עבור לתוכן

המלצה למסך 24''

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש לקנות מסך בערך בגודל 24 אינצ'. היעוד העיקרי שלו תיכנות.

לאחר שיטוט פה בפורום הבנתי כי כנראה ה dell u2412m יתאים לי. אמנם רוב ההמלצות היו לעניין משחקים וסרטים ולכן רציתי להיות בטוח שזה מצוין גם לקריאה.

ראיתי גם כי יש דגם חדש u2415 שעולה (ב KSP שלוש מאות שמונים שקל יותר). יש סיבה להשקיע? מלבד יציאות HDMI ו USB 3 לא ראיתי איזה הבדל. יש עניין ב"דגם חדש" על פני דגם בן 3?

שאלה נוספת, המסך מיועד להתחבר למחשב הנייד שלי (lenovo ideapad u430p. i5-4210 8GB RAM Intel HD 4400, hdmi-out) יש סיבה שזה לא יעבוד ?(אני יודע של u2412m אין HDMI אבל הבנתי שכל מתאם פשוט יטפל בזה) כרטיס מסך חלש מידי?

יכול להיות שבכלל שני הדגמים האלה הם יותר מידי בשבילי? אני אמנם לא מחפש דווקא הכי זול, אלא האיכות מאוד חשובה לי, אבל אני גם לא מחפש לבזבז כסף סתם.

תודה רבה!

פורסם

בקצרה - הייתי משקיע בU2415 על פני הU2412M. ההפרש במחיר כבר לא גדול כמו שהיה בהשקה של הU2415, ומדובר במסך יותר מודרני, עם יותר כניסות שמתאימות לציוד מודרני (על חשבון כניסות DVI/VGA, אבל לפי מה שאתה מתאר ספק שזה ישנה לך). הU2415, בשונה מהU2412M, לא משתמש בPWM לשליטה על בהירות, מה שמהווה יתרון לאנשים שרגישים לריצוד בתדר גבוהה מאוד, ולפי כל הדעות, ציפוי המאט שלו פחות אגרסיבי, מה שגורם לתמונה להיראות יותר חלקה ופחות מגורענת.

אם אתה מחפש את המסך הזול ביותר שייתן לך איכות דומה, הP2414H הוא אפשרות טובה מאוד. יש לו היתרונות של הU2415 מבחינת ציפוי חלק והיעדר PWM, אך פחות כניסות וידאו (בדומה לU2412M), וכמו כן הרזולוציה שלו היא 1920X1080 בלבד לעומת 1920X1200. לא הבדל גדול מידי, אם כי לתכנות הייתי מעדיף 1920X1200 כדי להציג כמה שיותר שורות בגודל גופן נתון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

באמת כיוונתי למסכים האלה בגלל ה 120 פיקסלים הנוספים - אני שמח לשמוע שאני לא סתם מגזים.

נזכרתי בעוד דבר - איזה מאפיין (אם בכלל זה קיים במסכים מודרניים) צריך לבדוק עבור בעיה של עייפות מול המסך? זו הכוונה ב "

אנשים שרגישים לריצוד בתדר גבוהה מאוד" שרשמת?

שוב תודה.

פורסם

הPWM הוא אחד מהגורמים המרכזיים, אחרת הוא לא היה במוקד העניינים. כנראה יש אחוז לא זניח מהאוכלוסיה (אם כי עדיין כנראה מיעוט) של אנשים שרגישים לזה.

יכולים להיות גורמים נוספים, אבל הם כנראה נדירים, כי לא שמעתי על משהו כללי שפוסל מסכים מסוימים.

המלצה כללית היא להתאים את הבהירות לתנאי החדר. מרבית המסכים מגיעים כברירת מחדל מכוונים לבהירות גבוהה שתהיה גבוהה מידי במרבית התנאים. במסכים שלי (2209WA וU2410 הותיקים) אני כמעט תמיד נא בין בהירות 20 ל30. וכמובן לא מומלץ לעבוד בתנאי חדר חשוך לזמן ממושך (הכוונה לישיבה ועבודה מול המסך - צפייה בסרטים היא משהו אחר).

פורסם
הPWM הוא אחד מהגורמים המרכזיים, אחרת הוא לא היה במוקד העניינים. כנראה יש אחוז לא זניח מהאוכלוסיה (אם כי עדיין כנראה מיעוט) של אנשים שרגישים לזה.

יכולים להיות גורמים נוספים, אבל הם כנראה נדירים, כי לא שמעתי על משהו כללי שפוסל מסכים מסוימים.

המלצה כללית היא להתאים את הבהירות לתנאי החדר. מרבית המסכים מגיעים כברירת מחדל מכוונים לבהירות גבוהה שתהיה גבוהה מידי במרבית התנאים. במסכים שלי (2209WA וU2410 הותיקים) אני כמעט תמיד נא בין בהירות 20 ל30. וכמובן לא מומלץ לעבוד בתנאי חדר חשוך לזמן ממושך (הכוונה לישיבה ועבודה מול המסך - צפייה בסרטים היא משהו אחר).

האם יש לך המלצה איך להגדיר בדיוק? יש הרי Brightness ויש-contrast ושניהם עושים פעולה בערך דומה

אני רוצה לדעת מה הערך האידיאלי ביניהם?

המטרה: למנוע פגיעה בעיניים ולאפשר לעבוד כמה שיותר שעות. אני לא מהאנשים שאוהבים שיהיה בהיר כמו השמש..

פורסם

בContrast לא לגעת. בחלק מהמסכים הContrast בכלל לא ניתן לכוונון כשמחברים בחיבור דיגיטלי (כל מה שהוא לא VGA), כי הוא כבר מכוון לערך אופטימלי. לרוב זה 50.

בהירות - לקבוע לרמה שבה זה נוח והעיניים לא מתעייפות אחרי זמן רב. זה סובייקטיבי למדי ותלוי בתנאי העבודה. כלל אצבע ששמעתי הוא לכוון את הבהירות כך שבתנאי התאורה שלך בהירות המסך עם רקע לבן תהיה דומה לבהירות של דף נייר לבן. אבל זה כלל אצבע, ועשוי לא להתאים בכל מצב.

פורסם

מעניין מאוד לדעת! הייתי בטוח שצריך להוריד או להעלות את הערך של bright/contrast בצורה אחידה. אני כבר לא יודע מה היה הערך המקורי - אני אנסה לראות אם יש כפתור של לעשות ריסט.

תודה על המידע הזה

בנוסף רציתי לשאול בדיוק את השאלה שפותח השרשור כתב, בדקתי עכשיו בזאפ את המחירים של המסכים המדוברים והנה הממצאים:

Dell U2415 24.1 1570nis /IPS, 8ms, 1920x1200, 16:10

Dell U2412M 24, 1255nis

IPS, 8ms, 1920x1200 - NO HDMI (but with DP)

Dell P2414H 23.8 970nis

IPS, 8ms, 1920x1080 - NO HDMI (but with DP)

אני מתלבט בין השניים הראשונים,

אז היתרון של הU2415 הוא :

1) תמיכה בHDMI (שזה לא משנה כי יש תמיכה ב-displayPort ואפשר לקנות ממיר בכמה שקלים שעושה את העבודה - האם זה נכון?)

2) בלי שימוש ב-PWM - כמה זה קריטי?

נשמע שהדגם היותר פשוט יהיה מספיק טוב אלא אם אני מפספס משהו ואם כן אשמח אם תוכל להסביר

- - - תגובה אוחדה: - - -

ראיתי שיש חיבוריUSB3, האם מדובר בחיבורים אקטיביים? (כלומר אפשר לחבר אליהם גם הארדיסקים שלא מחוברים במקביל עם כבל לאספקת חשמל?)

וגם, לפי האתר הזה בהשוואה רשום תחת הערך Display את המס' 3 במקום 1

http://www.techwarn.com/u2412m-vs-dell-u2415/

מה המשמעות של זה?

פורסם
]

אז היתרון של הU2415 הוא :

1) תמיכה בHDMI (שזה לא משנה כי יש תמיכה ב-displayPort ואפשר לקנות ממיר בכמה שקלים שעושה את העבודה - האם זה נכון?)

אין ממיר מHDMI לDP (יש רק הפוכים). אבל יש ממירים מHDMI לDVI שעושים את העבודה.
]

2) בלי שימוש ב-PWM - כמה זה קריטי?

נשמע שהדגם היותר פשוט יהיה מספיק טוב אלא אם אני מפספס משהו ואם כן אשמח אם תוכל להסביר

הסברתי הכל בתגובתי הראשונה לHanan Sabo. זו דעתי בכל מקרה. אם זה קריטי לך או לא - אני לא יודע. :)

]ראיתי שיש חיבוריUSB3' date=' האם מדובר בחיבורים אקטיביים? (כלומר אפשר לחבר אליהם גם הארדיסקים שלא מחוברים במקביל עם כבל לאספקת חשמל?)[/quote']אני באמת לא בטוח. יש סיכוי שזה יספק מספיק חשמל לדיסק אחד כזה, אבל לא הייתי בונה על כמה.
] וגם' date=' לפי האתר הזה בהשוואה רשום תחת הערך Display את המס' 3 במקום 1

[url']http://www.techwarn.com/u2412m-vs-dell-u2415/

מה המשמעות של זה?

אין לי מושג.

אם אתה רוצה ביקורת מקיפה - לך לTFTCentral.

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2415.htm

פורסם

היתרון של הU2415 מעבד לצד פיצ'רים החומרתיים הוא שהוא עבר כיול במפעל , לא בצורה הכי מדוייקת שאפשר ,ויש קצת טעויות אבל סך הכל זה טוב הרבה יותר מהמסכים הלא מכוילים שיש בשוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים