אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
חברת Sapphire תוציא כרטיס מסך עם קירור של מתכת-נוזלית . החברה טוענת שהקירור יעיל פי 65 ממים רגילים, משום שמתכת מוליכה חום פשוט יותר טוב. היא גם מבטיחה שהוא יהיה הרבה יותר שקט, מה שיכול להפוך לפוטנציאל OC ענק! החברה מתכוונת להוציא כרטיס RADEON X850 XT Platinum Edition PCI Express עם קירור כזה. לפרטיס נוספים על הכרטיס, והטכנולוגיה: http://www.xbitlabs.com/news/coolers/display/20050519225638.html
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הפורום מוצף ביתרונות האוברקלוקינג ומשתמשים שביצעו OC מטורף ושיפרו את ביצועי המחשב בעשרות אחוזים ואף יותר. השאלה היא אם אפשר לשפר את הביצועים בצורה כל כך משמעותית ב"חינם", מדוע היצרנים לא עושים זאת מלכתחילה? התשובה מהווה למעשה את החסרונות של ביצוע הOC. מעבר לתוחלת חיים מופחתת (בכמה מופחתת?), סיכון המערכת (מי שלא מבין מה הוא עושה עלול להזיק), ואיבוד האחריות על הרכיבים, מהם חסרונות האוברקלוקינג?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה לקחת מחשב נייד בן 5 בערך והפכתי אותו למחשב לסלון. המחשב מהסדרה copmaq q61 . הבעייה העיקרית היא כשהמחשב סגור ומחובר לטלויזייה הוא מתחמם בצורה היסטרית והמאוורר שלו נשמע למרחקים הבעייה העיקרית היא שגם כשהמחשב פתוח הוא מתחמם(לא ככה) בצורה משמעותית. אני לא מעוניין שהמחשב יהרס כתוצאה מנזקי חום כאלה ואחרים לכם אני פונה אליכם לעזרה. אני זקוק להמלצה מה ניתן לעשות לגבי החום של המחשב שיהיה שקט ככל הניתן ועם ניראות סבירה(זה נמצא בסלון). בהתחלה חשבתי לבנות סוג של פלטה כזאת עם כמה מאווררי 12'' אבל נראה לי יהיה יותר חכם להתייעץ איתכם קודם תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. כרגע יש לי Corsair H100i שעבר 7 פעמים RMA ונמאס לי ממנו למרות שירות לקוחות מצויין. הבעיה האחרונה היא שנשרפו לו הלדים ואני לא מתכוון להחליף פעם שמינית. לדים שרופים זו לא הדאגה שלי אבל בשביל העלות של הקירור הזה הייתי מצפה לאיכות טובה יותר של חומרים או בדיקת איכות וכמו שציינתי אחרי 7 החלפות זה מתחיל להמאס. ההחלפות נבעו בעיקר בגלל משאבה רועשת. חשבתי ללכת על Swiftech 220 אבל המשאבה שלו גם מאד רועשת ובביקורות הוא די משתווה ל-H100i (וקצת יותר מכוער ממנו ) אז אם משווים בין השתים, אני אשאר עם קורסאייר. אשמח לעצתכם על סוגי קירור מים שונים שנחשבים לטובים מאד. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מחפש מאורר 92ממ' איכותי שישב על גוף קירור למעבד... על מה אתם הייתם ממליצים לי?
-
- 3 תגובות
- 464 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4 1.8 אף פעם לא ניתקלתי איתו בבעיות כלשהן ואני לא עושה אוברקלוק. העניין הוא שמאד התפלאתי לקרוא שהטמפרטורה המומלצת למעבד הזה במאמץ היא 45 מעלות, כאשר שלי במנוחה עומד פחות או יותר על טמפרטורה זו. במאמץ הוא מתקרב לשישים(לא בדקתי משחקים כמו דום, אבל NBA על דיטייל מקסימלי הוביל ל58 מעלות). כל זה כאמור בלי OC ועם קירור סטוק רגיל. מה פשר הדבר?
-
- 12 תגובות
- 850 צפיות
-
-
נגיד ונגמרו לי המקומות בלוח אם לחיבור מאווררים ( NB FAN , SYS ....) הכל בשימוש , יש אפשרות אחרת לחבר את את המאווררים? אותה השאלה גם בקשר לחיבורי מולקס.. כל הכבלים שקיבלתי עם הספק ( ENERMAX LIBERY 400) בשימוש ומחוברים למאווררים , כוננים , קשיחים... יש אפשרות לקנות כבלים נוספים? כי בעקרון יש הרבה כניסות בספק כח..
-
- 5 תגובות
- 506 צפיות
-
-
אני גאה להודיע שהמחשב שלי עובד כבר 4 ימים ביציבות מושלמת בלי ולו מאוורר אחד! נתיקתי את המאווררים של המעבד והספק כח רק כדי לראות מה יקרה, והחלטתי למתוח את זה עד הסוף... כשראיתי שהמחשב עדיין עובד אחרי 20 סבבים של הבנצ'מרקים לCPU בSANDRA החלטתי להשאיר אותו ככה, ו4 ימים לדעתי זה מספיק זמן להכריז שהוא יציב! הגעתי למצב שהרכיב הכי מרעיש זה ההארד-דיסק, מישהו יכול להמליץ ההארד-דיסק הכי שקט? (ביצועים פחות חשובים לי, אבל רעש משגע אותי!)
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המערכת קירור מים "ביג ווטר" http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0005-01BigWaterSE/cl-w0005-01.htm עם ההיט אקסנג'ר "וולקנו 4005" http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0037Volcano4005/cl-w0037.htm נראה קטלני נכון ?! כאילו זה גם קירור מים, גם פאסיבי וגם אקטיבי !!! יוצא בסביבות ה900 שקל... מיש'ו ניסה ?! יש למיש'ו ביקורות על זה ?! תודה רבה
-
- 37 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=3673&item=6703489230&rd=1#top ראיתי את זה.. ולפי מה שאומרים זה מוריד טמפ' מיוחד... מישהו יודע בדיוק מה זה ויכול לתת לי יותר פרטים עליו?
-
- 8 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היי לכולם בעקבות ההמלצות בפורום קניתי את ה COMPUCASE 6A19 . קניתי גם מאוורר נוסף Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan . רציתי לברר איזה מאוורר עדיף לשים מקדימה ואיזה מאחורה, את ה Thermaltake או את המאוורר שמגיע עם המארז ? האם המאוורר הקדמי או האחורי צריך להיות חזק יותר (או שזה לא משנה). המון תודה על העזרה.
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מעבד E8400 ולוח EP43 DS3L התחלתי בOC העלתי מ333 ל373 [בהדרגה כמובן] וכל הבדיקות היו בסדר העלתי ל383 המחשב קרס אמרתי לעצמי בסדר בעיה רגילה העלתי את המתח ל1.4 הרצתי Intel Burn Test התחיל ואחרי כמה שניות נהיה מסך שחור ניסיתי עוד פעם ושוב מסך שחור הזיכרון 1:1 הורדתי את המכפלה ל8 והעלתי את הFSB ל425 המחשב נכבה נדלק אבל נכבה שוב ונדלק ועלה הווינדוס בדקתי בCPUZ והמהירות חזרה ל3000 והמתח ירד ל1.2 ניסיתי להעלות ל378 במכפלה 9 עדיין קורה אותו דבר וראיתי אנשים עם אותו לוח שהגיעו ל 410X9 בלי בעיה ... מה זה יכול להיות ?[br]פורסם בתאריך: 6.10.2008 בשעה 18:03:51 עכשיו הייתי על 373X9 הרצתי בדיקה עם OCCT והמחשב קרס באתי DUMP והופיע לי memory_corruption יש קשר?
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם... רציתי לשאול מה דעתכם על הקירור המקורי שבא עם המעבד E6300 ... והאם שווה להשקיע בקירור אחר למעבד??? תודה רבה לעונים...
-
- 6 תגובות
- 595 צפיות
-
-
טוב..אז התקנתי תמאוור המעולל , כמו שכתוב בהוראות.. עכשיו ,, יש לי תתוכנה של אינטל , Acrive Monitor שפועלת ברקע..אמורה להתריע מטמפרטורה.. מאז שהתקנתי את הולקאנו , הוא מתריע על טמפרוטרה גבוהה (50+) , למרות שהמעבד פועל כרגיל...הוא רושם גם שהמאוורר עצמו לא פועל , למרות שהוא כן..המערכת יציבה.. מה נסגר עם זה?! (כן , בדקתי שהכל במחשב פועל , המאוור צמוד טוב..) שימו לב לתמונה..אומנם הטמפרטורה יחסית בסדר..למרות שמקודם עם המאוור הקודם של אינטל קיבלתי טמפרוטרה של 37 בערך.. שימו לב שהוא כותב שהמאוור לא פועל (FAN1( למרות שכולם פועלים.. (כן כן בדקתי - 3).
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Thermaltake Liquid Cooling System Rocket Fanless 850ש"ח איך הוא בתור קירור מים...? הוא טוב...? (אמרו לי שהוא לא שווה את המחיר והוא סתם חרא) נכון? למי שלא מבין על מה אני מדבר אז.... http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0011rocket/cl-w0011.htm
-
- 4 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מארז טוב למודינג ושיהיה בערך בתקציב של 300 ש"ח הצעות?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתחבט אם יש דרך לשים על הכרטיס מסך מאוור של 60 מילימטר... כמו מתאם למעבד... לא יודע, זה נראה לי אפשרי... אפשרות נוספת זה לשים מאוורר נוסף על הזכרונות אבל אני לא חושב שזה ישנה משהוא... ?
-
- 1 תגובה
- 752 צפיות
-
-
550W, ועם כפתור חיצוני להאצת המאוורר החיצוני מ- 1500RPM ל- 3000RPM, דבר שישפר את קירור המארז שלי באופן כללי. אני גם מתכוון להפנות את כל האוויר החם שפולט ה- Delta 68CFM לכיוון המאוורר הפנימי של הספק בחלקו התחתון, וכך להוציא את החום הזה מיד החוצה... מחיר הספק $186 פרטים נוספים: מעבד Northwood 2.0GHz overclocked to 2.5GHz עם הספק הנוכחי, אני לא יכול להגיע עם המעבד לתדר גבוה יותר מיכוון שהוא יציב רק ב- vcore של 1.85v הבעיה היא שב- vcore הזה הספק נופל ב- 12v + ל- 11.5v, ובנוסף גם ה- vcore לא יציב (תנודות בין 1.76v - 1.79v) התוצאה של שני הסימפטומים האלה זה נפילות של המחשב (cold reboots). אני מאמין שעם הספק החדש, אני אראה יציבות קצת יותר טובה אני אעדכן...
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס 6950 רפרנס כבר כמה חודשים, ובשבועות האחרונים התחלתי לעשות לו אוברקלוק בגלל האוברקלוק העליתי כמובן גם את המהירות של המאוורר הבעיה היא שהוא מאוד רועש.. הגדרתי שב70 מעלות המאוורר יהיה על 60 אחוז, וזה רעש מאוד חזק להוריד את המהירות זאת לא אופציה כי אני כמובן לא רוצה שהכרטיס יתחמם רציתי להחליף את הקירור לקירור שקט יותר ועדיף שיהיה כמובן חזק יותר בשביל האוברקלוק יש לי 200-300 שקל, איזה קירור יענה על הדרישות? (הוא חייב להמכר בארץ כי אני צריך הרכבה) למי שמתעניין, כרגע התדרים שלי הם 1000 לליבה ו1470 לזכרונות.
-
- 44 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.8MHZ priscott 46° ברגיל ובמישחקים 52° וקרור FAN של זלמן אני רוצה לעבור ל קירור מים 1) היה שינוי רציני בטמפרטורות ? 2)בלוק מים של זלמן מספיק (גם ל OC) או יש משהו יותר איכותי
-
- 4 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום לכולם. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מאווררים של panaflo בארץ ? מאוורר כזה שימש ל בדיקה של ה AX-7. תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 שני ג'יזה הרץ שנמצא תחת אובר קלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהוא כמו חצי שנה, לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום המעבד ( SpeedFan)ורציתי לשאול אנשים שמבינים בעניין האם החום שהיא מציינת הוא מדויק? והאם הוא סביר לעבודה ללא סיכון מרכיבי המחשב? החום בעבודה רגילה *מעבד=44 *דיסק קשיח=41 *חום כללי במארז=40 החום תחת עומס *מעבד=56 *דיסק קשיח=42 *חום כללי במארז=43 אני עובד עם לוח של אסוס P4B533 ויש לי ספק כוח של 300W אז אם החום גבוה מידי תנו אופציות לקרור (לא יקרות אם אפשר). תודה אל העזרה.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
Graphics Processor Properties: Video Adapter Gigabyte Radeon 9600 Pro GPU Code Name RV350 PCI Device 1002 / 4150 Transistors 76 million Process Technology 0.13u Bus Type AGP 8x Memory Size 128 MB GPU Clock 398 MHz (original: 398 MHz) RAMDAC Clock 400 MHz Pixel Pipelines 4 TMU Per Pipeline 1 Vertex Shaders 2 (v2.0) Pixel Shaders 1 (v2.0) DirectX Hardware Support DirectX v9.0 Pixel Fillrate …
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
כדי להחליף את המאורר המקורי של BT למאורר 120 הזה http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/smartfan/a202829.htm
-
- 2 תגובות
- 478 צפיות
-