחות שלהם לא משהו ואני לא רוצה לקחת סיכון של לא לקבל אחריות וגם לא לתת את הכסף שלי לאנשים שלא נותנים שירות. בכל מקרה אני פונה אליכם לראות עם מישהו יודע על מקום טוב לקנות. תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ETB,

המעבד פשוט רותח, 68 מעלות במצב אידיאלי, זה מוגזם. כרגע המארז פתוח ויש הרבה בלגן ולכלוך בפנים, שאני יקנה את הHeatsink החדש, אני יתחיל לארגן שם(במיוחד שעכשיו יש לי שבוע ג' ) אז מה כדיי לי לקנות בתקציב בסדר גודל של 150 +/-. עם יש למישהו רעיון לקירור המארז, יבורך, רק תקחו בחשבון שאי אפשר לשים מאוררים על הדפנות של המארז, בגלל בשדפנות שלו באות בחלק אחד( כמו במארזים הישנים של הP1). אני חשבתי על Thermaltake VOLCANO 11

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by L1ron,

יש לי את הכרטיס מסך הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516 וחיברתי לו מאוורר 92 מ"מ כמה טמפ' במאמץ אני צריך שתהיה לי בשביל שאני יוכל לעשות OC קטן? המאוורר שלי מחובר ל MOLEX ומיסתובב על מקס' מהירות 1800RPM

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. היי מפרט המחשב שלי : AXP 1700+ jihub 0.13 micron Epox ep - 8rda+ 512 mb ddr 400 crosair קירור : SK7+SF2 עכשיו, איך להתחיל, לאט לאט ? או להגדיר 1.8 מתח ולהרביץ ישר באס 200ומשהו במכפלה 10 או 11? עזרה בבקשה

• 4 תגובות
    • 453 צפיות
  14. Started by gun007,

שלום. אני ראיתי שהמון עושים OC למעבד שלהם עכשיו אני רוצה לעשות גם אוברלוקינג כי אני משחק במשחקים והם זזים די לאט המשחקים הכבדים יותר ... יש לי כרטיס מסך 7300GS של לידיטק ... מעבד E6300 1.8 עכשיו הייתי רוצה לשאול אותכם לכמה מהירות מ 1.8 לדעתכם אפשר להגיע? ואני רוצה משהו יציב אם אפשר ולא כבד מדי אלא להיות בטוח ושהיה יציב .. עכשיו קראתי מדריכים באתר והם ממש לא מובנים ולא הבנתי כלום ביקשו שמה להוריד תוכנות ולא הבנתי למה הם משמשות ואיך לעלות את מהירות המעבד וכו'. עכשיו אם אפשר בבקשה עזרה או מדריך והסבר מה אני צריך לעשות ולאיזה מהירות מעבד חדשה אני יכול להגיע אני יודה בבקשה תגיבו ואני ישתף פעולה איך שרק צריך. תודה מראש לכל העוזר ובבקשה אני רוצה לעשות את זה אני יודע שאין לכם כו…

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  15. Started by avi2014,

חבר שלי שואל : יש לי מעבד CELERON 4 1700 MHZ והוא ב OC של 1955MHZ מכפלה 17*115 עכשיו אני רוצה להמשיך להעלות אז אני צריך להגביר מתחים עכשיו שמישהו יגיד לי אך אני מעלה אותם (ואני לא חושב שיש לי את האופציה הזאת בבויס)

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  16. היי, מחר אמור לקנות קירור למעבד I5 4590 אין לי מפרט סופי, אבל ככל הנראה זה יהיה Z87 או H97 ( אם נטייה ל Z ) מארז S340 ( לא סופי ) בכ"מ אני צריך קירור למעבד לא למטרה OC, השקט הוא במשמעות 5/10, אבל לא אסרב לשקט אני רוצה שיהיה כמה שפחות בעיות עם טמפ' גבוהות התקציב הוא בערך 150 שקל, אפשר לחרוג במקרה הצורך. אם זה מצדיק את המחיר אשמח לסיבה אם זה לא תהיה בעיה! ד"א מהחנות KSP ( רוב הסיכויים ) עריכה: מה אתם חושבים על ה STOCK COOLER בכלל? בהתחלה חשבתי שאמרו שהוא מתחמם ומרעיש, ועכשיו אני ראיתי איפשהו שכתוב שהוא בסדר גמור לשימוש שלא לצורכי OC?

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  17. Started by alex542,

החלפתי אתמול לוח אם + מעבד והחלטתי לבדוק טמפ' ויוצא שהמעבד בטמפ' מאוד גבוהה.מה יכולה להיות הבעיה?

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. Started by 1,

יש לי כרגע את הקירור המקורי שקיבלתי איתו, מאוורר על 6200 סיבובים לדקה הטמפ' בימים אלו היא 59 בלי מאמץ, חשבתי להחליף למשהו יותר שקט במחיר של עד 200 ש"ח. המעבד שלי הוא ATHLON AMD1400MHZ הלוח אם ASUS A7V-E מישהו הציע לי לקחת הערכה של זלמן: http://www.zalman.co.kr/english/product/cnps6000Cu.htm בKSP הוא עולה 190. מישהו יכול להגיד לי עם הוא טוב? יש הערות או הארות כלשהן בקשר למוצר זה? האם במחיר הזה אפשר לקבל משהו יותר טוב?

• 7 תגובות
    • 689 צפיות
  19. Started by NiMo1771,

אין לי בעיה להגיע ל4.4ghz, אבל ברגע שאני מעלה את המכפלה ל45 המחשב נתקע בstarting windows, גם אם אני מוסיף 0.3V מעל המתח ששמתי בשביל 4.4ghz קראתי שבשביל תדרים יותר גבוהים צריך להפעיל את pll overvoltage וזה באמת עובד, הווינדוס עולה והמערכת עוברת מבחני יציבות הבעיה היא שהמחשב לא נדלק על הפעם הראשונה. אני לוחץ על כפתור ההפעלה במארז ואני רואה את המאווררים והנורות על הלוח אם נדלקים, אבל המסך נשאר שחור ואחרי כמה שניות המחשב נכבה (המאווררים והנורות נכבים). אחרי כמה שניות הוא מדליק את עצמו מחדש ואז שוב קורה מה שכתבתי למעלה. ככה זה מספר פעמים עד שבסוף הוא מצליח להידלק. מישהו נתקל בבעיה הזאת?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. התחדשתי בכרטיס מסך מסוג 8600GTS מבית MSI, הוא נמצא אצלי בתוך מארז מסוג P182 של ANTEC. איך אני משתיק את הכרטיס הנ"ל (הכרטיס כפול בגודלו)?

• 4 תגובות
    • 702 צפיות
  21. Started by shlomi8,

קניתי משחה טרמית אתמול היא בצבע כחול המוכר בחנות אמר שהיא ממש טובה...עלתה לי 50 שקל...אבל היא כחולה לא יודע משהו לא ניראה לי...מה אתם אומרים לרענן משחה?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. יש לי עוד כמה שאלות על מודינג : Simbadda Master I LU Midi Tower Case Black 480 Watt http://www.pch.co.il/docs/pd-829119698.htm אני רוצה להוסיף למארז שלי שני מאוורים אחד למעלה ואחד בצד של החלון במארז . 1. בלמעלה אני רוצה מאוורר 120 מ''מ - http://www.pch.co.il/docs/pd-1791388406.htm - מה כדאי שיוציא או יכניס ? 2. ובצד של המארז אני רוצה להוסיף מאוורר 80 מ''מ - http://www.pch.co.il/docs/pd1046163405.htm - מה כדאי שיוציא או יכניס ? 3. לאן אני מחבר את המאווררים ? ( יש לי AXP 2000 , Letdak NF2 אם צריך עוד מידע תגידו לי ) . תענו לי בבקשה על זה ממש בפרוט כי זה החלק שהכי מפריע לי ואין לי מושג בו 4. החוטים במארז שלי מאוד מבולגנים לדעתי - זה משפיע על הטמפ' ? ויש לזה …

• 1 תגובה
    • 539 צפיות
  23. מתי שאני משחק משחקים או עם המחשב מתאמץ אז הטמפרטורה של הדיסק קשיח היא 46-48 מעלות זה טוב? עם לא: יש איזהשהו נזק שיכול להיגרם מהטמפרטורה הזאת? יש פיתרון?

• 16 תגובות
    • 878 צפיות
  24. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2978&p=1

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  25. שלום עכשיו במקרה בדקתי את הטמפ' של הכרטיס מסך(במנוחה) והיא על 49 מעלות(בדרך כלל נע בין 39-40 מעלות) זה הגיוני שבגלל החום הטמפ' קפצה ב9-10 מעלות? או שזה קפיצה שאני כבר צריך לבדוק מאווררים? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 445 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.