עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by איש מטורף,

אני מניח שצריך להבהיר משהו פה. אני מתכנן לבנות את מערכת הקירור בעצמי ולא לרכוש חלקים מוכנים. לא כרגע לפחות. שאלה ראשונה: אם אני קונה משאבה טבולה של Atman, האם אני יכול לגרום לה להתכבות יחד עם המחשב? שאלה שנייה: האם יש משאבות אחרות, מהסוג שקונים בחנויות לחיות מחמד, שלא עולה הרבה, אך גם לא טבולה? שאלה שלישית: האם מישהו יודע לתכנת בCNC ויכול לתכנת בשבילי גוף קירור די פשוט מנחושת? שאלה רביעית: למישהו יש מושג איפה מוכרים רדיאטורים במחירים סיטונאיים ובגדלים שונים ומשונים? תודה בכל מקרה, אני מניח שאם אני אשיג מצלמה דיגיטלית, אשתף אתכם גם בפרוייקט המודינג שאני עושה...

2. Started by BeNzZy-BoY,

התחלתי באובר קלוק אחרי הפירמוט אז העלתי בהתחלה את הבאס ל-182.. מכיוון שהפריים שלי לא עובד טוב (אין לי מושג למה :) אז השתמשתי בתוכנה hot cpu tester שדרך אגב תוכנה מעולה! ;D קיצר היא עשתה בדיקה של איזה 6 שעות בערך וכשהיא סיימה היא שלחה את הפרטים האלו.. האם זה אומר שהמחשב יציב לבינתיים ? ??? הנה הפרינט סקרין : http://members.lycos.co.uk/csboy4ever/test-hotcpu.jpg

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by Holy,

לחבר שלי יש Asus P4PE Intel 2.533Ghz עכשיו במשך תקופה ארוכה כל פעם שהוא מפעיל ישום כבד ה-PC-Speaker מתחיל לצפצף לפי החוברת של ASUS זה מראה על בעית התחממות היה לו היטסינק של evercool שהוא קיבל מ-KSP (כמובן שהם לא נותנים אינטל מקורי) החלפתי לו היול לזלמן 7000 והמחשב עדיין מצפצף כשהוא התחיל לצפצף המעבד היה על 43 מעלות לפי ה-asus probe מה הולך פה?!

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by SubX,

זה אותו הגוף קירור של הוולקנו6CU רק שהוא נוסר ורוחבו הוקטן ב1.5ס"מ , הורכבו עליו שניי מאווררי 50מ"מ במהירות של 6200סל"ד. מצליכים להחזיק מעבד פלומינו במהירות ברירת מחדל ומתח ברירת מחדל ב37מעלות. פתרון הקירור הזה "שקט" כלומר שניי המאווררים שרקניים אך שסוגרים את המארז בכלל לא שומעים אותו. הינה התמונה שלו: מה דעתכם?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום רב, יש לי את הספק HEC300 שהגיע עם המארז 6A19 של קומפיוקייס, בעזרת השם צריך להגיע הקירור שלי (SP94) ואני חושב על האצה. עכשיו יש מצב שהספק לא יהיה מספיק יציב או שיגביל אותי באוברלקוק? יש סיכון גבוה שהספק של 300 לא יחזיק, אם זה יעזור הנה מפרט: 2.4C ABIT IC-7 Mushkin Black lvl 1 512 x2 Hercules 9700Pro WD JB800 בנוסף יש מאוורר קידמי של וואנטק סטלט' ואחורי (גלובפאן) שהגיע עם המארז, שניהם מחוברים אל יציאות החשמל שבלוח. מה אתם חושבים? יש סיכון? כדאי לשקול החלפת ספק? המון תודה מראש!

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by The-Fox,

קניתי לפני כשבוע לוח רםוקס 8rda3+ ומעבד Barton 2600 מדגם Mobile, נדיר אבל השגתי :-) הבעיה היא שיש לי זיכרון שלא מגיע רחוק... עד עכשיו הכי גבוהה שהגעתי עם המערכת זה 195 מגה"צ בבאס והמעבד עובד במכפלה של 12 שבסה"כ עובד על 2350 MHZ. מתחים: זיכרון 2.75 V תיזמונים: 2.5-3-3-6 מעבד 1.65 V טמפ' מעבד 45 מעלות במנוחה, במאמצץ 50 מעלות... עם Prome 95 טמפ' מערכת 37 מעלות +- סה"כ תוצאות לא רעות, ברגע שאני ישיג זיכרון יותר מהיר אני יגיע הרבה יותר רחוק, בסביבות 2700 אולי אפילו יותר, וגם קירור יותר רציני, כי כרגע אני עובד עם Vantec Aeroflow. הוספתי תמונה שתראו קצת... 8) [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. טוב אחרי היום הבעע הזה לא מספיק חם גם מספר מאווררים הפסיקו לעבוד :-X ניגש ישר לנקודה... חשבתי וקראתי ביקורות רבות והגעתי למסקנה שהכי משתללם והכי טוב לקנות את המוצרים הללו.. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851&products_id=5071 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_935&products_id=2580 מה אתם אומרים ?? ד"א זה ממש מצחיק לדעת אחרי התקציב שהתחלקתי עם ההורים שלי נשאר עוד 250 ש"ח ובדיוק עכשיו זה מה שאני צריך ;D בבקשה תענו מהר זה דיי דחוף כפי שאתם מבינים..

• 21 תגובות
    • 975 צפיות
  8. קניתי מחשב חדש אתמול,הוא הורכב בחברה,חיברתי אליו כולה הארד דיסק..הפעלתי אותו והמעלות עמדו על 65 - 70 שזה מטורף משום שאני רגיל למעבד פנטיום 1.5 שלי שעובד על 40-45 מעלות...בכל מקרה,הלוח עובד על 38-40 מעלות..האם זה נורמאלי? זה בלי אוברקלוק בלי כלום..עוד דבר האם ה12V שעובד על 11.795 V זה גם נורמאלי? AMD 2.5 BARTON SAPPHIRE 9600XT 256X2 מאוור על המעבד,מאוורר על הכ.מסך + 2 מאוורים שמוציאים אוויר,אחד מאחורה ,אחד מהצד המאוורר של המעבד עובד על 4326 RPM ומשמיע רעש די חזק שאני לא רגיל אליו מהפנטיום...

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכולם ! :-\ אני כבר ממש מיואש (מצטער על הדיכאון על ההתחלה) אבל אני מנסה כבר כמה זמן לעלות לבאס 250. אני יודע שצריך מלמטה לאט לאט לעלות, עשיתי את זה אבל... הזכרונות כל הזמן עושים לי פוסט. הגעתי לפני כמה ימים ל240 עם: Vcore 1.55 DDR 2.65 AGP 1.6 יחס 5:4 מכפלה מעולה כמובן הכל היה טוב ויפה ועמד 7 שעות בPRIME95 ??? ואז רציני כמובן לעלות עוד ל250 אז העליתי עוד קצת גם במתחים לכל דבר, המערכת שוב עברה PRIME95 ואז............. שיחקתי היום FARCRY וראיתי את המסך הכחול מול הפנים !!! האם נגזר עלי להשאר עם המחשב ללא OC לעולמים, או שיש פה איזה משהו שפיספסתי? --אני צריך אולי עידכון לBIOS ?--

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by nimrodim,

השאלה פשוטה. האם OC יכול לגרום ל BAD SECTORS ע"ג ההרד דיסק? האם OC יכול להגביר את המהירות ע"ג ה - IDE? PCI\AGP LOCK - למנוע את הבעיה בערוצים האלה. אז מה קורה בדיוק ב IDE?

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם, אחרי שהרבה ביקשו אני מבצע. המפרט שלי כרגע הוא AMD Mobile 2500@3200 @ 11x200 1.6v 2x512 Dual Channel DDR400 By Corsair 7-3-3-2.5 Abit NF7-SL @ 200 fsb וכמובן ה 9800 פרו של ספייר (ליבת R360) (מחברת ניו-אג ב 212$) קניתי את ה- VGA Silencer בזיגזאג ב 114 ש"ח קניתי גם סינקים לזיכרונות (מנחושת, כי המארז שלי מאוורר) והנה התוצאות : (בנצ'ים בהמשך) מהירויות סטוק - 380/680 OC קירור סטוק 416/730 OC קירור סיילנסר 434/734 (זה המקסימום של המקסימום של הזכרונות) המארז (Compucase MIDI 6919) מאוורר ע"י 2 מאווררי 80 ממ מלפנים (אחד מהם סמארט פאן 2 על 2700 סל"ד) 1 מאוורר 120 ממ מאחור (טרמלטייק שקוף עם לדים כחולים על מהירות 2500 סל"ד) המעבד מקורר ע"י Vantec AeroFlow עם מאוורר TMD ש…

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. ככה הגיע הזמן שהכרטיס שלי ינוצל עד הסוף (המר אולי) והחלטתי לעשות לו אובר קטן... עכשיו הכנות מיוחדות לא ממש עשיתי אבל לקחתי מאוורר 80 ושמתי אותו ממש מתחת לכרטיס כדי שינשוף עליו אוויר (אין עם זה בעיה נכון??? כאילו המאוורר 80 מעיף עליו וה 40 שעל הכרסיט מוציא. לא אמורה להיות בעיה עם זה נכון<?) ככה שאני מצפה ללפחות 30 מגה הרץ לליבה ולזכרונות מה אתם אומרים? התוצאות בסוף הת'ארד

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Mr Gadget,

הייתי רוצה לפתוח נושא שבו נרכז את טמפ' המחשב בתגובה יש לציין טמפ' בזמן IDLE ובמאמץ קירור מים/אוויר/גז... לוח אם ומעבד עריכה: לא רשמתי את שלי IDLE: CPU:34C MB:33 במאמץ: CPU: 40C MB:34 ASUS P4S533-E P4 2.0GHZ(Northwood) קירור אוויר Spark7+ מכניס מקדימה 120mm/מוציא מאחורה SF/ מוציא מהגג Xblower/מכניסים מהחלון שתי מאורריים 80mm *אם נפתח נושא בעבר נא למחוק ולקשר אותי לאותו נושא

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אוקי כפי שהבנתם קניתי והרכבתי תקירור זלמן דיול היטפייפ דאבל פלטות אלומיניום וציפים לזיכרונות היו באריזה מאלומיניום מעולים אך הזיכרונות שלי לא מסוג RGB ולכן לא התאים והייתי צריך לקנות בנפרד קירור נחושת של קולמאסטר ..אז תראו תתרשמו הרצתי מארק 01 לפני ואחרי מאוברקלוק...כעיקרון ליבה כרגע על 551 וזיכרון על 638 מקווה שתאהבו בלינק לאלבומים כנסו ל "החלפת קירור ל9600XT" תהנו 8) http://photos.walla.co.il/asafay1

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by Arile,

קניתי למעבד amd 64 bit 3000 מה אתם אומרים כדי לבצע איזה oc קטן ?

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Dwhore,

בוקר טוב. לפני יומיים קיבלתי את הסטיק החדש של הA-data 500mhz והוא עובד כרגע עם לוח אם nf7 ועם עוד סטיק A-data 400mhz ועם מעבד : AMD authlon 2500+@ Oc'ed 3200 Duel DDR Enabled.. בכל מקרה הmhz לא הסיפור כי שני הסטיקים עובדים על 400 mhz עפ"י המעבד עם יחס FSP / DRAM של 6:6 .. עכשיו השאלה שלי היא ; בביוס יש מתחת לbus של המעבד משהו שנקרא: CPU Interface ואז אתה יכול לבחור Disable / enable מה לעשות עם זה במקרה של oc? תודה לעוזרים..

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by gshhar,

המכפלה שלו פתוחה? או שעדיף את הרגיל?

• 21 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Adirz,

קניתי לא מזמן מחשב חדש AMD 64BIT, אם אתם צריכים מפרט תבקשו. הטמפ' עומדות על 45 בערך במנוחה ו50 בערך במאמץ. הייתי רוצה לקנות קירור טוב יותר למעבד כדיי להוריד את הטמפ'. עצות יתקבלו בברכה. תקציב עד 300 גג.

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. מה עדיף לקנות על מנת להשיג קירור לא רע למעבד וכדי להוריד את טמפ' המארז באופן כללי טיפה??? (אם התיחסות גם לרעש בבקשה...) מערכת קירור מים זולה יחסית ולא הכי טובה שיש או בלוק קירור אוויר באיכות הכי טובה שיש ומאוורר חזק??

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by elad_rabi,

תראו בכללי הבנתי ש OC זה בעצם להשיג את המאמץ המירבי של ה CPU או כל דבר אחר במחשב כמו כרטיס מסך וכ'ו. זאת אומרת אם למשל יש לי AMD 2000+ ואנחנו נעשה לו OC כאילו הוא יעבוד כמו AMD 2400+ משהו כזה... אם אני טועה תתקנו אותי.... (כי זה מה שהבנתי.... אני חדש בעסק). השאלה שלי האם המפרט הבא מתאים לי לעשות OC: לוח: GIGABYTE GA-7N400L http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=671&catcode=162 מעבד: AMD ATHLON XP 2800+ 2.083Ghz Barton http://www.exlmarket.co.il/exlmarket2/product-info2/712.16.html זיכרון: kingston 512 DDR 400 PC-3200 kingston 256 DDR 333 PC-2700 *האם אפשרי לעשות OC גם שיש לי שני זכרונות שהם לא תואמים זאת אומרת אחד PC-3200 והשני PC-2700 זה יפריע? …

• 21 תגובות
    • 887 צפיות
  21. Started by Fir3^StorM,

שלום.. מצאתי איזה מאוורר של SUNON שהיה פעם של ספק, הלחמתי וחיברתי אותו למולקס. (80מ"מ) החלטתי שבינתיים עד שאני אקנה קירור חדש יכול להיות שאפשר לעשות עם זה שימוש. יש לי כרטיס קול מתחת לכרטיס מסך בPCI... שמתי את המאוורר עליו כך שהוא יזרוק אוויר על הצד של גוף הקירור ללא המאוורר... (בצד השני יש מאוורר). אז ככה: 1. האם המאוורר יתפקד טוב שם או שהכרטיס קול "יחנוק" אותו ולא יתן לו לשאוב אוויר כדי לזרוק אותו על הכרטיס מסך? 2. שאלה אחרת: יש לי מארז עם חלון ובו מאוורר, המאוורר בדיוק מול הכרטיס מסך, כדאי לי בנוסף להפוך אותו לכיוון השני שיזרוק אוויר קר על הכרטיס מסך? תודה =] אה ואגב המארז שלי מסודר ככה: 2 מאווררים מקדימה מכניסים, 2 מאווררים מאחורה מוציאים, מאוורר אחד מוציא בחלון למטה…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. טמפרטורת CPU1 היא 71 מעלות צלסיוס יציב לא זז מזה במצב מנוחה . ה-AUX על +1.66V. המחשב שלי נכבה אחרי כל פעולה קטנטנה שדורשת מאמץ . רק שתבינו שפתחתי אותו יענו חצי מחשב פתוח כדי שייכנס אוויר ועדיין אני משחק ICYTOWER והמחשב נכבה סעמק ! מה לעשות אני משתגע זה AMD דרך אגב . אין איזה משהו לעשות דרך הדוס לפתוח תמאורר יותר חזק או משהו ? אני מיואש כבר

• 21 תגובות
    • 948 צפיות
  23. יש לי כרטיס מסך REDAON 9200 ו2 זכרונות MICRON של 256=512 PC3200 יש דרך האיץ רכיבים אלו?

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום לכולם - אז ככה יש לי מחשב פנטיום 4 - 3 GHZ סוקט 478 עם לוח של אינטל D865PER ויש לי בעיה של סירקולציה במארז המחשב מתחמם ומגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד... יש לציין שאני עוד עם קירור למעבד של זלמן Zalman CNPS7000B-Cu LED 92MM Fan והמחשב מתחמם במאמץ ו-יש לי במארז 4 מאווררים -1 120 CM והשאר 80 CM בתמונה ה-1 זה חלק המתחמם לי מאוד במחשב ** מה אפשר לעשות שהוא לא יתחמם ? ומתי שהמחשב מתחמם אני פותח את הדלת והטמפרטורות יורדות קצת - משהו יכול לעזור לי כבר ? כי אני כבר לא יודע מה צריך לעשות שלא עשיתי -ממש נמאס :s05: בתודה מראש -הראל [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 937 צפיות
  25. Started by Nitro,

שלום לכולם, יש לי מעבד p4 1.5 GHz ולוח אם asus p4t עם בעיה קטנה : socket 423 אני רוצה לעשות לו oc ל2 ג'יגה הרץ אבל אני לא מוצא קירור שמתאים לסוקט שיש לי . הטמפ' של המעבד עומדת על 50-52 מעלות שזה מאוד גבוה !! יש לציין כי אם אני מפרק את המארז הטמפ' יורדת . המלצות למאווררים מתאימים לסוקט 423 תתקבלנה בברכה

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.