עבור לתוכן

מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום רב

שוב סליחה על ריבויהשאלות.....ותודה מראש על ההתייחסות

כמה שאלות לי אליכם:

1.יש לי מחשב נייד מסוג SONY VAIO בערך 5שנים. בחודשים האחרונים משהו נדפק בו ונראה שיוצר כפילות בקבצים או שיוצר קיצורידרך באוטומט, כאילו נוצרו לי שולחנות עבודה נוספים או משתמשים נוספים. כמו כן,ישנם קבצים שאני לא מוצאת בכלל או שאני מוצאת גרסה ישנה שלהם ובמיקום אחר מזה שהיובו. הבנתי מאיש מחשבים שכנראה שהמחשב יצר שגיאה ולכן אני רואה גם קבצים שאיניאמורה לראות ושאולי מדובר בוירוס שהמחשב חטף.

האם כדאי לקנותמחשב חדש במקום להתעסק עם טיפול במחשב בן 5 שנים (מה גם שבמקלדת שלו יצאו שנימקשים מהמקום אז אמנם עדיין אפשר לעבוד איתם תוך לחיצה חזקה אבל זה פחות נוח).

2.יש לי מחשב נייח נוסף בן 3 בערך.

2. השימושיםשלי הם כמעט רק בoffice. האמת שכמעט כול ספקשנגשתי אליו הציע לי את Lenovo לאור זאת שלטענתם, השימוש שלי אינו מצריך השקעה במחשב יקר יותר מLenovo. לא נעים לי לומר אבל גם המראה של המחשב חשוב לי והמחשבים של Lenovo מאוד מכוערים לטעמי.

עלאיזו חברה הייתם ממליצים בהתייחס לשימוש שלי ולחשיבות המראה של המחשב? (בעבר היהלי HP והאחרון היה של Sony Vaio, כאמור. (מחשב פצצה!!! )

הוצעלי גם HP אבל אני זוכרת שהייתה לחברה זובעייתיות מסוימת בדגמים מסוימים ואני לא כול כך זוכרת אבל נראה לי שלא הייתי מרוצהמהשירות שלהם. נאמר לי לא לקנות Acer וASUS ועל DELL נאמר שמדובר בעיקר על מותג, לאו דווקא מוצר שהוא מומלץ יותר.

כמוכן, לגבי התקנת Office: עלות התוכנה מאודגבוהה.הוצע לי להזמין טכנאי שיתקין לי את התוכנה באמצעות מספר סריאלי (בכ150 ₪ במקוםב800 ₪). מה דעתכם והאם יש לכם המלצות אחרות להתקנת תוכנה זו (לא ראה לי שהתוכנהשקיימת במחשב שלי נקנתה. סביר שהותקנה 'פיראטית')

3. האם כדאי לגבות במקביל לגיבוי על דיסק חיצוני גם בשרותיענן? אם כן, איך עושים זאת?

4.האם זה נכון לכול קובץ שכדי לגבות אותו עלי להגיע למקוםבו הוא נמצא במחשב שלי ולעשות העתק הדבק או שקובץ מסוג ONENOTE צריךלגבות אחרת? אני שואלת כי היו פעמים שגיביתי והקובץ לא נפתח לי במחשב אחר: האםהסיבה לכך הייתה שלמשל גיביתי קובץ מסוג ONENOTE ובמחשבבו ניסיתי לפתוח אותו לא הותקנה תוכנה זו?

האם חוץ מאשר גיבוי הקבצים שאני יצרתי אני צריכה לגבות גםתוכנות הפעלה?

תודה רבה

פורסם

היי,

1. הבעיות שתיארת נראות כבעיות תוכנתיות לכן אני לא רואה סיבה להחליף מחשב בגללן, בהחלט אפשרי שמדובר בוירוסים או מזיקים אחרים לכן ממליץ להריץ בדיקה מלאה עם אנטי וירוס מעודכן.

2. זה פורום תמיכה טכנית ואיננו המקום בשביל לקבל המלצה לרכישת מחשב נייד, יש פה במערכת הפורומים פורום של מחשבים ניידים.

3. לגבי גיבוי בענן דובר רבות פה בפורום את יכולה לעשות חיפוש. אני אגיד לך כמה יתרונות וכמה חסרונות וזה בסוף החלטה שלך.

לגבי יתרונות אז את מוסיפה עוד גיבוי שזה תמיד טוב, כלומר לא רק שיש לך קובץ על מחשב וגיבוי על כונן חיצוני יש לך גם עותק שלישי בענן. עוד יתרון זה הנגישות מכל מקום - יצא לי לדבר לאחרונה עם מישהו שהוא סטודנט והוא יושב עם לפטופ בהרצאות וכותב סיכומים ויש לו שרות ענן של dropbox והקבצים שהוא כותב מועלים לשרות ענן ככה שכאשר הוא מגיע הביתה ומדליק את המחשב הנייח מתבצע סינכרון מול השרות ענן ומופיעים לו הקבצים על המחשב הנייח מבלי שהוא צריך להעתיק אותם עם DOK מהנייד. מבחינת חסרונות של שרותי ענן: מה יקרה אם מחר החברה תסגר ? ומה אם בטעות הם ימחקו לך את הקבצים ? בנוסף יש את נושא הפרטיות - נגיד החלטת לגבות בחברת שרותי ענן מסמכים רפואיים, יש לך מושג למי יש גישה למסמכים האלא ?

4. אופן גיבוי שתארת עם העתק הדבק לא נוח לדעתי, אני ממליץ להשתמש בתוכנת גיבוי. קודם כל תוכנות גיבוי מאפשרות גיבויים מתוזמנים ככה שאת לא צריכה לזכור לעשות גיבוי אלא פעם אחת קובעת שהתוכנה תעשה גיבוי לדוגמה פעם בשבוע והיא תעשה את זה לבד. בנוסף תוכנות גיבוי מאפשרות לברור בין גיבוי מלא (גיבוי של כונן שלם או דיסק קשיח שלם), גיבוי אינקרמנטלי (יוצר גיבוי של כונן או דיסק קשיח ובגיבויים הבאים יגבה רק את מה שהתווסף לאחר הגיבוי האחרון), גיבוי דיפרנציאלי (יוצר גיבוי של כונן או דיסק קשיח ובגיבויים הבאים יגבה את מה שהתווסף מאז הגיבוי הראשון), גיבוי של תיקיות לפי בחירה.

אם את יוצרת גיבוי של קובץ ושמה אותו במחשב אחר אז בהחלט הקובץ לא יפתח אם אין שם תוכנה שיודעת לפתוח אותו.

לגבי מה לגבות זה החלטה שלך, יש פה גם שיקול כלכלי (נפח איחסון עולה כסף). נגיד ויש לך במחשב 2 דיסקים קשיחים כאשר על הראשון מותקנת מערכת הפעלה ותוכנות ועל הקשיח השני נמצא כל ה- DATA שלך (קבצים, תמונות וכו'). ברור לכל שמאוד חשוב לגבות את הכונן השני שמכיל את ה- DATA ונשאר להחליט לגבי הכונן הראשון פה את צריכה לחשוב עם עצמך מה יקרה אם לא גיבית את הכונן הראשון וביום מן הימים הוא יתקלקל האם זה משהו שלא כזה מפריע לך ושאת כן יכולה לקחת דיסק קשיח חדש ולהתקין עליו מחדש מערכת הפעלה ותוכנות או שאת מעדיפה שיהיה לך גיבןי גם לדיסק הראשון ובמקרה של תקלה כל מה שצריך לעשות זה רק לשחר את הגיבוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים