עבור לתוכן

שאלת המשך בנושא מתאמי רשת חשמל (תוספת ראוטר)

Featured Replies

פורסם

שלום,

במקור דנתי עם multicore@ בנושא אינטרנט ו-Wifi על גבי רשת חשמל.

הרעיון שלי היה לחבר לראוטר הראשי מתאם חשמל מסוג TL-PA4010 ובקצה אחר של הבית לחבר מתאם מסוג TL-WPA4220 שכולל גם WiFi.

את המוצר TL-WPA4220 אני לא מצליח למצוא בארץ, ומבדיקות קנייה מחו"ל אני מוצא שיעלה לי כמעט 400 ש"ח לייבא אותו.

במחיר הנ"ל אני תוהה אם במקום זה, אולי עדיף שאקנה שני מתאמי TL-PA4010 רגילים לשני קצוות הבית, כך שלחיבור המרוחק (מהראוטר) אני אחבר ראוטר בסיסי\קומפקטי\נייד בכ-100 ש"ח (כזה למשל), שיתפקד גם בתור HUB (שניתן לחבר אליו מספר כבלי רשת) וגם בתור נקודת WiFi נוספת (סוג של מגבר Wifi).

אשמח לדעת אם אוכל לקבל את אותו אפקט כמו בפתרון המקורי.

אשמח לדעת גם מהם היתרונות \ חסרונות, לדוגמה:

1. 150Mbps בראוטר בסיסי לעומת 300Mbps ב-TL-WPA4220 (לא שאני מבין למה זה משנה כשכל היציאות והכבלים הם 10/100Mbps).

2. פתרון זה יצרוך שתי נקודות חשמל לעומת אחת בפתרון המקורי, וכיוב'.

תודה.

פורסם

חוץ מהעובדה שהמתאם הזה לא יעבוד היטב בבית עם רשת חשמל תלת-פאזית, הרעיון שלך הוא סביר מאוד ויש לו אף יתרון כי האנטנות האלחוטיות חיצוניות. ב-50 שקל נוספים אתה יכול לרכוש נתב עם שתי אנטנות ולקבל 300Mbps (לדוגמא - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279). יש הבדל בין נתבים של 150Mbps ל-300Mbps בשני מישורים - טיב הכיסוי והמהירות האפקטיבית.

פורסם

את הפתרון שהצעת עשיתי בבית של חבר וזה עובד נהדר.

העניין היותר בעייתי נעוץ במתאמי הרשת.

קודם תבדוק עם כבל למתאם ( כאמור אם שני שקעי החשמל יושבים על פאזות שונות אז לרוב אתה תתקל בבעיית תקשורת בין המתאמים ) שאכן יש לך לינק טוב לנקודה המרוחקת ואם כן אז תקנה את הנתב החביב עליך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

לפני שאני מוסיף ראוטר אלחוטי, ובעקבות הדיונים פה בפורום, קניתי היום מתאמים קוויים בשביל לראות איך הולך - וזה עובד פצצה!!

מציע למי שרוצה ליישם את הפתרון לוודא שרשת החמשל היא חד-פאזית.

קל לבדוק את זה מהתבוננות בשעון החשמל (זה שנמצא בד"כ בארון חדר המדרגות) - אצלי היה כתוב בבירור שהחשמל הוא על רשת חד-פאזית.

שוב תודה, שבת שלום וחג שמח :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים