אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
הנחתי את ידי על מאוורר 120*120*35 (אני חושב) עם מהירות משתנה אוטומטית חייתי במיוחד (של שרת Compaq Proliant) אבל החיבור שלו קצת מאוד לא סטנדרטי. יש 4 חוטים, צהוב, אדום ו2 שחורים. מתוך ידיעה שזה שונה במאווררים מאשר לחיבור של ההארד-דיסקים נמנעתי מלחבר אותו בינתיים. למישהו יש מושג איזה חוט הולך לאן כדי שאני אוכל להכניס את המנוע סילון הקטן הזה מול הCPU במקום המאוורר הקטן והרעשני שיש שם עכשיו? (המאוורר הזה משמש בד"כ לקירור של 2 מעבדי פנטיום 1000 במערכות שצריכות להיות זמינות 100% מהזמן, אני חושב שהוא יספיק לשלי... 8) )
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קראתי היום את המאמר שבאתר על קירור המים... וחשבתי לעשות אחד כזה אבל השאלה האם משתלם בכלל לעשות כזה? עד כמה יש הבדל בקירור... {וגם לא הבנתי את מה הוא יכול לקרר...} והאם זה שווה את כל המאמץ וכל הבאלגן מסביב המארז? או שפשוט עדיף לקנות את זה: http://www.pch.co.il/docs/pd1088756729.htm {מה יתן יותר ביצועיים?} התקציב משחק פה תפקיד דיי גדול... אבל יותר חשוב הקירור מאשר,הבאלגן מסביב למארז... בתודה fux
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה המפרט שלי : Intel Pentium D 3.0Ghz 4MB + Arctic Cooling Freezer 7. MSI 945GCM5 V2 - 1333 FSB. Kingston 2GB (1GB X 2) DDR2 667Mhz CL 5-5-5-15. MSI RX1550 512MB PCI-e. WD 160GB 8MB 7200RPM SATA2. Windows Vista Ultimate 32Bit. אלה הפרטים המדוייקים של הלוח שלי : http://www.msicomputer.com/product/...5-F_V2&class=mb וזאת התמונה של הביוס שלי : יש לי ידע גבולי+ בביוס ולא כ''כ מצאתי את ההגדרה : CPU HOST CONTROL. אשמח אם מישהו יעזור לי להתקדם ! תודה לעוזרים.
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד Q6600 (stepping G0) שגם עשיתי לו לאפ שמתי משחה תרמית על המעבד (מה שהגיע עם המוגן2 שמתי במרכז טיפה בגודל גרגיר אורז) התקנתי את המוגן2 לרוחב לא לאורך ושמתי מאוורר אחד למטה שידחוף אוויר ואחד למעלה שיוציא את האוויר הטמפרטורות שלי בזמן מנוחה הם בערך מ36 מעלות עד 40 ובזמן מאמץ מ 46 מעלות עד 50 כל זה בלי OC למעבד, השארתי אותו על stock האם זה אמור להיות ככה?? חשבתי שהמוגן יוריד לי את המעלות לאיזור ה 29-31 או שאני פשוט טועה (מה שעדיף) אודה לתשובות [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מאוורר מקורי של אינטל עם היטסינג מקורי 80 מ"מ פנטיום 4 והמאוורר מסתובב רק 2750 rpm??????
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האים ציון 2094 ב 3DMARK05 לכרטיס256MB 128 BIT RADEON 9600 אחרי OC: CORE: 432 MEMORY:219 נחשב נמוך?? ואם יש למישהו הצעות אחרות לשיפור אני אשמח לשמוע.
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מניח שצריך להבהיר משהו פה. אני מתכנן לבנות את מערכת הקירור בעצמי ולא לרכוש חלקים מוכנים. לא כרגע לפחות. שאלה ראשונה: אם אני קונה משאבה טבולה של Atman, האם אני יכול לגרום לה להתכבות יחד עם המחשב? שאלה שנייה: האם יש משאבות אחרות, מהסוג שקונים בחנויות לחיות מחמד, שלא עולה הרבה, אך גם לא טבולה? שאלה שלישית: האם מישהו יודע לתכנת בCNC ויכול לתכנת בשבילי גוף קירור די פשוט מנחושת? שאלה רביעית: למישהו יש מושג איפה מוכרים רדיאטורים במחירים סיטונאיים ובגדלים שונים ומשונים? תודה בכל מקרה, אני מניח שאם אני אשיג מצלמה דיגיטלית, אשתף אתכם גם בפרוייקט המודינג שאני עושה...
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני נמצא כשבוע לאחר בניית מחשב חדש; https://pcpartpicker.com/list/RJBxdm (ומספר לא קטן של מאווררים). אחרי הרבה עבודה עם הראם (שלא נמצא ב-QVL של הלוח וייתכן שזה שורש כל הבעיות...) הגעתי ל-3600CL14 יציב ב-100% במתחים מאוד נמוכים (1.42v Dram, 1.075v SoC), מצ"ב תמונות של כלל המידע הנחוץ (עבר Membench, שכחתי לצלם): הבעיה היא שאני לא מצליח להגיע ליציבות ב-FCLK\MCLK של 1867. כאמור, ההגדרות הנוכחיות יציבות מאוד במתחים מאוד נמוכים, כך שאני בספק שמדובר בבעיה של בינינג. ב-1867, המחשב מגיע לווינדוס, אך לקראת סוף Membench קורס עם 0 Mem Errors במהלך הבדיקה, מה שגורם לי לחשוב שהבעיה נמצאת ב-Infinity Fabric ולא ב-…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אמרו לי פה כמה שהם עושים חורים עם מקדח כוס אבל איך אפשר בכלל עם מקדח עושים חורים עם קונגו בבטון יש מכשיר קטן שיש לו מקדח כוס שאפשר לחתוך איתו את המארז??? אני צריך לחתוך את המארז FULL TOWER של CHIEFTEC שלי ואני לא יודע עם מה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מערכת קולנוע וגיימינג הכוללת - מחשב HTPC , מגבר חזק , DVD,ממיר , XBOX . כל הרכיבים יכנסו למזנון סגור (שיש בו פתי איוורור רק בצד התחתון שלו (עומד בסלון). השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר מאווררים לפתחי איוורור ע"מ שישאבו את החום (כי החום עולה למעלה) ואיך אני מחבר טרמוסטט כדי שהמאווררים יעבדו רק מטמפ' מסויימת ולא כל הזמן? אני חשבתי לחבר אותם לחשמל של הספק של המחשב אבל אין לי רעיון עם הטרמוסטט. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. מישהו הציע לי לשים מאווררים שיעבדו כל הזמן - צריך לכך מאווררים שקטים וטובים - איזה מומלצים? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 80 מ"מ ישן, אין לי מושג כמה ישן אבל נראה לי זה מספק. רק בעיה קטנה, שמתי אותו והמחשב רעד כלכך שאחותי חיפשה את האפאצ'י שטס בחוץ. יש מצב לתקן אותו או שהוא יגיע לזבל?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מעבד AMD ATHLON XP 1600+ EPOX 8HKA+ AND VOLCANO 6CU+ HSF אני מעוניין להוריד את טמפ המעבד שעומדת כיום עם 45 במנוחה השאלה היא מה עדיף מה יוריד יור מעלות משחה טרמית או מאוורר 80 ממ שיוציא אויר חם מהמאוורר?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה זה בדיוק סידור חוטים טוב? ברצוני לעגל את הכבלים מהסידי ללוח ומהדיסק הקשיח ללוח כל כמה גידים צריך לחתוך? אל תדברו איתי ATA דברים כאלה כי אני לא יודע למה כל אחד שייך.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . והינה אני כאן הגשמתי היום חלום , סוף סוף הוצאתי משהו מה 3800+ הזקן שלי . אני חושב זה הMAX שהצלחתי אני להוציא פה .. יותר מכך לא היתאפשר , אי אפשר להעלות עוד מתח הוא לא נותן לי . ב-CRYSTAL CPU ולתמונות : טמפ' מנוחה : מעבד 35-38 לוח 38-43 טמפ' עבודה : מעבד 42 בלחץ ! לוח 47 בלחץ ! קרידיט ל-LEGENDARY_Undertaker על העזרה והתמיכה והתוצאה שהגעתי עד פה . *שימוש ע"י STEP RECORDER בווינדוס 7 , במדריך שנעשה דרכו שעזר לי בפרוייקט !. ושכחתי לציין , שהכל על קירור סטוק !! אוויר כמובן . מאורר של הCPU של TT RC1 משהו כזה - מה שהגיע עם המעבד לפני שנתיים .
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מעבד Q9300 במהירות 2.5 GHz זה אומנם מספק אותי מאוד אבל כמו כל בן אדם אני רוצה יותר.. הלוח אם שיש לי הוא של gigabyte : EP45-DS3 והשאלה שלי היא האם הוא מתאים לאוברקלוק? אני יודע שיש דבר כזה "מכפלה" ואני לא מבין בזה.. אז מישהו יכול לעזור? תודה לעוזרים !! ;D
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיפשתי שם, ניסיתי להוריד אחוזים אבל לא קורה כלום... אני רוצה להוריד את הסל"ד של המעבד שתקוע על 2009 עכשיו להרבה פחות, הוא נורא רועש סליחה על הבורות... מה אני צריך לשנות שם? הלוח הוא אינטל G31 (זמנית ... לצערי...) ולמה לא מופיע לי ב EVEREST הסל"ד של המעבד? הוא מופיע לי בתוך CHASSIS FAN. וכן אני בטוח שהמאוורר מחובר למקום הנכון.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אחרי שיטוט ברחבי הפורום והמלצות שונות בניתי את המפרט הבא. מה דעתכם? האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים לעומת ה 3200+ שברשותי כרגע? לוח:?GA-965P-S3? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3589 מעבד:Intel Core 2 Duo E6300 http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1879 זיכרונות:Adata Vitesta 2X512 DDR2 667 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=7547
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התקנתי כרטיס HD4850 חדש, מאז הטמפ' במארז עלתה בצורה משמעותית הבעייה העיקרית היא שהכרטיס מאד גדול ולכן "חוצה" את המארז לשני חלקים ולכן פוגע קשות בסרקולציה (כמו כן התקנתי ספק חדש SEASONIC אבל לא נראה לי שהוא הגורם הבעייתי). טמפ' המעבד (E4400) עלתה ל 50 במנוחה, וטמפ' הגשר הדרומי עלתה ל 89 . כרגע יש לי מאוורר אחד שהגיע עם המארז ומאוורר נוסף 80 מ"מ של ARCTIC, שניהם ממוקמים בחלק העליון. הבעייה העיקרית שלי היא שאין לי הרבה מקום במארז להוסיף עוד מאווררים (אין הכנות לברגים). אשמח מאד אם יש לכם רעיונות כיצד לפתור את הבעייה.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי לעשות ששני המאווררים של המארז יעבדו חזק יותר ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termaltake 500 w psu 2gb kingston memory X2 אין צור…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 3 450.. קראתי שהוא טוב להמהרה ועם קירור מתאים יכול להגיע אפילו ל 600 העניין הוא שהלוח שלי תומך רק בFSB100 ולא 133 האם אני עדיין יכול לעשות לו OC? אפשר לעשות OC רק דרך המכפלה? 100*6 או שאני צריך להמהיר גם את ה- BUS? לוח: ASUS P3B-F
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הקירור הפסיבי הכי מוזר שראיתי על כרטיס כולשהו
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עד לא ממזמן המעבד היה על 3.8GHz. היו לי 2 BSOD לפני כמה ימים והיום בדיוק כשהדלקתי את המחשב.. אחד הדברים הראשונים שניסיתי לעשות זה לבטל את הOC, עכשיו כשאני רוצה להחזיר אותו אני לא מצליח עם אותם הגדרות אז החלטתי להתחיל את הOC מחדש, קודם כל לא שיניתי את מהירות המעבד רק נגעתי בכמה הגדרות (EIST, C1E) והרצתי בדיקה, ותראו דבר מעניין ששמתי לב אליו (בהפעלת OCCT): Uploaded with ImageShack.us ה12V בכלל לא עובר את ה7 יכול להיות שיש בעיה בספק?
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני שאני מעיף לכל הרוחות את ההיטסינק המקורי של אינטל ... רציתי לבדוק את הטמפ' שלי - הבנתי שהלוחות של ABIT מחשבים לא לפי ההיסטיק ולכן מתקבלת טמפ' גבוהה משאר הלוחות. המעבד שלי במנוחה 44-43 מעלות ובמאמץ הוא מגיע עד ל65-66, האם משחה טרמית תעזור במידה רבה או שאני חייב גם היטסינק חדש דנדש שיעשה לי חור בכיס. אני מאוורר עם 2X120 מ"מ אחד מקדימה מכניס ואחורה מוציא. חוטים מסודרים.
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח dfi lanparty ultra-d זיכרונות Twinmos Speed Premium BH5 מעבד amd 3800 x2 הייתי רוצה לשמוע מה ההגדרות שלכם (בזכרונות הנ"ל), ומה ההגדרות הכי טובות למערכת שלי. תודה מראש
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-