עבור לתוכן

זקוק להשלמות- לוח אם, זכרונות ועוד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי לפני יומיים מעבד חדש i5-4670k, כרטיס מסך EVGA GTX 760 וכונן SSD EVO840 מארה"ב.

אני זקוק לכל שאר ההשלמות: לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, מארז+ספק וכונן קשיח, אין צורך בציוד הקפי.

המחשב מיועד למשחקים, אני לא יודע אם אעשה OC בעתיד.

אשמח לעזרתכם, תודה רבה.

פורסם

1. שייך יותר לפורום מפרטי מחשב, שכן אתה רוצה יותר מאשר לוח וזיכרון.

2. תמלא את השאלון שבסטיקי של הפורום - אנחנו לא יודעים מה התקציב, מה רמת הרעש הנדרשת ומה בדיוק אתה רוצה וצריך מהמחשב...

פורסם
  • מחבר

מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח- תיתכן אפשרות לחריגה קלה

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני רוכש מחשב אחת לתקופה ארוכה לכן מעוניין במפרט טוב שיחזיק זמן

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים

במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: BATTLE FIELD 4 COD GHOSTS CRYSIS 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מעבד, כרטיס מסך , SSD

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אין העדפה, עדיף מחנות באזור הקריות /חיפה

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בזמן הקרוב

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: תודה רבה לעוזרים

פורסם

האמת - התכוונתי שאחד המנהלים יעביר את הדיון הזה לפורום המתאים, אבל אני אענה לך כאן בכל זאת באופן כללי.

קודם כל - אתה לא מגביל את התקציב, אז זו בעיה לבחור רכיבים, כי אין גבול עליון.

נתחיל עם הלוח - כאן יש לי כמה הערות:

א. יש לך מעבד בעל מכפלה פתוחה, כך שזה יהיה חבל שלא לקחת לוח המאפשר המהרה, למרות שאתה לא מתכנן המהרה כרגע.

ב. כבר עכשו משוחררים לוחות המבוססים על ערכת השבבים Z97, אז אולי עדיף להמתין קצת ולראות אילו לוחות יהיו ומה יהיה מחירם.

ג. האם מתוכנן מערך כרטיסי מסך בעתיד?

ד. מסתבר שיש לוחות שאינם מבוססים על ערכת שבבים מסדרת Z87 (או Z97) שבכל זאת מאפשרים המהרה, אז למעשה יש פה עוד אפשרויות עבורך. ראה את הדיון הזה פה בפורום ואת ההודעה הזו של ASRock.

ה. בכך שאתה לא מציין צרכים מיוחדים, זה אומר שזה בסדר לקחת לוח שהוא בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון ו-4 חיבורי SATA. האם אפשר להניח שתרצה יותר או שזה יספק אותך?

אם אתה רוצה לוח עכשו, בד"כ הייתי ממליץ על ה Z87-HD3 או ה Z87-DS3H, שניהם של Gigabyte, אבל בהתחשב במה שכתבתי בד', גם הלוח ASRock Fatal1ty B85 נראה כמו אפשרות עבורך. כמובן שאם אתה לא מוגבל בתקציב, אפשר גם לקחת את ה GA-Z87X-D3H של Gigabyte.

מבחינת זיכרון - מומלץ לקחת 8GB זיכרון במודול אחד הכי זול שתמצא, שהוא כמובן של חברה מוכרת ועם אחריות ארוכה ככל שאפשר. אין טעם להשקיע בזיכרונות יקרים כיום, בפרט אם אתה לא מתכנן לעשות המהרה בכלל ולזיכרון בפרט.

קירור למעבד - זה כבר תלוי אם אתה רוצה לעשות המהרה או לא. במקרה שלך הייתי ממליץ לקחת את ה Scythe Mugen 3 Rev. B למקרה שתרצה לעשות המהרה יום אחד. אם אתה בטוח שאתה לא תבצע המהרה, אפשר לקחת קירור זול ושקט יותר כמו ה ARCTIC Freezer i11.

מבחינת מארז - אם רמת השקט חשובה לך, אז יש לך את ה P100 של Antec, את מארזי ה Define R4 של Fractal Design ואת מארזי ה Deep Silence של NANOXIA (יש עוד, אבל אלו המומלצים פה בפורום). מצד שני, אם אתה בכל זאת הולך על הכיוון של ההמהרה, אז בוודאי תרצה מארז מאוורר יותר (ופחות שקט) כמו ה Phantom 410 של NZXT.

ספק כח - הייתי ממליץ לך על ספק בעל הספק של לפחות 500W ובעל תקן Gold, כמו ה SS-550RT של Seasonic, שהוא גם שקט.

הערה: יש לבדוק האם יש באנדל של מארז וספק כח שמשתלם יותר מאשר קנייה של כל רכיב בנפרד.

כונן קשיח - בד"כ מומלץ לקחת כונן בנפח 1TB או 2TB של Seagate או Western Digital (במקרה של WD - שים לב שמדובר בכונן מסדרת Blue ולא מסדרת Green), בהתאם למחיר בחנות בה אתה קונה ולצרכים שלך. אני הייתי ממליץ לך לקחת כונן של 2TB בכל מקרה.

בקשר לכונן אופטי - תיקח את הכי זול שתמצא, שכן גם ככה כמעט ואין בו שימוש כיום.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת!

עדכנתי את התקציב לסביבות 2000 ש"ח ללוח, מארז+ספק, זכרון, קירור למעבד, כונן קשיח וכונן אופטי.

כרגע אני לא מתכנן מערך כרטיסי מסך לעתיד אבל אני מעוניין בלוח שתומך בהמהרה למקרה שאזדקק לכך בעתיד.

בגלל שהמחשב שלי די ישן, אני מחוץ לעניינים כבר די הרבה זמן. תוכל לפרט בבקשה בכמה מילים מה ההבדל המשמעותי בין ASRock Fatal1ty B85 ל-Z87-HD3 ומה התוספת שתציא סדרת Z97? על פני Z87?

תודה

פורסם

[TABLE=width: 80%]

[TR]

[TD=width: 20%]קירור למעבד:[/TD]

[TD=width: 80%]Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1

מחיר: ₪135[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]לוח אם:[/TD]

[TD=width: 80%]Gigabyte GA-Z87-DS3H - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪476[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]מארז:[/TD]

[TD=width: 80%]באנדל - NZXT Phantom 410 Black + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪729[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]זיכרון:[/TD]

[TD=width: 80%]Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪319[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 20%]קשיח למחשב שולחני:[/TD]

[TD=width: 80%]Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

מחיר: ₪415[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 100%, colspan: 2, align: center]סה"כ: ₪2074[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 100%, colspan: 2, align: center] [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 100%, colspan: 2]

המפרט יהיה זמין למשך 14 ימים בכתובת הבאה: http://www.tms.co.il/preview/spec/931skhvt

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2033 ₪[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

שוב בגלל בעיה באתר איבדתי את כל מה שכתבתי... אני אנסה לכתוב הכל שוב בקצרה.

@emperor

אתרי הלוחות:

Fatal1ty B85 Killer של ASRock

GA-Z87-HD3 של Gigabyte

השוואה שהכנתי בין הלוחות:

2wd4yn9.jpg

בלוח של ASRock יש גם כרטיס רשת המתאים יותר למשחקים וכן יציאת USB יעודית לעכבר, שאמורה לשפר את ביצועי העכבר במשחקים. שאר ההבדלים בין הלוחות לא קריטיים לדעתי (תמיכה ב RAID, מספר חיבורי SATA2 לעומת SATA3, מספר יציאות אודיו). ההבדל העיקרי הוא ביכולת ההמהרה. טכנית, ערכת השבבים B85 לא מיועדת להמהרה, אבל כמו שכתבתי, ASRock מצאו פירצה שמאפשרת להמהיר מעבדים בלוחות שהם לא בעלי ערכת השבבים Z87. צריך לבדוק עד כמה ההמהרה הזו היא טובה (צריך לחפש ביקורות).

ערכות השבבים החדשות של אינטל, ה Z97 וה H87 אמורות להוסיף תמיכה במעבדים החדשים שאמורים לצאת בעוד כמה ימים (הם נקראים "דור חמיש" למרות שאין שיפור רציני והתושבת לא השתנתה) וכן תמיכה ב SATA Express. אני לא יודע אם יש עוד הבדלים לעומת ערכות השבבים ה"ישנות" יותר (ה H87 וה Z87).

@Syszone

מפרט טוב, אבל:

1. אם הוא רוצה המהרה, אז עדיף קירור טוב יותר למעבד, למרות שה Freezer i11 אמור להתאים גם להמהרות קלות-בינוניות. פירטתי קודם בנושא.

2. לא הכנסת כונן אופטי למפרט.

3. המארז שהצעת מאוורר יותר וטוב יותר להמהרה, אבל אם הוא מעוניין ברמת שקט גבוהה יותר, הוא יצטרך מארז אחר. שוב - פירטתי קודם בנושא הזה.

פורסם
  • מחבר

רמת הרעש (או שקט) אכן חשובה לי. איך השילוב הנ"ל בהשוואה להצעה של Syszone? (אני כבר מכיר את המארז הזה - הישן שלי, והוא די שקט) :

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=align: center]1378726178o78Pw.jpg[/TD]

[TD=align: right]מארז מחשב CoolerMaster CM690 III

מארז CoolerMaster דגם CM690 III

מק"ט אייבורי: CM690III[/TD]

[TD=align: center]plus.jpgminus.jpg[/TD]

[TD=align: center]num.php?id=11574&size=9&width=50&height=17[/TD]

[TD=align: center]num.php?id=11574&amount=1&size=9&width=50&height=17[/TD]

[TD=align: center]הסרה[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #C7C3C4, colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #F6F6F6, colspan: 6][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center]1330871227n27Yz.jpg[/TD]

[TD=align: right]ספק כח Seasonic S12II-620 620W

ספק כח Seasonic סדרת S12II-620 הספק 620W כולל Active PFC

מק"ט אייבורי: SEAS12II620[/TD]

[TD=align: center]plus.jpgminus.jpg[/TD]

[TD=align: center]num.php?id=5961&size=9&width=50&height=17[/TD]

[TD=align: center]num.php?id=5961&amount=1&size=9&width=50&height=17[/TD]

[TD=align: center]הסרה[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

אין ספק שמדובר ברכיבים טובים ואיכותיים וזו לא תהיה טעות לקנות אותם. העניין הוא רמת הרעש - אני לא בטוח לגבי המארז (תמתין לתגובה ממישהו שמבין יותר בתחום), אבל מבחינת ספק הכח - סידרת ה Raider של FSP אמורה להיות שקטה יותר (הסידרה השקטה יותר של Seasonic היא ה RT). אני חושב שעבור רמת רעש 6 הרכיבים הנ"ל אמורים להספיק, אבל אני לא 100% בטוח בכך.

פורסם

שני המארזים יהיו שקטים עם עדיפות קלה לקולרמאסטר (מאוורר אחד פחות מה גם שהגדול מסתובב לאט אז הם מאוד שקטים) אבל במקרה שלך מה שישפיע יותר זה הקירור של כ.המסך והמעבד הם אלו שישפיעו על השקט הכללי במשקל גדול יותר מאשר ההבדל בין שני המארזים.

מיותר לציין ששקט הוא דבר יחסי וכו'....

פורסם
  • מחבר

ארכוש את כל החלקים ב-KSP בגלל קרבה לבית, למקרה שאצטרך לממש אחריות. אני גם מעוניין שירכיבו את המחשב, מישהו יודע איך ההרכבה שלהם? האם הם עושים עבודה טובה?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים