אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
ברשותי הכרטיס הנל, של GAINWARD.. בזמן האחרון ביצעתי OC לכרטיס. 625MHZ@718MHZ לליבה 1100MHZ@1250MHZ לזכרון 1348MHZ@1548MHZ לSHADER הכל יציב.משחקים מחזיקים בלי בעיה במשך שעות וטמפ' כמעט ולא השתנתה..לא מעל 73 מעלות בעומס מלא. את השינוויים ביצעתי בRIVATUNER וGPU-Z אכן מראה על העדכון. העיניין הוא שאני לא מרגיש שום הבדל בביצועים במשחקים..הFPS נותר ללא שינוי..אני מדבר על משחקים כדוגמא GTA IV. CRYSIS וCRYOSTASIS... לא אמור להיות הבדל משמעותי? הוספתי כמעט 100 NHZ לליבה! שאר המפרט הוא E5200 2.5GHZ@3.5GHZ 4GB DDRII Gskill 500W SeaSonic WIn 7 Ultimate תודה רבה.
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה לדעת איך אני אמור לנצל את כל המהירות של הזכרונות ע''י אוברקלוק ואם זה אפשרי ואיך עושים אוברקלוק עדין לזכרונות המפרט שלי הוא i5 gigabyte p55 ud3 bfg gtx275 oc 4gb ocz platinum 1333mhz cl-7 Seasonic S12II-500 Active PFC 500W antec three hundred שני מאווררים של אנטק עם בקרת מהירות אחד למעלה אחד מאחור ועוד שני מאווררים קדמיים של ac - artic cooling צירפתי תמונה של הביצועים ב 3dmark vantage הציון טוב לדעתכם ? תודה למגיבים! [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 670 צפיות
-
-
שלום יש לי נייד hp tx2000 הידוע בבעיות החום שלו. מעבד: AMD Turion 64 X2 Dual-Core Mobile Technology TL-62 כ. מסך: NVIDIA GeForce Go 6150M עם סתם עבודה באופיס וויסטה מעוך (הוא נראה כמו 98 מבחינה ויזואלית) המעבד נע סביב 50 מעלות וכרטיס המסך סביב 70 וזה נמוך למחשב הזה. מאחר וויסטה סתם מערכת לא טובה אני אשדרג ל7 אבל השאלה לאיזה? 64Bit כדי לנצל את כל ה4G זכרון שיש לי או ל32Bit? מאחר והמחשב הזה יכול בקלות לקפוץ לטמפרטורות שיעשו נזק בלתי הפיך (והאינטרנט מלא בכאלה שעברו את ה100 עם כרטיס המסך) אני שואל אם מערכת הפעלה של 64 יותר "חמה" מ32 כי היא מעבירה יותר מידע? או אולי ה32 יותר "חמה" כי היא רצה בשעון גבוה יותר? או שאין הבדל? תודה משה
-
- 1 תגובה
- 541 צפיות
-
-
אז אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי - 4890 עם קירור twin turbo pro ככה שאני יכול לדחוף אותו יחסית הרבה ( הוא יושב על 40 מעלות ללא מאמץ עם הקירור הזה , עד כמה הוא יכול להגיע ולחיות בשמחה במאמץ / לא מאמץ דרך אגב ? ) אז איך אני מתחיל ? ניסיתי כמה מהנעוצים אבל חלק מהלינקים לא עובדים ...
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
connect3D ATI Radeon HD4890 Twin Turbo Pro 1024MB DDR5 PCIe אז קיבלתי מחשב חדש עם הכרטיס הזה , שיש לו קירור מעולה . הרצתי את catalyst ונתתי לו לעשות autotune לראות עד כמה הוא יכול להגיע הוא העלה את ה gpu רק ב 5 mhz ,ואת הזיכרון ב 25mhz . שניהם קצת במידה מגוכחת . כמו כן ברגע שהתחלתי את הבדיקה המסך כל המסך נהיה צבעוני כזה וברגע שלחתי esc זה הפסיק וכמובן גם ברגע שהבדיקה נגמרה . גם הרצתי gta 4 , וכל כמה שניות היו תקיעות כאלה של חצי שניה ... אחרי ה autotune הקליל הזה גלשתי באינטרנט וראיתי הבהובים כאלה מדי פעם , זה לא שינה גם אם הזזתי את המאוורר ל 100% . כרגע הכרטיס יושב על 45מעלות בלי מאמץ ועל 50 אחוז מאוורר . כמו כן ברגע שעדכנתי ל 9.11 אז הציון שהווינדוס נתן לכרטיס ירד ל 6 …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יצא לי לקרוא כבר בכמה פורומים בחו"ל על אנשים ששדרגו למקסימוס פורמולה...הם גם אמרו שם שזה פותח אפשרויות מגוונות ל-OC ... אך העניין לא יתאפשר בעזרת התוכנה של אסוס..אלא באפשרות הרגילה . שאלתי היא האם זה תופס לגבי כל הלוחות מהסדרה הזו..?מאחר ובלוח אצלי לא היתה המדבקה שהסתירה את הכיתוב:MAXIMUS FORMULA ..ובכלל לא כתוב השם הזה שם.. מצורף לינק שקשור לעניין: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580
-
- 36 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אזז ככה עשיתי אוברקלוק ואני רוצה לדעת תמיגבלה שלו על קירור אוויר ובנתיים הכל סבבה עם 4200MHZ שזה 495X8.5 וFSB של 1980MHZ על 1.5250V כמו שתם גם יכולים ליראות שהמעבד שלי בסטפינגE0 וגם ללוח יש תמיכה מלאה במעבדי הE0 אז המעבד ללא OC בטמפ' של 19-18 מעלות אז זה מעבד דיי טוב לOC, לא יודע לאן זה יקח אותי אבל אני קצת מפחד להמשיך מה לעשות ? ומה אתם אומרים על האוברקלוק עם המערכת שלי ?
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום, לפניי חודש ניתקתי מאוורר מהמחשב בגלל שהוא עשה רעש כמו של טרקטור :-\ רציתי לדעת אם יש דרך שאני יחבר אותו שוב אבל להוריד לו את המהירות שירעיש פחות? תודה לעונים =]
-
- 4 תגובות
- 720 צפיות
-
-
ישר ולעיניין - נתקעתי באוברקלוק ב 400FSB עם הלוח הזה . המעבד הוא B3 , אבל הוא כנראה לא המגבלה פה (הוא עולה חופשי גם ב 3.8). אחרי 400 FSB לא משנה איזה מתח אני נותן למעבד או ללוח המחשב עולה ואז נתקע בהרצה של SUPER PI על ההתחלה - יותר נכון לא נתקע אלה יש שגיאה ב PI . אבל הקטע הוא שהמחשב כן עולה. נגיד עכשיו המחשב עובד על 450X8 שזה 3600 כמו 400X9 והמחשב עולה ונקע ב SUPER PI . שום עליית מתח ללוח אם לא עוזרת כנ"ל משחק עם מהירות זיכרון. (הזיכרון 1:1, גם הוא לא מגבלה הוא עובד חופשי עד 1100MHZ) האם הבעיה היא בביוס או שיש מגבלה ללוח אם הזה עם מרובעי ליבה מעבר ל 400FSB?
-
- 34 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, אני צריך לעשות כמה שינוים בBIOS לפני OC ויש פונקציות שאני פשוט לא מוצא.. הלוח הוא MSI P965 (שאר המפרט בצד) וחרשתי את הManual שלו ואני לא מוצא בBIOS את הפונקציות האלה: -PCI-E FRE (אמור לנעול את התדר של הPCI-E) -מחלק הזכרונות (כרגע היחס 2:3 וצריך לשנות ל1:1) -הCPC בDRAM (משהו עם תדירות של הזכרונות.. :-\) למרות שכתוב שזה לא כל כך משנה במעבדי INTEL.. קישור למדריך (של הלוח): http://www.msi.com/index.php?func=downloadfile&dno=4162&type=manual תודה לכל העוזרים
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך יעבוד פה OC בסיסי ז"א . הקפצה של 30% למעבד בלבד! הינה המחשב NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler Gigabyte GA-P55A-UD3R Intel P55 LGA1156 Samsung SATA2 1TB 32MB 7200RPM SAPPHIRE RADEON HD5870 1GB GDDR5 Dual DVI\HDMI\DP PCIE HEC WIN+ 700 700W LANCOOL K58B NPS SAMSUNG DVDRW SH-S223F BLACK 22X DUAL LAYER SATA G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL7 F3-10666CL7D-4GBRH Intel Core i5 750 2.66GHZ LGA1156 8MB BOX
-
- 2 תגובות
- 622 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי לראות אם הביצועים משתפרים במשחקים מסויימים,הורדתי את התוכנה NVTRAY,מומלץ ??? אשמח להמלצות.....תודה.
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום, קראתי את המדריך לתוכנה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=352739.0, קודם זהו מדריך מושקע וטוב, יישר כוח! שאלות: 1.למה יש שלוש שורות של speed אם יש לי מעבד עם ליבה אחת ומאוורר אחד? 2.איך אני שולט על המאוורר שבתוך הספק כוח? (יש לי JSP-EZCOOL 500W - 12cm)
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
אני מתלבט בין אחד משני הקירורים הבאים: Xigmatek HDT-S1283V Dark Knight HDT CPU Cooler לבין: Scythe Mugen 2 CPU Cooler וזה המפרט שלי: מסך: [..] BENQ LCD 22" E2200HD 2ms DVI FULL HD ₪905 מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.83GHz Q9550 : "SLB8V" - BOX ₪1397 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L₪418 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4 - REAPER HPC : OCZ2RPR800C44GK ₪561 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL ₪920 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪111 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪293 ספק כוח: [..] PCP&COOLING SILENCER 610W : S61EPS ₪474 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA 7200.11 320GB 16MB SATA2 NCQ - …
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום, קניתי AMD Phenom II x4 965 חדש וחיברתי אליו Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2. הטמפ' ב idle נעה בין 39 ל-43 (ע"פ hwmonitor). בעומס של Prime 95 על 4 ליבות הטמפ' מגיעה ל-70 מעלות תוך שניות (ופחדתי לראות לאן זה יגיע בסוף). חשבתי שאולי שמתי את ההיטסינק לא נכון, אז הורדתי אותו ועל הדרך החלפתי את הגריז שהגיע עם הקירור עם AS5 (ניקיתי הכל עם אצטון כמו שצריך). זה לא עזר. לא משנה אם המארז סגור או פתוח (ניסיתי לעשות אויר עם מייבש שיער בשביל לראות אם זה בעיה של אוורור על המארז, וזה לא משפיע). מיותר לציין שהמעבד בלי אוברקלוק בכלל. מה עושים? או שאני סתם פרנואיד וזאת טמפרטורה תקינה?[br]פורסם בתאריך: 13.11.2009 בשעה 20:36:16 עוד כמה דברים שאולי יהיו מעניינים:לוח אם gigabyte ma785g…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן ברשותי כרטיס של ספיר HD4870 1GB ויש עליו ACCELERO S1 + מאוורר 12 סמ אני מאד רוצה לעשות לו OC גבוה במיוחד ( לא שהכרטיס לא מספק אותי עכשיו ... יש לי T220P ) אני תמיד נתקע בOC הטמפרטורות סבירות ונמוכות ( 40 במנוחה +- ) רציתי לדעת קצת יותר על "צריבת ביוס" האם בעצם זה עובד כמו ביצוע OC למעבד ? האם שם אני יוכל להעלות את המתח\FBS של הכרטיס וכך לקבל יציבות גבוהה יותר ב OC כמובן שעל חשבון טמפרטורה ? אשמח להסבר קצר אני רוצה להוציא את המירב מהכרטיס ... אני יודע שהוא לא אוברקלוקר טוב אבל ראיתי אנשים שהגיעו איתו לתוצאות חמודות ... בתודה גיא
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מערך I5 ונתקלתי בהתלבטות. האופציות: STOCK- הכי זול 104 ש"ח קרור למעבד CoolerMaster Hyper TX3 באמצע ויש לו 54 CFM 138 ש"ח קרור למעבד Scythe Ninja 2 Rev. B הכי יקר ויש לו 52 CFM 185 ש"ח לא ממש איכפת לי מרעש אבל עדיף שלא יהרוס לי את המוח מרעש... מה ההבדל ומה הכי משתלם וכדאי?
-
- 6 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח להמלצה מכם לקירור מעבד E5200 קירור אוויר ל OC מ2.5 בערך עד ל 3.2 חשוב השקט - עד 200 שקל. תודה
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
שלום! קיים ברשותי כרטיס מסך מדגם HD 4850 של GIGABYTE וראיתי שהטמפ' שלו ממש גבוהות 80+ רציתי לדעת איזה גופי קירור שקטים ויעילים יש היום בשוק כדי להחליף את הגוף קירור סטוק שיש עליו...אני לא כלכך מבין בזה אז רציתי שתעזרו לי... דרך אגב מה עדיף קירור מים או קירור אוויר...אני פתוח לשתי ההצעות מה שיותר עדיף אני אקח אני מאוד מודה על העזרה לצורך בחירה שכחתי ליין שספק הכוח שלי הוא 500W של EZCOOL תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקשיבו, אני רוצהלקנות את הקירור: ThermalRight Ultra-120 Extreme. ועכשיו ששאלתי והתענייתי איזה מאווררים הכי טובים בשבילו שנמכרים ב KSP או RSM. אמרו לי את: Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm אז קצת קראתי עליו, וראיתי שיש לו 63.7CFM ורעש 28dBA. עכשיו סתם ראיתי עוד פרטים על מאווררים וראיתי את המאוורר הזה: Scythe 120mm Slip Stream SY1225SL12M 1200RPM ושמתי לב שיש לו 68.5CFM ורעש 24dBA. מאוורר שאני ראיתי שיש לו דחיפת אוויר גדולה יותר והוא יותר שקט. גם המחירים שלהם שונים. ה S-Flex הרבה יותר יקר. אז השאלה שלי, למה המליצו לי דווקא על ה S-Flex ? תודה לעוזרים.... עוד משהו..... זה המארז: הוא מגיע עם 2 מאווררים, אחד מלמעלה ואחת מאחורה. אני רוצה להוסיף לו 2 מאווררים מקדי…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ראיתי בכמה טארדים בכמה מקומות שצריך לדעת ולהבין הרבה כדי לעשות OC לi5 יותר מאשר לשאר המעבדים זה נכון?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שמתי לב שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי תקוע, בזמן משחק הדרייבר מודיע שהכרטיס חם מדי וממליץ לכבות כדי למנוע נזק ניסיתי לנקות שם והכל אבל המאוורר לא מסתובב חלק, כאילו משהו תוקע אותו בזמן הסיבוב ... האם יש סיכוי להחליף מאוורר ב50 שקל או משהו ולסחוב עוד שנה עם הכרטיס, או שהגיע הזמן לקנות חדש (תנסו להתעלם מהעובדה שהוא 8600GT חחח אני דל בתקציב כרגע ) תודה
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי,החלטתי לעשות OC לE8400 שלי ולהחליף כבר את הקירור שגם ככה רציתי להחליף כי הוא מרעיש כמו טרקטור. אז אני צריך המלצה לקירור שקט(בשביל שאני אוכל לשון ולהשאיר אותו מוריד)למעבד עד 100-150 שקל בשביל OC קל-בינוני. למארז אני צריך 2 מאוררים שקטים גם,עד 30-60 שקל לאחד. אגב עוד שאלה,זה קשה להחליף קירור למעבד?יש איזה סיכון בגרימת נזק למעבד?מדריך יעזור.. תודה
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
מיכל + משאבה, פיתרון מעולה וסקסי. גופי קרור יפיפיים לזיכרונות של הכרטיס מסך. הבלוק של EK ל260 השני שלי. הכרטיס לפני. בלי המאווררים. מתפשט... ערום ! מוכן לבלוק. עבודת נמלים הפדים הטרמים האלה, לחתוך ולהניח - חתיכת עבודה. מורכב הRX360 של XSPC הסתבר ששני הכרטיסים לא יכולים לשבת בSLI במרחק חריץ אחד ביניהם, בגלל המחברים, אז נוצר אילוץ להזיז את הכרטיס התחתון לסלוט השלישי -האחרון- מול אותו סלוט יש bracket בודד... על הכרטיס יש bracket כפול... אז יד ימיני dhob187 עשה לנו bracket מתאים מהbracket-ים שהגיעו עם המארז - אחלה עבודה - תודו ! את המיכל המדהים הזה מצאתי בחיפושים ברשת אחרי פיתרון טוב למשהו קומפקטי+משאבה+מיכל, הדבר הזה כמעט מושלם ! הוא…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקציב 120 שקל הכי חשוב שיהיה שקט ממש שקט על רטט ושיהיה חזק תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 918 צפיות
-