אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי טרנספורמר והוא דיי רועש... אבל מה שעושה את הרעש זה רק 3 מאווררים, הזה בגג וה-2 בחלון... עכשיו אני יכול להשתיק אותו ב2 דרכים שחשבתי עליהם: 1) להחליף את ה3 מאוורררים האלו. 2)לבנות fan bus לבד. אני יודע שהפן באס יעלה לי 100+- אז אני צריך שגידו לי מה עדיף ואם זה אפשרות 1 אז שתמליצו לי על מאווררים... תקציב 150 לכל היותר... תודה...
-
- 36 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום קניתי לפני כמה ימים לוח את ASUS P5KPL ומעבד E5300 כאשר הרכבתי את המחשב, הביוס הראה לי כי הטמפ' של המעבד גבוהה והיא 100 מעלות נראה לי מוזר מאוד כיוון שרק הפעלתי את המחשב לא הגיוני שכבר התחמם, ובנוסף הטמפ' לא משתנה, הבנתי שהבעיה היא או בלוח אם או במעבד הבאתי לטכנאי בKSP (על הפנים של שירות לא קונה מהם יותר כלום) את המעבד והלוח אם והוא אמר שהוא יבדוק, התשובה שלו הייתה שהמאוורר לא יושב טוב(בילבול מוח אחד גדול) ובגלל זה הוא מציג את הטמפ'. לסיכומו של עניין האם הטמפ' שמציג הביוס מגיעה מהחיישן של המעבד או המאוורר? אשמח לעזרה ותשובה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הסוגיה היא כזו, קניתי מחשב (מארז coolermaster 690 II advanced) חדש ובאתי לחנות עם מפרט ספציפי שכלל גוף קירור למעבד mugen 2 על פי המלצות הפורום ולאחר קריאת סקירה בטומ'ס. כשהגעתי לחנות (Skypc דרך אגב, האם יש להם מוטיבציה מוגברת למכירת arctic cooling?) הם המליצו לי לא ללכת על המוגן והחליפו לarctic cooling freezer 7 pro ואמרו לי לחשוב על זה בבית אם אני רוצה להחליף או לא (בנוסף דחפו עוד שני מאווררים קטנים של cooler master למארז בגלל שלקחתי כרטיס gainward 1gb gtx 460 GS שנחשב חם יחסית, האם יש צורך?) בכל מקרה הגוף קירור של ארקטיק קולינג לא נראה לי מספק ולא ממש מקבל ביקורות מרהיבות ברשת (ובכלל לא מומלץ למעבדי 4 ליבות), צלצלתי בכל זאת להתעקש שיחליפו לי למוגן והבחור שענה לי אמר שלמ…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בדיון הזה ננסה לעלות רעיונות שונים לבניית מערכות קירור ובכך להגיע אל הרעיון הטוב ביותר לקירור הרעיונות לא חייבים להיות מעשיים ופרקטים אלה רק לבדוק סוגי רעיונות שונים אבל מומלץ שהיו מעשיים ופרקטים
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רקע: מעבד I7 2600 עם גוף קירור מקורי GTX570 עם חתיכת קירור מארז של גיגהבייט http://www.webjoaquin.com/newtienda/images/260702010.jpg המחשב משמש כמחשב עריכה עם עבודה קשה הטמפ' הם: האם להחליף קירור? לשפר? אשמח לכל תגובה. תודה מראש.
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי E4XXX 2.4@3.0 ואין הבדל לא מרגיש כלום המחשב מגיב אותו דבר אין שוני במהירות , למה ? ולמה שאני מעלה את המעבד ל 3.2 אז המסך של המחשב נכבה ? בחוברת של היצרן רשום 1333FSB !!!! ב 3.2 ה FSB הוא על 1066 סה"כ !!! יש לי גם בעיה בלוח בביוס אין לי הרבה אפשרויות יש לי OC למעבד שזה אומר FSB ושינוי זכרונות 200 - 266 - 333 וזהו ... שמתי את הזכרונות על AUTO כי ממילא שאני לוחץ 333 וזה מראה בביוס 333 ב CPUZ זה מראה 250 זה הזוי . ואם כרגע המעבד שלי על 3GHZ לאיזה מעבד הוא מקביל E5200 ?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מכור למודינג.... :-\ fag? gay? מצטער, באמת ניסיתי, אחרי המודינג האחרון (צביעת מאווררים) אמרתי זהו! עד קניית חלקי המחשב החדשים (תחילת ינואר) לא עושים כלום, נותנים למחשב לנוח, מסכן, כבר חצי שנה אני מתעלל בוא... :-\ זה היה לפני חודש בערך, אפילו פחות, ומאז כל יום אני מסתכל... בודק... חושב... מה לעשות? מה לשפר? מה להוסיף??? ואז אמרתי "טוב נווו, נעשה מודינג אבל בלי להוציא כמעט כסף!" ומאז (לפני שלושה ימים) ועד היום אני תקוע, אין לי רעיון מספיק מקורי ומלהיב בכדי לממש, לעמן האמת היה לי רעיון אחד, לקחת את הפנל הקדמי היחיד שנשאר לי (כל השאר תפוסים), ולהכניס שם שני 40 מ"מ, שכבר יש לי, אבל בעיה אחת... אם מה לחתוך את הפלסטיק שהוא לא ישבר וגם יהיה מדוייק, זה פלסטיק עבה של מא…
-
- 22 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שציינתי בדיון אחר, אני מתכנן לבצע מוד ללוח שלי (P4P800-SE) עכשיו...הדבר האחרון שאני רוצה - במקרה שאני הורג את הלוח - הוא להגיע איתו לחנות ושהם יראו סימני הלחמה השאלה שלי היא האם אני יכול לחבר מגעים באמצעות פלסטלינה במקום מלחם? תודה
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ניסיתי לעשות את זה פעם 1 בחיים עכשיו לא יודע מה יצא לי אבל לא נראה לי שמשהו טוב ניסיתי לעשות את זה עם התוכנה של אסוס הגעתי כמעט ל100 מעלות.... כרגע החזרתי את המחשב למצבו הקודם כדי שלא יהיו לי בעיות.... יש מצב שהרסתי משהו או שהכל בסדר? בפעם ה1 שעבדתי עם התוכנה היה מסך כחול עשיתי ריסט ואז עוד הפעם התוכנה העלה את הבאס לאחר מכן המחשב נתקע עוד ריסט וזהו הוספתי תמונה מה תגידו על מה שעשיתי http://img96.imageshack.us/img96/9785/4444444444444444d.jpg קירור זלמן 7700ALCU
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מחפש WATER BLOCK חדש. אם למישהו יש המלצות מנומקות אני אשמח לשמוע אותן. אם אפשר גם לתת לינק לחנות שמוכרת את המוצר המומלץ ועושה משלוחים לארץ, עוד יותר טוב.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש!!! סוף סוף ארטיפקטים ;D הגעתי עד עכשיו לזה.. 800@675 1150@1100 אם אני ממשיך מעבר יש ארטיפקטים (FAR CRY 2), הדרייבר הפסיק לעבוד בזמן בדיקה בOCCT..(ניסיתי רק פעם אחת)... השאלה שלי היא למה? הטמפרטורות נמוכות, מקס' 75 מעלות בOCCT... אולי אני לא מעלה בצורה נכונה\מאוזנת? עד עכשיו היה יציב..
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות אובר קלוק,אני צריך קצת טיפים והסבר איך עושים את זה אבל יש לי בעייה אחת, לפי מה שהבנתי המעבד שלי נעול מפני אובר קלוק.... אז מה אני עושה.......? ומה אני יכול לעשות אם כדי לא לשרוף את הרכיבים.....? מה הם המעלות שבהם הרכיבים נשרפים.........? זה המפרט שלי: P3 600 ASUS 133 CUV4X 192 SDRAM GEFORCE 2 MX 200 64MB WD 40GB 5400 ATAPI 50X CREATIVE SB 128 BIT איך אני מעושה אובר קלוק ואיך אני דואג לקירור מתאים...........? ???
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן לכולם. ברשותי מחשב ישן מבוסס Pentium D (כפולי הליבות הישנים) על לוח אם MSI PM8PM. על המעבד מורכב גוף קירור Freezer 7 Pro. מאז יומו הראשון, הלה עובד קשה (לפי ה BIOS על 3000 סל"ד). לא ידעתי להעריך כמה הוא רועש, עד שקניתי את המחשב החדש (עם MUGEN II). לא מדובר ברעש של בלאי, אלא ברעש עבודה קשה.. השאלות שלי למעשה הן: 1 - האם זה נורמאלי שהמאוורר הנ"ל יעבוד כל כך קשה ויעשה רעש? האם זהו סוג המאוורר או שמא הוא דורש החלפה? 2 - כמו כן, האם לוח האם שלי בכלל מאפשר "ויסות" של המהירות, או שמא עובד תמיד על המקסימום ולכן הרעש? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי סוקט 775 שאני צריך מאוורר בשבילו ויש לי מאוורר של המארז שגדול בקצת מהמאוורר של המעבד. שניהם מגיעים לסלד מקסי של 2500 פלוס מינוס. רציתי לקנות חדשים. צריך המלצה למשהו שקט וטוב במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז ככה היום קצת התחלתי להגדיל את OC ולהגיע לתוצאות יפות יותר בנתיים הגעתי ל באס 450 ללא מאמץ מיוחד ,לא שינתי כלום בביוס חוץ מבאס ,נעלתי PCIX על 100 ויחס זיכרונות 1:1 טמפ' במנוחה לפי TATבין 50-55 מעלות בביוס הוא מראה גג 45 מעלות טמפ' לוח אם 40 מעלות גם בביוס וגם באורסט אז אני מניח שזה נכון אז הנה השאלות שלי: 1.לא נגעתי בתיזמונים בנתיים הם על אוטו' במהירות הזאת התזמונים הם 5:6:6:18 שזה די משוחרר ,האם כדאי לנסות להחזיר אותם ל 5:5:5:15 עכשיו אני לא סגור מה המתח שלהם בביוס ראיתי שכתוב DIMM +0.3V נראה לי שזה מראה את המתח לזיכרונות אבל אני לא בטוח 2.המתח למעבד 1.408V בביוס כתוב CPU Voltage Control וזה על [Normal] וגם Normal CPU Vcore וזה לא ניתן לשינוי ועומד על 1.3875V אז ל…
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
המליצו לי בפורום אחר באתר זה על Mugen II אבל לאחר בדיקה ראיתי שהוא ממש ענק, ויכול לחסום את הגישה לזיכרונות. מחפש משהו יותר קטן ופחות כבד במשקל (אין כוונה לבצע OC) עד 200 ש"ח. מה דעתכם על 2 אלו ? 1. TT - silent 1156 2. Arctic Cooling - Freezer 7 Pro האם יספיקו למה שאני צריך ? איזה מהם עדיף ? האם יש משהו יותר טוב ולא ענק פיזית? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
עכשיו לא שמתי לך שהוא בלי ה K יש לי לוח אם P8Z77-V DELUXE יש אפשרות לבצע OC למרות שהמעבד לא K ??
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים. אני חושב לרכוש מעבד 9600K. עדיין לא החלטתי אם אעשה לו אוברקלוק. בהנחה שאעשה לו אוברקלוק - האם המאוורר Hyper 212 RGB Black Edition יקרר ויעשה את העבודה בצורה ראויה או ההמלצה היא למשהו אחר (במחיר סביר, באיזור של המאוורר הנ"ל)?
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, המאורר של הספק-כוח שלי משום מה הפסיק לעבוד. הוא כל 3 שניות מסתובב קצת ומפסיק זו בעצם הפעולה שלו. כל 3 שניות סיבוב. ANYWAY אני מעוניין לדעת האם יש תוכנה לבדיקת טמפרטורה של ספק-כוח? אם כן איזו? אני מעוניין לשחק במחשב, כמובן שהמחשב יהיה במאמץ ואני לא רוצה להגיע לטמפ' גבוהות. יש לי מארז ANTEC 900 אז הסירקולציה די טובה ודי מקררת אני משער. אני לא יודע כמה זה עוזר לספק... אגב, יש תוכנה לבדיקת טמפ' שבודקת גם חום של מעבד + כ.מסך ועוד...? הורדתי כרגע REAL TEMP 3.40 היא לא כ"כ מובנת... אני רק מבין שהטמפרטורה נעה בין 31 - 36 כרגע... תודה רבה לעוזרים. מצטער אם זה לא הפורום הנכון.
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
לאחר בערך שנה מאז שהמעבד שלי נקנה החלטתי שהגיע הזמן לראות עד איפה אפשר לדחוף את המעבד להפתעתי בלי הרבה התעסקויות הצלחתי להגיע לתדר של 4050MHz במקום תדר מקור של 2700MHz , לפי דעתי זאת התחלה לא רעה למעבד שלא כל כך מהולל ביכולות האוברקלוק שלו בנתיים לא עשיתי יותר מידי בדיקות לגבי היציבות אבל לא נראה לי שהאוברקלוק כל כך יציב עם ההגדרות שכרגע נמצאות בביוס. כמו שאמרתי זה רק גישוש ראשוני לגבי היכולות ואני מקווה שבעתיד אני יוכל לדחוף את המעבד לתדרים יותר מרשימים אשמח לשמוע מאנשים אחרים שהתנסו עם ההמהרה למעבד זה או למעבדים אחרים מהסדרה המפרט: מעבד : AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7Ghz גוף קירור: Cooler Master Hyper 212 Plus לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-UD3P זיכרונות: G.…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
במסגרת העבודה, בגלל אילוצים כאלה ואחרים קיבלתי שתי מערכות מים על מנת לאפשר לי לעשות אופטימיזציה טובה יותר למחשב (במלים אחרות OC) המערכות שקיבלתי הם tharmaltkae tide water plus ו coolerMaster aguagate max. אני די חדש בכל עניין קירור המים ונתקלתי בבעיית התקנה מאוד גדולה עם המערכת של ה tide water. צפרט של המחשב שלי הוא פלוס מינוס כזה: מארז: tharmal take armor a-60. לוח אם: gygabyte p55a-ud4. כרטיסי מסך: שני gainward gtx 460 se שנמצאים ב SLI. עד עכשיו לא היו לי תלונות, והייתי מבסוט מהקונסטלציה. הבעיה היא שספק הכוח של ה a60 יושב למטה. והיות ומלכתחילה אין הרבה אפשרויות הרחבה ב ud4 והכרטיס מסך התחתון סוגר לי על הרחבת PCI אחת, אין לי איך להכניס את המערכת של ה tide water לתוך המאר…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז כמו שהסברתי אני ממש מיואש. האוברקלוק לא ממש מצליח לי ואני מבקש אם מישהו יכול ללוות אותי לאורך כל הדרך, החל מהתוכנות המתאימות וכלה במתחים. אני אשמח אם מישהו ייענה כי אני לא מצליח להבין את המדריך באתר. המפרט שלי בצד מעודכן, ובכל מקרה מדובר במעבד E6750 על לוח GA-P35-DS4 ו-2GB על 800Mhz. גם דרך הביוס ניתן לבצע את ההמהרה. אני משתמש למטרת האוברקלוק עם התוכנה EasyTune5. הנתונים המופיעים בתצלומי התוכנות הם נתונים של המהרה לא מוצלחת. אם יש עוד תוכנות שאני צריך או עדיפות לתוכנה כזו או אחרת, אני אשמח לדעת. ותודה מראש למי שיהיה מוכן לעזור.
-
- 29 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
האם צריך קירור יקר למעבדים האלה (יקר בשבילי זה עד 250 ש"ח) או שאפשר להסתפק בזולים ?? אני לא מתכנן OC למעבד .ובמארז עצמו כבר יש 4 מאוורים . חשבתי ללכת על ה Freezer i30 - http://ksp.co.il/?uin=14895. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי במארז 3 מאווררים וחברה שלי "מאיימת" עלי שהיא תרצח אותי בשינה כי היא לא מצליחה להירדם בגלל הרעש שיוצא מהמחשב... ואת האמת היא צודקת רק שלי זה לא ממש מפריע אני ממש לא מבין בתחום הזה של הקירור והחלפת מאווררים ולא יודע איזה מהמאווררים מרעיש..איזה מהם צריך להחליף..לאיזה מאוורר להחליף (אני לא רוצה לקנות שוב איזה מאוורר מעפן שירעיש לי... מה אני יכול לעשות ?
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-