עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by the king2006,

שלום... יש לי מערכת כזאת: מעבד PD 930 3.0 ( קירור סטוק עוד מעט פריזר 7 פרו ) זכרונות 2G DDR2 533 לוח MSI 945P האם תהיה לי בעיה עם הOC במיוחד עם זכרונות 533??? אני מתכנן לקנות 9800GTX כי המחיר שלו משתלם מול ה8800GTS , האם יהיה לי צוואר בקבוק ??? תודההה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by eliil1,

יש לי על הTRUE מאורר של 90 מ"מ , כדאי להחליף אותו ב120 מ"מ ? או שזה אמור להיות 90 מ"מ ? תודה.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Lanzar,

מה ההבדל בן שני הערכים אם ממילה המהירות זכרון בפועל נשארת זהה ?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. קראתי דיונים על ה-SF2 ואיזה מאוורר עדיף ל-SLK800, אבל עדיין לא הגעתי להחלטה... : אני מתלבט איזה מאוורר לקנות ל-SLK800 (מארז 6A19 עם 2*120 מ"מ). הכי חשוב לי לא לעבור את 30 dB ! חשבתי לקנות SF (בלי 2), שנותן 46CFM ב-2900rpm , ברמת רעש של 27dB (מהירות איטית). לעומתו כמובן יש את ה-SF2 שבמהירות הנמוכה נותן ביצועים עלובים 20.5CFM ב-1300rp, ברמת רעש מיזערית של 17dB. אני לא רוצה להגיע למהירות גבוהה באף אחד מהם (בגלל הרעש), בטח שלא עם ה-SF2 שמגיע ל-48dB !! (אם כי 76CFM - יפה מאד). ולשאלתי: האם ניתן לשנות את מהירות המאוורר SF2 ממהירויות ברירת המחדל? ז"א שאני אחליט כמה RMP הוא יעשה? (כדי שלא יגיע למקסימום וירעיש כמו טרקטור). אני רוצה להעלות אותו למהירות מסויימת (סביבות ה-…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by scylla,

אני רוצה להתחיל אוברקלוק אבל רק שיהיה לי את הציוד הנכון... מה הגוף קירור למעבד הכי מומלץ? קראתי את הביקורת על הVOLCANO 12 והמקביל לו של פנטיום זה ספרק 4 אם אני לא טועה אבל אין לו מאורר עם 3 להבים! בכל אופן מה מומלץ? אני מאמין שמשהו מבין הSLK למיניהם אבל איזה?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by supercars,

היום בזמן משחק המחשב פתאום נכבה לי, אין לי מושג אם זה בגלל הספק או הטמפ'.. הנה טמפ' במאמץ: טמפ' במנוחה: אני סתם שיניתי ל53 אחוז.. לא משנה על כמה אחוז אני שם את המאורר של המעבד, עדיין הRPM שלו נשאר אותו דבר. ועוד משהו, אני לא בטוח שהטמפ' (הדמיונית יש לומר) של ה System נכונה מאחר שב Configure רשום "winbond W83627D" וכנ'ל לגבי כל הלשונית FAN:

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני ממש ממש צריך עזרה דחופה בקשר לחיבור מד סל"ד למאוורר שלי..זה מאוורר של קולמאסטר הכבל של חיישן המהירות לא מתחבר לשום מקום במאוורר ואין לי מושג איך לחבר אותו..תעלומה! אם מישהו מוכן לעזור לי אני אשמח מאוד תודה רבה!! אהה ואגב אני אותו מעלה ת'מוד לגלריה...יצא פ33ה!! תודה....[move]NeoMesH[/move]

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Rin,

שלום , רכשתי מחשב נייד חדש DELL Inspiron 7520 עכשיו אני צריך בבקשה המלצה למשטח שהנייד ישב עליו ושיקרר אותו ... אשמח להצעות וכו ' - אוורוור טוב ורועש כמה שפחות ( או בכלל לא אם יש כזה ) - חיבור חשמל שיהיה באמצעות USB למחשב - מחיר : אין הגבלה - אבל לא מחיר פסיכי - נוח ויציב - המחשב ישב עליו כל הזמן - לכן זה כמו תחנה קבועה בשבילו תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by leahd3,

סרטון קצת ארוך שמסביר על OC עם @shar00750 שהוא אוברקלוקר מספר 1 בארץ ומקום 36 בעולם. אני מתנצל על זוויות צילום גרועות, שרון די הפתיע אותי והגיע בהפתעה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by LazyCat,

יש לי TV Box שמקרטע בגלל חוסר בקירור נורמלי. אני צריך המלצה למקום לקניית Heatsink (הקטנים מנחושת כולל הדבקה) בגדלים שונים עם משלוח מהיר ומחירים סבירים. מישהו מכיר ויכול להמליץ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by NI4NI,

אני מתכנן אוברקלוק וצריך סטיק זכרון של 512MB PC3200. עכשיו תגידו לי אם מה שאני אומר הוא נכון: הבנתי שזכרונות של קורסאייר הם טובים מאד לצורך העניין, אבל יקרים. WINBOND נחשבים גם טובים לאוברקלוק אבל עולים פחות. התכוונתי לקנות בארץ זכרון WINBOND (המחיר כיום בערך 440 שקל) אבל עכשיו מצאתי פתאום אתר בארה"ב שמוכר 512MB של קורסאייר ב 102$, שזה יוצא בערך אותו מחיר ואפילו טיפה יותר זול (חבר יכול להביא לי את זה אז אני לא צריך דמי משלוח). השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על הקורסאייר ? האם יש הבדל משמעותי ביניהם או שלא צריך להתלהב ?

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. היי. ברשותי מעבד CORE 2 QUAD Q9550 הקירור הנוכחי שיש לי על המעבד הוא מאוורר חביב של זלמן שלא כ"כ מספק את הסחורה.(סיפק מאוד לפני ה-OC) (ד"א עשיתי אוברקלוק מתדר של 2.83 ל-3.54) כרגע הטמפ במנוחה של המעבד היא בסביבות ה-48-50 במנוחה. ומגיעה ל-65-70 ואף יותר בזמן מאמץ.. אני יודע שהמעטפת של המעבד היא בסביבות ה-72 ולא רוצה להסב נזק למחשב. השאלה אם מאוורר CNPS9900 של זלמן יפתור את הבעיה בצורה משמעותית או שעליי לחפש פתרונות אחרים. אודה מאוד לעוזרים.(אני יודע שהקירור MUGEN 2 יותר טוב אבל הוא ממש במעט ונראה על הפנים...לכן ירדתי בדרגה אחת.) שגיא

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by DS,

קניתי את ה 9550 של GIGABYTE וכרגע אני רוצה לעשות OC קודם כל שווה לי? ניסיתי ב ATI TOOL וכתוב שזה חסום! איך פותחים אוברקלוק ואיך עושים? אגב קראתי את המדריך אך לא עזר לי

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום. הנייד שלי קצת מזיע בחום של הקיץ ואני רוצה לקנות משטח קירור וזאת כי אני משתמש במחשב 12+ שעות רצוף ביום ללימודים, המחשב לא רותח אבל אני מעדיף אותו קר וגם הHD מחמם לי את היד וזה מציק. כמו שציינתי למעלה יש לי התלבטות קשה בין שני גופי הקירור שמופיעים בכותרת וזאת כי : 1) למרות שבשניהם המשטח העליון עשוי מאלומיניום בזלמן המשטח נראה יותר מאסיבי ואיכותי ובשני המשטח נראה כמעיין רשת דקה. (שלא נראה לי "שמושכת" את החום מהנייד אלא סתם לגימיג) 2) הזלמן יותר יקר מ NotePal Infinite ב 110 שח.. שזה לא מעט, ועולה 300~ שח. אבל אני מוכן להשקיע כי בכל זאת זה הוצאה חד פעמית השאלה שלי היא איזה מהם הכי משתלם כי אם הזלמן יתן לי בסופו של דבר מעלה שתיים פחות אז אין לי סיבה לקחת אותו (אם בכלל הוא…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. יש לי בעייה עם האובר רק בnfs carbon (יש לציין ששמתי את ההגדרות כולם על הכי! גבוהות שאפשר כולל aa x2,שזה ממש נס שהמחשב שלי סוחב את זה ועוד מהר)..אחרי איזה 5-10 דקות של משחק המסך מתמלא בקשקושים וצבעים וחייבים לכבות ולהדליק אותו,יש לציין שזה קורה רק במשחק הזה ובשום משחק אחר זה לא קורה במהירויות שהכרטיס מסך שלי עליהם עכשיו (במפרט רשום),הורדתי את האובר ב10 מגה הרץ לליבה ולזיכרון ועכשיו הקשקושים מגיעים אחרי שעה בערך של משחק,השאלה שלי מה לעשות בהתחשב בזה שזה קורה רק בnfscarbon כשההגדרות גרפיקה הכול על הכי גבוה? להוריד את האובר? (שממש לא בא לי כי זה קורה רק במשחק הזה),או להוריד את ההגדרות לנמוכות יותר?(המשחק פשוט פועל דיי מהר בהגדרות הכי גבוהות אז קצת חבל לי)..יכול להיות שזה בגלל…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. האם הסינק של הכרטיס מסך הוא 40ממ? (מצורף תמונה) האם לדעתכם הקירור הבסיסי הזה יספיק לצ'יפ R9600 מאיפה אפשר להשיג מאוררי 40 בימינו ? - כל המאוררים שהוצאתי ממחשבים ישנים כבר מקרטעים ולא עובדים.. עם מה אמורים לחבר אותם על הסינק ?(מאיפה אני ישיג ברגים מיוחדים דקים וכאלה ארוכים..) איזה חומר טרמית כדאי לקנות (חשבתי על N BLUE II שלא מוליך חשמל ....) איזה סינקים לזכרונות DDR כדאי לקנות, מדבקות לכל צ'יפ בנפרד או כאלה שמכסים את כל הסטיק ? ואיזה חברה מומלצת..? תודה =]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. אז ככה יש לי GeForce 4 Mx440 גרוע...כבר הרבה זמן בכל מקרה עשיתי לו אוברקלוק שעכשיו הוא נמצא ליבה 325 זיכרון 475 וזה בלי קירור לזיכרון ורק הוספתי קריסטל אורב במקום מה שהיה שם שהיה דיי זבל...יש לי מארז דיי מאוורר ואני רוצה להגיע עוד יותר רחוק בקטע הזה אפילו עד שהכרטיס עצמו ממש יראה איך אומרים את המוות בעיניים...התכנון הוא להצמיד היטסינק טוב ולשים עליו מאוור של וואנטק רועש Tornado עם דחיפת אוויר שהייתי מכנה עצבנית למאוורר 80 מ"מ שהיא 84CFM עזבו את הרעש הוא לא מעניין אותי אבל אני פשוט לא יודע איזה היטסינק להשתמש מה יהיה הכי מתאים לגוף הכרטיס של VisionTek GeForce4 Mx440...וכמובן משהו שמאוורר 80 גדול יכול להתישב עליו, איך שאתם ממליצים לי ואומרים לי שבהחלט יש דרך להתקין אני משם …

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by NeoMesH,

שלום..קניתי עכשיו ספארק7 + מישהו יכול להסביר לי איך מחברים אותו והאם חייב לשים משחה טרמית??

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. השאלה בכותרת, תודה. זה הראשון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5334 וזה השני: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5493 וזה השלישי: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6508 מדובר בקירור חדש יחסית, ‏VF1000 LED Silent blue LED VGA Cooler‎ של ZALMAN.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by Eyal-Style,

http://img510.imageshack.us/i/3dmarkp.jpg/

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Access Denied,

עד איפה אפשר לקחת את הזכרונות האלה מבחינת אוברקלוק?? http://dmii.shopy.co.il/products/7112 ואיך בכלל משנים את התזמונים או המהירות שלהם?? (אני מתחיל בזה אז אני צריך הסבר טוב, עדיף בעברית...)

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by moshiko211,

קניתי עכשיו מחשב חדש עם מעבד אינטל פנטיום 4 3.0 GHz HT 800Fsb 2MB CASH כן מה אני יעשה שלא הכרתי את האתר לפני הקניה לפי מה שהבנתי המעבד הזה הוא תנור חימום האם זה נכון ואם כן מה הדרך בדיוק כלומר מה צריך להוסיף על מנת לתקן את זה? והאם המעבד הזה כזה גרוע ביחס לamd?ההבדל כזה גדול???!!!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by sirexrv,

אני לא בטוח שכאן זה המקום המתאים... פעם ניקיתי מאבק את המחשב עם מייבש שיער (לא על חימום), אבל הבנתי שיש בקבוקים עם לחץ אוויר גבוה שמנקה יותר טוב... מישהו יודע איפה אפשר להשיג דבר כזה? ובכלל יש עוד שיטות שאני לא מכיר?

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by contA-,

שלום לכולם, כפי שאתם רואים בחתימה שלי יש לי מעבד ווינצסטר 3200+ ואני רוצה לקבוע לו את המתח (כי בברירת מחדל הוא על AUTO). אז השאלות הן: *האם קביעת מתח נמוך = טמפ' נמוכות יותר? *מהו המתח המינימלי שאני יכול לשים בלי לגרום למעבד נזק? תודה רבה לעוזרים

• 30 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים