אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי (2 GHZ) לשיפור קל של משהו כמו 400-600 MHZ בקשר למערכת איוורר יש לי: מאוורר CPU של אינטל מאוורר 80 מ"מ בצד הקדמי למטה שמכניס אוויר מאוורר 80 מ"מ בצד האחרוי באמצע שמוציא אוויר ואת זה של הכרטיס מסך (אני לא חושב שזה חשוב) אז בקיצור האם אני יכול לעשות אוברקלוקינג בתנאים שלי? עוד מידע על המחשב במפרט שלי
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום טוב אז ככה - לאחרונה קיבלתי את כל חלקי המע' החדשה שלי: GA-X58A-UD7 CORE i7 950 CROSAIR DDR3 1600 8-8-8-24 מע' קירור מים משולבת SWIFTEC ו XSPC אז ככה השאלה היא עד כמה אני יכול למשוך את ה-OC לפי הנתונים שאני מצרף בתמונה? נכון לעכשיו יציב - גרזן - על 4.2GHZ רוצה לדעת מנסיון של אחרים האם ניתן להוריד נתוני מתח כלפי מטה בכדי להיות יציב באותה מהירות וגם עוד כמה הייתם דוחפים מע' כזו? תודה רבה... [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מופיע ב xtremesystems תחת ZX6R (תמונה מלאה) http://img243.imageshack.us/img243/9459/superpi32m1ax.jpg http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=53290 TRCD = 3
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עם OC ל 3.6 בינתיים מתח על 1.26000 (מתח סטוק רק רשמתי אותו ולא שמתי על נורמל). ועם מעלות של 65 עם OCCT גוף הקירור YASYA רציתי לדעת עד אוכל להגיע במקסימום מעלות בבדיקת מאמץ בלי לפגוע בלוח אם או במעבד.. מעבד I5 750 לוח אם p55-us3l
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול אותכם משהו המשחב שלי דולק 24 שעות כמעט כל יום כשאני נוגע במארז למעלה הוא די חם אפילו חם מאוד האם זה סביר ואם לא אייך אפשר לדבר את זה יש לי גם כרטיס מסך 9800 gtx הבנתי השכרטיס צריך לפלוט חום לא כל כך חם אייך אני יכול לבדוק את הטמפרטוה של המערכת שלי?
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
זוכרים אם הרעיון שלי לבנית בלוק מים? ובכן, הנה תמונה ראשונה של הבלוקים. הגדול יותר בשביל הCPU והשני לכרטיס המסך. כמובן שאת הבלוקים יש לצחצח כדי שיבריקו! הבלוקים בנוים על בסיס ההיט סינקים המקוריים. בקרוב תושלם כל מע' קירור המים. הרדיאטור הומאורר כבר מותקנים. כרגע אני עובד על בנית מיכל המים (גם הוא מאלומיניום.) אגב, למי ששואל את עצמו: בלוק המים הגדול מכיל כניסה ושתי יצואות משתי סיבות: 1. המים מתפזרים יותר טוב וכך הקירור משתפר. 2. ההתנגדות למשאבה תפחת, כף יותר מים יוכלו לזרום.
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לשני מחשבים ניידים שברשותי יש בעיית התחממות, שניהם מגיעים ל 80 מעלות עבודה. האחד מחשב של קומפק שעדיין באחריות, וכנראה שאאלץ לשלוח אותו לתיקון מאחר וגם כשניסיתי ומרחתי מחדש משחת קירור של זלמן על המעבד, תוך פרק זמן קצר מאוד הוא המשיך להתחמם כמו מקודם. מ 80 ירד ל 30~ ולאחר תקופה קצרה חזר שוב ל 80מעלות. המחשב השני הוא נייד של LG ששם הגוף קירור נמצא בטמפ' גבוהה הזו חודשים ואני לא ממש מצליח לפרק אותו מהלוח - הברגים תפוסים חזק מדי. לגבי ה LG אינני יודע מה יצפון לו העתיד מאחר ואני קצת תקוע איתו, אבל בקומפק- האם יתכן שעקב השהייה הארוכה בטמפ' גבוהה הרסה את הגוף קירור? האם זה מסביר את העובדה שתוך זמן קצר טמפ' העבודה שלו חזרה למה שהייתה לפני מריחה מחודשת של המשחה? אשמח לשמוע מה דעתכם…
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני לא מצליח להעלות את התדר ל220*15, כרגע אני על 215 יציב(עבר בדיקות מאמץ רבות בין היתר S&M וPRIME95) כאשר הסטוק היה 200. העלתי את המתח עד ל1.3V(המתח סטוק היה 1.2) וזה יציב והטמפרטורה של המעבד לפי SPEEDFAN לא עוברת את ה-50 במאמץ. ב218 המחשב מדי פעם עובד כאשר בריסט המחשב לא מצליח לבצע POSTלפעמים וב-220 המחשב פשוט לא עושה POST אף פעם. יש לי לוח אם של MSI 945P פלאטינום, ספק כוח 500W של EZCOOL וזיכרונות של OCZ 667MHZ 2*1GB. לא נגעתי בשאר המתחים רק במתח של המעבד. עברתי על מאגר ההמהרה וראיתי שאצל הבחור הזה http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=908 התדר של הPCI-E היה הבעיה, אבל אצלי אין אפשרות לAUTO, רק להגדיר בין 100 ל-120. יש רעיונות?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ולוח אם של EPOX 8RDA+ אז אני יוכל להגיע לOC רחוק כאילו או שהלוח לא פותח לי את המכפלה של ה2200 ועוד שאלה 2200 זה T BERD B??
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הספק שלי הוא 250 W זה ימנה ממני להוסיף מאווררים? או שזה לא יפריע?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם . איזה קירור (מפלונטר) כדאי ל- i5 3470 ? בתוך מארז ANTEC P100 + 280X תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מה הטמפ הנכונה ? השתמשתי בארבעת התוכנות האלה AIDA64 RealTemp CoreTemp CPUID\HWMonitor Tool\Core RT CT AIDA64 CPUID Core 1 42 42 32 43 Core 2 43 43 34 43 Core 3 38 38 28 39 Core 4 40 40 30 40 Tj. Max 100 100 n/a n/a אם הבנתי נכון ה Tj Max של המעבד שלי הוא 90מעלות מה שאומר -10 מעלות בתוכנות RT/CT ובעצם יראה תוצאה כמו ב AIDA64 אז הטמפ הנכונה מוצגת ב AIDA64 ?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מארז THERMALTAKE SWING עם 2 מאווררים 120 אחד מלפנים ואחד מאחור אם אני סוגר את הדלת של המארז אז הטמפ' של המחשב עולות, רק אם אני משאיר את הדלת פתוחה הטמפ' נמוכות יש איזשהו פתרון אחר כדי שהמארז יתקרר מבלי לפתוח את הדלת? זה המפרט: AMD ATHLON X2 6000+ LEADTEK GEFORCE 8600GTS 256MB 2 כוננים קשיחים של WD 320GB 500GB וספק כוח CORSAIR 520W http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1315&ID=1458#Tab2
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לעניינינו ... המחשב שלי כרגע (ענייני תקציב) p3-1ghz - original cooling for cpu asus cusl2 tnt2 32mb 512ram 133mhz - 1 samsung, 1 micron - each 256 enermax case/ 430watt enerman psu 3hd's + 2 burners inside the case fans 4 right now the system is clocked as followed : fsb-150mhz sdram - 150mhz pci 37mhz vcore : 1.80 volt מכפלה של 7.5 = 1125mhz עד עכשיו (רץ יותר מלילה שלם) לא הרגשתי שום בעיות, אני חושב שהרכש העתידי : צלעות קירור לזכרונות, מודינג לדלת של המארז - תוספת שתי מאווררים במתקון כלשהוא עם חלון עליה, ערכת קירור מים (שאפשר יהיה להשתמש במשאבה לשתי צלעות (גם למעבד וגם לכרטיס מסך עתידי)) אני חושב שעם האלמנטים הנ"ל אני אוכל להגיע למהירויות של 1.5 ואולי יותר ... מ…
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתעתד לקנות את המפרט הבא: AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX, יחידות 1 ₪750.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1756 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ₪120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ₪425.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1739 A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme, יחידות 1 ₪285.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1930 Palit ATI Radeon HD4870 Dual Sonic Edition 1GB GDDR5 PCIe, יחידות 1 ₪951.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1482 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחיד…
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מדהים http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1507822
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המ..יש לי ממש בורות בקטע של לפרק את הלוח אם, והמעבד... פעם אחרונה שעשיתי את זה זה היה לפני כ5\6 שנים והמשחה טרמית זלגה מהמעבד ופשוט שרפה כמה חלקים..ומאז פחות או יותר יש לי טראומה... עכשיו אני אני צריך לפרק את הלוח אם, ובדרך אני גם רוצה להחליף משחה טרמית בכל המקומות שצריך: צ'יפים,מעבד. את הלוח אם אני צריך לפרק כי הטיפשים שהרכיבו לי את המחשב הדביקו מאחורי הלוח אם כבל חשמל, ועכשיו אני לא יכול להזיז את הספק כוח. חשבתי קודם כל להתנסות על המחשב הישן שלי ורק אחר כך על החדש... אני אשמח לטיפים ???
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי P4 1.3Ghz עם זכרון 384Mb RDRAM PC800 בSISOFT SANDRA אני מקבל את ההודעה הבאה Tip T2509 - Memory bus speed seems low. Check that you are running it at the correct speed. Fix: Most modern (5x85 class or later) computers use bus speeds of 66MHz or higher. If yours is lower you may be able to increase it, depending on processor. אבל הFSB אצלי על 3X99Mhz כלומר 396 מה"צ ומאחר ו הזיכרון הוא pc800 לא ברור לי היכן הבעיה בכלל (חוץ מזה שבפנטיום עסקינן :-/) ראה תמונה מצורפת. מישהו יכול להסביר לי מה סנדרה רוצה ממני
-
שלום לכם, רכשתי את המארז Enermax Chakra והוא כולל מאוורר 25cm בפאנדל הצדדי, כאשר אני יכול לקבוע ע"י כפתור את כיוון הסיבוב של המאוורר (לשם הכנסת אוויר או הוצאת אוויר) או לכבות אותו לחלוטין. בתחילה חשבתי להוסיף 2 מאווררים של 12cm - אחד בקידמת המארז לשם הכנסת אוויר ואחד מאחור לשם הוצאת אוויר, כאשר מאוורר ה-25cm ישמש להכנסת אוויר. בסופו של דבר שיניתי את דעתי והחלטתי לרכוש בתחילה רק מאוורר אחד של 12cm שיוציא אוויר ולמקם אותו בחלקו האחורי של המארז, ובהמשך להוסיף מאוורר בקידמת המארז במידה ואזדקק לכך. אשמח לקבל המלצות למאווררי 12cm איכותיים ושקטים שמוציאים אוויר, וכמובן שאשמח לעצות אחרות בנוגע לכמות המאווררים וסוגם (הכנסת/הוצאת אוויר). לגביי תקציב למאוורר בודד - אני מניח שסביב ה-…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + חלון + hardcano 2 + עוד חור למאוורר למעלה!! OWNZ רציני הקטע!! יש יש יש יש סוף סוף מארז לא שבור ודלוח... יהיה פיצוץ!
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם למאורר 4 ס"מ שמתקינים בגב המארז יש משמעות בכלל?? הוא עוזר במשהו? מנסיוני האישי זה נראה לי כמו בדיחה עלובה שלא מזיזה אפילו במעלה אחת את הטמפ.. האם אני צודק?
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקי אנשים אני תריך עזרה...... התחלתי בבניה של המערכת הזאת ואני צריך פה עזרה... 1.לאחר שהלחמתם וסידרתם את החוטים, חיתכו חוטים שחורים כמספר המפסקים, בערך באורך החוטים שהלחמנו קודם (חוטי הפאזה), והלחימו אותם בצד אחד. אותו דבר עשו עם כל הפאזות של המפסקים איזה צד?? 2.את הקצוות של המפסקים אפשר לחבר בכמה דרכים למאווררים, אני השתמשתי ב-לוסטרקלמרה בגלל הקושי להסיג מתאמי 4, או 3 פינים. חברו את החוטים ל-לוסטרקלמרה ואת החוטים השחורים (-) ביחד עם ה- של הנורות כך: איזה קצבות?? כל מה שנשאר זה החוט האמצעי ואיפה בלוסטרקלמרה אני מחר אתה חוטים?? 3.השלב הבא הוא לחבר מתאם 4 פינים לשני הקצוות של החוטים השחורים ושל המפסקים שהלחמנו קודם. יש לחבר את החוטים למתאם כך שהחוטים של המפסקים יתחברו ל12…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שאלום אז סוף כל סוף הגיע המחשב. אחרי שהתקנתי כל מה שצריך והתקנתי תוכנות של יציבות OC וכו', התחלתי לעשות OC. (מפרט אפשר לראות בצד) אז ככה: התוצאה האמיתית הראשונה הייתה ה3GHZ שהגעתי אליו, בבתח של 1.4V (אחרי הVDROOP זה היה 1.35-6 בערך...) גם הגעתי לציון לא רע בכל, ועשיתי 44 דקות בORTHOS בלי קושי (יכולתי להמשיך) והרצה מלאה של הCPU (שניהם) בS&M. הכל היה טוב ויפה, אבל משום מה, אין לי מושג, או מתח לא נכון, או התיזמונים של הזכרונות, או הספק כוח שפשוט לא מספיק (כולם כולל חברי פורום והמוכרים בנועה מחשבים אמרו לי שכן יספיק), לעיתים, לפעמים שניות אחרי סוף העלאת הWINDOWS ולעיתים אחרי כמה דקות ויותר מזה, המחשב פשוט קפא, ולעיתים נדירות אפילו הראה מסך כחול לרגע אחד ועשה ריסט. …
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
אני לא מתכוונן למרוח אף אחד ולא סתם לסחוב אבל יש באפשרותי ( אפשרותי מציאותית מאוד ) להשיג את המעבד הנ"ל בסטפינג הזה בכמות עכשיו המטרה שלי היא פה שלא אתקע עם יותר מידי מעבדים כאלה , כי זה לא ממש עוזר לי להחזיק כאלה בבית. אז אני מבקש שכל מי שבאמת רציני ורוצה שירשום פה את עצמו. המחיר צפוי להיות אטרקטיבי ומשתלם. תרשמו בכיף, יש זמן עד שבוע מהיום אולי טיפה יותר בברכה...
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-