עבור לתוכן

ייעוץ למפרט מחשב עריכת וידאו עד 6K

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אבקש ממי שמבין במחשבים לתת חוות דעת על המפרט שבניתי ואם אפשר מפרט אחר בתקציב של עד 6 אלף (חריגה גג 200 שקל) אז אשמח.

אני עוסק בעריכת וידאו עצמאית ללקוחות, המחשב החדש מיועד בעיקר על מנת ללמוד תוכנות כמו after effects ו edius יותר לעוne וכך לעשות עבודות מקצועיות יותר. לא מתוכנן OC והמסך מציג על 1920 1080. התוכנות דורשות רינדורים עם גרפיקה גבוהה .

1. מה התקציב המקסימאלי? 6200

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר להגיע למחשב באותה רמה ב6 אלף\5 וחצי גם סבבה אבל שלא ירד ברמה.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית ותכני HD

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

After Effects, Edius תדיר-כבד

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. KSP

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אין דרישות מיוחדות

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מתוכנן שדרוג, לא מאסיבי.

זה המפרט שבניתי :

מעבד

מעבד אינטל Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray

מחיר: 1390₪

קירור למעבד

Arctic Freezer i30

מחיר: 195₪

לוח אם

Gigabyte GA-Z77-HD3 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI

מחיר: 595₪

זיכרון למחשב

Corsair XMS3 2x8GB DDR3 1600MHz CL11 Kit

מחיר: 440 ₪

דיסק קשיח Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001מחיר: 445 ₪

כונן SSD

כונן Intel 120GB SSD 330 Series Sata III 2.5'' SSDSC2CT120A3K5 Retail

מחיר: 575 ₪

ספק כח

SeaSonic 750W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU OEM

מחיר: 400 ₪

כרטיס מסך

Gigabyte GTX660 Ti OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

מחיר 1695

צורב פנימי

LG DRW-24B5ST DVD±RW x24 Black Sata

מחיר: 115

מארז

Sharkoon REX8 Value Black

מחיר 315

מחיר סופי

6075 ש"ח במזומן

פורסם

נראה מפרט מנוצל היטב,כמה הצעות לטווקינג:

-אפשר לרדת לקירור למעבד לדגם ישן יותר אתה לא עושה OC אז לא תרגיש בהבדל מבחינת כח הקירור

קירור למעבד Arctic Freezer 13

http://ksp.co.il/?uin=11677

ולחסוך עוד כמה עשרות שקלים.

-כמו כן יש סיבה למה לקחת 660TI של גיגהבייט כאשר יש לך כרטיס זהה לחלוטין מ"זוטק"?

http://ksp.co.il/?uin=16756

יחסוך לך 200 שח.

פורסם
  • מחבר

-אפשר לרדת לקירור למעבד לדגם ישן יותר אתה לא עושה OC אז לא תרגיש בהבדל מבחינת כח הקירור

קירור למעבד Arctic Freezer 13

http://ksp.co.il/?uin=11677

ולחסוך עוד כמה עשרות שקלים.

-כמו כן יש סיבה למה לקחת 660TI של גיגהבייט כאשר יש לך כרטיס זהה לחלוטין מ"זוטק"?

http://ksp.co.il/?uin=16756

יחסוך לך 200 שח.

קודם כל תודה רבה על התגובה.

לגבי המאוורר - אשקול זאת, נראה לי שבשביל 60 שקל לא משנה כל כך אבל אתייעץ גם בחנות.

עכשיו יש לי שאלה לגבי הכרטיס מסך 660TI

למה יש הבדלים כאלה במחירים בין היצרניות? הבנתי שגיגהבייט מייצרים את הכרטיס מסך מהדגם הזה בצורה הכי טובה מבחינת קירור לכרטיס מסך ונראה לי שזה משהו חשוב. האם יש כל כך הרבה הבדל בין gigabyte msi evga zotac asus לדגם הזה? זה יהיה טוב אם יהיה אפשר לחסוך עוד 100-200 שקל בכרטיס מסך שהוא אותו דגם, אבל אם איכות הכרטיס של חברה אחרת פחות טובה זה לא שווה את זה כי בעריכת וידאו כרטיס מסך זה משהו ממש חשוב.

פורסם

.

המפרט הזה הוא קשקוש ולא בגרוש.

לכתוב שהוא נראה "מנוצל היטב" מעלה תהיות. ושו הדא טווקינג?

פורסם

בכללי לצרכייך, נראה שהGTX660TI הוא לא משתלם. אני לא יודע כמה בנצ'ים יש על זה, אבל סביר שתראה הפרש די עלוב מכרטיסים בחצי המחיר כמו GTX650TI.

פורסם
  • מחבר
המפרט הזה הוא קשקוש ולא בגרוש.

לכתוב שהוא נראה "מנוצל היטב" מעלה תהיות. ושו הדא טווקינג?

אם אתה חושב שהמפרט הוא לא טוב אז הייתי רוצה שתתן אחד שלדעתך טוב ויענה לצרכים שלי.

תודה.

פורסם

djeld1 - המפרט של גיגהבייט וזוטק לכרטיס זהים הבחירה שלי הייתה בזול מביניהם - תגגל חיפוש על שניהם ותראה אם יש לאחד קירור יעיל יותר (בדיקות טמפרטורה תחת עומס) מהשני נראה לי זו הדרך הכי טובה לדעת.

מומחה קטן - ערב טוב גם לך,אם המפרט הזה קשקוש אתה מוזמן לתרום לדיון......והתכוונתי לtweaking....

filmnoir - ישנם אפקטים/פלאגינים אשר מואצים על ידי הCUDA CORES בכרטיסים של אנבידיה GPU-accelerated ray-traced 3D renderer (CUDA on specific graphics cards)

ל660TI יש 1344 CUDA CORES ול660 יש "רק" 960,כך ש660TI בתיאוריה אמור להיות יותר חזק.

ל650 יש שליש מהכמות הזו.

במידה ולא היה שימוש באפטר אפשר בהחלט לרדת לדגם חלש יותר

פורסם

בחנת בכלל את המפרט שלו חוץ מלדבר על כרטיס המסך?

ספק כח 750. למה? אפשר לחסוך כאן אולי 150 שח

לוח אם ב600 ? אולי יסביר לנו פותח הדיון למה את הלוח הזה?

מארז בלאי

קירור ללא צורך.

SSD נראה לי יקר אבל הוא קונה בKSP.

כרטיס מסך ב1700 שח. אין חלופות בחצי המחיר לאלה הלא מקצועיים?

פורסם
  • מחבר

מומחה קטן - אני לא איש מחשבים ואין לי ידע בחומרה, בניתי רק על פי מידע בגוגל ועל פי זה שיש לי תקציב של 6k. אם תוכל אתה והאחרים פה לבנות מפרט טוב יותר שיתאים לצרכים שרשמתי במחיר הזה אז זה מצויין, בגלל זה פניתי לפורום הזה. אחזור על הצרכים - עורך וידאו בתוכנות after effect, edius, avid יש רינדורים עבודה עם חומר full hd.

פורסם

ללא ספק ה-GTX660 נותן את התמורה הטובה ביותר.

הנה מפרט הכולל מארז וספק עדיפים, SSD מהיר וגדול יותר וכרטיס מסך משתלם עם OC וקירור משופר. כמובן שבמחיר זול יותר:

מעבד:

Intel Quad-Core i7 3770 3.4Ghz HyperThreading 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1430

קירור למעבד:

Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan

כמות: 1 - מחיר: ₪97

לוח אם:

Gigabyte GA-H77M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪440

מארז:

באנדל Core 3000 USB3 + Seasonic S12II-520W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪660

זיכרון:

Crucial 16GB KIT (8G X2) * Crucial Balistix Sport * CL9- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪555

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪461

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 250GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪770

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX660 OC 2GB Windforce X2 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪999

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪110

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5522

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5412 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/mzst6478

אני ממליץ לעיין באתר הבא:

http://www.studio1productions.com/Articles/AfterEffects.htm

פורסם
  • מחבר

gil28 תודה רבה על המפרט המושקע. תודה גם לכל המגיבים בדיון.

שאלה לי אליך ולכל מי שמבין פה - מה החשיבות של ההבדל בcuda cores בין הgtx 660 ti עם 1344 לבין הgtx 660 עם 990?

הבנתי פחות או יותר שזה משפיע בעיקר על איך שאפקטים ירוצו ועל רינדורים, האם ההפרש הזה מצדיק את המחיר? האם יש עוד הבדלים שמצדיקים את המחיר ? אשמח לתשובות כי אני מאוד מתלבט בין השניים ופער של 500 שקל זה די משמעותי.

פורסם

אגב, אני בדעה שם הוא רק מתחיל ללמוד, לקנות ציוד קצת יותר זול.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם, קראתי הכל והתשובות ממש מפורטות ומעניינות. אלך על gtx 660 זה מוריד ב400 שקל את המפרט ואפשר להשקיע בדברים אחרים כמו במפרט של גיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים