עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by elad2k,

טוב חברה יש לי ATI 9800 XT כרגע הוא מתחיל להיראות לי קצת ישן :-[ עם כל הדור החדש שמתרוצץ לו בחנויות אז ברצוני להתעלל בו קצת רק לפני זה אני מעדיף לשמוע מאחרים איך כמה ולאן הם הגיעו איתו 3DMARK וכולי... (אגב כמה הוא שווה היום בשוק למכירה מיד ראשונה כמובן ? )

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום חברים, ברשותי הסט הבא I5 2500K + scythe mugen 2 rev 2 הטמפרטורה ב IDLE עומדת על 40-42 מעלות ובמאמץ 62~ לפי מה שראיתי באינטרנט הטמפרטורות גבוהות לקירור הנ"ל. אני אציין שמרחתי משחה טרמית מסוג MX-3. אני לא בטוח שהברגתי את הברגים עד הסוף אבל פשוט לא הצלחתי יותר, צירפתי תמונות להמחשה. תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. חשבתי להחליף את הקירור של המעבד ממה שקיים כבר שנים ל-ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. (זה מה שהבנתי מהפורום הזה, אם אתם ממליצים על משהו אחר, זה הזמן לכתוב). עכשיו השאלה האם אפשר לפרק את הקירור הישן, להפריד את המאוורר מגוף הקירור ואיכשהו לאלתר כמאוורר נוסף למארז? מישהו עשה פעם דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 640 צפיות
  4. אז ככה...מעולם לא עשיתי אוברקלוקינג במחשב הישן שלי... לא ידעתי את הסיכונים וכו'...אבל עכשיו לאחר קנייה של מחשב חדש אני מת לנסות לקרוע אותו במיוחד שיש לי אחריות!!! אז ככה...אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למעבד ולכרטיס מסך...ואם אפשר לעוד משהו אז רק תאמרו... המפרט הוא ככה: מעבד: Amd64 3700+ Sandiego לוח אם: Gigabyte k8 triton Ultra9 כרטיס מסך: Leadtek Winfast PX7800 GT TDH זיכרון: 1GB*2 units of Supertalent יש לי ספק חזק של enermax 420W ול שאר הדברים....אמרו לי שאפשר להגיע בקלות ממעבד של 4000 לעוצמה של FX57 אז אולי אני יצליח להגיע ל FX53 אז לכל המעוניינים לעור אני ישמח לשמוע הצעות ולהסביר בבקשה בפירוט כי אין לי מושג באוברקלוקינג.. תודה רבותיי!

• 9 תגובות
    • 789 צפיות
  5. שלום בזמן האחרון המאוור של המעבד עושה בעיות והחלטתי ליקנות חדש התקציב עד 330 שקל. אני מתלבט בין sunbeam tuniq שיש אותו לחבר שלי והוא מעולה... לבין zalman cnps9700 led שאומרים שהוא תותח בקירור אני מחפש במאוורר שיהיה שקט ויקרר טוב מה עדיף לי ליקנות? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 472 צפיות
  6. שלום שוב.. כן, עוד אשכול בנוגע לקריסטל אורב.. ;D הפעם.. (כבר קבלתי אותו כמובן) אני מסתכל עליו, ומסתכל על ההיטסינק והמאוורר של הכרטיס בכרטיס - זה נראה מעוצב טוב, כי המאוורר מעיף את כל הרוח הקרה על ההיטסינק שמקרר ממש כמו גוש על הליבה ובקריסטל אורב - רק על הליבה ממש קטן ומסכן כזה.. לפחות ככה אני רואה את זה ואמרו לי חלק שלא יהיה שיפור כי ההיטסינק של ה MSI תוכנן בצורה טובה וחבל לפרק אותו רק לקריסטל אורב שקטן יותר ואין לו צלעות קירור בגודל כמו מה שיש עכשיו אז.. מה דעתכם על זה? עדיף הקריסטל, או הקירור הנוחכי?

• 11 תגובות
    • 929 צפיות
  7. אוקי אז ככה שוב כרגיל ניסיתי להגיע לOC קצת יותר טוב מה2500@3200 שהיה עד עכשיו, ומשום שהיו עולים לי מסכים שחורים מספיק שהייתי מעלה 5 MHZ אז התייעצתי אם חבר והוא אמר לי שבחלק מהביוסים של הNF7 צריך לבטל את הInterFace כדי להגיע לOC גבוהה יותר אז ניסיתי את זה ואחרי 10MHZ התחילו לעלות לי מסכים כחולים, עכשיו אני מציין את זה שהמחשב היה יציב ללא מתח בOC של 2500@3200 אז הייתי ללא מתח, ודבר שני זה שהורדתי תיזמונים לזיכרונות מ3 ל2.5 וגם הם ללא שום מתח, עכשיו הבעיה היא אי יציבות מחוסר מתח? או בעיה אחרת? תודה מראש. עריכה: שחכתי לציין שגם שהחזרתי לOC של ה2500@3200 המחשב העלה מסכים כחולים (כולל ניסיונות לעלות מתח). טמפרטורות: מעבד במנוחה 32-36 ומאמץ 38-42.

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  8. הזמנתי מאוורר איכותי של Arctic Cooling מנועה מחשבים ושהוא הגיע אני פותח אותו ומגלה שבמחשב שלי יש רק חיבור למאוורר 80מ"מ. יש איזה דרך בכל זאת לחבר מאוורר 120? כי להחליף זה יעלה לי סתם יותר ועוד טירחה כי זה היה בדואר... המארז זה mid tower, הדגם נמצא במפרט מחשב שלי. תודה.

• 5 תגובות
    • 705 צפיות
  9. Started by E-Bear,

The program is quite new to me and I would like to know more about it... For example: What calculation is most recommended and what results should I be getting with my computer? (You can see my computer below my avatar) Thanks.

• 6 תגובות
    • 708 צפיות
  10. Started by st0m,

שלום לכולם ... שי לי את הכרטיס מסך gigabayte 6600GT ויש לו קירור פאסיבי ... עכשיו הקירור לא יושב כמו שצריך לדעתי .... במקום שיהיה ככה http://myhard.yesky.com/imagesnew/hardware/0405/video/GV-NX66T128VP/4.jpg בתוך המסילה הירוקה הזאת ... הוא יושב לי מחוצה לה ... זה משנה משהו ? להשאיר את זה ככה ? איך אפשר להזיז את הקירור כך שיהיה בתוך המסילה הירוקה הזאת ?

• 9 תגובות
    • 697 צפיות
  11. שלי מעבד אתלון 1800 55 לוח אם 47 האם זה מסוכן

• 56 תגובות
    • 4.8k צפיות
  12. Started by Luffy,

החלטתי לקבץ את כל השאלות לגבי לוח האם שלי יחדיו. תכינו את עצמכם נפשית, הנה זה בא: 1) באופן כללי, מידת החום שמשוייכת ללוח האם (נניח באוורסט) - איזה רכיב זה משקף? אולי הצ'יפסט? למה אין חיישן חום על הצ'יפסט? למה? 2) לוח האם הזה(אסוס פי חמש קיי אס אי - ראה כותרת), אני מוכרח להודות, נוח להפליא והופך אוברקלוקינג לחוויה מרנינה. פונקציית הAI BOOSTER עובדת נהדר, לא צריך לאתחל את המחשב כל הזמן, וזה נוח להפליא. עד עכשיו העליתי את תדר ה-FSB ל-360 (המקורי 333), והמכפיל של כל העסק הזה הוא 7.0=2520Mhz (המעבד הוא אינטל CORE DUO E6550 2.3). בכל בדיקות היציבות המעבד לא עובר 40 מעלות צלזיוס (ונדיר לראות אותו מגיע לשם). הוא יכול לקבל עוד - בכיף. השאלה שלי היא: האם להמשיך ולהעלות את תדר ה-FSB…

• 37 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by q,

ראשית שלום לכולם. הוספתי דיסק קשיח (SATA), למחשב כמו כן ניקיתי קצת אבק מכל האזורים כולל פירוק של המאוורר וצלעות הקירור של המעבד לאחר הדלקה המחשב עולה לפעמים מראה את מסך הפתיחה הכחול של INTEL (גם הלוח של אינטל), ולפעמים מראה מסך DOS עם הכותרת של אינטל. לאחר שתי שניות המחשב נכבה ללא כל התראה אם אני מנסה שוב להדליק, המחשב בכלל לא מגיע לשום מסך אבל מצפצף צפצופים עולים ויורדים (כמו סירנה) ושוב נכבה לאחר שתי שניות ניסיתי לפרק ולהחזיר חלקים שונים כולל הדיסקים הקשיחים אך התופעה זהה. לאחר הפירוק עולים המסכים הכחולים או ה DOS ולאחר מכן כיבוי. ובהדלקות החוזרות רק אותם צפצופים וכיבוי. תודה מראש לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 938 צפיות
  14. Started by ofer_mat,

הוא מתאים ל P-4 1.7 ???

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. טוב אני באמצע מוד ואני רוצה להזמין כמה חלקים לפני זה אני צריך להתיעץ אז ככה קודם כל אני עובד על סירקולציה כי נכון לעכשיו הלוח שלי רותח 58 מעלות 60 במאמץ משו מוזר אם יש לכם פתרון על הדרך סבבה מה שיש לי עכשיו זה 80MM מכניס מקדימה ואני הולך לשים 2 80MM מוציאים מאחורה בנוסף ופה אני צריך עצה לגבי המאוורר הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=24545&catid=903#details אני רוצה לשים אותו בתחתית שיכניס ולמעלה כבר קניתי 130MM שיוציא מה דעתכם? איך המאוורר מבחינת דחיפה של אוויר? האם הסירקולציה נראית לכם נכונה?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by aerosmith,

שלום לכולם... קודם כל יש לי שאלה... בערך כל חודשיים אני צריך לפתוח את המחשב מחדש כדי לנקות את האבק בפנים... האם זה נורמלי? כי במחשב הישן שלי שהוא משהו לפני 5 שנים קקנוי אני פעם אחת אפילו לא ניקיתי אותו... אני מנקה את המחשב ה"חדש" (קניתי לפני איזה שנה וחצי...) אני מנקה אותו כי הוא מפעיל את עצמו מחדש במשחקים או לפעמים סתם ככה. ואחרי שאני מנקה אותו הוא פועל סבבה. עכשיו זה קרה לי שוב לפני איזה 3-4 שבועות וכשפתחתי גיליתי שאחד המאווררים שיש לי במחשב שבור זאת אומרת יש את החלקיםק של המאוורר שמביאים את הרוח בערך 8 או 6 חלקים כאלה שזזים ועושים את הרוח... אז אחד מהם נשבר.. זה של המאוורר שמולבש על המארז בצד. מה אני צריך לעשות? תודה!

• 6 תגובות
    • 644 צפיות
  17. בבקשה ספרו, אני מתלבט אם לקנות אותו. ולא, אני לא יכול להוסיף עוד 300-500 ש"ח לקנות שיפטק או אנרמקס.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by y10,

AMD SEMPRON 2800 ASROCK K8NF4G-SATA2(כרטיס מסך מובנה גיפורס 6200) WD80GB 512RAM השם של הביוס זה AMI טמפרטורות מאמץ לוח אם: 23 מעבד:24 דיסק קשיח:26 עכשיו אני לא יודע איך להגיע לביוס אני לוחץ עם עליית המחשב על DEL וזה לא מגיע לביוס בקיצור אני מבקש עזרה לעשיית אוברקלוק...

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  19. Started by freshfisher,

שלום,קניתי שני מאווררים 120 למחשב אחד S-FLEX ואחד AC 12025L את הראשון אני מזהה בביוס והוא עובד בסדר על אותה מהירות שמצוינת עליו 1200RPM אך השני אינו מזוהה והוא כאילו לא נמצא,בדקתי ופיסית הוא עובד,שניהם שלושה פינים ולוח האם הוא P35 DS3L מישהוא יודע מה הבעיה או האם זה תקין? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  20. Started by contA-,

אני יודע שאני משגע אתכם אם הת'רדים שאני פותח אבל תדעו שהכל מאהבה אז ככה השאלות: 1.האם זה שהחברה של הזכרונות שלי היא לא מהידועות (Micron) יימנע\יגביל אותי במהלך האוברקלוק? 2.האם ספק של 300W ג'נרי יספיק לי לביצוע האוברקלוק?-קחו בחשבון שאני מוסיף אמצעי קירור לביצוע האוברקלוק,אלה הפריטים שאני מוסיף: קירור לכרטיס מסך: Arctic-Cooling ATi Silencer מאוורר למעבד: ENERMAX 120MM Ball Bearing fan לוח קירור למעבד: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 קירור לזיכרון של הכרטיס מסך: Zalman VGA RAM Heatsink ZM-RHS

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  21. Started by rabbit,

תודה לכל העוזרים..

• 6 תגובות
    • 898 צפיות
  22. אמרו לי פה שאין כזה ... אבל אני בכל זאת שאול ;D

• 5 תגובות
    • 733 צפיות
  23. Started by Electrobunny,

אהלן חברה תשמעו יש לי בעיונת............. אני מכין MOD מטורף של משהו שבקרוב יהיה בגלריה אבל יש לי בעייה.....אני יודע שכדי שיהיה איורור טוב צריך מאורר מאחורה שמוציא ומאורר מקדימה שמכניס.. ברמת העיקרון.....אבל בדגם שלי אין מצב לשים מאוררים בשום מקום אחר חוץ מאחורה! השאלה היא האם אפשר לייצור סרקולצית אויר טובה אם שתיי מאווררים (או יותר..?) אשר נמצאים רק מאחורה! לא בצדדים לא על הגג ולא מקדימה......רק מאחורה ..... אולי לשים מאורר בפנים וליצור כניסת אוויר ויציאה מאחורה ..בכל מקרה אני צריך כמה עצות אז GIVE IT TO ME!

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  24. Started by hardtwiker,

אז ככה.... יש לי ASUS AGP-V7700 GeForce 2 GTS Deluxe 64 MB. מהירות הCORE שלו 200 ומהירות הזכרון 333. השאלה שלי היא עד איזה גבול אני יכול לשנות את מהירות הזכרון ומהירות הCORE, בהתחשב בכך שלא ביצעתי שום שינויים פיזיים ברטיס עצמו (הרכבת מאוור, היטסינק וכו'). אם זה עוזר יש לי P4 1.5Ghz וזכרון 256 RDRAM. תודה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 525 צפיות
  25. Started by TARON,

ישלי כרטיס מסך שארפין X550 PCI-E 128 BIT 256 MB ואני עשיתי לו אובר קלוק העלתי מ 400 CORE ל 500 ומ 200 MEM ל 300 {הוא יותר טוב או משהו עכשיו } הוא מתקרב לאיזה כרטיס טוב עכשיו ? וישלי דבר כזה SPEED FUN שהוא נמצא על 0 ויש אפשרות להעלות אותו עד 100 מזה ומזה יתן והאם זה מסוכן להעלות אותו ל 100 ואפשר הסבר מפורט על ה SPEED FUN

• 3 תגובות
    • 910 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.