עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yz101,

ביצעתי OC של המעבד שלי מ2.66GHZ ל3.2GHZ - מפרט בחתימה. מכפלה 10 וBUS 320MHZ. המערכת עוברת בשמחה בדיקת LINX, הטמפרטורות משביעות רצון. הבעיה היא כזו: לפני הOC התוצאה של הכרטיס ב3DMARK VANTAGE הייתה כ9418 - כאשר SETTINGS הוא PERFORMANCE. לאחר הOC, רואים ירידה בביצועים, והתוצאה באותם SETTINGS היא כ5400. שיניתי את הRobust Graphics Booster לFAST ולהכי מהיר TURBO, לא שינה דבר. מה עוד כדאי לנסות לשנות כדי לבטל את הירידה בביצועים של כרטיס המסך?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by creek,

זה רעיון שחבר שלי חשב עליו לקירור המחשב לפחות מטמפרטורת החדר. הוא חשב על שיטה לקרור המחשב ועלה לו רעיון ע"י קירור מוליך מתכת בעזרת כימיכלים ובעזרתו לקרר את המחשב. מכיוון שאף אחד לא יעשה את זה אז הוא חשב גם על דרך ריאליסטית יותר ע"י מים וקרח אבל אותו עקרון. ההסבר שהוא נתן : טוב או לא? ד"א בטעות שמתי את זה באלקטרוניקה ומודינג, תעבירו בבקשה לאוברקלוקינג וקירור

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. אני קיבלתי היום את הציוד שלי לערכת קירור מים וגיליתי שעם הראדיאטור (480) שלי באו רק (!) 16 ברגים 30 ממ למאווררים. אני רוצה לעשות בעקרון PUSH PULL היות וכבר קניתי 8 מאווררים אבל יש לי ברגים רק ל4. איפה אפשר למצוא עוד ברגים בארץ? אני גם מחפש ברגים כדי לתלות את המשאווה\מאגר על ה"קיר" הפנימי של המארז (800D)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. איך המערכת לקירור במים של CoolerMaster ? הדגם: AquaGate Max היא יותר טובה מקירור אוויר רגיל ? אני מתלבט בין AquaGate Max ל ThermalRight Ultra-120 Extreme עם 2 מאווררים. השאלות הן: 1. מה יקרר יותר טוב ? 2. מה יהיה שקט יותר ? 3. מה עדיף ? אני עושה OC. *בלי להתייחס לכסף !

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by The Ball,

המעבד הוא Q6600. דבר ראשון שחשוב לי זה השקט, האם הקירור הזה שקט? יש יותר שקטים ממנו ובסביבות אותו מחיר?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. קניתי נייד חדש עם מעבד Centrino 2 הוא מתחמם יותר מאשר Centrino הרגיל? כי הוא כבר הגיע לי ל 70 במצב שאני גולש באינטרנט בלבד

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by no_way,

שלום, קניתי שני מאוררים חדשים 80CM למחשב כשאני מנסה לחבר אותם לחוט חשמל במחשב (אינני יודע איך קוראים לחוט הזה) המחשב מתחיל לצפצף בלי הפסקה. מה עושים? ספק כח ANTEC TRUEPOWER TRIO 650W כרטיס מסך: מעבד:

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. שמעתי שיש כרטיסים מאד זולים .אני חושב לא בטוח שה 6600 le יכול להגיע ע"י אוברקלוק לרמה של ה 7600gt . אולי יש כרטיסים אחרים שאפילו יותר זולים מהכרטיס הזה ויכולים להגיע אף ליותר.מי שמכיר שיציע .כרטיס עד 400 ש"ח

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by arigo,

שלום שמתי של שהזיכרון שלי שידעתי שהוא 2G 800MHZ פועל לפי פלט - DIMM # 1 SMBus address 0x50 Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000) Size 2048 MBytes Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz) Part number Serial number A0CCF240 Manufacturing date Week 06/Year 09 Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency JEDEC #1 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz JEDEC #2 5.0-5-5-15-20 @ 333 MHz JEDEC #3 6.0-6-6-18-24 @ 400 MHz מה קורה כאן ? האם הוא מונחת כרגע ?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Dj_Gal,

מפרט: MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case - מנורת פלורוסנט "קרה" : אולטרא כחול DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt קירור מקורי של אינטל .... 1.75 V יציב מאוד ..!! טמפ' בפול על 66 בנורמל על 40 ...

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אם מציעים לשים מאוורר BOX של אייבי (1555) על מעבד האסוול (1550)- האם אנחנו מדברים על אותם המאווררים בדיוק או שהם שינו משהו (רעש,קירור)? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

מה הגודל של משאבה כזאתי? כתוב במדריך כאן שהיא צריכה לספק 2000 ליטר בשעה... זה לא קצת הרבה? יש לי משאבה דיי פיצפונת,מה המידות של משאבה בריאה צריכות להיות?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by amitai124,

יש לי מעבד Q6600 אני צרךי קירור עד 170שקל לOC עם חריגה של 15 שקל אם צריך

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by jcdenton1,

יש לי מעבד NEWCASTLE 3000+ ולוח EPOX 8KDA3J. ניסיתי להעלות קצת את הבאס, העלתי ל-220 והכל נראה איכותי ואז במשך סתם פעילות רגילה בווינדוס הופיע לי מסך כחול נחמד שלא הספקתי לראות (כך שאינני יודע מהי הבעיה) ואיתחל לי את המחשב מחדש. שאלתי היא האם יש דרך לגלות מהי הבעיה שגרמה לזה (לגלות מה הסתתר מאחורי המסך הכחול) ולתקן זאת. שאלה נוספת: ידוע לי שלפני ביצוע OC אני צריך לנעול את ה-AGP, ה-SATA, ה-PCI ואולי עוד שיט ענערף. איך אני עושה זאת?

• 32 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. ערב טוב.... הכרטיס מסך שברשותי הינו: Gigabyte 8800GT 512MB ZALMAN COOLING TYPE B הוא בא עם קירור של ZALMAN VF 830 עשיתי לו OC מ: 700/1715/1840 ל: 743/1820/2066 תמונות למטה, אשמח לחוות דעת ואיך בדיוק אני יכול לשפר את אה OC? אגב ניסיתי לעלות את אה MEMORY ל 2100 ז"א 1050 וניהיו ארטיפקטים כאלו קטנים פעם ב... ובתוצאה הסופית קיבלתי ממש קצת וכאשר ה MEMORY CLOCK על 2066 אני קיבלתי יותר. תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Scorp!on,

קראתי כבר 200 פעם מדריכים אבל זה נראה לי מסובך מידי. אין לי מושג כמה מתח לתת ואיך להגיע לכל פונקציה בביוס. התהליך גם תלויי באיזה לוח אם מדובר וכמה מתח כבר יש במעבד. אני כבר הרבה זמן רוצה להמהיר את המחשב ל-3GHZ לא הרבה אני יודע אבל איך לעזזל אני עושה את זה ??? מה שמוזר זה שבבדיקה ב-cpuz רשום לי ב-core voltage: 1.296 וזה לא נראה לי הגיוני שזה ככה בסטוק. המחשב בחיים לא עבר אוברקלוק והטמ'פ שלי במחשב מצויינות. הלוח אם שיש לי הוא ASUS MAXIMUS FORMULA ניסיתי לראות סרטונים ב-youtube איך עושה המהרה ל-3ghz ושניסיתי לשנות תאפשרויות בביוס לא מצאתי אותם בכלל. נראה לי שהביוס שלי מסובך מידי אני חייב עזרה בשלבים לאט לאט כי אני לא יבין. תודה למי שעוזר והשמח עם זה יהיה מאנשים מבינים (מנהל …

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם! במפרט הבא אני לא מצליח לעבור ב OC את התדר 3.22 הוולט כעת עומד על 1.6000V מישהו יודע איך אני יכול לעלות יותר כי מישהו בכיר אמר לי שבמפרט הזה אפשר יותר הנה המפרט: Intel Core 2 E-4500 2.2 Sunbeam Tuniq Tower 120MM GigaByte P35 DS3 V 5-5-5-15-1.8G.SKILL 2 GB 800 DDR2 Twinteck Geforce 8800GT 512M WESTON DIGITAL 320 GB NZXT ALPHA PCPower&Cooling 470W

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by oren99,

מעבד, לוח וזכרונות שמפורטים במפרט מימין. הצלחתי להגיע ל 2.5GHZ ויציב במשך שנתיים. קראתי שאפשר עוד. 2.8 בקלות ואפילו 3. אין אפשרות לשנות את המכלפה והיא על 10. בביוס, אני לא יכול לכתוב מה שאני רוצה במחלקים של הזכרונות ויש שם 1:1, 1:1.33, 1:1.66 (או משהו בכיוון, לא זוכר בדיוק). האם הזכרונות חייבים להגיע ל667MHZ או שאפשר לשים אותם על פחות? בנתונים הללו, אני חייב לשים 300 בFSB ואז אני מגיע ל3GHZ ו 667 בזכרונות. אבל כל ערך שאני שם שהוא לא 250 (שיציב כרגע) המחשב לא עולה בכלל. אני מדליק ומכבה פעמים ואז מקבל הודעה ש הOC נכשל ואני חוזר לברירת מחדל. יש משהו שאפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by spatz,

יש לי חבר עם לוח Asus P4T ומעבד Intel Pentium 4 1.4 והביוס מראה תמיד שהמעבד שלו בסביבות ה-70 מעלות, גם המחשב היה סגור יומיים רק פותחים את המחשב, מסתכלים והמעבד ב-70... זה לא נראה לי הגיוני... איפה הבעיה??

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Omry,

היי אנשים! שמתי לב שאני מתחיל להשקיע סכומים מטורפים למדי בקירור למעבד ולשאר המערכת, כשהגעתי כבר למסקנה שיהיה הרבה יותר טוב אם ארכוש מערכת קירור מים. אז ככה: 1. המערכת תשמש לקירור המעבד והצ'יפסט בלבד. קירור גם לכרטיס המסך יעלה הרבה כסף ואני מוצא אותו מיותר לחלוטין. 2. המעבד יהיה i7 920. 3. הלוח אמור להיות EX58-UD5. במידה וזה משתלם, אקח את ה-EX58-EXTREME בגלל בלוק הקירור. 4. אני מעוניין שהמערכת תהיה שקטה כמה שאפשר. 5. אני מעוניין להכניס את המערכת לתוך קופסא מאווררת ומשם לקשר אותה למארז. זה הרבה יותר נוח ומסודר, מה גם שהמערכת מתחממת הרבה פחות ומציגה יעילות מקסימלית. 6. היא תקנה בארץ, חוץ מהרכיבים שגם ככה אין עליהם אחריות. אם יש המלצה כלשהי לקנות מחו"ל, אשמח לראות אתר שמומלץ …

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. ברשותי מחשב מבוסס AMD שנקנה לפני כחודש. רכשתי שני מאווררים של 120MM מהאינטרנט ואלו צריכים להגיע השבוע! השאלה איפה ואיך להתקין אותם? המארז שברשותי הוא: Antec Two hundred V2 http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== ניתן לראות את מדריך המארז כאן: http://www.antec.com/pdf/manuals/Two%20Hundred%20V2%20Manual_EN.pdf כפי שניתן לראות, המארז מגיע עם שני מאווררים של 14 ו- 12 ס"מ כך שהם יונקים אוויר מתוך המארז החוצה (פולטים). כמו כן למארז מסנן אבק קדמי אותו ניתן לשטוף במים. לאחר חודש של שימוש יום יומי במחשב, פתחתי אותו וראיתי שהוא צבר כמות נכבדת של אבל ובעיקר על גבי כ.המסך! כמו שרואים בתמונה של המארז, המארז כולו אטום בפני אבק ובפרט בחלקו הקדמי בו יש את מסנן האבק, אבל…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by mathan,

שלום! קניתי את הgeforce 6200, ופתחתי בו את הצינורות, והכל עבד חלק..המחשב זיהה אותו כ6600, 6600gt בשביל הדיוק..חחח ועכשיו התחלתי עם הOC..אבל זה מסובך. כשאני מעלה את המגה הרצים, ומריץ 3dmark הכל בסדר, וזה עובד יציב. אבל אם אני משחק, אז במגה הרצים מסויימים המחשב יכול להתקע/להתכבות/ סתם לזרוק אותי מהמשחק. הבנתי שזה מהתחממות של הכרטיס[ אני עדין משתמש בקירור שקיבלתי איתו], כרגע ב450/630 ואני חושב שהוא יציב...אני רוצה למצוא את הגבול, אבל קשה לעשות את זה, כי בדיקה ב3dmark עוברת חלק, אבל אחרי חצי שעה של משחק, ולפעמים קצת יותר, הוא יכול לזרוק אותי מהמשחק..או להפעיל את המחשב מחדש..הבנתי שזה קורה מחימום של הכרטיס, ואני לא מוצא איך לבדוק את הטמפרטורה שלו במנוחה כדי שאני אוכל להעריך ל…

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by Cyb3r,

לפי הכתבה הבנתי שלא תמיד אני אוכל לעבוד בדואל צ'אנל. מה צריכים להיות המספרים בסוף הכתובת במודול כדי שאני אוכל? זוגי ואי זוגי? עוקבים? משהו? תודה רבה. נ.ב. עוד שאלה שרציתי לשאול זו האם BIGTYPHOON מכסה גם את הזיכרונות, או שצריך לקחת עוד מאוורר עליהם?

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by benasoor,

שלום לכם אני די חדש באוברקלוקינג ואני רוצה לעשות למעבד שלי קצת אוברקלוקינג אז ככה זה המפרט שלי: לוח אם: גיגהביט ga-p35-s3g מעבד: intel c2d e8200 זיכרון: 2*2 גיגה של קינגסטון 2* 512 מגה יונדאי או משהו סתם משהו שבא עם המחשב זיכרונות הם 800mhz קיירור למעבד:igloo 5062 טמפרטורה של המעבד במאמץ 55 (לליבה המקסימלית) בשיא החום 38 לא במאמץ בשיא החום עם מישהו יוכל לעזור לי בנתונים שצריך להכניס בשביל אוברקלוקינג נחמד אני לא רוצה משהו מטורף משהו כמו 2.8-3.0 במקום 2.6 למעבד שיהיה משהו בטוח.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by omerha,

שלום מתלבט בין כמה אופציות, ואני לא יודע אם ההוצאה כדאית. פחות מעניין אותי רעש (במפתיע) ויותר ביצועים מתלבט בין כמה סוגים בהבדל מחיר משמעותי Deepcool GAMMAXX400 Coolermaster hyper 212 evo 2 Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler Special Edition for AM4 מנסה להבין אם יש הבדל ושווה לקנות יקר יותר או שזה סתם מיותר

דיונים חדשים בפורומים