עבור לתוכן

"שיקום" מחשב ישן (מלפני שנת 2000)

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי מחשב מלפני שנות ה-2000, אין לו אפילו חיבור USB, המחשב עובד אבל א"א להכניס או להוציא ממנו נתונים כי אף חיבור לא עובד.

כנראה שמבחינה כלכלית לא כדאי להשקיע בו אבל בכל זאת הסבתא מעדיפה לתקן אותו, אז אם אפשר במחיר סביר אז כדאי.

השאלה שלי היא האם יש אפשרות לחבר לו USB או משהו שיהיה אפשר להתחבר אליו? ואיך אני בודק אם יש לו את התאימות לחיבור הזה?

פורסם

קודם כל אתה מעלה לנו מפרט שלו, או לפחות איזו תמונה, שנבין עם מה אנחנו מתעסקים.

אנחנו אפילו לא יודעים מה הבכיוה איתו, אז איך נעזור? תהיה מפורט ככל הניתן.

בכל אופן, אין שום תועלת במחשב כזה, הדבר הכי טוב לעשות עם פיסה ארכאית שכזו זה להעביר את המידע למחשב חדש שיוכל לשרוד לה עוד 10 שנים אם כל מה שהיא עושה זה עיבוד תמלילים (לא רואה מחשב מלפני שנת 2000 שיעשה משהו אחר בצורה מתקבלת על הדעת), כי המחשב הזה רק יכול להתפגר יותר ממה שהוא עכשיו, וזה לא ישתפר.

בקיצור, מפרט חדש מיד שניה שזה ממש זול וכדאי, אבל לך תדע כמה יחזיק,

או מפרט חדש דנדש שירכיבו לך פה החברים בזיל-הזול וכנראה יחזיק יותר זמן.

פורסם

אבל היא תצטרך להפרד מווינדוס 98 אם זה מה שהיא עובדת איתו. אם יש לה XP היא תוכל להשאר איתו בלי הרבה בעיות, אבל מומלץ להשתדרג עד הסוף אם אפשר :)

פורסם

מניסיוני המשפחתי האישי, יש כאלה שאף פעם לא מתרגלים... מצד שני זה גם כאלה שלא הבינו הרבה מלכתחילה :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

מתברר בסוף שהוא נקנה אחרי שנות 2000 בתור מחשב מחודש ולכן רוב המפרט שלו מ-94-97 בערך.

הנה כמה תמונות על המחשב המדובר.

פורסם

זה כל כך לא שווה כלום. היום אנשים זורקים לפח מחשבים חזקים בעשרות מונים מזה. מי שממש לוחץ לו לקנות יכול לחפש מחשבי פנטיום D או DUALCORE E2XXX ב-250-350 שקלים. באמת חבל על ההשקעה

פורסם

ואו. אני לא מאמין שהדבר הזה עוד עובד איכשהו. זה רק נדמה לי, או שבאמת מדובר במעבד 486 DX2, וחריצי ההרחבה הם מסוג ISA?

אני חושב שחלקי חילוף למחשב כזה ניתן למצוא רק במוזאון (ואגב, זה אומר שהמחשב אינו מ94-97, אלא יותר מ92, מה שהופך אותו לבן יותר מ20 שנה!). אני לא בטוח שאי פעם היו כרטיסי הרחבה לUSB למחשב הזה, שכן הUSB רק הופיע בשוק הצרכני ב96, ואילו כבר ב93 חריצי ההרחבה עברו לתקן PCI.

ואגב, אם המחשב באמת נקנה אחרי שנת 2000, אזי הוא היה גרוטאה כבר ברגע המכירה ומי שמכר אותו היה נוכל מוחלט. במונחים של היום, זה שקול למכירת מחשב מבוסס פנטיום 4 (לכל היותר) לצרכן - אפילו לא פנטיום D כי באופן יחסי הוא חדש מדי.

נערך על-ידי vic07

פורסם

יש שם גם חריצי PCI שהוא צילם, ככה שאני מתארך את המפלצת ל-1994, אבל בכל מקרה מדובר בגרוטאה ארכאית ביותר. הערך הפרקטי של המכונה שווה ל-0 בימינו.

תבדוק כאן: http://www.ipcm.org.il/ אם ירצו לקבל (אני ממש לא מתבדח), או אם יש להם חלקים תקינים לתת לך.

אגב, אתה אומר שהמחשב בעצם תקין, לא? אם כן זה מפתיע שהוא עובד, ואני לא רואה איך אתה גומל את סבתא מווינדוס 98 אחרי כ"כ הרבה שנים, כך שאם המחשב עוד עובד (וזה נס רפואי, שתדע) והיא רוצה להשאיר אותו, אתה חייב לפחות לחבר את הדיסק הקשיח שלה למחשב אחר ולגבות את ה-800 מגה מידע שיש שם, כי לך תדע כמה מהר זה מתפגר הדבר הזה.

אני אפילו לא חושב שיש כאן ערך בכרטיס הרחבה PCI ל-USB כי בטח אין לו דרייברים בשביל ווינדוס 98/95/3.11/כל דבר שהמחשב הזה מסוגל להריץ.

עריכה: וואו, זה אפילו לא DX2, זה סתם DX... אלוהים יודע איך זה לא נפח את נשמתו עוד במילניום הקודם, לטובת מפרטים חדישים שהיום נחשבים בעצמם ארכאיים לחלוטין...

נערך על-ידי הדוד משה

פורסם

איפה אתה רואה חיבורי PCI? החיבורים הבהירים למטה אינם PCI. אלה חיבורי VLB... ולגבי הDX ולא DX2, נראה לי שאתה צודק - אבל המחשב הוא עדיין מ92 כי חיבורי VLB לא היו קיימים לפני כן, ואילו ב93 המעבד כבר היה מיושן והחריצים הוחלפו לPCI.

נערך על-ידי vic07

פורסם

נראה שאתה צודק. ינוקא שכמותי אינו מכיר את החיבור הזה.

וואו, זוהי פיסת היסטוריה!

פורסם
  • מחבר

תתפלאו לשמוע אבל זה עדיין עובד למרות הכל, בכל אופן לפי מה שאתם אומרים אני מבין שלא שווה להשקיע בו, שיישאר למוזיאון.

פורסם

אם היא מתעקשת להשאר איתו אני מניח שאין הרבה מה לעשות בנידון, אבל חובה עליך לגבות את המידע שם, כי הוא בסכנה פוטנציאלית גבוהה.

פורסם

אתה לא מבין איזה נוסטלגיה העלית לי, כמה זמן לא ראיתי VLB, ולהיזכר שהמעבדים לא היו צריכים גוף קירור פעם.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים