עבור לתוכן

חושד שכרטיס המסך שלי תקול, איך אני מאמת את זה?

Featured Replies

פורסם

שבוע טוב לכולם,

כרטיס מסך שברשותי HD 7870 XT של ספיר, נקנה ב-1000 שקל במכירה הקבוצתית שהייתה פה מ-TMS לפני שנתיים ככה... משחק אחד: COH2: Ardennes assault היה קופא ומשמיע רעש של נתקע, ככה שרק כיבוי והדלקת המחשב הייתה פותרת את הבעיה, ומשחק שני: Killing Floor 2, פשוט נתקע ומפסיק לעבוד ככה שעדיין אפשרי להמשיך בפעילות תקינה בלי ריסטרט. מצד אחד, אף פעם לא ראיתי ארטיפקטים, מצד שני - אני חושד שהכרטיס תקול מכיוון שכיבוי ה-AA ב-COH2 פתר את הבעיה כמעט לגמרי.

איזה תוכנה להריץ בשביל לבדוק יציבות בכרטיס? איזה עוד בדיקות כדאי לעשות?

פורסם

תריץ בנצ'מארקים מלאכותיים כגון unigine ו 3dmark ובמקביל תעקוב אחר הטמפרטורה כדי לוודא שהיא תקינה.

הייתי מציע לך לנסות גם את furmark אבל הבנתי שהתכנה הזאת צולה כרטיסים אז כנראה שלא כדאי.

ניקוי יסודי של הדרייברים והתקנה מחדש גם לא יכול להזיק.

פורסם
  • מחבר

הדרייברים הותקנו פעם אחת על מערכת הפעלה חדשה, ככה שלא הייתי חושד בהם. אני כן אריץ Furmark או משהו בשביל לראות מה קורה

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שרד 12 שעות של Furmark בלי לעבור את ה-80 מעלות. יתכן והדרייברים אשמים? חוסר תאימות עם משחקים?

לעבור ל-NVIDIA?

פורסם

אם הכרטיס עבר 12 שעות של furmark לדעתי הוא תקין לחלוטין... ולעבור לnvidia זה בטח לא פתרון, הכרטיסים שלהם לא מתקלקלים/עושים בעיות?? (אלא אם כן אתה מעדיף אותם)..

תעשה ניקוי מלא של הדרייברים, כלומר הסרה מלאה וניקוי שאריות בsafemode עם התכנה display driver uninstaller.

לאחר מכן תתקין שוב את הדרייבר הנכון ותבדוק מה קורה, אבל לפני זה אולי תנסה להריץ בנצ'ים שיש בהם אופציה לAA כגון 3dmark או unigine כי טענת שכאשר הפילטר מופעל הבעיה מתרחשת..

אגב, אם הבנתי נכון, חלונות הותקנה מחדש לא מזמן? לפני ההתקנה היו בעיות דומות?

איזה ספק כוח (דגם) יש לך, ובן כמה? תוכל לפרט אם כבר את המערכת המלאה?

פורסם
  • מחבר

א. זה מתחיל להראות כאילו עם כרטיסים של NVIDIA יש הרבה פחות בעיות תאימות עם משחקים

ב. אני אעשה את זה

ג. גם מבחן הביצועים של Furmark מכיל FSAA, אז הכל בסדר שם לדעתי

ד. גם לפני ההתקנה היו אותן בעיות

ה. Seasonic Gold 620W בן שנתיים או שלוש

Core i5 2500K 3.3@4.4GHz

Asrock Extreme6 P67

8GB G.SKILL 2133MHz

HD 7870 XT של ספיר

SSD של מיקרון, קשיח של סיגייט

מה עוד?

אה כן, Fractal design Define R4 שאני מנקה את הפילטרים שלו כל חודש

פורסם

OK, הפרטים שחשפת כאן מעניינים.

לא נראה לי שהבעיה שלך נובעת מחוסר תאימות, אני כבר כמעט עשור עם כרטיסים של AMD כאלה ואחרים ומעולם לא נתקלתי בתופעות כאלה מחוסר תאימות.

יכול להיות שהבעיה באה מכיוון הזיכרונות? עשית להם OC? אולי תנסה להוריד את התדר.

ואולי הOC של המעבד שלך לא יציב?

תקיעה באמצע משחק (או בכלל) מעידה לרוב על חוסר יציבות במערכת, יש סיכוי גבוה שמשהו באחד מהOCים שלך לא יציב וגורם לבעיות במצבים ספציפיים.

בלי שום קשר ובאופן כללי, יהיה לך קל יותר למצוא שדרוג ראוי דווקא מבית AMD במחיר שפוי, במיוחד לאור העובדה שיש לך ספק כוח מעולה המאפשר זאת.

מה שכן, אם תרצה כרטיס של NVIDIA (לגיטימי) ושעולה בביצועים משמעותית על הכרטיס הנוכחי, זה לא יהיה זול (אלא אם מיד שנייה).

פורסם

מ7870XT השדרוגים הראויים הבאים יהיו R9 290/GTX 970.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
OK,

יכול להיות שהבעיה באה מכיוון הזיכרונות? עשית להם OC? אולי תנסה להוריד את התדר.

ואולי הOC של המעבד שלך לא יציב?

תקיעה באמצע משחק (או בכלל) מעידה לרוב על חוסר יציבות במערכת, יש סיכוי גבוה שמשהו באחד מהOCים שלך לא יציב וגורם לבעיות במצבים ספציפיים.

בלי שום קשר ובאופן כללי, יהיה לך קל יותר למצוא שדרוג ראוי דווקא מבית AMD במחיר שפוי, במיוחד לאור העובדה שיש לך ספק כוח מעולה המאפשר זאת.

מה שכן, אם תרצה כרטיס של NVIDIA (לגיטימי) ושעולה בביצועים משמעותית על הכרטיס הנוכחי, זה לא יהיה זול (אלא אם מיד שנייה).

1. זכרונות בתדר סטוק שלהם, ללא OC.

2. הורדתי את תדר המעבד, מתח המעבד והכל חזרה לסטוק. KF2 עדיין קופא באמצע

3. הורדתי ב-KF2 את ה-HHBO או איך שזה נקרא פלוס את ה-FXAA, נראה שזה פתר את הבעיה

4. גיליתי אתמול שעדכון הדרייברים האחרון ש-AMD שחררה היה בספטמבר 2009:nono:

פורסם

באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש?

לא הגיוני שהדרייבר האחרון שאתה מוצא הוא מ-2009.

http://support.amd.com/en-us/download

אגב התקלה שלך יכולה גם לנבוע מבעיית זיכרון. עשית memtest?

פורסם

למה חיברת זיכרונות בתדר כזה ללוח שלא תומך בתדרים כאלה ללא OC? ועוד עם מעבד sandy ... כ"כ מיותר.

תנסה לכפות תדר של 1600 או 1333 דרך הbios ותראה אם זה עזר.

פורסם
1.

4. גיליתי אתמול שעדכון הדרייברים האחרון ש-AMD שחררה היה בספטמבר 2009:nono:

:cognee:whaaaat????? דרייבר מ-2009 לכרטיס מ-2013?

בלי קשר אם הבנתי נכון והדרייבר האחרון שהתקנת היה לפני שנתיים מומלץ בחום שתעדכן.

יש באתר של AMD דרייבר מאפריל 2014 תתקין אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים