אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי, במחשב הישן שלי יש לי לוח אם של אינטל http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-dp55wg.html לאחרונה שמתי לב שהמאוורר שהגיע עם המעבד I5 750 שעל הלוח מתחיל לזייף ... לא מסתובב כמו שצריך , ניקיתי אותו לגמריי , עדיין המעבד מתחמם תחת עומס. לפני שיקרה משהו רע ( touch wood ) , אני מעוניין להחליף את המאוורר הזה. איזה מאוורר מומלץ בשבילי? , כמובן במחיר שפוי שיתן תמורה וישמור לי על המעבד כמו שצריך.
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
השאלה פשוטה. האם OC יכול לגרום ל BAD SECTORS ע"ג ההרד דיסק? האם OC יכול להגביר את המהירות ע"ג ה - IDE? PCI\AGP LOCK - למנוע את הבעיה בערוצים האלה. אז מה קורה בדיוק ב IDE?
-
- 21 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
הקירור של הצ'יפסט בלוח האם לא אוהב אותי. ממש לא אוהב אותי. אחרי שקניתי את ה-Antec P180 בשביל להחריש את המחשב לחלוטין, הוא התעצבן והתחיל לעשות רעשים של טרקטור. שימון לא עוזר. בינתיים הוא מנותק, והצ'יפסט מתבשל לו בהנאה ב-70 מעלות (קריאת חיישן, לא מדידה בפועל). יש איזשהו פתרון קירור שקט חדש ללוח הזה? בזמנו לא היה.
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היום ניסיתי לראשונה לעשות OC לכרטיס מסך עם התוכנה MSI, עד שהייתי צריך לעלות מתחים הכל היה טוב ויפה. הגעתי לתדר של 870 ללא העלאת מתחים ועם תדר זכרונות 1800. בכל פעם כשאני מנסה לעלות מתחים ולעשות בדיקה הוא בעצם נכשל ואומר שהדרייבר הפסיק לעבוד, כאילו לא העלתי מתחים למרות שרשום שהעלתי. גם כשהעלתי עד הסוף ל 1.087V הוא עדיין עושה את זה בתדר 870 ולפעמים גם ב 850 עם 3DMARK. ראוי לציין שאני עושה בדיקה עם ATITOOL. אגב- כשאני מעלה מתחים הטמפרטורה לפני שהדרייבר קורס עומדת על 58 במקסימום וללא העלאה היא על 54, זה לא קצת מדי בשביל העלאת מתחים? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
חשבתי על זה קצת. ובעיקרון לדעתי אפשר לנתק מאורר מאובק מהמערכת לשטוף במים לדאוג שיתיבש טוב ולהחזיר למערכת.. אני לא רוצה סיבה למה זה יכול לעשות בעיות.. מה אתם חושבים? אם אני אראה פה מספיק אנשים שחושבים כמוני אני אתרום מאורר מאיזה מחשב ישן שפירקתי למטרת הניסוי
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם התחלתי לא מזמן באובר קלוק למעבד... בינתיים הגעתי לבאס יציב של 280 ואלו הפעולות שביצעתי... העלאת הבאס ל280... הורדת מכפלת ה HT ל4 הוספת 10 אחוז מתח למעבד... לא נגעתי בזכרונות או בבאס של הPCIE כי אני לא ידוע מה לעשות שם... כיצד ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר?
-
- 40 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
גיליתי שאני עומד לשלם 390 ש"ח על מאווררים וSK7 אז יש אולי פתרון קירור מים זול וטוב? איך לדוגמא Evercool EC-WC-101? בכמה מסתכמות העלויות של מערכת קירור מים HOME MADE?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
האם DBS77 נחשב רועש או רועש מאוד או רועש בצורה בלתי נסבלת? תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אז כך, אני בונה מארז למחשב חדש שישמש כשרתון (מלשון שרת קטן) לשיתוף קבצים ואינטרנט בבית. נשרף לי ה athlon MP אז אני ככה"נ אקנה במהלך שהותי בארה"ב Athlon XP 1600, כולה 330 שקל כולל משלוח חינם (בתוך ארה"ב). קיצר, איזה מאוורר ו/היטסינק כדאי לקנות, הדגשים הם שקט וגודל קטן. בדגש על הדגשים ! תהיתי עם AX-7 ו וVantec Stealth יהיו הצעה טובה ? או שכדאי לקנות גרסת RETAIL של המעבד, שתעלה כ 120 שקל יותר (או לחלופין Athlon XP 1700 retail ב 480 שקל) ולהשתמש במעבד המקורי שמגיע מ AMD. יש להזכיר שמדובר בשרת, אין כל כוונה לבצע אוברקלוקינג למחשב, רק שקט ושיתפוס כמה שפחות מקום (הרעיון זה לבנות את המארז שיהיה קטן)
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
קיבלתי מאוורר סטנדרטי של מעבד פנטיום 3 , האם אני יכול לחבר אותו איכשהו לחשמל במארז ( לא דרך החיבור היעודי בלוח האם ) ?? אני רוצה לעשות לו פתח מתאים בתחתית דלת המארז , למישהו יש רעיון איך אני יכול לחבר אותו לדלת ?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני התחלתי לעשות OC למערכת והתחלתי בקטנה ב-3.8GHZ, בעיקרון לא העלתי מתחים, נשארתי על אותם המתחים. הוא יציב וכל זה, והוא לא מתחמם אבל הבעיה היא שהשארתי את ה- Intel Enhanced SpeedTest על ENABLE והוא אמור לעשות שכאשר אני נגיד על שולחן עבודה ולא מאמץ את המחשב אז הוא מוריד את המהירות של המעבד לאיזור ה-1.6, הבעיה היא שאני משאיר את זה פתוח וזה לא עושה כלום, הוא תמיד נמצא על איזור ה-3.8 ואני לא רוצה שזה יהיה ככה, איך אני מסדר את זה ? ועוד שאלה, להתחיל ישר ב-3.8 זה גבוה ? כלומר, אני צריך להתחיל ביותר נמוך נגיד 3.4 או משהו באיזור ? הינה תמונה אחרי בחינה של SuperPI:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחרונה מגיעים לארץ מארזי אלומניום , מה בדיוק היתרונות . חסרונות של המארזים האילו ? ומה מחירם ?
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר קריאת מספר טרדים בפורום לגבי הנושא, רציתי להעלות את רמת הדוייק אל מול המפרט שברשותי: המעבד - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box הקירור - הוחלף ל Scythe Yasya מארז - Cooler Master Gladiator 600 עם מאוורר עילי ,קדמי ואחורי. עד כמה לדעתם אני יכול להתעסק עם הOC? וזה פעם ראשונה שלי עם מעבד AMD, המלצות לגבי שיטות או תוכנות לOC? ראיתי מדריך ספציפי אבל קצת ישן(כמובן למערכת קירור יותר כבדה): http://blogs.amd.com/play/2009/04/22/overclocking-101-with-the-amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processor/ מה דעתכם?
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאורר שקט עשיתי כבר OC ל3200 יש לי AMD 2500 יש יל ולקנו 10 שעושה מלא רעש וזה ממש מעצבן לקחת את VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD הוא טוב מבחינת ביצועים כסף הוא שווה בכלל ?אבל הכי חשוב הוא שקט ואם הוא יותר טוב מי ה ולקנו 10
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 2 , 333. אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק כדי לקבל מהירות של 450 בקירוב ע"מ שאני אוכל לראות סרטי DIVX על המחשב הזה. כיצד אני עושה את זה?
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי gpu-z ובכל פעם שאני עושה אוברקלוק ומפעיל את המחשב מחדש הכל מתאפס .וחוץ מזה הכרטיס לא עובד באופן יציב אני צריך תוכנה שבטוח תעבוד טוב בwin7 .
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אוקיי, חבר'ה הפעם אני צריך שתייעצו לי בהעלאת המתח לHD4850 ללא VMOD לכרטיס פשוט מהצורך לOC, אולי דרך BIOS? (בקשר לקירור אין לכם מה לדאוג ציידתי אותו כמו שצריך, 40C במנוחה, 58C במאמץ) האם יש לי אפשרות (ללא VMOD) להעלות רק את מתח הליבה?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
פשוט שוכב פה איזה מאוורר אחד כזה, וחשבתי אולי... "לשלב" אותו במארז תוך הפעלת לחץ פיזי מתון אני לא אעשה זאת אם הוא סתם ישב שם ליופי, כמובן. יש סיבה להשתמש בדבר כזה בכלל? הוא דוחף אוויר כראוי?
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
-
מה אתם אומרים על זה הוצאתי את המחשב מ250 FSB כי היה נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי. כרגע הוא בלי OC עם התוצאות האלה .............. המארז עם מאוורר אחד מאחורה שמוציא אוויר ואופציה לאחד מקדימה שמכניס (יש לי כבר הכנה עם מסנן ;D) המעבד עם קירור מקורי של אינטל. ניקיתי לא מזמן אבק וסידרתי חוטים. [attachment deleted by admin]
-
- 23 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום תקשיבו...אני כבר איזה חודש לא יודע למה אני לא מצליח להריץ את battlefield 3 כמו שצריך (לפחות 48-50 fps יציב על מדיום בלי פילטרים בלי כלום)עכשיו תגידו לי אם זה בגלל החומרה שלי ספק: Antec 550w מסך: 23 כרטיס מסך: Sapphire radeon HD6850 1g gddr5 מעבד: Core 2 Quad 8300 2.5Mhz זיכרון: 3G RAM 800Mhz דיסק קשיח: 160 עכשיו הקטע שיש לי נפילות FPS ל 32-35 וזה משגע אותי...השאלה היא כזאת:1.זה בגלל שיש לי 3G ram ולא 4?2. המחשב שלי חלש למשחק?3. האם 1g ram פחות מהדרישות הממומלצות יכולות לגרום לי לירידות FPS?4. בכללי כשאין מספיק זיכרון זה יכול לגרום לירידות FPS?בבקשה תעזרו לי אני משתגע כבר...תודה מראש ושבת שלום.
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC למעבד שלי דרך הלוח אם intel skyberg dp45sg , שהוא מאפשר OC , ואני לא יודע איך , כל המדריכים לOC הם ממש שונים בBios שלי שם יש דברים אחרים , בקושי יש שם דברים .. מי שיכול לעזור לי אפילו בטלפון איך לעשות OC למעבד דרך הלוח אם הזה אני יודה לו!
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, בקרוב מגיע אליי השילוש הבא: Intel core i7 930 Asus P6X58D Premium OCZ Intel XMP 1600Mhz 8-8-8-24 אני רוצה לעשות OC למעבד להשוות אותו לתדר של הזיכרונות כלומר שהמעבד יעבוד ב1600, אני לא רוצה לגעת במתחים, ממה שהבנתי המעבד מגיע בבאס של 133 וכל מה שאני צריך לעשות זה להעלות אותו ב(כמה?) כדי להגיע ל1600MHz בנוסף, כרגע זה עם קירור סטוק אבל אם כדי לעשות את הOC הרצוי אני צריך לקנות קירור אז כנראה שנקנה את ה D14. הבעיה שלי שאני לא מועדכן בחומרה החדשה פעם הייתי קצת יותר בעניינים ואני יודע שתמיד היו עובדים עם מחלקים של 1:1, גם היום זה ככה?
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום! היום/מחר אני מתכנן לקנות מחשב חדש. I7 3770K Gigabite Z77X-UD3H. Gigabite R9 280X/HD7970. Crucial 8GB. NZXT Phantom 410. ושאר הדברים. אעשה OC למעבד בהתחלה ל4.2 ובהמשך צפונה יותר, לכיוון 4.5-4.8. לפני הרבה זמן פתחתי אשכול ובו הציעו לי את הקירור Scythe mine 2 הזה: http://www.tms.co.il/product/10634 וגם את Mugen 3 הזה: http://www.tms.co.il/product/11458 מישהו נימק שהראשון עדיף בגלל שטח קירור גדול יותר. אני רואה שהרבה ממליצים גם על השני ולכן לא הצלחתי לגבש החלטה ברורה מי עדיף ומכאן נובע גם פתיחת השירשור הזה. *אין אפשרות לקנות מחנות אחרת שהיא לא TMS. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-