עבור לתוכן

צריך מפרט למחשב ב-3.5K לגרפיקה או חידוש מחשב ישן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אז את המחשב הקודם שלי קניתי לפני 4 וחצי שנים בזכותכם. (לייתר דיוק ב16/11/2009) לשימוש גרפיקה בינונית (פוטושופ).

מכיוון שאני חייל (אמנם בקבע) אני עדיין אשמח למצוא פיתרון לחידוש המחשב הישן (אני מצרף את המפרט שלו) לצרכים שיפורטו למטה.

אז ככה, זה המפרט של המחשב הישן:

מעבד AMD PHENOM II X3 720 (2.8Ghz) Black EDITION

לוח אם Gigabyte GA-MA770-UD3

זיכרון OCZ Original 4GB DDR2 800MHz Gold Edition

דיסק קשיח 500GB Sata II 7200rpm 16mb buffer

כרטס רשת 10/100/1000

כרטיס קול 8 ערוצים

מארז CoolerMaster CM 690 RC690

ספק כוח SEASONIC 500W SS500ET

כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1GB GDDR5 RETAIL HDMI RETAIL

מסך - לא רלוונטי אבל סמסונג P2250 - 22 אינץ'.

המחיר שעלה לי (לפני 4 וחצי שנים) הוא 3,500 לא כולל המסך! (לקחת בחשבון שאני גר באילת ואין מע''מ)

אם אפשר לחדש את המחשב ליותר מודרני וחזק אשמח, אך אני לא מבין בזה לצערי.

דרישות למפרט למחשב חדש:

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ומצאתם שכדאי לחדש את המחשב הישן או לקנות חדש ניתן להשתמש בתקציב המלא.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מעדיף שלא, יש לי עוד לקנות מסך חדש.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה: פוטושופ CS5, עיצובי תמונה, אילוסטרייטור, תוכנות לעריכת וידאו כמו אפטר אפקטס.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) מה שציינתי למעלה - ל"פנאי" לפרנסה חלקית

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני מניח ש1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות וגבוהות (גבוהות יחסית)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אמנם מערכת הפעלה זה לא רכיב אבל אין צורך אני יכול להתקין לבד

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רוב המחשבים היום יחסית שקטים, אבל בתכלס? לא משנה לי

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מבין בזה :(

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף הרכבה בחנות, לא מחייב מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.אני גר באילת לכן משם! בגלל עניין של חוסר מ''מ זה יכול לעזור לי מבחינת תקציב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הקרובים בהחלט. - מעדיף כמה שיותר מהר אך לא רוצה להיות פזיז.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? במידה ואקנה חדש לא מתכנן שידרוג בשנתיים הקרובות

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: כמו שציינתי, במידה ואפשר לחדש את המחשב הנוכחי שיש לי (בטח צריך מעבד חדש וספק ואולי לוח אם) אשמח אם נצליח להגיע לשדרוג של פחות מ3,500 ש''ח. - אם משתלם לקנות מחשב חדש אז אותו תקציב - לא כולל המסך כמובן.

***יש לציין שהמחשב היום מחזיק פוטושופ CS5 באופן בסדר גמור אך עריכת וידאו קצת נתקעת מבחינת רינדורים***

תודה רבה!

quote_icon2.png

פורסם

.

פורסם

שניה לפני הכל.

- מה זאת אומרת נתקע לך ברינדור? אתה מדבר על זה שהרינדור איטי? באילו תוכנות?

- האם בכללי אתה משתמש ב-vray (ובאפטר אפקטס בפרט)?

- המסך שכתבת זה מה שיש לך כרגע או שאתה רוצה לרכוש אחד חדש?

יש לך 2 אופציות:

- אתה יכול לנסות ולפתוח את הליבה הרביעית במעבד, אם כי לא בטוח שזה יהיה תקין או יעבוד. במידה וכן, זה יכול להוסיף לך באיזור ה-25% עיבוד. כמו כן, אחת ההגבלות שאני רואה אצלך זה כמות הראם - התוכנות הללו אוהבות (מאוד) ראם ועובדות משמעותית מהר יותר ככל שיש לך יותר ממנו. הבעיה היא ש-DDR2 חדש יקר. לכן אם אתה תצליח לפתוח את הליבה הרביעית במעבד שלך + לרכוש עוד 4 ג'יגה זיכרון ראם יד-שניה במחיר טוב, בתוספת כספית קטנה מאוד אתה תקבל תוספת של עשרות אחוזי ביצועים.

- האופציה של שדרוג המפרט. מארז, ספק וכונן קשיח אתה יכול להשאיר (אלא אם כן יש בעיה כלשהי איתם?) ואם אתה לא עובד עם vray ו/או אין לך שימוש ב-CUDA, אתה בכיף יכול להשאיר את כרטיס המסך הנוכחי שלך. כלומר הדבר היחידי שתזדקק לו זה שילוש (מעבד, לוח-אם וזכרון) + כונן SSD שיתרום המון בפתיחת הקבצים ורציפות העבודה שלך.

פורסם
  • מחבר

עידן קודם כל תודה, שנית אני מניח שהסירו את התגובה כי שמת קישור לKSP.

לצערי לא הספקתי לשמור את המפרט עם קישור ישיר - האם תוכל לשלוח לי אותו למייל? - aviatan7@gmail.com

לגבי יאיר - אני לא הכי מבין בעניין, יש לי אח שהוא מהנדס תוכנה וכנראה יוכל לעזור לי במה שאמרת.

השאלה - מה יותר עדיף ומשתלם מבחינת מחיר וניצול.

כמה בעצם בשביל החידוש מחשב אני אצטרך לשלם?

פורסם

משום מה פספסתי את המארז והספק שברשותך ומיהרתי לתת מפרט :nixweiss:

פורסם

בנוגע לקניה של חומרה חדשה - כמו שכתבתי, זה בהתאם לצורת העבודה שלך. אני מניח שאתה לא רוצה לשלם 800 ש"ח על כרטיס מסך שיש סיכוי שיתן תמורה אפסית לביצועים.

אז כדי שנדע, אני צריך שתרשום בדיוק עם אילו תוכנות גראפיקה (ובעיקר עריכת וידאו) אתה משתמש ודוגמאות של איך אתה תשמש בהן (גודל קבצים, סוג קבצים וכדומה).

אם נקח לדוגמא את אפטר אפקסט, בגרסאות האחרונות שלו יש 2 מנועי רינדור - "מנוע קלאסי 3D" ו"מנוע vray", כאשר לרוב הבחירה ביניהם נמצאת בצד ימין למעלה (Renderer). המנוע הקלאסי כמעט כולו מבוסס על רינדור ע"ג המעבד שלך - כלומר מעבד חזק יותר = רינדור מהיר יותר. במנוע ה-vray, חלק מהרינדורים מתבצעים ע"ג כרטיס המסך וישנה האצה ספציפית לחלק מכרטיסי אנוידיה. אתה יכול להכנס פה לפורום ה"מדריכי גולשים", שמתי שם מדריך איך להפעיל ולבדוק שהאצה מסוג זה באמת עובדת וכמה השוואות זמנים.

כלומר, עם מעבד i5, כונן SSD, זכרון בנפח 16 ג'יגה, לוח-אם איכותי וכונן קשיח בנפח טרה, יעלה לך באיזור ה-2500 ש"ח להערכתי. אם אתה רוצה עם כרטיס מסך, זה יעלה לך עוד 900 ש"ח. אם אתה רוצה לקבל מעבד חזק יותר (i7), זה יעלה לך עוד משהו כמו 400 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים