עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The_overclocker,

במסגרת שיפור המחשב שלי (סוף סוף!) אני רוצה להחליף את ההיטסינק הג'נרי במשהו נורמאלי.. מצאתי את זה http://www.xpcgear.com/cnps6000cu.html של זלמן, הוא אמור לתת קירור שקט ואפקטיבי אך האם הדבר נכון ?, ןאיך הוא בנוגע לOC ? ושאלה ממש חשובה:היטסינק סוקט 370 של פנטיום 3 מתאים לסוקט של מעבד AMD ולהיפך ??? תודה על התגובות !! סוף סוף אני הולך להוכיח את הניק שלי ;D

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by sahargt,

היי הזמנתי אתמול קירור מים ואני צריך המלצות לסידור הלופ איפה לשים את החלקים תודה לעוזרים 1 Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound - 4 Gram Syringe $6.951 D-TEK FuZion v2 Extreme Performance CPU Block Add Quad Core Nozzle Kit : Yes(+3.99) Choose your fittings : x2 High Flow Dtek 1/2 ID fittings (Default) $68.981 D-Tek FuZion GFX 2 VGA Waterblock $52.951 Swiftech MCP655 12v DC Pump - Retail Version $79.951 ThermoChill PA120.3 3x120mm High Performance Radiator Add Fittings : x2 EK High Flow Fittings G 3/8 to 1/2in. ID Barb (+5.00) $139.991 Swiftech MC8800 SMC cooling Kit w/Thermattach T411 Add thermal adhesive : none $29.951 Swiftech MCRES-MICRO Reservoir …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by kikkler,

חשבתי על לצבוע את המסך שלי בשחור, אבל בשביל לעשות זאת אני צריך לפתוח אותו ובשביל לא להתפגר בדרך אני מניח שאני צריך איזושהי דרך בשביל לפרוק את המתח שהצטבר בו. יש למישהו מושג איך לעשות זאת בדרך הבטוחה ביותר ? ובקשר לצביעה (ככל הנראה ספריי וייניל שחור), יש איזהשהם רעיונות איך לעשות את זה בלי להדביק כל מיני כפתורים שיש על המסך (הדלקה וכיבוי, כפתורי סיבוב שונים וכולי) אבל עדיין לצבוע גם אותם (ז"א בלי לכסות אותם במסקינטייפ ודברים בסיגנון)

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by r1v,

טוב, המפרט שלי הוא כדלהלן: E8500 4.04GHz BigTyp VP Asus P5Q HD4870 512mb gddr5 gigabyte 4GB ram G.Skill 800Mhz CL4 אני כרגע משתמש ב-ATI Overdrive והוא ממשיך להעלות לי את המהירות של הליבה ושל הזכרונות וזה קצת מפחיד, כי הוא לא מתכנן להפסיק מתישהו... הליבה על 780MHZ והזכרונות כבר על 1060 MHZ (מ-900!!) השאלה האם הוא יודע מה הוא עושה או שהוא סתם מעלה? יש לי ספק של Corsair 550VX, איך אני רואה כמה חשמל הרכיבים צורכים ממנו? (אילו תוכנות? וכו'..)

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אהלן חברים, לאחר המון נסיונות ובדיקות הצלחתי לייצב את הQ9550 על 3.82GHZ , עם מתח Vcore של 1.2675 שלדעתי זה לא רע בכלל העניין הוא שהמעבד מתחמם הרבה יותר עכשיו ומגיע במאמץ ל-75 מעלות (בעיקר בבדיקות small FFT) נבדק במאמץ עם PRIME95/OCCT בבדיקות LARGE/MEDIUM/SMALL וטמפ' ע"י Realtemp/HWmonitor בינתיים חזרתי לOC של 3.6ghz וכמובן הורדתי מתחים בהתאם והטמפ' במקסימום מגיעה ל67 מעלות במאמץ. חשבתי לקנות קירור רציני למעבד ולהחזיר את ה-OC ל3.8 ואפילו יותר תלוי בטמפ', אז איזה קירור אתם מציעים? אזמין מ-EBAY בכל מקרה ( לאחר חיפוש הכיוון הוא NHD14 של NOCTUA) יש לציין שהחלפתי את המשחה תרמית לפני כמה ימים, המצב היה שם קטסטרופה מפרט: Gigabyte EP-45 UD3R (775 C2Q 1600Mhz, Intel P4…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by אלבר,

מה יש בתקציב של 100-150 ש"ח, שמקרר טוב ושקט כמו הסטוק לcore i5 750?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי. אני יודע שהשאלות הללו מאוסות כבר והאוברקלוק תלוי בי, אבל הלוח שיש ברשותי גרם לי לשלוח שאלה לג'יגה-בייט ולתהות האם מתשלם לי בכלל לקנות חלקים למען התהליך. שאלה: Is there a way to change the core's voltage on this board model? I couldn't find the option in the BIOS(pressed Ctrl+F1). There was a possibility to change it via Easy Tune 5 at BIOS ver. F5, but now it's gone - the voltage control button simply doesn't display anything. תשובה: Thank you for supporting GIGABYTE products and contacting GBT Tech Support. First of all, we would like to apologize for our late response. As to the problem you mentioned, as because newer CPU has been released therefore BIOS have …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by scylla,

אני רוצה להתחיל אוברקלוק אבל רק שיהיה לי את הציוד הנכון... מה הגוף קירור למעבד הכי מומלץ? קראתי את הביקורת על הVOLCANO 12 והמקביל לו של פנטיום זה ספרק 4 אם אני לא טועה אבל אין לו מאורר עם 3 להבים! בכל אופן מה מומלץ? אני מאמין שמשהו מבין הSLK למיניהם אבל איזה?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. המאוורר הוא מדגם: 3D Rocket Pro Cooler PCU22-VG המעבד מדגם: Athlon 64 3000+ Venice אני משאיר אותו ב-3000RPM.. והטמפרטורה של המעבד היא 58 מעלות.. זה נורמלי? ושמתי לב שיש עליו מתחת ללדים מין מכסה פלסטיק כזה שטוח שקוף... האם צריך להוריד אותו על מנת שהמאוורר ישאוב אוויר יותר טוב? אחרת, מאיפה הוא שואב את האוויר? מהצדדים? מצפה לתגובות.. תודה.

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by shemiraz,

לפי התמונה ששמתי הטמפרטורה של הליבות במעבד שלי (core i5 2500k ) הם בסדר במנוחה אני על 32 בערך עם קירור קטאנה3 אבל כתוב שם טמפרטורה של cpu על 89 מעלות.... האם זה טעות בתוכנה או תקלת חיישן ? איך יכול להיות שהליבות על 30 ומשהו והcpu על כמעט 90 מעלות ועוד במנוחה??? או שה speedfan היא סתם תוכנה דפוקה.... תמונה מצורפת. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. איך שאני מגדיר משהו שונה בביוס, אבל כמו שצריך אפילו בקפיצות קטנות. המחשב לא עובר את הבדיקה של הזכרון . במצב רגיל המערכת יציבה אפילו הספקתי לשחק קצת בWOC על ויסטה 64 משהו הזוי כאן....

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by ExploiT,

מישהו מכיר תמחשה הטרמית הזותי ? אני חושב להזמין אותה אבל תאמת יקרה 8 לכלום חומר Coollaboratory Liquid Pro מה אתם אומרים ? http://www.coollaboratory.com/en/

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. אני לא מתכוון לעשות שום אורקלוק למחשב, אבל נכון לעכשיו יש בו רק מאוורר אחד, המליצו לי פה לקנות עוד מאוורר, יש לי כמה שאלות. 1. האם יש סיכוי שהמאוורר לא יתחבר לספק כח, או במילים אחרות, האם יכול להיות שהמאוורר לא מתאים למחשב? הכוונה היא למאוורר למארז, לא למעבד. 2. אני לא מתכוון להוציא יותר מדי כסף על מאוורר, ראיתי שתי הצעות הגיוניות: Antec 80mm SmartFan retail http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=1575 Thermaltake 80mm smart fan http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140&products_id=1057 מה הבדל ביניהם? איזה מהם אתם ממליצים? 3. השאלה הנוספת שלי היא, האם אני צריך לחבר אותו למאזר? וכשאני פותח את המארז מה אני יעשה? החוטים הרי מחוברים... או כמו ש…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by the king2006,

שלום... יש לי מערכת כזאת: מעבד PD 930 3.0 ( קירור סטוק עוד מעט פריזר 7 פרו ) זכרונות 2G DDR2 533 לוח MSI 945P האם תהיה לי בעיה עם הOC במיוחד עם זכרונות 533??? אני מתכנן לקנות 9800GTX כי המחיר שלו משתלם מול ה8800GTS , האם יהיה לי צוואר בקבוק ??? תודההה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. אורח voodooman
    Started by אורח voodooman,

מדובר במעבד 1800+ לפני זה היה 2500+ שנמכר כי הייתי צריך כסף... קיצר אני תקוע בנתיים אם פנטיום 3 אחחח חחחח קיצר נתתי למעבד 2.4 וולט חצי ליבה התפוצצה חבל שאין לי מצלמה לצלם את המעבד הלוח למרבה המזל עדיין עובד ואני מוכר אותו חחח ככה באיזה 300 ... ;D הקירור היה זלמן 7000B CU

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Blackend,

שלום! קניתי מחשב מבוסס amd מעבד xp 2500 שקניתי אותו (חלקים לא מורכב) אמרו לי בחנות )ksp) מספר סיבות שנאחריות תפוג בגללן! 1.התחממות יתר לרוב מאובקלוק. 2.פינים שבורים. 3.מריחה של המשחה הטרמית. 4.שבירת הקרמיקה. אז השאלה שלי היא כזאת! מותר למרוח על הליבה משחה טרמית או שיש בעיתיות במריחה איפשהו על המעבד? אני מרחתי על הליבה והכל נראה סבבה(אחרי הכל זה מה שנראה הגיוני לעשות) יכול להיות שהנזק הוא לטווח הארוך ובגלל זה אני שואל!הטמרפטורה שלי עומד על 38 במנוחה האם זה טמפרטורה נורמאלית? מישהו יכול להגיד לי מה הטמפרטורות עבודה של המעבד? תודה!

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. טוב אני באמצע מוד ואני רוצה להזמין כמה חלקים לפני זה אני צריך להתיעץ אז ככה קודם כל אני עובד על סירקולציה כי נכון לעכשיו הלוח שלי רותח 58 מעלות 60 במאמץ משו מוזר אם יש לכם פתרון על הדרך סבבה מה שיש לי עכשיו זה 80MM מכניס מקדימה ואני הולך לשים 2 80MM מוציאים מאחורה בנוסף ופה אני צריך עצה לגבי המאוורר הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24545&catid=903#details אני רוצה לשים אותו בתחתית שיכניס ולמעלה כבר קניתי 130MM שיוציא מה דעתכם? איך המאוורר מבחינת דחיפה של אוויר? האם הסירקולציה נראית לכם נכונה?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by bora8,

האם הקירור noctua u9b מתאים ללוח z370?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  19. Started by efee123,

שלום, לאחרונה לקחת מחשב נייד בן 5 בערך והפכתי אותו למחשב לסלון. המחשב מהסדרה copmaq q61 . הבעייה העיקרית היא כשהמחשב סגור ומחובר לטלויזייה הוא מתחמם בצורה היסטרית והמאוורר שלו נשמע למרחקים הבעייה העיקרית היא שגם כשהמחשב פתוח הוא מתחמם(לא ככה) בצורה משמעותית. אני לא מעוניין שהמחשב יהרס כתוצאה מנזקי חום כאלה ואחרים לכם אני פונה אליכם לעזרה. אני זקוק להמלצה מה ניתן לעשות לגבי החום של המחשב שיהיה שקט ככל הניתן ועם ניראות סבירה(זה נמצא בסלון). בהתחלה חשבתי לבנות סוג של פלטה כזאת עם כמה מאווררי 12'' אבל נראה לי יהיה יותר חכם להתייעץ איתכם קודם תודה!

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by sirexrv,

אני לא בטוח שכאן זה המקום המתאים... פעם ניקיתי מאבק את המחשב עם מייבש שיער (לא על חימום), אבל הבנתי שיש בקבוקים עם לחץ אוויר גבוה שמנקה יותר טוב... מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה? ובכלל יש עוד שיטות שאני לא מכיר?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Chura,

שלום אני קונה את המארז Compucase 6920, ועכשיו אני צריך מאווררים להוסיף לו. אחד מקדימה אני צריך, יהיה נחמד עם לד אבל לא מחייב. ואני שוקל לשים אחד בדלת, במקום התעלה הזאת, האם כדאי ?

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by shlomishlomi,

שבת שלום אני מתחדש במעבד וצריך קירור חדש יש המלצות לקירור עד 200 ש"ח? חשוב שיהיה שקט. אם יש ביותר זול אפילו יותר טוב. לוח אם H81 HDS מעבד I5 4590 מארז ANTEC ONE כ.מסך HD7950

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by aragon,

איך אני יכול להשתיק את המחשב (כלומר לא לקנות מאווררים חדשים) ולא ספקים חדשים אני מדבר על פטנטים מיוחדים

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום לכולם ! :-\ אני כבר ממש מיואש (מצטער על הדיכאון על ההתחלה) אבל אני מנסה כבר כמה זמן לעלות לבאס 250. אני יודע שצריך מלמטה לאט לאט לעלות, עשיתי את זה אבל... הזכרונות כל הזמן עושים לי פוסט. הגעתי לפני כמה ימים ל240 עם: Vcore 1.55 DDR 2.65 AGP 1.6 יחס 5:4 מכפלה מעולה כמובן הכל היה טוב ויפה ועמד 7 שעות בPRIME95 ??? ואז רציני כמובן לעלות עוד ל250 אז העליתי עוד קצת גם במתחים לכל דבר, המערכת שוב עברה PRIME95 ואז............. שיחקתי היום FARCRY וראיתי את המסך הכחול מול הפנים !!! האם נגזר עלי להשאר עם המחשב ללא OC לעולמים, או שיש פה איזה משהו שפיספסתי? --אני צריך אולי עידכון לBIOS ?--

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by idok,

שלום, אני לא יודע אם אתם זוכרים את המודינג שעשיתי לפני שבוע-שבועיים בערך.... קדחתי אז בחלון שלי שני מאווררים עם קטודות... בקיצור עלה לי אתמול רעיון... (תמונה מצורפת של המארז שלי מקדימה...תסלחו לי על הפלאש...) יש לי במארז 4 מפרצי 5.25" ואחד מהם תפוס על-ידי הצורב. חשבתי...למה לא להוציא את הפלסטיקים השחורים האלה מהמפרצים, לשים שם חלון מפרספקט, ולתקוע שם מאוורר 80 מ"מ עם קטודה כחולה...ושהוא יכניס אוויר למארז (בנוסף לירוקה שיש לי בחלון של המארז. הייתה גם כחולה UV אבל היא נשברה ). מה אתם אומרים? הסירקולציה אצלי במארז היא: -מאוורר 80 מ"מ מקדימה מאחורי ההארדיסק מכניס אוויר. -מאוורר 80 מ"מ מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר. -מאוורר 80 מ"מ בחלון בפינה השמאלית-תחתונה מכניס …

דיונים חדשים בפורומים