אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום שמתי של שהזיכרון שלי שידעתי שהוא 2G 800MHZ פועל לפי פלט - DIMM # 1 SMBus address 0x50 Memory type DDR2 Module format Regular UDIMM Manufacturer (ID) Kingston (7F98000000000000) Size 2048 MBytes Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz) Part number Serial number A0CCF240 Manufacturing date Week 06/Year 09 Number of banks 2 Data width 64 bits Correction None Nominal Voltage 1.80 Volts EPP no XMP no JEDEC timings table CL-tRCD-tRP-tRAS-tRC @ frequency JEDEC #1 4.0-4-4-12-16 @ 266 MHz JEDEC #2 5.0-5-5-15-20 @ 333 MHz JEDEC #3 6.0-6-6-18-24 @ 400 MHz מה קורה כאן ? האם הוא מונחת כרגע ?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קודם כל תמונות 1) 2) 3) 4) 5) אתם רואים שהמארז שלי די מבולגן, וזה מתבטא בטמפרטורה.... הלוח - 47 מעלות המעבד - 56 מעלות המארז - 41 מעלות.... כמו שאתם רואים, יש לי רק מאוורר אחד בתחתית המארז....הסתכלתי במדריך הסירקולציה באתר אבל לא מצאתי משהו פרקטי בשבילי...אני לא הולך לחורר את המארז שלי. יכול להיות שיהיה לי כאן ספק איתו אני אוכל לאלתר מאוורר, אז אם אני אצליח, איפה למקם אותו? בתמונה 2 יש גריל כזה, תראו, אולי אני יכול לשים שם מאוורר שיוציא/יכניס אוויר - לא יודע, אני לא מבין בזה.... ומה כדאי לעשות עם החוטים? תודה
-
- 13 תגובות
- 856 צפיות
-
-
לכל מי שיש AMD64 ו INTEL אם זה SOCKET478 של אינטל או 775, או 754 ו 939 של AMD64 יש דברים שאתם פשוט לא יודעים עליהם. כל אוורקלוק מתחיל בהעלאת ה FSB אבל בשביל להעלאות FSB צריך גם לתת יותר כח למעבד VOLTAGE אבל לפעמים כל זה פשוט זה לא מספיק. משהו מגביל וזה יכול להיות: RAM - זיכרון כמובן או המהירות של הזיכרון יותר מדי גבוהה והזיכרון לא עומד בזה או התיזמונים שהם יותר מדי לחוצים והוא פשוט לא מספיק לסנכרן את המידע ויש ERRORS שגיאות. CPU - מעבד מן המובן , המעבד לא עומד במהירות צריך להעלות VOLTAGE , או שדברים אחרים קשורים לשינויים שעולים ביחד עם ה FSB בעיקרון ב AMD64 מה שנקרא HTT -HyperTransport bus כל המעבדים 754 מתחילים מ 800מגהארצ ואסור לעבור את זה, ומעבדי ה 939 מתחילים מ 10…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי קודם כל מכיוון שהכרטיס מסך מגיע במנוחה ל55 ובמאמץ מלא (קריסיס) לכ95 מעלות, זה לא רק פוגע בכרטיס אלא מחמם את כל שאר המערכת. השאלה איזה קירור מומלץ ביותר לכרטיס מסך: Thermalright HR-03GT Zalman VF1000 Thermaltake Duo Orb ובקשר לקירור שלי למעבד כרגע יש לי Thermaltake V1 עם המעבד Q6600, עשיתי אוברקלוק ל-3.2 עם מתח 1.312 (FSB 400). במנוחה אני מקבל מהמעבד עצמו 40 מעלות ומהליבות 43-47 מעלות, במאמץ המעבד עצמו 42-43 והליבות 60-66 (במאמץ של 100%). בPRIME95 TORTURE TEST אני מקבל 55-60 מעלות בליבות. האם הטמפ' האלה בסדר לקירור? או שאמור להיות פחות חם?
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני מאוד מטומטם אבל מאוד תראו קניתי AMD atlon 64 וקיבלתי איתו גוף קרור של ספיר סבבה? עכשיו אני הרכבתי אותו לפי מה שנראה לי הכי הגיוני הורדתי תלפטה שלהתושבת שמגיעה עם הלוח (epox 8kda3j ), כלומר הפטלה השחורה הזותי ,ואז הכנסתי מאחור את הפלטה מברזל של הקרור, והעברתי ת2 חורים לברגים דרך המקום לעיגון בלוח ואל זה שמתי את הגוף קרור ונעלתי עם הידית שעל הגוף קרור הגוף לא נופל הכול טוב אבל אפשר להזיז אותו אני חושב שהגוף קרור לא יושב טוב מכיון והטפ עם הדלת המחשב היא 50 ועולה לאט לאט עם המאמץ עד עכשיו הגעתי ל56 והמחשב החל לעשות ציפצופים של אזעקה כי כיווניתי את הטמפ של כיבוי המחשב ל60 קיצר ישר כיבתי ועכשיו המחש מכובה ! אפשר אולי עזרה בנוגע להרכת הקרור , מי שכבר הרכיב…
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
-
מה זה מכפלה? ולמה צריך לפתוח אותה כדי לעשות Oc? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
-
בidle המעבד יושב על 44/48 ןהכרטיס על 50 צלזיוס... מבדיקה באינטרנט הבנתי שזה לא הכי נורמלי ורציתי לדעת מה אני יכול לעשות עם זה? המעבד והכרטיס שניהם עם קירור סטוק 280X VAPOR X OC AMD X4 955 3.3 יש לי מאורר אחד מקדימה שמזרים אוויר, שניים מהצד בפינה שמזרימים אוויר אחד למעלה של 200 שמוציא אוויר ואחד מאוחרה שגם כן מוציא אוויר המארז הוא פנטום. מצורץ תמונה של הטמפרטורות http://postimg.org/image/uwi04z1i3/
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז עם הקירור סטוק אני על 600/1110.אחרי הרכבת הזלמן(אם תרצו תמונות מההרכבה תגידו),לאן אוכל להגיע.האם להעלות רק ליבה עוד או זכרונות,או שניהם? כלומר מה שאני רוצה לדעת עד להיכן אוכל להגיע עם כל אחד מהפרמטרים שאני מעלה. אני עם RIVA.
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
מישהו מכיר את הקירור הזה? ראיתי שיש עליו מבצע הוא שווה משהו ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, חבר מעוניין במחשב ל OC אך מעוניין להוריד עלויות. ה CPU המיועד הוא Q6600 G0 וה OC אמור להיות מתון בלבד (כ- 3G ) והשאלות הם: האם ל OC כזה יש סיבה ממשית לקנות לוח יקר או שאפשר להסתפק בלוחות כגון IP35-E , DS3L, P5K וכדומה? האם ל AC Freezer יספיק ל OC מתון או שגם ב OC כזה רצוי להשקיע בקירור? האם ניתן להסתפק בזכרונות Value 800Mhz CL5 ? תודה מראש....
-
- 2 תגובות
- 465 צפיות
-
-
שלום לכולם, ביצעתי נקיון יסודי של המחשב, אבק וכאלו, ושפירקתי את המאוורר של המעבד שכחתי לאיזה כיוון צריך הוא צריך להיות: לדחוס אויר או להוציא אוויר, שאלה פשוטה אבל משמעותית, תודה למשיב.
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
קראתי שמישהו רשם שהוא מתאים רק לOC מינימלי, לפי דעתי הבנאדם מדבר שטויות 100%! מה אתם חושבים? מה המספרים הגבוהים שאנשים הגיעו איתו לפי מה שראיתם? אשמח מאוד לתשובות (: תודה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 513 צפיות
-
-
מפרט E6400 GIGABYTE DS-3 965P GEIL 2GB 4-4-4-12 GIGABYTE 7600GT ורציתי לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך ומסך מעבד וזכרונות בגלל שהסתבכתי עם הכטיס מסך אובר קלוק ולא רוצה לקחת סיכון עם מישהו שכבר עשה כמה פעיים יכול להדריך אותי בבקשה
-
- 0 תגובות
- 499 צפיות
-
-
מעבד CORE I5 750 2.66 לוח אם GA-P55M-UD2 קירור למעבד COOLERMASTER HYPER TX3 מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU עם 4 מאוורים (2 שבאו עם המארז ועוד 2 שהוספתי) G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRM במחשב הקודם שלי זה היה פשוט, היתה הגדרה בביוס לעשות אוברקלוק של 5-10-15-20 אחוז... אבל עכשיו הכל מסובך.... התקנתי ווינדוס ואת כל התוכנות ואז שחקתי עם הביוס והגדרתי שהזכרונות יעבוד על 1600 והמעבד על 2.7 והוידוס שעלה פשוט העלה מסך כחול... התקנתי מחדש וזה עובד התקנתי Smart QuickBoost ועשיתי עוד אוברקלוק ל 3.0 האם יש עוד תוכנה נורמלית או שזה מספיק? כדי לעשות ל 3.8? החום בלי אוברקלוק של המעבד הוא 29 מעלות ועם האוברקלוק של 3.0 הוא 36 מעלות שזה די סבבה.
-
- 4 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום, אני רווצה לשים את הקירור מוגן 3 בתוך המארז החדש. יש לי אפשרויות ל 4 מארזים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1648 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4197&CatCode=637 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7394&CatCode=637 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4735&CatCode=624 922 932 סנייפר סקאות כולם טובים, אבל אני רוצה משהו טוב במחיר נמוך כמה שאפשר. הדרישות שלי זה שהקירור יכנס כמו שצריך מעל המעבד וגם אני יוכל לשים מאווררים על דלת המארז. במארזים קטנים אני לא יוכל לעשות זאת כי הקירור יתקע במעבד... בבקשה תגידו לי איזה מהמארזים אני יכול לקנות...
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, , אני חדש בפורום וזאת ההודעה הראשונה שלי כאן! אז ככה, יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.6GHz Hyper-Threading וברצוני לבצע אוברקלוק ולעשות אותו שיהיה 3 או 3.2GHZ... מספר שאלות: 1. איזה מאוור כדאי? אחד שיקרר מספיק טוב - ולא קירור מים... 2. האם ה HT פוגע בביצועים במשחקים? 3. איזו טמפרטורה מומלצת למעבד שלי? תודה, והמשך יום טוב!
-
- 7 תגובות
- 875 צפיות
-
-
טוב.אם עשוים VMODE למה צריך לשדרג ביוס? למה חייבים לעשות מהVMODE העלת מתח ולא מהביוס שזה יותר בטוח? צריך לעשות את שנהם ביחד? מישהוא יכול להסביר לי את זה לכתוב בקצרה מ ביוס עושה? אני רוצה לעשות OC גדול ל 4850 שלי.הוא ממש קר. 37C במנוחה במאמץ מלא 48C אם 700/1300. אני רוצה להביא אותו ל 800/1300 או אפילו 850/1300 במתח הזיכרונות אני לא רוצה לגעת. יש לי עוד שאלה.נגיד אני מתקין ביוס על הכרטיס.ואני מעביר אותו למחשב אחר.עדין היה את הביוס החדש,או הישן?
-
- 12 תגובות
- 795 צפיות
-
-
לדוגמא על gigabyte G41M-ES2L, בכמה אפשר להמהיר אותו בלי להוסיף אמצעי קירור למעבד\ללוח? ועוד שאלה: האם ספק של 300W יספיק להמהרה כזו (אם אין כרטיס גרפי נפרד)?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שסדרות מסויימות של מעבדים משתמשים ב - TJMax בתוכנה REAL TEMP איך לכיול אותה בצורה הכי טובה על מנת לדעת את הטמפ המדוייקת שהכי אפשר למעבד i5 2500K ? והאם זה הכי נכונה לבדיקת I5 2500K ? אני שואל כי בהתחלה בדקתי עם גריסא ישנה 3.00 וזה מכוייל ל 90 ונתן טמפ סביב ה 22מעלות (idle) אחרי ראיתי גירסא חדשה 3.60 הורדתי והכיול היה שם על 98 וזה נתן לי טמפ סביב ה 32מעלות (idle) פער של 10 מעלות זה משמעותי , איך אני אדע עם איזה כיול הכי נכון לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html שוב, מובילים ה-NOCTUA, ה-NAXUS וה-S-FLEX בקטגורית ה- 120MM לצערנו אי אפשר להשיג אותם בארץ
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להרכיב מפרט לשימוש ביתי, כולל אוברקלוק. מכיוון שאני מתייעץ כאן בנושא OC עקב הפנייה ממדור מפרטים, לא אלאה אתכם בכל הטררם של השימושים. מי שמאד רוצה יכול לקרוא את הדרישות בת'רד הראשון כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453267.0 כאמור - לאחר דיונים רבים הורכב המפרט הבא לבסוף: ובעקבותיו קיבלתי את ההמלצות האלו:
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון שקוף למארז שלי.... זה פשוט כמה שזה נשמע? כלומר רק צריכים לחתוך כגודל החלון ולחבר עם ברגים ואומים?...... איך אתם(האנשים שיש להם חלונות במחשב D: ) עשיתם את זה? והאם תוכלו לפרט מאיזה חומרים... תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
לכמה אפשר להגיע עם זכרונות בתדר 667 לוח אם p5n-e ומעבד e6300 לאן אפשר להגיע ב oc? ולכמה אפשר יהיה להגיע עם זכרונות בתדר 800.
-
- 10 תגובות
- 567 צפיות
-