עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המחשב שלי קצת רועש (נמצא בחדר שינה)ואני מחפש להשתיק אותו מעט,ראיתי בזיגזג קיט להשתקה ב22 ש"ח http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174&products_id=5009 האם זה שווה את ההשקעה ל2-3 מאווררים? או שמדובר במשהו מיותר שלא יתרום כלום?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. יש לי HD4890 של POWERCOLOR, ביצעתי איתו בדיקות לOC והגעתי לתדרים חדשים: מהירויות בריר מחדל ליבה 850 זיכרון 975 עבר בהצלחה 30 דקות בדיקה בFURMARK STABILITY TEST במהיריות הבאות ללא ארטיפקטים ליבה 990 זיכרון 1150 AAX8 1680X1050 טמפ' ממוצעת עם הקירור על המקסימום בתום הבדיקה היא 64c, נוסף סקרינשוט מאמצע הבדיקה אימתתי את האוברקלוק בZ-GPU אני מעוניין לבצע לו מוד ביוס ולשנות לתזמונים החדשים שיהיה קבוע בלי שאני אצטרך כל פעם להיכנס ולהתעסק עם RIVATUNER מחפש בנרות מדריך או הסבר מפורט לעניין? תודה רבה לעונים. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by Chura,

אז המערכת כאן, מושלמת... אבל יש לי בעיה, תשמע מפגרת, אני לא מוצא את המחלק זיכרון בביוס,אין בשום מקום !!! ובלי שום קשר, אני רוצה לעשות OC ראשון יחד איתכם :-) אז נתונים יבשים : טמפ מעבד מנוחה : 38 טמפ לוח מנוחה 35 טמפ כ. מסך : 42 מתח זיכרונות : 2.0V מתח מעבד : 1.22V מהירות מאוורר CPU : 1280RPM מהירות מאוורר ספק : 930RPM כל השאר הוא לא מראה מהירות, למה ??

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by CRYSMAN,

העליתי בהתחלה מ333 ל353 הרצתי בדיקה עם Intel Burn Test הכל היה בסדר עכשיו העלתי עוד 10 וזה הופיע: http://img518.imageshack.us/my.php?image=67328395cp1.gif מה זה אומר ומה לעשות ? תודה !

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by TipX-Bomb,

שלום לכם, בקרוב אני עושה מודינג למארז שלי ומוסיף 2 מאוררים. יש לי אפשרות לשני מאוררי 80 מ"מ או אחד 120 מ"מ או שניהם 120 מ"מ. ואני צריך לדעת גם איזה סוגים. חובה שהמאוררים יבואו עם גריל, ורצוי שהם יהיו עם לדים כולשהם. אז אני צריך שתמליצו לי על 2 מאוררים, הגודל והסוג לשיקולכם, רק שיהיו עם גרילים ורצוי עם לדים. המחיר - אממ... שיהיה בערך 50-70 ש"ח למאורר. אבל לא כל כך חשוב.. אין כל כך הבדל במחיר בין המאוררים אני חושב.. תודה לעוזרים!! :-*

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Runny,

לכל יוצרי החלונות למיניהם: אני מחפש בקדחנות גומי H ו U מישהו שקנה יכול להמליץ על מקום אני גר בנתניה ולומד בת"א, אז ... חבר'ה מהאזורים הנ"ל האירו את דרכי (ולא אין לי כוונה להזמין מחנות גומי ב40 שקלים כאשר המשלוח עולה 45) תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by romkush,

דגם המעבד: Intel Core2Duo E8400 3.00 GHz קירור למעבד: ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO דגם לוח-אם: Gigabyte EP43-DS3L דגם זכרונות: Kingston Value PC2-6400 800 MHz CL6 תדר מעבד : 3.60 GHz תדר 400 Mhz FSB תדר זכרונות : 800 MHz (ללא שינוי) מתח מעבד : (ללא שינוי) מתח זכרונות : (ללא שינוי) מכפלה: 9 (ללא שינוי) יחס זכרונות : 1:1 תזמונים: 6-6-6-18 (ללא שינוי) טמפ' מקסימלית במנוחה: 38C טמפ' מקסימלית במאמץ: 60C רשום על הלוח אם שהוא תומך בבאס מקסימלי של 400 אבל הבנתי שאפשר להעלות אותו גם מעל. הזיכרונות פשוטים ולכן מגבילים אותי. שווה לי להוריד את תדר הזכרונות ל-667 ולנסות להמשיך עם ה OC?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. ערב טוב, הנה סיפור אמיתי ועצוב על חשיבותה של משחה טרמית (אבל עם סוף טוב) מי שלא רוצה לקרוא את הסיפור, מוזמן לקפוץ לפסקה האחרונה. לפני שלושה שבועות בערך, קצת אחרי שקניתי למחשב שלי כמה חלקים, יצא לי לבדוק עם אוורסט את הטמפרטורה (במנוחה) של המחשב של ההורים שלי. המחשב, רק כדי לסבר את האוזן - פרסקוט 3GHZ עם קירור סטוק וארובה ובמארז יש מאורר 80 מ"מ. באופן עקרוני המחשב מסודר (חוטי חשמל וכאלה מסודרים ביחד והזרימה דיי סבירה). בכל אופן - בדיקת אוורסט קצרה העלתה שהטמפרטורה של המעבד היא בסביבות ה-70 (!!) מעלות. ריבוט קצר העלה שגם בביוס הוא מתנהג ככה (סביבות ה-65-70 מעלות). מיד הודעתי להורים שלי שהם חייבים לכבות את המחשב כשהם לא משתמשים בו ובהזדמנות הראשונה אני אנסה לסדר להם את זה. הי…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. קניתי לפני כחצי שנה מחשב חדש והעברתי את הישן לבת שלי בת ה4.5 והוא גם מחשב הורדות. אשתי התלוננה על הרעש של המאווררים אז הלכתי על פיתרון קצת מפגר- ניתוק מאווררים מרעישים. המיקום של המארז גם לא אידאלי ולא מאפשר לו לנשום כלכך (מקום בתוך ארונית). המחשב הזה מתחמם נורא והקיץ רק מתחיל . הוא לא הכי עושה צרות לפעמים הוא עושה reset על דעת עצמו אבל יכול להיות שזה בגלל העדכונים של windows . בקיצור אני צריך המלצות איך להשקיט ולקרר אותו . תקציב בערך 200 שקל או כמה שפחות - אני חושב לקנות כמה מאוררי 120ממ חדשים או משהו כזה אולי אפשר לנקות את הישנים?! אם זה מסובך אני פשוט אקנה חדשים. מבחינת חנויות אני גר ברחובות ועובד בקריית שדה התעופה . יש לי אפשרות להגיע לזיגזג, KSP בילו סנטר, ivory גם ק…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by GamePad,

יש לדודתי היקרה מחשב עם מעבד (וויליאמס?) 1.7 P4, בזמן האחרון הוא כל הזמן נכבה לה, ואחרי כמה זמן נדפקים קבצי מערכת ואני צריך להתקין לה מחדש. בהתחלה הייתי משוכנע שזה וירוסים כי המחשב שרץ באלפי זוחלים ותולעים אבל גם אחרי שניקיתי אותו הבעיה נשארה. בדקתי טמפ' ומסתבר שהוא עובד על 55 בערך. המארז היה די חנוק, מלא אבק ומוך כזה שסותם את כל הסינקים והפתחי איוורור, וגם אחרי הניקיון עדיין הטמפ' לא ירדה מספיק והבעיה נשארה. הוספתי מאורר מאחור אך לשווא. בקיצור, אחרי הסיפור המייגע שאלתי היא איזה קירור כדאי לשים על המעבד, לא חשוב הרעש, בתקציב של מקס' 200-250 ש"ח?

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by yoav9,

או קי, עד עכשיו: crystal orb as 3 antec cyclon blower בצד 92 m"m הכרטיס הוא hercules ti-500... יש עוד רעיונות?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. שלום, ראיתי את ההשוואה הזאת : http://www.modsynergy.com/Review%2032.htm ולפיה ה AS3 הוא פחות טוב מ Nanotherm Blue II מישהו ממכם בדק את הגריז הזה הוא באמת יותר טוב? והכי טוב זה הNanotherm EXP צוכרים אותו בכלל בארץ?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by Fir3^StorM,

שלום לכולם. לפי המאמר על ה M2 שיצא עוד מספר חודשים ראיתי שהוא יצא בתושבת 940. השאלה שלי היא בעצם האם קירור שכתוב עליו שהוא מתאים בין היתר לתושבת 940 [שהיא כרגע בשימוש למעבדי שרתים] יתאים גם ל M2 שיצא עוד 4 חודשים+-? אם זה מתאים יותר לפורום אוברקלוקינג וקירור אז תעבירו. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by THE FOX,

קירור אוויר הטוב בעולם. http://www.scythe-usa.com/product/cpu/024/scinf1000.html ביקורת: http://www.technic3d.com/?site=article&action=article&a=297

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by inrock,

היי המפרט בצד ימין, בגדול מעבד dual e6750 שמעתי כבר עשרות הצעות להגדרת הפרמטר הזה מה נכון ???? תודה

• 24 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Dj_Gal,

מפרט: MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case - מנורת פלורוסנט "קרה" : אולטרא כחול DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt קירור מקורי של אינטל .... 1.75 V יציב מאוד ..!! טמפ' בפול על 66 בנורמל על 40 ...

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by matizami,

השבוע מת לי הארדיסק מה שגרם לי לבדוק יותר את נושא הקירור במחשב שלי. ראיתי במאמץ המעבד מגיע ל70-80 מעלות אבל הקטע הוא שהוא לא חוזר לטמרפטורה נמוכה של 30-40, אלא יורד רק עד 50-55 מעלות. בקיצור פתחתי את המארז וגיליתי שאומנם המאוור של המעבד עובד, אבל שני המאוורים האחרים במארז- Fractal Design Define R4 , הקדמי והאחורי לא עובדים בכלל. אני לא איש מחשבים גדול אבל בכל זאת אמרתי אולי ננסה לחבר את המאוורים לחיבור אחר בלוח אם GA-B85M-D3H. ראיתי שיש שלושה חיבורים שנקראים FAN SYS, אמרתי טוב, זה בטח זה. להפתעתי שלוש החיבורים הלל בלוח אם נשארו פנויים. ניסיתי לעקוב אחרי הכבלים וקצת הלכתי לאיבוד. אבל בכל זאת הצלחתי לראות ששתי המאוורים מחוברים בסוף לחיבור שמופיע בתמונה, של…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by yz101,

ביצעתי OC של המעבד שלי מ2.66GHZ ל3.2GHZ - מפרט בחתימה. מכפלה 10 וBUS 320MHZ. המערכת עוברת בשמחה בדיקת LINX, הטמפרטורות משביעות רצון. הבעיה היא כזו: לפני הOC התוצאה של הכרטיס ב3DMARK VANTAGE הייתה כ9418 - כאשר SETTINGS הוא PERFORMANCE. לאחר הOC, רואים ירידה בביצועים, והתוצאה באותם SETTINGS היא כ5400. שיניתי את הRobust Graphics Booster לFAST ולהכי מהיר TURBO, לא שינה דבר. מה עוד כדאי לנסות לשנות כדי לבטל את הירידה בביצועים של כרטיס המסך?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by elnatand,

שלום "הפינים" של התושבת של המאוורר נשברו לי. הכוונה לאותם פלסטיקים לבנים שמצמידים את "תושבת המאוורר" (כך נדמה לי שזה נקרא) ללוח עצמו. רציתי לדעת: א. איך קוראים בשפה מקצועית לאותם פינים, כדי שכשאגיע למעבדה/חנות מחשבים יבינו אותי? האם פינים/דיבלים/מתאמים? ב. אני גר בבאר שבע. איפה אני יכול לקנות את אותם פינים? האם אני חייב לקנות את כל המאוורר מחדש או שיש פינים להחלפה? תודה לכל העונים.. מצורפת תמונת המאוורר שלי: http://www.bigcomputers.co.il/pl_product~INTEL775FAN~6465~0.htm

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by itay_izra,

יש לי לוח אם p5qpl-am עם מעבד Q9400 עם קירור alpine pro 7 ac ניקיתי את המשחה הטרמית הישנה ושמתי שכבה יפה של משחה חדשה.. אבל משום מה הוא מציג לי 50 מעלות במנוחה איך שאני מעלה את המחשב... אין אבק הכל נקי שם. כדאי לי לקנות קירור חדש או שיש פתרון והקירור שלי טוב..? יכול להיות בגלל שהמארז שלי פשוט?(יש לי את המארז המעפן הרגיל של אייבורי הבינוני) ---- חוץ מזה יש לי כרטיס מסך שגם מגיע לטמפרטורה משוגעת של 60 מעלות איך שאני מעלה את המחשב וגם איתו אותו סיפור ניקיתי את האבק החלפתי משחה ולא השתנה . מה אוכל לעשות כדי לשפר את הקירור במחשב שלי?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by Odedb52,

שלום לכם.... קניתי כרטיס מסך חדש (מצויין במפרט)... ואני רוצה לדעת איזה אוברקלוק אני יכול לעשות לו בלי שום סיכונים בכלל... אם בכלל יש כזה דבר אני רוצה לדעת... יש קירור סטוק, ואני לא רוצה משהו רציני רק משהו מועיל ובלי סיכון...

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by RonCohen,

תדר בסיס: מקורי:133 אחרי:180 שיפור של 35.3% מכפה: מקורי:20 אחרי:21 תדר: מקורי:2.66GHz אחרי:3.79GHz שיפור של 41.8% מתח:1.2V טמפרטורה מקסימלית:63 (בליבה 4) כל השאר ב57-61 יציב במבחן OCCT במשך 20 דקות זה בינתיים מספרים בלבד עוד מחר אני יעלה ניקוד 3DMARK Vantage

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. שלום! החלפתי עם חבר לוחות וקיבלתי dfi infinity הוא השתמש במערכת קירור מים- ושם חומר מבודד מהיתעבות. לי אין צורך בזה- כל האיזור של הסוקט שמנוני בגלל זה. מבקש לדעת איך מסירים את החומר... תודה, נדב

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by haitin,

what is the max temprature which my cpu shouldnt pass, or it will start auto lowering performance in? 60c? or less?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by amisha,

פירוט: 2*512MB במהירות של 466(לא מנוצלים במלואם עדיין) golden dragon במתח של 2.75V תזמונים 2.5/7-3-3@1T מתח למעבד - 1.525V כול השאר <----סתכלו כאן

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים