עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אתמול קיבלתי את הפריזר 7 פרו שלי ... אחלה קירור שקט ועושה תעבודה כמו שצריך הוריד לי 10 מעלות מהקירור סטוק. קירור שקט וזול רק 148 שקל בלמיר. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by YINON110,

בע''ה, לאור הפתיל הקודם שפתחתי בנושא התחממות המארז וכ.המסך ובעקבות ייעוץ של חברי הפורום החלטתי להצטייד במאווררים נוספים למארז ולכרטיס המסך(‏Accelero XTREME GTX 280 VGA Cooler‎). אני צריך ייעוץ לגבי איך למקם את המאווררים ואיזה דגמי מאווררים אתם ממליצים לשם כך המארז מכיל כרגע שלושה מאווררים(סטוק של המארז) בגודל 120MM: בחזית המארז יש מאוורר מכניס אויר, בדופן השמאלית יש עוד אחד שמכניס אויר וכמו כן אופציה למאוורר נוסף: (עד 140 מ''מ) המאוורר הנוסף שפולט אויר נמצא מאחורה: ובתצורה הזאת כאמור, החום לא מתפזר כראוי והמחשב חם יש לציין שקיימת אפשרות למקם עוד שני מאווררים של 120/140 מ''מ בדופן העליונה של המארז: אני חשבתי על תצורה שבה אוסיף שני מאווררים פולטי אויר לדופן…

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. ידוע לי שישנם כיום פיתרונות יותר משתלמים מבחינת יחס עלות\תועלת. אולם לדעתי ,במקרה הספציפי של מערכת שתהיה ב-O.C כבד גבוהה לאורך שנים, כדאי להשקיע עוד כמה עשרות שקלים, גם אם מדובר בהפרש של מספר מעלות בודדות. מניסיון אישי,השיפור בביצועים+הנמכת הרעש והשגת יציבות מרבית של המערכת מצדיקים את ההוצאה הנוספת כאשר מדובר בתקופת זמן ארוכה מפני שהדבר מתבטא בסופו של דבר באורך החיים של המעבד (ולמעשה גם של המערכת כולה, מפני שאם המעבד הולך אז בדרך כלל ,גם אם יש אחריות בתוקף, עדיין אין טעם בהשקעת המאמץ הדרוש להשגת מעבד זהה או שפשוט אין אותו כבר לתושבת הספציפית הדרושה). שקלתי גם להשקיע במערכת קירור מבוססת מיים,אולם למיטב ידיעתי מערכות זולות כאלו מספקות ביצועים דומים למערכות קירור אוויר אי…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Cha0stAlker,

בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ' גבוהות בהרבה ממה שאני רגיל. לפני מספר חודשים, כשעוצמת המאוורר הייתה 7% , הטמפ' במנוחה הייתה כ 50. אחרי כמה זמן הטמפ' עלו, והטמפ' הייתה 52-4 ברמת אוורור של 32%. ניקיתי אבק, והטמפ' נשארה קבועה, אך עם עוצמת אוורור של 7%. לאחרונה התקלקל המאוורר העליון שלי במארז, ומשום מה הטמפ' קפצו משמעותית. כדי להגיע ל 50 מעלות, אני זקוק ללא פחות מ 70% אוורור. בעבר בעוצמה כזאת הייתי מגיע ל 46 מעלות. על 100% אוורור, הטמפרטורות יורדות לגבול ה 49-50, כשבעבר על עוצמה כזאת הייתי על 42/3 מעלות. יכול להיות שהפסקת המאוורר במארז השפיעה בצורה כה משמעותית על ביצועי כרטיס המסך? לא הייתי מתפלא אם המעבד היה מתחמם, אבל מה כרטיס המסך קשור?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by hck,

היי! בניתי מערכת קירור מים קטנה (ביעוץ של The Byter), להלן התמונות. כמו כן לגבי הOC הנוכחי שביצעתי עם המערכת הזאת ניתן לראות כאן כמה הסברים: הרדיאטור הוא תרומה של חבר מקטנוע ישן ששבק חיים. המידות שלו (לפי המאווררים) 160 מ"מ על 240 מ"מ. הוא זה שעשה לי את כל הבלגן במארז מכיוון שהפיות שלו (התחתונה בעיקר) פונות לכיוונים (מעצבנים) שהפריעו לסדר של הצינורות. המאוורים שלו הם 6 מאווררים ג'נרים (60 ש"ח) גם בגלל המחיר וגם בגלל שהם ממש שקטים. המשאבה היא EMP 12V תודה לThe Byter. צנרת פשוטה (2 ש"ח למטר) ברובה חוץ מהחיבור של הרדיאטור ששם יש כיפוף רציני אז רכשתי צנרת גמישה ביותר ב10 ש"ח למטר. בלוק קירור של Danger Den - תודה לדובים על האספקה המהירה (48 שעות וזה היה אצלי בבית!) מ…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. כרגע אני עם spire easy strame 3 שעובד על 3900 סל"ד - דיי שקט.. חמוד מאוד, סקסי אבל המעבד שלי כמו שהזכרתי בהודעה הקודמת, סלרון 2.4 במנוחה על 45 מעלות, בעבודה על 55 מעלות. ללא מזגן עם מזגן, 5 מעלות פחות במנוחה וגם בעבודה. הציעו לי על tt spark7 שעובד על 6000 סל"ד השאלה שלי היא, האם הכסף שווה ? (אני לא מיליונר..) האם הוא יראה תוצאות תאחלס?, יתן שיפור מספק? האם ההרכבה שלו קלה?- מה קורה עם משחה טרמית, צריך למרוח לבד? מסופק עם המוצר? על האיזי סטרים 3 היה ריבוע (על הסטיק) של משחה טרמית ככה שלא הייתי צריך למרוח כלום... ובכלל מי שיש לו את הספרק7 או שיצא לו לעבוד, להרכיב אותו. מוזמן לתת עליו ביקורת בכל נושא שהוא ומי שממליץ על קירור אחר, גם כן מוזמן לשפוך ----------------…

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. מנסה לברר מה הטווח הבטוח/אופטמאלי של מעבדי 7800X/7820X תחת אוברקלוק,אני יודע שהtj max הוא 100C (או 105C),אני יודע שכל אחד ירגיש בטוח בטווח אחר, אבל רציתי לדעת מה דעתכם? האם למשל להישאר מתחת ל 80C לאחר אוברקלוק זה טווח אופטימאלי?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום, אני אשמח לקבל המלצה לקולר שקט עבור מעבד AMD Phenom II X4 955, מדובר על מעבד עבור תושבת AM3. המחשב נמצא בחדר שינה ונשאר לפעמים דלוק בלילה ולכן יש חשיבות רבה לשקט. אין תכנון ל- OC, מדובר במחשב שמשמש לדברים פשוטים כמו גלישה באינטרנט, מוזיקה, סרטים ואופיס. התקציב הוא עד 150 שקלים. תודה לעוזרים !

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by newz,

זה לא סוד שמתחילת הקיץ המחשב שלי סובל קשות, גם משימוש היתר וגם מהחום הנוראי!!! האמת שלא רק הוא סובל אלא גם אני, גם ממנו וגם מהחום שזה איכשהו ביחד.... נמאס לי כל יום שני וחמישי להתקע עם מחשב לוהט שאינו יודע לעשות הרבה יותר מאשר ריסטרטים דחופים... ולכן החלטתי לקנות את מערכת הקירור הכי טובה שאפשר לקנות בכסף (ולא, אני לא מדבר על מזגן...), הייתי מאוד שמח אם תייעצו לי מערכת קירור שתקפיא את המחשב שלי לעוד הרבה מאוד זמן (שישמיעו את בעיות התנעה בבוקר, כמו במכונית), תתנו גם מחיר וגם מקום טוב לקנות את זה ואולי גם הסבר למה ואיך ואל תשכחו שלא רק המחשב סובל אלא כל החדר כך שמאוורר פשוט לא יספיק בתודה, newz

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. אוקיי, אז ככה, לאחר 8 שנים שאני קורא בתחום, ועוד לא יצא לי לעשות אוברקלוק למעבד בעצמי, החלטתי שזה הזמן, שכן מכונת המשחקים שבניתי לפני שנה וחצי (ראה מפרט) הפכה לעגלה ממצועת. מעבד: AMD ATHLON 64 3200+ VENICE CORE BW-E6 ABIT KN8 ULTRA TWINMOS 512MB DDR400 CL2.5 פעמיים ביוס: AWARD PHOENIX מה שעשיתי זה: ביטלתי את הCOOL N QUIET SPREAD SPECTRUM ו CPU THERMAL TROTTLING לא היה לי בBIOS. שמתי SHOTDOWN TEMPERATURE על 58 MEM DIVIDER לא היה לי בBIOS (וואט דה פאק?) CPC שמתי על 1 ENABLE DRAM BANK INTERLEAE עשיתי ENABLE PCI-E פשוט השארתי על 100MHZ, אין לי שום אפשרות LOCK שם... עכשיו, אפילו אם אני מעלה את ערך הFSB בMHZ בודד, המחשב לא מגיע לשלב הPOST ואני צריך לאפס את הCMOS…

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by summer,

אני לא מצליח לעובור את ה 2.9 עם המעבד הזה המפרט שלי: E2140 1.6 L2 עם קירור ThermalTake V1 ASUS P5K-E/WiFi AP OCZ Reaper DDR2 800Mhz CL3 למישהו יש מושג מה הולך עם הלוח הזה? לא משנה מה אני עושה בביוס, ברגע שאני עובר את ה 365 FSB כבר אין יציבות אין לי מושג עד כמה אני יכול להרים את ה DRAM Voltage עם הלוח הזה אבל הזכרונות אמורים לרוץ על 2.4 אם אני לא טועה ועל 3-4-4-15 אני חדש לכל הקטע הזה של OC וקראתי לא מעט ועדיין לא מצאתי תשובה אם מישהו מכיר את הלוח ויכול לומר לי על מה לשים כל דבר בביוס זה יהיה טוב

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. מפרט hec 300art 3000 wini k8nf-9 ddr 512 pc4000 singel - not dual בביוס יש באגים והוא לא נותן לי מעל 240 אחרי שאני עובד עם איזי טון ומגיע ל 290 יציב (סופר פי 2M יציב ) ואני מעלה עוד אז השינויים לא מצליחים והוא נשאר עם 290 גם אם אני עושה דרך הclock gen השינויים לא מצליחים - מה לעשות ??? עדכון : הביוס המוזר הזה לא מצליח לעשות 240 אבל 290 הוא עושה בלי בעיה :screwy: :screwy: גם כשאני מעלה את המחשב דרך הביוס ב 293 והוא רושם לי בפוסט 293 אז עדיין כשאני מגיע לוינדוס הוא חוזר ל 290 מה לעשות ?!?!?!?! [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אז לאחר המוד הקודם, אני ממשיך בסדרה, והפעם, כדי להשלים את המוד הקודם - ספק שקוף. אין הרבה מה להגיד, פרספקס 5 ממ, מודבק בעזרת דבק חם, נחתך בעזרת ג'יגסו, רק שעדיין אין חורים לברגים, נשבר לי מקדח 3 מ"מ....... תהנו ! כרגיל, אשמח לתגובות !

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. המעבד ב 40 מעלות במנוחה עם גוף קירור AC Freezer 64 ... בעיה לדעתי... בת'רד אחר מישהו הביא לינק ועם אותו קירור, מעבד ניוקאסל 3500 ב OC היה ב 29 מעלות במנוחה... אז איפה יכולה הבעיה אצלי? יש לי גם מאוורר אנטק 120 מאחור שפועל על מהירות בינונית (MEDIUM). *המאוורר שעל הגוף קירור עובד על 2200 RPM (כמו שמובטח) *אין לי ידע בקביעת סירקולציה טובה, אבל אני חושב שאפילו עם סירקולציה גרועה, זו טמפ' לא טובה *הליבה של המעבד זה וניס

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. הסבר קצר thanx

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

הרכבתי לי מערכת חדשה ורציתי לדעת מהם הטמפטורות של המעבד i7 950 שיש ברשותכם על מנת להשוות האם הטמפ' שלי סבירות טמפ' המעבד שלי ב Idle הינם 37-40 וב LOAD הינם 56-57

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by FriXus,

זה אפשרי לבנות מארז מלגו?, הוא לא יתחמם יותר מדי או משהו כזה?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. נותן תוצאות יותר טובות תחת מאמץ מול מפזר החום של זלמן, ה 7000AlCu. מקור: http://www.silentpcreview.com/article186-page1.html הערה: עם מפזרי חום כאלה ואתלון 64 ניתן בקלות לקבל מחשב שקט לחלוטין אפילו ללא COOL N QUIET.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Dwhore,

בוקר טוב. לפני יומיים קיבלתי את הסטיק החדש של הA-data 500mhz והוא עובד כרגע עם לוח אם nf7 ועם עוד סטיק A-data 400mhz ועם מעבד : AMD authlon 2500+@ Oc'ed 3200 Duel DDR Enabled.. בכל מקרה הmhz לא הסיפור כי שני הסטיקים עובדים על 400 mhz עפ"י המעבד עם יחס FSP / DRAM של 6:6 .. עכשיו השאלה שלי היא ; בביוס יש מתחת לbus של המעבד משהו שנקרא: CPU Interface ואז אתה יכול לבחור Disable / enable מה לעשות עם זה במקרה של oc? תודה לעוזרים..

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by igalk474,

מה עדיף Arctic Silver 5 או Arctic MX-4?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by NuXeR,

רציתי לשאול תאורתית... אם אני מרכיב מחשב בתוך מקרר (מיני - הקטנים האלו...) . נגיד שהטמפרטורה היא כמו של המקרר שיש לכל אחד במטבח... הכל אמור לעבוד טוב ? מבחינת טמפרטורה כי הרבה פעמים במקרר נוצרים אדים שיכולים להפוך למים... ויש עוד כמה דברים שאני חושב עליהם שלא 100% יעבדו "בתוך מקרר"... אבל....למישהו יש רעיונות..?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. משאבה טבולה שמחוברת לכל הרדיאטורים ובקצה פילטר. מזרים מים מזוקקים כמה שעות. מנקה את הפילטר ואז מזרים לעוד כמה שעות ובודק את הפילטר. אם הוא נקי עוצר אם לא ממשיך לעוד כמה סבבים שצריך.

23. שלום אני רוצה לעשות אוברקלוק לE6300 שלי עכשיו יש את הMUGEN 2 שממש מומלץ -האם יש אפשרויות נוספות? -אני קונה בKSP ויש להם דגם Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 עכשיו ראיתי שיש סוגים שונים של הMUGEN2 מה ההבדלים -בדגם של KSP יש רשום 1156/s1366 מה זה אומר ? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by XMB,

ניסיתי עכשיו לעשות לו OC הגעתי ל333 מפרט ראו בצד הזיכרונות הם לא אלו שמגבילים (ראה מפרט בצד) ניסיתי לעלות ל350 , אבל הכל עולה עד שזה מגיע לוינדוס כשזה בא להטעין וינדוס המסך מתכבה וזהו שלום על ישראל המעלות על 40 במאמץ , 30 ברגיל קירור סטוק גם עם הקטנת המכפלה של הזיכרונות זה לא פועל יש רעיונות? תודה.

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. מה אתם אומרים על זה הוצאתי את המחשב מ250 FSB כי היה נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי. כרגע הוא בלי OC עם התוצאות האלה .............. המארז עם מאוורר אחד מאחורה שמוציא אוויר ואופציה לאחד מקדימה שמכניס (יש לי כבר הכנה עם מסנן ;D) המעבד עם קירור מקורי של אינטל. ניקיתי לא מזמן אבק וסידרתי חוטים. [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים