עבור לתוכן

חוות דעת|מחשב גיימינג 4500₪

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?4500₪ (וממש עוד קצת לדברים חשובים)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,עריכה גרפית כמו וידאו ופוטושופ,אופיס וכאלה.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מזדמן

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:BF4 AC III GTA V THE DEVISION

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).)1080x1920 (FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.לא,אני מחולון

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?השבוע ב10

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).חיבורים מקדימה של אוזניות,חיבור של הלוח אם לרמקולים 2.1 ושהמפרט יכלול SSD להתקנת מערכת הפעלה עליו.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא מאסיבי ולא.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:ללא

***אני מצרף מפרט שכבר הביאו לי אם יש לכם הערות הצעות שיפור בבקשה***

attachment.php?attachmentid=8251&stc=1

פורסם

למה הסתרת את המחיר?

אני מנחש שזה משהו שנכנס בתקציב שלך ויש קצת עודף

אז הייתי משדרג את הלוח לH87 שתומך ב32G

ובלי לחשוב בכלל מחליף SSD ל256G בעוד איזה 200 שקל (דגם מומלץ BX100)

ואולי גם מעבד לI7 בעוד 500 שח

גם להחליף את הקירור בעוד כמה שקלים לi11 שהוא שקט וטוב יותר לא היה מזיק

את כל זה הייתי עושה אפילו על חשבון ירידה בכרטיס מסך ל7950,

יש עכשיו בTMS מחיר מצחיק של 690 שח ועוד יישאר לך כסף בכיס לטובת שדרוגים עתידיים

(כמו למשל להחליף כרטיס מסך כש4K יהיה איתנו)

פורסם
  • מחבר
למה הסתרת את המחיר?

אני מנחש שזה משהו שנכנס בתקציב שלך ויש קצת עודף

אז הייתי משדרג את הלוח לH87 שתומך ב32G

ובלי לחשוב בכלל מחליף SSD ל256G בעוד איזה 200 שקל (דגם מומלץ BX100)

ואולי גם מעבד לI7 בעוד 500 שח

גם להחליף את הקירור בעוד כמה שקלים לi11 שהוא שקט וטוב יותר לא היה מזיק

את כל זה הייתי עושה אפילו על חשבון ירידה בכרטיס מסך ל7950,

יש עכשיו בTMS מחיר מצחיק של 690 שח ועוד יישאר לך כסף בכיס לטובת שדרוגים עתידיים

(כמו למשל להחליף כרטיס מסך כש4K יהיה איתנו)

בטעות יצא לי ככה שלא רואים את המחירים xD

אני מעלה את התמונה הגדולה

לא ממש אחי,כל התקציב מנוצל ...

מה הכוונה תומך ב32G ? (הלוח אם במפרט שהבאתי לא טוב ? תומך ? )

מספיק לי 128 כי רק המערכת תהיה עליו ... ונה שהמלצת זה חברה טובה ? לעומת SanDisk ?

ולמה מעבד I7 אם זה לגיימינג אחי ?

כרטיס מסך ישן אגב אחשלי .. אני צריך GTA V על ULTRA :D

העלאתי את התמונה..

עריכה 2 *****

אני מעלה מפרט נוסף שחבר בנה לי עם התחשבות בלוח אם יותר טוב כרטיס מסך מארז ספק ראם ... מה אתה חושב עליו ?

פורסם

32G מקסימום RAM תמיכה בלוח לטובת שדרוג עתידי כדי שלא תתעורר יום אחד בעולם של 4K עם צוואר בקבוק של 16G ראם ואז תצטרך להחליף את כל המחשב כי חסכת פה 30 שקל על לוח.

הלוח במפרט שהחבר נתן לך כן תומך 32G, זה שדרוג נכון במקום H81M.

רק שאני מתקשה להבין למה הוא פיצל את הזיכרון ראם ל2 במקום להשאיר אותו בתצורת 8G בסטיק בודד (כך ש8G כפול 4סלוטים = 32G)

ואני גם באמת לא מבין איך הוא הצליח להשמיט את הSSD ובכל זאת לבזבז יותר על אותו המפרט X_X .

גם לא הבנתי מה רע בבאנדל הראשון שהוא הלך והחליף ספק לכזה שהוא לא צריך.

זה שהכרטיס 'ישן' זה לא אומר שהוא לא טוב חלילה.

קרא דיון מעניין בנושא:

http://hwzone.co.il/community/threads/560087-GTX970-%D7%94%D7%91%D7%93%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA/page5#.VPxlW_msXLI

ממליץ לקרוא את כל הדיון במלואו. מעניין ורלוונטי מאוד עבור הדעה השגויה שלך:

במקרה שלך לא מדבור בסתם צרכנות נבונה אלה באפשרות לאזן טוב יותר את המפרט בעזרת שדרוג ל I7 וSSD נורמלי, דברים שאתה כנראה בעתיד לא תעשה לעולם במחשב הזה.

למה I7 למשחקים ?

ראיתי דיון מעניין מאוד על בחור שקנה 980GTX עם I5 (כזה שהוא יותר טוב מ4460) והוא לא הצליח לעבור את ה100FPS עם דרופים ל60~40 FPS בBF4 !

כל זה כשלחבר שלו היה 970GTX עם I7 והוא הגיע ל120FPS בכיף שלו. הבחור החליט שהוא פשוט מחליף מעבד ...

זה מהלך שהוא דיי יהיר כי מה כבר ההבדל בין 100 ל120 ? אבל אני מאמין שזה עשוי לבוא על ידי ביטוי כבר בעתיד הלא רחוק.

מה עם 4K? ככה שהכרטיס עלה 600 שקל אין לך בעיה להעיף אותו ובבוא העט לקנות חדש שמתאים.

אך אם תהיה עם I5 אני בספק אם לא ייקרה מקרה דומה לזה שהזכרתי רק שהפעם ב4K זה כבר הולך להיות סיפור יותר דרמטי.

בנוגע לSSD, גם אני חשבתי כמוך. אבל הביצועים של256 טובים יותר באופן משמעותי

וחוץ מזה כאשר יהיה לך אחד כזה אתה לא תחשוב פעמים לפני שתתקין עליו משחקים ותכנות על מנת לקצר זמני טעינה באופן משמעותי.

בקיצור קח את המפרט הראשון עם הלוח שהציע החבר הכרטיס מסך שאני אמרתי ותשדרג את מעבד לI7 ואת הכונן לBX100 256G

זה ייצא לך בלי חריגה מהתקציב וקיבלת מפלצת פתוחה לשדרוג יחד עם ביטחון לעתיד.

פורסם
  • מחבר
32G מקסימום RAM תמיכה בלוח לטובת שדרוג עתידי כדי שלא תתעורר יום אחד בעולם של 4K עם צוואר בקבוק של 16G ראם ואז תצטרך להחליף את כל המחשב כי חסכת פה 30 שקל על לוח.

הלוח במפרט שהחבר נתן לך כן תומך 32G, זה שדרוג נכון במקום H81M.

רק שאני מתקשה להבין למה הוא פיצל את הזיכרון ראם ל2 במקום להשאיר אותו בתצורת 8G בסטיק בודד (כך ש8G כפול 4סלוטים = 32G)

ואני גם באמת לא מבין איך הוא הצליח להשמיט את הSSD ובכל זאת לבזבז יותר על אותו המפרט X_X .

גם לא הבנתי מה רע בבאנדל הראשון שהוא הלך והחליף ספק לכזה שהוא לא צריך.

זה שהכרטיס 'ישן' זה לא אומר שהוא לא טוב חלילה.

קרא דיון מעניין בנושא:

http://hwzone.co.il/community/threads/560087-GTX970-%D7%94%D7%91%D7%93%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA/page5#.VPxlW_msXLI

ממליץ לקרוא את כל הדיון במלואו. מעניין ורלוונטי מאוד עבור הדעה השגויה שלך:

במקרה שלך לא מדבור בסתם צרכנות נבונה אלה באפשרות לאזן טוב יותר את המפרט בעזרת שדרוג ל I7 וSSD נורמלי, דברים שאתה כנראה בעתיד לא תעשה לעולם במחשב הזה.

למה I7 למשחקים ?

ראיתי דיון מעניין מאוד על בחור שקנה 980GTX עם I5 (כזה שהוא יותר טוב מ4460) והוא לא הצליח לעבור את ה100FPS עם דרופים ל60~40 FPS בBF4 !

כל זה כשלחבר שלו היה 970GTX עם I7 והוא הגיע ל120FPS בכיף שלו. הבחור החליט שהוא פשוט מחליף מעבד ...

זה מהלך שהוא דיי יהיר כי מה כבר ההבדל בין 100 ל120 ? אבל אני מאמין שזה עשוי לבוא על ידי ביטוי כבר בעתיד הלא רחוק.

מה עם 4K? ככה שהכרטיס עלה 600 שקל אין לך בעיה להעיף אותו ובבוא העט לקנות חדש שמתאים.

אך אם תהיה עם I5 אני בספק אם לא ייקרה מקרה דומה לזה שהזכרתי רק שהפעם ב4K זה כבר הולך להיות סיפור יותר דרמטי.

בנוגע לSSD, גם אני חשבתי כמוך. אבל הביצועים של256 טובים יותר באופן משמעותי

וחוץ מזה כאשר יהיה לך אחד כזה אתה לא תחשוב פעמים לפני שתתקין עליו משחקים ותכנות על מנת לקצר זמני טעינה באופן משמעותי.

בקיצור קח את המפרט הראשון עם הלוח שהציע החבר הכרטיס מסך שאני אמרתי ותשדרג את מעבד לI7 ואת הכונן לBX100 256G

זה ייצא לך בלי חריגה מהתקציב וקיבלת מפלצת פתוחה לשדרוג יחד עם ביטחון לעתיד.

אני לא מבין איך זה 30 שח חיסכון אם המחיר הוא 100 שקל הבדל.

לגבי הראם הוא טוען שעדיף שני סטיקים בשביל לא להעמיס על סטיק אחד את כל התהליכים.

הוא שם כרטיס מסך עם OC שאני גם לא מבין למה ... וגם הוא החליף את הבאנדל של המארז במארז וספק בנפרד ... אם אני לא טועה המארז והספק בבאנדל מעולים נכוון ?

לגבי הכרטיס אני חייב מקס גיימינג ככה שבגלל זה רשמתי ישן (יחסית) שאגב גם לטעמי אין שום דבר רע ... הכרטיס בתור עצמו מעולה.

לא נראה לי אני ירד מה-I5 ומהכרטיס לכן לגבי האיזון של המעבד וה-SSD לא רלוונטי.

דרך אגב אתה יודע אולי לפי ניסיון אישי מתי שווה לי לקנות,כי אני רוצה מחר או מחרתיים גג להזמין אבל יש מצב בפסח יהיו מבצעים אז אולי לחכות <? מה אתה אומר ?

הH81 לוח אם טוב <? כי בתכלס אני מבין את הרצון לשמור לעתיד אבל בתקציב הנל קשה להכניס הכל ולהתחשב בשידרוג עתידי ...

פורסם

המפרט הבא יהיה עדיף

מעבד i7 בשביל "מיגון לעתיד"(Future-proofing) בנוסף כתבת שאתה עורך ככה שזה גם יעזור לך ומעבד כמעט ולא מחליפים בעוד שכרטיס מסך כן.

קירור מתאים יותר למעבד i5/i7 בעוד שהקירור מהמפרטים שלך מתאים יותר למעבדי i3/Pentium G מאחר והם קרירים יותר.

לוח אם עם תמיכה עד 32GB RAM וכולל 6 חיבורי SATA3 לעומת הלוח שאתה שמת שכולל תמיכה עד 16GB RAM ועם 4 חיבורי SATA3 ו2 חיבורי SATA2(איטיים יותר).

מארז עדיף עם בידוד אקוסטי שייתן רמת שקט 7 וכולל כלוב קשיחים נשלף למקרה שתרצה לשים כרטיס מסך ארוך יותר וזה לא ימנע ממך קנייה בעתיד בגלל חוסר התאמה יחד עם ספק כוח טוב יותר בעל תקן 80+ Silver בעל נצילות גבוהה יותר(חיסכון בחשמל) ועם 5 שנות אחריות.

HD7950(ממותג מחדש גם כR9 280) שכרגע בחיסול מלאי מה שעושה אותו למשתלם מאוד בנוסף המחיר שלו לא מעיד על הכוח שלו והוא יגרום לכך שתקבל מפרט הרבה יותר טוב בגלל יחס עלות התועלת הגבוהה שלו והוא מקביל לGTX670/960 רק שלו יש 3GB וזה אף פעם לא מזיק מאחר שמשחקים דורשים יותר עם הזמן.

SSD מדגם חדש ומומלץ(BX100) בנפח של 250GB(במחשב הנפח שתראה הוא 232.83GB) בנוסף כמו שנאמר לפני עם הנפח הביצועים גדלים משמעותית וזה יספיק לך למערכת הפעלה משחקים ותוכנות שבהם זמני הטעינה יקוצרו משמעותית לעומת SSD של 128GB(במחשב הנפח שתראה הוא 119.20GB) אגב GTA V שוקל 65GB וזה עוד לפני עדכונים בנוסף למערכת הפעלה + עדכונים עתידיים ועוד לא הזכרתי את זמני הטעינה של GTA V שבטח לא קצרים בנוסף ככל שהנפח של הSSD תפוס גם הביצועים יורדים.

לגבי הזכרונות אני אצטט את smalul(מומחה לחומרה - צוות הפורומים) מהדיון הבא

שאלה בנוגע לזיכרונות, מה עדיף 2X4 או 1X8?

מודול זיכרון יחיד של בנפח של 8GB:

* מאפשר להרחיב את הזיכרון לנפח גדול יותר בעתיד (ישארו לך יותר חריצי הרחבה לזיכרון פנויים).

* בד"כ זול יותר מאשר 2 מודולים בנפח של 4GB כל אחד.

* מאפשר עבודה רק בערוץ בודד (Single Channel), אך מעשית אין ממש הבדל מורגש בביצועים בין עבודה בערוץ בודד לעבודה בערוץ כפול.

שני מודולי זיכרון בנפח של 4GB:

* מאפשר עבודה בערוץ כפול, דבר שנותן תוספת ביצועים, אם כי דיי זניחה ברוב היישומים.

* לא כל לוחות האם, ובמיוחד לוחות האם הישנים, מאפשרים להתקין בהם מודולי זיכרון בנפח של 8GB אלא רק במודולי זיכרון בנפח של עד 4GB, ולכן אין ברירה אלא להשתמש במודולי זיכרון בנפח של 4GB.

ב KSP הזיכרון הכי משתלם הוא ה G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 F3-1600C11S-8GNT, שעולה 365 ש"ח (קישור), בהנחה שאתה צריך זיכרון מסוג DDR3 כמובן.

בסופו של דבר אתה תחליף את כרטיס המסך לאחר כמה שנים ותוסיף כרטיס חזק יותר ואז תקבל מחשב חזק יותר ושקט יותר בנוסף תחשוב בהגיון מחשב זה לא קונסולה גם אם תוריד פה ושם איזה כמה הגדרות לא באמת תראה את ההבדל וזה לא אומר שאתה משחק על הגדרות נמוכות וסתם לשים על הכי גבוהה ולקבל מחשב פחות טוב זה לא חכם אז תנסה להתסכל קדימה מאשר לקחת כרטיס מוגזם בשביל לשים על הכי גבוהה לתקופה מסוימת עד ששוב יצאו כרטיסי מסך חדשים יותר וגם את אותו כרטיס יקר תחליף בסוף ואז תשאר עם מחשב פחות טוב או מעבד שיגביל אותך בשלב מסוים או מארז שלא יאפשר לך להכניס את הכרטיס הבא גם אם יהיה לו מחיר מאוד אטרקטיבי.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1594

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪154

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

כמות: 1 - מחיר: ₪403

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד NZXT H230 Glossy Black + FSP 650W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪620

זיכרון:

בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600

כמות: 1 - מחיר: ₪329

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost

כמות: 1 - מחיר: ₪689

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪293

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 250G BX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪526

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4718

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4624 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/d8kcquhp

אפשרות נוספת למקרה שאתה עדיין רוצה להשאר עם GTX970.

לרדת לi5, לרדת בבאנדל למארז וספק(80+ Bronze) טובים בעלי ערך אבל כמובן ללא בידוד אקוסטי ועדיין להשאר עם לוח תומך עד 32GB RAM ו6 חיבורי SATA3 וSSD עדיף(MX100) בנפח 128GB.

מעבד:

Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪933

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד IPPON i04 case Gaming Beast Black with 2X 120mm fan + SS-500ET

כמות: 1 - מחיר: ₪393

זיכרון:

כרטיס מסך:

בקניית מחשב חדש בלבד - Palit GTX970 4GB DDR5 mHDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪1648

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 128G MX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪369

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

סה"כ: ₪4632

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4540 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6brzxpmv

פורסם
  • מחבר
המפרט הבא יהיה עדיף

מעבד i7 בשביל "מיגון לעתיד"(Future-proofing) בנוסף כתבת שאתה עורך ככה שזה גם יעזור לך ומעבד כמעט ולא מחליפים בעוד שכרטיס מסך כן.

קירור מתאים יותר למעבד i5/i7 בעוד שהקירור מהמפרטים שלך מתאים יותר למעבדי i3/Pentium G מאחר והם קרירים יותר.

לוח אם עם תמיכה עד 32GB RAM וכולל 6 חיבורי SATA3 לעומת הלוח שאתה שמת שכולל תמיכה עד 16GB RAM ועם 4 חיבורי SATA3 ו2 חיבורי SATA2(איטיים יותר).

מארז עדיף עם בידוד אקוסטי שייתן רמת שקט 7 וכולל כלוב קשיחים נשלף למקרה שתרצה לשים כרטיס מסך ארוך יותר וזה לא ימנע ממך קנייה בעתיד בגלל חוסר התאמה יחד עם ספק כוח טוב יותר בעל תקן 80+ Silver בעל נצילות גבוהה יותר(חיסכון בחשמל) ועם 5 שנות אחריות.

HD7950(ממותג מחדש גם כR9 280) שכרגע בחיסול מלאי מה שעושה אותו למשתלם מאוד בנוסף המחיר שלו לא מעיד על הכוח שלו והוא יגרום לכך שתקבל מפרט הרבה יותר טוב בגלל יחס עלות התועלת הגבוהה שלו והוא מקביל לGTX670/960 רק שלו יש 3GB וזה אף פעם לא מזיק מאחר שמשחקים דורשים יותר עם הזמן.

SSD מדגם חדש ומומלץ(BX100) בנפח של 250GB(במחשב הנפח שתראה הוא 232.83GB) בנוסף כמו שנאמר לפני עם הנפח הביצועים גדלים משמעותית וזה יספיק לך למערכת הפעלה משחקים ותוכנות שבהם זמני הטעינה יקוצרו משמעותית לעומת SSD של 128GB(במחשב הנפח שתראה הוא 119.20GB) אגב GTA V שוקל 65GB וזה עוד לפני עדכונים בנוסף למערכת הפעלה + עדכונים עתידיים ועוד לא הזכרתי את זמני הטעינה של GTA V שבטח לא קצרים בנוסף ככל שהנפח של הSSD תפוס גם הביצועים יורדים.

לגבי הזכרונות אני אצטט את smalul(מומחה לחומרה - צוות הפורומים) מהדיון הבא

שאלה בנוגע לזיכרונות, מה עדיף 2X4 או 1X8?

בסופו של דבר אתה תחליף את כרטיס המסך לאחר כמה שנים ותוסיף כרטיס חזק יותר ואז תקבל מחשב חזק יותר ושקט יותר בנוסף תחשוב בהגיון מחשב זה לא קונסולה גם אם תוריד פה ושם איזה כמה הגדרות לא באמת תראה את ההבדל וזה לא אומר שאתה משחק על הגדרות נמוכות וסתם לשים על הכי גבוהה ולקבל מחשב פחות טוב זה לא חכם אז תנסה להתסכל קדימה מאשר לקחת כרטיס מוגזם בשביל לשים על הכי גבוהה לתקופה מסוימת עד ששוב יצאו כרטיסי מסך חדשים יותר וגם את אותו כרטיס יקר תחליף בסוף ואז תשאר עם מחשב פחות טוב או מעבד שיגביל אותך בשלב מסוים או מארז שלא יאפשר לך להכניס את הכרטיס הבא גם אם יהיה לו מחיר מאוד אטרקטיבי.

מעבד:

Intel Core i7-4790 3.6Ghz 4.0 Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1594

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד NZXT H230 Glossy Black + FSP 650W Raider

כמות: 1 - מחיר: ₪620

זיכרון:

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL DUALX with Boost

כמות: 1 - מחיר: ₪689

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 250G BX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪526

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

סה"כ: ₪4718

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4624 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/d8kcquhp

אפשרות נוספת למקרה שאתה עדיין רוצה להשאר עם GTX970

לרדת שוב לi5, לרדת בבאנדל מארז וספק ועדיין להשאר עם לוח תומך עד 32GB RAM ו6 חיבורי SATA3 וSSD עדיף(MX100) בנפח 128GB.

מעבד:

Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪933

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H87-G41 PC Mate

מארז:

בקניית מחשב חדש בלבד IPPON i04 case Gaming Beast Black with 2X 120mm fan + SS-500ET

כמות: 1 - מחיר: ₪393

זיכרון:

כרטיס מסך:

בקניית מחשב חדש בלבד - Palit GTX970 4GB DDR5 mHDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪1648

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 128G MX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪369

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

הרכבה:

סה"כ: ₪4632

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4540 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6brzxpmv

מוזר מאוד אחי.

במקומות אחרים אומרים דברים אחרים ממה שאמרת.

תדירות העריכה שלי לא כזו גבוהה (פעם ב... זה לא לפרנסה והעיקר תוכנות כמו פוטושופ ו-FL STUDIO)

הכרטיס מסך שהבאת כולם אומרים להתרחק ממנו אחי.

בכל מקרה תודה על המפרטים.

אתה יודע אולי אם שווה לחכות לחנוכה למצבעים (אם יש בכלל?) ?

פורסם

^נראה לך הגיוני לצטט הודעה באורך כזה?

פשוט היית מגיב זה מספיק.

"במקומות אחרים" יכולים להגיד מה שרוצים לעריכה מקצועית דיי ברור שצריך i7 אבל כבר בתקופה האחרונה אפשר לראות יותר ויותר משחקים דורשים i7 ושוב זה מעבד שבדרך כלל כמעט ולא מחליפים ואני מניח שאתה לא בדיוק תחליף ותרכיב לבד.

מעניין מי זה "כולם" יש תגובות בהרבה מקומות ברשת בכל מקרה תעלה עוד יותר תרד בעוד משהו ותקבל מפרט פחות ופחות מאוזן או במילים אחרות כרטיס מסך חזק מאוד עם מפרט לא משהו, והעניין שהוא Reference והוא יהיה רועש.

עכשיו שסיימנו עם המסתוריות("מקומות אחרים" "כולם") אם כבר לחכות זה ל2016 למעבדי הSkylake ולDDR4 למרות שהמעבדים היקרים בסדרה יצאו איפשהו בסוף השנה אאל"ט אבל זה יהיה מעבר לתקציב שלך.

יש מבצעים בBlack Friday בדרך כלל.

בכל מקרה אם אתה קונה עכשיו אני ממליץ על המפרט הראשון אבל אני מבין שאתה זה שלא מבין שוב ושוב שלא באמת HD7950 הוא כרטיס חלש אתה כנראה מחשב לפי מחיר שאם הוא לא יקר הוא חלש שזה ממש לא נכון.

פורסם
  • מחבר
^נראה לך הגיוני לצטט הודעה באורך כזה?

פשוט היית מגיב זה מספיק.

"במקומות אחרים" יכולים להגיד מה שרוצים לעריכה מקצועית דיי ברור שצריך i7 אבל כבר בתקופה האחרונה אפשר לראות יותר ויותר משחקים דורשים i7 ושוב זה מעבד שבדרך כלל כמעט ולא מחליפים ואני מניח שאתה לא בדיוק תחליף ותרכיב לבד.

מעניין מי זה "כולם" יש תגובות בהרבה מקומות ברשת בכל מקרה תעלה עוד יותר תרד בעוד משהו ותקבל מפרט פחות ופחות מאוזן או במילים אחרות כרטיס מסך חזק מאוד עם מפרט לא משהו, והעניין שהוא Reference והוא יהיה רועש.

עכשיו שסיימנו עם המסתוריות("מקומות אחרים" "כולם") אם כבר לחכות זה ל2016 למעבדי הSkylake ולDDR4 למרות שהמעבדים היקרים בסדרה יצאו איפשהו בסוף השנה אאל"ט אבל זה יהיה מעבר לתקציב שלך.

יש מבצעים בBlack Friday בדרך כלל.

בכל מקרה אם אתה קונה עכשיו אני ממליץ על המפרט הראשון אבל אני מבין שאתה זה שלא מבין שוב ושוב שלא באמת HD7950 הוא כרטיס חלש אתה כנראה מחשב לפי מחיר שאם הוא לא יקר הוא חלש שזה ממש לא נכון.

עריכה מקצועית כמו שכתבתי לך זה לא העניין פה,אני לא מפרנס את עצמי מזה.

כמו למשל איזה משחקים ? (עדיין לא ראיתי דרישות של משחק שהמינים של המשחק זה מעבד I7)

אולי לא לבד אבל להרכיב אני יודע.

למה מפרט לא משהו ? (לוח אם שלטענת רבים מעולה + ראם מעל ומעבר לכל דרישה + כרטיס מסך לא הכי חדש בשוק אך חזק ? למה לא מאוזן <?)

אז אתה בעצם אומר שבפסח בחנויות חומרה לא יהיו מבצעים ? (והסיכוי היחידי זה בלאק פריידי - אז עדיף לקנות עכשיו.)

המפרט הראשון שהבאת לי אתה ?

פורסם

לא הבנת, אני כתבתי שזה ברור שיש צורך לעריכה מקצועית ואתה אמנם לא עורך מקצועי ושזה ברור שמי שעורך מקצועי צריך i7 וברור שi5 מהדור הרביעי יספיק כרגע למשחקים אבל השאלה היא לכמה זמן(?) והנקודה שלי הייתה שלאט לאט יותר ויותר משחקים דורשים i7 גם אם אין ניצול מלא ומושלם כרגע הזמן ישנה את זה, זה מזכיר לי את התקופה שכולם אמרו שמספיק E8400(כפול ליבה) לעומת Q6600(מרובע ליבה).

בנוסף אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא באמת קורא או מתעדכן יותר מידי ונכון בתקופה מסוימת אני אישית הייתי ממליץ על i5 כי לא באמת היה צורך אבל בתקופה האחרונה דברים משתנים למשל

היכונו לשדרג: דרישות המערכת של The Witcher 3 נחשפות, והן חסרות רחמים

הינה כמו מהתגובות מסוף הדיון

אני זוכר שהמלצתי לבחור לקנות i7 לא אקסטרים לעומת i5 כדי לקבל פיוצ'רפרופינג בסיסי למשחקי הדור הבא (הבדל של 400 ש"ח בלבד) ,ועל זה קיבלתי הרבה אש בזמנו, "ריבויי נימים וירטואלים זה רק לעריכת וידאו".

מקווה שהבחור הקשיב לדעת המיעוט ולא עשה את הטעות.

אני שלם עם ה-3770 שלי ואני אשתמש בו עד זוב דם. (או עד שיצא כרטיס מסך בודד שיעשה צוואר בקבוק משמעותי למעבד שלי).

ישר כוח.

קניתי למחשב הקודם שלי i5 750 כי חשבתי שהמחיר של ה-i7 המקביל מוגזם, ובטווח הארוך הצטערתי על זה. לשדרג מעבד אחרי שמחליפים את הסוקט במעבר לדור הבא כבר אי אפשר (בלי להחליף גם את לוח האם, מה שלא משתלם בעליל), אז נתקעתי איתו לכל אורך החיים של המחשב. אם לא הייתי עושה לו אוברקלוק כבד בשנתיים האחרונות, המחשב שלי לא היה יכול לסחוב שום משחק מודרני על הגדרות שפויות.

למחשב החדש קניתי את ה-i7 4790K, ועד כמה שאני לא מנצל אותו עכשיו, אני יכול להיות בראש שקט שהוא יישאר רלוונטי לאוד הרבה מאוד זמן.

ואישית במחשב הבא שלי אין שום מצב שאני לוקח i5 כי אני בטוח שזה לא יספק אותי גם אם התקציב שלי לא יספיק לכרטיס מסך טוב אני אפילו אשאר עם שלי וכשאוכל אשדרג אותו.

תקרא שוב בעיון את התגובה שלי(#6) הרי עברתי שם על כל חלק וציינתי את ההבדלים.

כבר עכשיו במפרט שהרכבתי לך באנדל מארז וספק בקניית מחשב חדש + HD7950 הוא בחיסול מלאי ואתה מרוויח בזכות זה גם כרטיס מסך חזק ויכול לקבל מפרט טוב יותר עם i7 וSSD בנפח 250GB אבל ממשיך להתעקש על מפרט הרבה פחות משתלח עם GTX970 ולא לראות שאתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

פורסם
  • מחבר
לא הבנת, אני כתבתי שזה ברור שיש צורך לעריכה מקצועית ואתה אמנם לא עורך מקצועי ושזה ברור שמי שעורך מקצועי צריך i7 וברור שi5 מהדור הרביעי יספיק כרגע למשחקים אבל השאלה היא לכמה זמן(?) והנקודה שלי הייתה שלאט לאט יותר ויותר משחקים דורשים i7 גם אם אין ניצול מלא ומושלם כרגע הזמן ישנה את זה, זה מזכיר לי את התקופה שכולם אמרו שמספיק E8400(כפול ליבה) לעומת Q6600(מרובע ליבה).

בנוסף אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא באמת קורא או מתעדכן יותר מידי ונכון בתקופה מסוימת אני אישית הייתי ממליץ על i5 כי לא באמת היה צורך אבל בתקופה האחרונה דברים משתנים למשל

היכונו לשדרג: דרישות המערכת של The Witcher 3 נחשפות, והן חסרות רחמים

הינה כמו מהתגובות מסוף הדיון

ואישית במחשב הבא שלי אין שום מצב שאני לוקח i5 כי אני בטוח שזה לא יספק אותי גם אם התקציב שלי לא יספיק לכרטיס מסך טוב אני אפילו אשאר עם שלי וכשאוכל אשדרג אותו.

תקרא שוב בעיון את התגובה שלי(#6) הרי עברתי שם על כל חלק וציינתי את ההבדלים.

כבר עכשיו במפרט שהרכבתי לך באנדל מארז וספק בקניית מחשב חדש + HD7950 הוא בחיסול מלאי ואתה מרוויח בזכות זה גם כרטיס מסך חזק ויכול לקבל מפרט טוב יותר עם i7 וSSD בנפח 250GB אבל ממשיך להתעקש על מפרט הרבה פחות משתלח עם GTX970 ולא לראות שאתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אני מקווה שתבין אותי אבל הפחד מלקנות חומרה כזאת,זה מה שגורם לי להישאר עם הכרטיס מסך והמפרט הקודם.

אין לי כבר מושג מה לעשות בעניין כי מחשב בא לי,עם מפרט טוב ושמתאים לביצועים שלי ...

פורסם

אני מבין אותך אבל מה שאני אומר תנסה לחשוב קדימה כרטיס מסך אתה תחליף מתישהו בעתיד אז עדיף שיהיה מפרט שיוכל לקבל אחד אפילו חזק יותר בהמשך ושלא יגביל אותך מבחינות מסוימות.

אנשים אומרים תמיד "ביצועים" "הגדרות גבוהות" או סתם זורקים "Ultra" בכל מקרה אני אחזור מחשב זה לא קונסולה ואפשר להגדיר בהגיון ולהתפשר פה ושם על הגדרות מסוימות שסביר להניח לא תשים לב אליהן בזמן משחק אני בטוח אז גם אם תתפשר פה ושם כל כמה פילטרים זה לא כזה נורא וזה לא באמת אומר שאתה משחק על הגדרות נמוכות הרי זה לא הגיוני עם כרטיס מסך שמקביל לGTX670/960.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים