עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by soundf,

עזבו תהודעה שההיתה ליפני הגעתי למסקנה שאני קונה אחד מאלו: הינה ה 3 שאני מתלבט בינהם: 1: Zalman zm-mfc1 מחיר נמוך: 156 שח http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=3663 ביקורת : http://www..co.il/reviews/zmmfc1.php 2: Akasa Multi mode fan control LCD display AK-FC-03מחיר 293 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=9807 ביקורת ענקית: http://www..co.il/reviews/fc03.php 3: AeroCool GateWatch Black מחיר 303 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7756 ביקורת ענקית: http://www..co.il/reviews/gatewatch.php מה אתם אומרים??? ההיתלבטות הגדולה בין ה 2 ל3 תודהההההההההההההההה …

• 4 תגובות
    • 493 צפיות
  2. היי אנשים יש לי מחשב לא הכי חדש אבל בכל זאת טוב והמאוורר של כרטיס מסך מת לפני זמן מה פשוט רק עכשיו שמתי לב יש לי הרבה מאווררים במארז אולי בגלל זה לא השפיע עליו ... וגם המאוורר שעל הלוח אם התחיל לקרטע ... מה אפשר לעשות? לקנות חדש אם כן אז איפה ?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. נקווה שלא תפסלו ת'כותרת, לא מצאתי משהו יותר טוב מזה בכלמקרה, יש לי AXP1600 כמו שאפשר לראות במפרט שלי, יחד איתו יש חרא לבן שנמצא בין המעבד לבין ה AX7 שיש לי, שעליו יש מאוורר מארז של אנרמקס שקבלתי עם המארז, של 2700RPM~ בהתחלה היה הכל טוב ויפה, אמנם היה טיפה קריר יותר מהיום או שלשום, (מזג האוויר) אבל היה יפה על 43 למעבד ב IDLE (רק גולש, מצ'אא בפורום, כמה דפי אינטרנט טובים.. ) ולוח אם על 31-32~ ביומיים האחרונים, לא יודע אם יתכן שהמזג האוויר (לא חשתי בעצמי שינוי) אם הוא השפיע או לא. כי לאחרונה המחשב על איזה 48-50~ למעבד, ואולי 36 ללוח אם. המודם אדסל גם כן חמים, והגוף של המארז (הגג) גם כן חמים במקצת רק לצורך הידוע, המחשב דולק נונסטופ, והוא במקום סגור יחסית כאילו זה ש…

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  4. איזה מבין שניהם עדיף? 1. Zalman VF700-Cu LED 2. Zalman VF700 AlCu LED שניהם בדיוק אותו דבר פרט להראשון עשוי נחושת והשני נחושת+אלומיניום הצעה לגוף קירור אחר תתקבל בברכה כל עוד הוא תואם לכרטיס מסך שלי

• 9 תגובות
    • 755 צפיות
  5. במידה ואין, בנוגע לקירור מים, קראתי מאמרים באתר פה דיי ישנים ונראה לי דברים השתנו קצת מאז. אין שום סיכוי שאני אבנה בעצמי מערכת קירור, חנויות עושות את זה? מה העלויות, והאם זה משתלם? (כלכלית, רעש, עבודת קירור) כל מה מערכות הקירור שראיתי היו מתוסבחות ומבולגנות, יש אולי כאלו יותר מסודרות? ניתן יהיה לסגור את המחשב כשכל הברדק נמצא בתוכו?

6. Started by Pika007,

איזו משחה יותר טובה לכרטיסי מסך? קיבלתי הרבה המלצות על ה MX1, ומה דעתכם? יתרון גדול שיש ל MX הוא שהעבודה לא מסוכנת כי המשחה לא מוליכה.

• 5 תגובות
    • 641 צפיות
  7. איפו אפשר למצוא מנורת קטודה מולטי קולור ואיפה אפשר למצוא מנורה שרגישה למוזיקה ככה שמפעילים שיר במחשב היא מהבהבת? ואיך מרכיבים אותם ? מה פשוט מחברים אותם לאחד הכבלים של החשמל שיוצא מהספק?

• 4 תגובות
    • 698 צפיות
  8. Started by dor17,

ככה המפרט שלי הוא כדלהלן מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6600 לוח אם: ABIT AB9 PRO כרטיס מסך: PCI-EX RADEON X1950XT 256MB זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 אבל הנה הקץ' המארז והספק: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT אז ככה לATI יש איזה תוכנה שעושה אוברקלוקניג לכרטיס מסך לבד...אני מרגיש שיפור קל והטמפרטורה עומדת על 55-65 בממוצע? זה בסדר? יש לABIT את ה uGuru שלה מה אני עושה שם בדיוק? בקיצור מה נראה לכם כדי לי לעשות?! אגב לגבי קירור... יש לי 2 מאוררים 120 אחד מקדימה אחד מאחורה ועל המעבד יש סתם מאורר לא משו רציני... קניתי עכשיו את הFOX 3 שיושב שם בפלופי ושואב אוויר ואני יתקין עוד מאורר 80 בעתיד הקרוב.... אגב הuGuru מראה טמפרטורות של CPU 42 Sy…

• 1 תגובה
    • 544 צפיות
  9. Started by iveco,

אני לא מצליח להוריד את הטמפרטורה של המעבד ניסייתי כמה משחות איכותיות מרחתי משחה כמו שצריך אפילו בכמה שיטות כלום לא עוזר במאמץ זה על 100 מעלות אבל המשחק עובד ואין בעיות חוץ ממשחקים כבדים כמו MAFIA שיש לאגים , השאלה מה אפשר לעשות ? הציפסט נדפק ? או שזה החום של ה GPU ואין מה לעשות ? יש GTX560 עם 2 / 3 מאווררים אצלי יש מאוורר אחד יכול להיות שזאת הסיבה ? המאוורר מגיע במאמץ ל 3600 סיבובים שומעים רעש חזק והכי מוזר שגם המאוורר של המעבד מתאמץ אבל הטמפרטורה יציבה 50 מעלות , בקיצור התאיישתי מהכרטיס גם לוקח 150W וגם חלש וגם מתחמם כמו מטורף על הנייר הוא מקביל ל 1030GT וחם פי 5 ממנו

10. Started by Slayer,

מעבד: Athlon Tbird 1400mhz @ 1428mhz (FSB 133 to 136) טמפ' ליפני ניקוי (עם אוברקלוק): 56c טמפ' אחרי ניקוי (עם אוברקלוק): 49c מהירות מאוורר ליפני ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5600-5900 RPM(אני מקווה שRPM זה מהירות, ואני לא עושה צחוק מעצמי) מהירות מאוורר אחרי ניקוי בתוך המארז ושינוי טמפרטורה: 5100-5200 RPM המהירות של המאוורר, כנראה משתנה בהתאם לטמפ' (בגלל זה גם אני חושב שזה המאוורר על המעבד), אני רוצה שהיא תהיה קבועה, וגבוה יותר. אני מניח שזה עם שינוי מתח, אבל המתח משתנה כל פעם בהתאם לטמפרטורה של המעבד, השאלה שלי היא איך אני יכול לעצור את השינוי הזה ולתת לו מהירות אחת קבועה?

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  11. מחפש תוכנת שליטה במאוררים המחוברים ללוח אם חוץ מספיידפאן...[התוכנה הספציפית לא פועלת עם הלוח :-\]

• 10 תגובות
    • 790 צפיות
  12. Started by the kon,

שלום מה מצב?? טוב אז ככה חשבתי אולי לקנות קירור מים למערכת שלי ורציתי שאולי תמליצו לי על משהו מסוים אבל אני רוצה משהו טוב שיקרר טוב אבל לא יעלה הרבה אני גם רוצה אחת אמינה וכו' תודה

• 11 תגובות
    • 658 צפיות
  13. התקנתי את הקירור והוא אכן עושה את העבודה במנוחה הוריד לי 6-7 ( עכשיו 31 במקום 37-38 ) במאמץ הוריד לי 10-12 מעלות ( עכשיו 52-53 במקום 64 ). אבל מה ,חשבתי שאולי עכשיו אני אצליח לעלות גם קצת את ה O.C שלי ולעלות את הליבה והזיכרונות ...טעיתי הכרטיס ממשיך ליפול לי בליבה מעל 540 וזיכרונות מעל 620. הצלחתי להגיע לליבה 545 ולזיכרונות 620 אך כאשר בצעתי Reset למחשב הכרטיס נפל. איזה באסה :-[

• 6 תגובות
    • 594 צפיות
  14. Started by liav25,

יש לי את הלוח NEO-F P45 של MSI. קצת מצחיק שהוא לוח P45 עם חריץ PCI-E. האם הוא טוב לOC ? המעבד שלי הוא E8500. קירור פריזר 7 פרו. יש לי זכרונות קינגסטון 800MHZ 4GB אני אהיה חייב לעשות OC לזכרונות ? אני לא מתכנן לשבור שיאים, רק לשפר ביצועים כשמשחקים ידרשו יותר מהמעבד שלי.

• 7 תגובות
    • 905 צפיות
  15. שלום, היה לי כרטיס HD3870 והחלפתי אותו ל-8800GT... בהזדמנות זו אני רוצה להגיד שאני הרבה הרבה יותר מרוצה מה-8800GT לעומת השני... הכל אצלו יותר טוב.. אבל אני רוצה לדעת אם הטמפ' שהאוורסט מראה לי הם טובות.. במנוחה: 52 מעלות. במאמץ: 85 מעלות.. זה סביר,נמוך,גבוה? מה הטמפ' הסבירות? ועוד שאלה..איך מעלים את החוזק של המאווררים דרך riva-tuner ?? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  16. Started by KiDi,

אני מנסה לבדוק מה הטמפ' של המעבד שלי ובאברסט הוא מראה 3 נתונים: CPU CPU #1 Core #1 CPU #1 Core #2 לפי איזה טמפ' אני בודק? בראשון הוא מראה 43 ובשני ובשלישי הוא מראה 59... שזה נראה לי יותר מדי המעבד שלי הוא E2140

• 2 תגובות
    • 732 צפיות
  17. אני מעוניין לעשות אובר קלוק,אני צריך קצת טיפים והסבר איך עושים את זה אבל יש לי בעייה אחת, לפי מה שהבנתי המעבד שלי נעול מפני אובר קלוק.... אז מה אני עושה.......? ומה אני יכול לעשות אם כדי לא לשרוף את הרכיבים.....? מה הם המעלות שבהם הרכיבים נשרפים.........? זה המפרט שלי: P3 600 ASUS 133 CUV4X 192 SDRAM GEFORCE 2 MX 200 64MB WD 40GB 5400 ATAPI 50X CREATIVE SB 128 BIT איך אני מעושה אובר קלוק ואיך אני דואג לקירור מתאים...........? ???

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי, רק לידיעה, קראתי את שני המדריכים של האתר ולפי הבנתי התשובה היא כן. אני שואל להבין קצת יותר לעומק. מהירות הבאס אצלי היא 200MHZ. הזכרונות עובדים ב 400 והמעבד ב 3000. שאלתי, אם אעלה את האפיק ל 215 לדוגמא (מכאן נובע שתדר המעבד יעלה ל 215X15=3225MHZ), האם זה אומר שתדר הזכרונות יעלה בהתאמה ל 215X2=430MHZ? לגבי המעבד, יש לי קירור של zalman מדגם CNPS7000cu כך שנראה לי שכאן אין בעיה. הבעיה תהיה לדעתי בזכרונות שהם של samsung אבל אין לי מושג אם הם מתאימים ל OC ואני חושש לפגוע בהם. תודה, אופיר

• 13 תגובות
    • 641 צפיות
  19. Started by Bios System,

יש לי בעיה אני עושה אובר קלוק עם מעבד 3500+ של amd ולוח אם של msi ה k9n neo עכשיו המעלות ממש סבבה בהתחלה והמקסימום שהם מגיעות ב oc זה 42 ואני לא עושה אוברקלוק ממש גבוה אני משתמש במחשב איזה 5 דקות ואז פיתאום הוא קופא ואני לא מבין למה אמרו לי בפורום אחר שזה בגלל המתח אבל אין לי שום אופציה להגדיל את המתח דרך ה bios מה לעשות?

• 1 תגובה
    • 480 צפיות
  20. Started by t83,

היי אחרי שלושה ימים דיי מתישים הצלחתי לייצב על 4.8 מתח בביוס 1.38v סיים בהצלחה 20 סיבובים בVery High בIBT מריץ פריים בקלות ובקרירות לעומת הIBT מקסימום מעלות 71בפריים ו82 בIBT הHT כבוי כרגע,לא משתמש ביכולות האלו ממילא בחודשים הקרובים קיבלתי תוצאות טובות יותר בIBT ככה לא מצליח להוריד את את הLLC אל מתחת ל1 מתוך 5 , ניסיתי להעלות מתח ולהוריד LLC ,לא הצליח מה אפשר לעשות עם זה לדעתכם? אם ירד הLLC ירדו כמה מעלות,עד כמה שהבנתי בכלל,כל עצה תתקבל בברכה,ההבנה שלי לא גדולה במיוחד בOC הקירור הוא TRUE 120 מזדקן בכבוד ספק crosair vx550 מצרף גם באנצ' של crucial M4 64Gb הלוח עם הביוס האחרון 1.30 הכונן עם firmware 0309 תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by kobifel,

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  22. Started by Aviad Cohen,

שלום לכולם, אני מרכיב מחשב מחלקים וצריך לוח אם שיתאים להמהרה בינונית+ בטווח מחירים של עד 650 שח. האוברקלוקינג יהיה למעבד i5 4690k ואם צריך גם אשקיע במאוורר מעבד Noctua DH-15. מבחינת האפשרויות הנוספות שאני צריך אז בגדול אין צורך בקרוספייר אם זה מוזיל עלויות, אפשרות ליציאת m2 לשימוש עתידי.. תחילה חשבתי שאני חייב לוח z97 והתלבטתי בין Gigabyte z97x-sli לבין MSI Z97S SLI Plus. אני מודע לכך ששניהם תומכים בקרוספייר למרות שזה לא מחוייב מבחינתי, אשמח לקבל המלצות ואף חוות דעת לגבי שני הדגמים המדוברים.

• 5 תגובות
    • 6.4k צפיות
  23. Started by jagular,

שלום, קראתי את המדריך של האתר לאובר קלוקינג ובאמת העלתי את המהירות מ 2000 ל 2350 אבל ראיתי שהצליחו להגיע למהירות יותר גבוהה עם עם מעבד כמו שלי עכשיו גיליתי שאני יכול להגביע אותו עד לתדר FSB של 240MHZ כלומר 2400MHZ מהירות המעבד. אני עכשיו עם 2350MHZ ברגע שאני מעלה אותו ל 2400MHZ אז הוא לא מעלה לי שום דבר אז אני לוחץ על כפתור הריסט של הביוס והוא חוזר למצב ברירת מחדל. עד כמה שהבנתי עד עכשיו לא נראה לי שהמגבלה שלו צריכה ליהיות 2400MHZ. הנה המפרט של המחשב: מעבד: AMD Athlon 64 3200 2GHZ לוח אם: K8N Neo4 Nforce 4 ראם: OCZ 512MB X 2 400DDR 2.5 CL (לא יודע עם זה גם חשוב אבל אני ארשום) כרטיס מסך: GFORCE 6600GT MSI דיסק קשיח: 120GB תודה מראש, מגיא

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by Bengo5,

ישלי כמה שאלות..לאיזה מהירות אני יכול להגיע באוברקלוק עם מעבד e7200 לוח אם g31 ו3 ג'יגה זיכרון.. ובדרך קירור של וונדטה ומהו המתח המומלץ

• 3 תגובות
    • 663 צפיות
  25. Corasiar 3200c2 256 rev 1.1 corsair 2700 512 c2 xtreme ddr 3000 512 xtreme ddr 2700 512 winbond 2700 512 BH-5 trancend 2700 256x2 הסיטים נבחנו בביתו של מישהו.. ולא כולם תפקדו כראוי לכן היום עושים זאת אצלי עדכנים בערב. הימורים? עכשיו אני רץ על 512x2 dual ddr ב170x2 = 350

• 5 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.