עבור לתוכן

עצה בקניית כרטיס מסך חדש, בדחיפות.

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח ישן של Asus (ישן) מדגם P5KPL-CM G31

ספק כוח של 450V

מעבד קצת ישן: Q8200 2CORE QUAD

היה לי כרטיס מסך GF8400GS 512MB PCIE

שנשרף

ועתה הגיע הזמן לשדרוג

המחשב אמור להיות מחובר בכבל HDMI לטלוויזיה "פיליפס" 46 אינץ' חדשה (הגיעה לפני שבועיים) PFL5007K

המחשב אמור לשמש כמדיה סנטר של הבית ולהראות סרטים\סדרות (בלי משחקים בכלל)

איזה כרטיס מסך כדאי לי לקנות בהשקעה של עד 500 ₪ ?

ניסיתי את Radeon 6670 אבל התוצאה לא השביעה את רצוני וגם הכרטיס התחמם מהר מאד

ניסיתי את Nvidia 630GT, אבל הוא עשה לי בעיות בצפייה בטלוויזיה לאחר שבצפייה בקבצים מעל 1G לעיתים היו קפיצות בתמונה.

יש למישהו עצה ?

פורסם
  • מחבר

הספק הוא: A.PFC 450 V2 FAN12 POWER MAN INWIN, לפחות זו מה שהקבלה של אייבורי טוענת. אז, יש עצה ?

פורסם

בשביל לראות HD באיכות טובה צריך גם ציוד טוב.

אולי כדאי לקחת לוח + מעבד + זיכרון פשוטים אבל חדשים

ולראות דרך לוח האם בלי כרטיס מסך.

פורסם

קודם כל, ציינתי שייתכן שתוכל להציל את כרטיס המסך שלך ע״י אפייה.

שנית, הכרטיס gt 630 אמור לנגן לך סרטים בלי בעיה.

נסה להתקין את הדרייברים הרשמיים העדכניים ביותר.

אם יש לך בעיות התחממות וחוסר יציבות, וזה חוזר כמה פעמים, לדעתי הבעיה בהספק מתח לא יציב מצד ספק הכוח או זרימת אוויר לקויה.

זה מתיישב עם ההתחממות של 6670, חוסר היציבות של 630 והעובדה שהכרטיס הקודם היה עם קירור פאסיבי.

על כמה מעלות ה630? איזה מארז יש לך? איך המאווררים מסודרים בו?

פורסם
  • מחבר
בשביל לראות HD באיכות טובה צריך גם ציוד טוב.

אולי כדאי לקחת לוח + מעבד + זיכרון פשוטים אבל חדשים

ולראות דרך לוח האם בלי כרטיס מסך.

אבל אני אצטרך יציאת HDMI לחבר לטלוויזיה לא ? ובגלל זה אני קונה כרטיס מסך עם יציאה שכזאת.
קודם כל, ציינתי שייתכן שתוכל להציל את כרטיס המסך שלך ע״י אפייה.

שנית, הכרטיס gt 630 אמור לנגן לך סרטים בלי בעיה.

נסה להתקין את הדרייברים הרשמיים העדכניים ביותר.

אם יש לך בעיות התחממות וחוסר יציבות, וזה חוזר כמה פעמים, לדעתי הבעיה בהספק מתח לא יציב מצד ספק הכוח או זרימת אוויר לקויה.

זה מתיישב עם ההתחממות של 6670, חוסר היציבות של 630 והעובדה שהכרטיס הקודם היה עם קירור פאסיבי.

על כמה מעלות ה630? איזה מארז יש לך? איך המאווררים מסודרים בו?

לצערי, לא הספקתי לבדוק את המעלות של הכרטיס, החזרתי אותו לאייבורי (שדווקא היו נחמדים מאד בשירות לקוחות שלהם) לגבי המארז: זה המארז הרגיל הקטן של אייבורי, הלבן. לגבי המאווררים, אחד קידמי פנימי (שהיציאה היא בחלק הקידמי של המארז מלמטה) והשני הוא מאחור כרגיל. אגב, זו גם יכולה להיות הסיבה שכאשר הרצתי קבצים מעל ל 1G (קבצי ה HD) לעיתים ראיתי קפיצה בתמונה בטלוויזיה בחלק העליון שלה ? (אני מתכוון לכך שהסיבה היא התחממות)

פורסם

מה זאת אומרת "לא הייתי מרוצה מהתוצאה"? מה בדיוק לא היה טוב?

פורסם
  • מחבר
מה זאת אומרת "לא הייתי מרוצה מהתוצאה"? מה בדיוק לא היה טוב?

האיכות של התמונה הייתה לא טובה, למרות שהתקנתי את הדרייבר הכי עדכני וההגדרות היו בסדר גמור.

פורסם

אתה בטוח שלא הייתה לך בעיה עם המקודדים?

פורסם
  • מחבר
אתה בטוח שלא הייתה לך בעיה עם המקודדים?

כן, זו לא הייתה בעיה עם מקודדים (התקנתי את K-Lite_Codec_Pack_995_Full). כמו כן, ברגע שניסיתי לחבר את הכרטיס מסך (שני הסוגים) בנוסף גם למסך המחשב שלי (Envision p2273wl) התחילו לי ריצודים מטורפים על המסך, כאילו אני צריך Refresh Rate גבוה יותר או משהו כזה וניסיתי הכל, רק כאשר ירדתי ברזולוציה לאזור 1600 (מ 1980) הריצודים פחתו אבל לא נעלמו לחלוטין. אגב, למרות שלא חשבתי שזו הבעיה, ניסיתי גם להחליף את הכבל HDMI החדש וגם זה לא עזר, ניסיתי להחליף יציאה בטלוויזיה של HDMI וגם זה לא עזר. אה, ושכחתי גם לציין, שהבעיה מחמירה (של הקפיצה בתמונה) ברגע שאני מריץ את הקובץ עם כתוביות בין אם זה בתוכנות כגון BSPlayer, VLC או סתם ב Windows Media Player Classic ביחד עם Vob Sub.

פורסם
אבל אני אצטרך יציאת HDMI לחבר לטלוויזיה לא ? ובגלל זה אני קונה כרטיס מסך עם יציאה שכזאת.

לכל הלוחות יש יציאת HDMI (עד כמה שאני יודע)

פורסם
  • מחבר

לפי מיטב הבנתי, האיכות של הכרטיס מסך המובנה על הלוחות פחות טובה מאשר כרטיסים חיצוניים כדוגמת Gforce. או שאני טועה ? בנתיים, אין לאף אחד רעיונות לכרטיס מתאים ? או לסיבה שבגינה התמונה קופצת בקבצים מעל 1G בטלוויזיה. אגב, בכרטיסים שניסיתי, אם הייתי צופה רק מול המסך מחשב שלי (22 אינץ') ולא בטלוויזיה (46 אינץ'), אז זה היה בסדר. חשבתי שאולי זה בגלל הטלוויזיה, אבל כשאני צופה באותם קבצים דרך הדיסק און קי בטלוויזיה זה לא מראה על קפיצה אחת אפילו.

פורסם

האיכות זהה לחלוטין מאחר וכרטיס המסך למעשה כבר לא מובנה בלוח האם אלא במעבד עצמו.

בלוח זו רק היציאה.

אני מציע שתיקח לוח + מעבד + זיכרון ותנסה לעבוד ככה.

פורסם

שטויות במיץ, המעבד והלוח שלו טובים מספיק. כל כרטיס חדיש הכי זול יעשה את העבודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים