עבור לתוכן

נחוץ מפרט לעבודה על פרימייר פרו + (עריכה גראפית) בתקציב 4.5-5.5K

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם.

לאחרונה קיבלתי אישור בעבודה לרכישת מחשב חדש אשר ישמש אותי להכנת מדריכי וידאו בפרימייר פרו (על איכות HDR) וכן ישמש לעריכה גראפית בתוכנות פוטושופ,אילוסטרייטור וקורל דרואו.

אשמח לקבל הכוונה ע"מ לעשות רכישה יעילה.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 אלף

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר ושאר תוכנות עריכה שפירטתי בשימוש על בסיס יומי

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2 מסכים, 1 ב1680x1050 וכנראה אחד נוסף על FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: לא

מקלדת,עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך קיים של 1680x1050

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן

אוברקלוק)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? נתון לשיקול דעתכם

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא, התוכנות קיימות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אנחנו מאיזור אשדוד, אז יש העדפה מסויימת לחנויות באיזור.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אולי כדאי לשקול כונן מערכת כSSD

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אפשרי בעתיד.

בדרישות מערכת של pemiere באתר של אדובי מצויין שכדאי גם לרכוש כרטיס מסך ייעודי שמוסיף הרבה לעלות אבל ייתכן שאפשר להימנע מזה בעזרת שינוי ההגדרות של התוכנה כך שתוכל לנצל את טכנולוגית הcuda של הכרטיס. אשמח לקבל מידע על הנושא מיודעי עניין.

בתודה מראש!

פורסם

הנה מפרט מ-TMS, משום שכשבניתי מפרט מ-IQPC ומ-KSP, הוא יצא יקר יותר או בעל חומרה משתלמת פחות.

אם בכל זאת אתה רוצה שאשים פה מפרט מהם, אין לי בעיה.

כשאתה אומר כרטיס ייעודי אתה מתכוון לקוואדרו? אם כן, תשכח מזה. כרטיסים היותר זולים ישנים וחלשים, והחזקים יותר עולים אלפי שקלים כאשר בחלק מהמקרים לא עוקפים בביצועים כרטיסי מסך סטנדרטיים (ג'יפורס) שעולה חצי מהם. במקרה שלך, הכנסה של כרטיס מסך "סטנדרטי" תהיה האופציה הטובה ביותר לדעתי. ניתן לעשות soft mode לחלק מהכרטיסים (כלומר שהמערכת תחשוב שהכרטיס שברשותך הינו מסדרת קוואדרו ותייעל את צורת עבודות לתוכנות הנ"ל, אך צריך לחפש עוד מידע בנושא ברשת. עדיין כמובן, ללא ביצוע של שום שינויים, הכרטיס אמור לתת לך אחלה ביצועים).

הנה מפרט אפשרי, שים לב בבקשה להערות שרשמתי בתחתית.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1481

קירור למעבד:

Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪40

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪518

מארז:

באנדל Define R4 Black,Titanium + Seasonic 500W ECO - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪850

זיכרון:

Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V

כמות: 2 - מחיר: ₪190

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

קשיח למחשב שולחני:

Toshiba 1TB 3.5" SATA 3

כמות: 1 - מחיר: ₪380

כרטיס מסך:

MSI GTX660 2GB GDDR5 Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪1159

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪107

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5440

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5332 ₪

הערות:

- באנדל המארז+ספק שהכנסתי לך כוללת שכבת בידוד-רעשים. ניתן לחסוך ולקחת את הבאנדל הזה אשר זול יותר שאומנם מבודד פחות, אך עדיין המחשב אמור להיות שקט יחסית.

- ניתן לקחת לוח-אם בסיסי יותר (שכולל פחות יציאות אך כן כולל חיבורי USB3 ו-SATA3 כמובן) או לחילופין לאחד שכולל פחות חיבורי USB3 , אך כולל עוד פיצ'רים (שלרוב שוליים) כאשר העיקרי בהן הוא קידוד מהיר יותר בתוכנות תומכות (כמו המרה מפורמט לפורמט וכדומה).

- ניתן כמובן להחליף את כונן הקשיח לאיזה נפח שתרצה, הכנסתי לך כונן טרה ביחד עם כונן SSD בנפח של 128GB למערכת ההפעלה ותוכנות נבחרות.

פורסם

אחלה מפרט^

אם אתה עובד עם הפרימייר CS5 או 6, הייתי מציע לך להכפיל את הזכרון מ 8 ל 16 לפחות. הפרימייר זולל זכרון בעבודה ברמות שאתה לא מבין..

בהצלחה

פורסם

יש כאן 16 ג'יגה זיכרון (שים לב לכמות).

פורסם
  • מחבר

יאיר, קודם כל המון תודה על המפרט! נשמע לי מפרט מצויין.

אתה יכול קצת לפרט לגבי ההבדל בין לוחות האם? זה אומנם לא כזה קטע מהותי אבל כל קבצי הוידאו עוברים קידוד.

אגב סתם מסקרנות, מזה רייד מובנה בלוח אם?

פורסם

מפרט דומה לשל YAIRZ עם כמה שינויים:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1466

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪503

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪550

זיכרון:

Elpida 1X8GB DDR3 1600Mhz 1.5V

כמות: 4 - מחיר: ₪190

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪553

קשיח למחשב שולחני:

SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪525

כרטיס מסך:

Sparkle GTX660 2GB GDDR5 HDMI RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1159

כונן אופטי:

DVDRW LITE-ON x24

כמות: 1 - מחיר: ₪101

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5661

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5548 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/6xpm9dcb

עיקרי השינויים:

יותר זיכרון 32GB, כי PREMIERE הוא אכן חזיר משאבים.

לוח מבוסס Z77 בשביל תמיכה בQUICK SYNC

קשיח 2TB כי עריכה ושטח אכסון הולכים יחד.

מארז וספק תקציביים יותר כי אין טעם אמיתי בהתחשב בדרישות להוציא על זה 850 ש"ח.

קירור מעבד עדיף.

עליה קלילה בלבד במחיר בשביל יותר תועלת.

פורסם

^ מפרט מצויין. מה שכן, את הקירור הייתי משנה בחזרה לסטוק של אינטל (עם ליבת נחושת) שכן הגרסא הזו אינה גירסת ה-PWN של הקירור הזה, לכן למיטב ידיעתי הוא יהיה מעט רועש יותר. בנוסף, לוח האם לא כ"כ משתלם, משום בתוספת כמה שקלים יש לך את MSI Z77A-G43 בגודל ATX סטנדרטי ואקסטרה חיבורים. בתוספת של כמה עשרות שקלים יש גם את ג'יגבייט Z77-D3H המעולה שכולל בין היתר 2 יציאות USB3 נוספות.

לגבי תמיכה ב-quick sync זה פיצ'ר שיכול לעזור הרבה, אבל למיטב ידיעתי רוב התוכנות, כאשר פרימייר אחת מהן, לא תומכות. בנוסף, אם אני זוכר נכון, יש צורך להפעיל את ה-virtu וראיתי כמה וכמה אנשים שזה עשה להם בעיות עם כרטיס המסך החיצוני מסיבה כלשהי.

לגבי המארז, האם 300 ש"ח הפרש שווה את זה? תלוי. ה-R4 הוא מארז שלא רק שקט אלא משתיק כפי שידוע לך ואומנם החומרה כאן שקטה, אך לא חרישית, בעיקר במאמץ ממושך וכולל זוג יציאות USB3 קדמיות-עלינות שיכולות לחסוך לו מאמץ בחיבור התקנים תומכים כמו כוננים קשיחים מקדימה ולא מאחורה. ניתן לרכוש כבלים מאריכים/מתאמים אך זה רק מצמצם את ההפרש בין המארזים.

אגב סתם מסקרנות, מזה רייד מובנה בלוח אם?

RAID זאת האפשרות לבצע מערך של מספר כוננים קשיחים לצורך גיבוי (בשיטות שונות) או מהירות. לרוב רייד 0 ורייד 1 הם הנפוצים ביותר, כאשר רייד 0 למשל נותן לך מהירות כתיבה/קריאה גבוהה יותר בכך שאתה כותב חלק מהמידע על כונן אחד, ובאותו הזמן חלק מהמידע בכונן השני (אם כונן אחד הלך לך, המידע בכונן השני לא יהיה קריא כמובן כי חלקו חסר) ורייד 1 נותן לך אפשרות לכתוב על 2 כוננים קשיחים בו-זמנית את אותו הדבר, כך שאם אחד נדפק יש לך גיבוי בכונן השני (אם אתה מוחק משהו בטעות, אז כמובן שהוא נמחק ולא נשמר). זה היה בהסבר גס מאוד, יש לך לא מעט מקורות לקרוא על הנושא בצורה רחבה הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

שוב הרבה תודה חברים!

הזמנתי בסוף את המפרט הבא: (שינויים קלים בעקבות זמינות מוצרים בחנות) [table][tr][td]קטגוריות[/td][td]מוצרים[/td][td]

כמות

[/td][td]

מחיר

[/td][/tr] [tr] [td]מעבד[/td] [td]Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪1466

[/td][/tr] [tr] [td]קירור למעבד[/td] [td]Shagon ARC-118 SV Ball Bearing fan[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪94

[/td][/tr] [tr] [td]לוח אם[/td] [td]Gigabyte GA-H77-D3H[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪513

[/td][/tr] [tr] [td]מארז[/td] [td]באנדל Fractal Design Define R3 + Seasonic 500W - בקניית מחשב חדש[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪650

[/td][/tr] [tr] [td]זיכרון[/td] [td]Corsair 8Gb CMX8GX3M1A1333C9 CL9[/td] [td]

2

[/td] [td]

₪236

[/td][/tr] [tr] [td]קשיח למחשב שולחני[/td] [td]Toshiba 1TB 3.5" SATA 3[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪380

[/td][/tr] [tr] [td]קשיח למחשב שולחני[/td] [td]SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪525

[/td][/tr] [tr] [td]כרטיס מסך[/td] [td]MSI GTX660 2GB GDDR5 Retail[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪1159

[/td][/tr] [tr] [td]כונן אופטי[/td] [td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪107

[/td][/tr] [tr] [td]הרכבה[/td] [td]הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח[/td] [td]

1

[/td] [td]

₪0

[/td][/tr][/table]

רק שבמקום הלוח אם פה הזמנתי את הלוח של MSI .

לגבי זיכרון אם אני ארגיש שאני באמת עובר את ה16GB מקסימום נרכוש עוד זוג.

פורסם

למה לקחת זכרון כה יקר (וגם מעט איטי יותר) ממה שהוצע לך?

מציע לך לשנות ל-Elpida.

פורסם
  • מחבר

למה לקחת זכרון כה יקר (וגם מעט איטי יותר) ממה שהוצע לך?

מציע לך לשנות ל-Elpida.

צודק, לא שמתי לב לשינוי במהירות, הסיבה לשינויים היא חוסרים במלאי, הרכיבים החדשים זה האלטרנטיבות שהוצעו לי במקום, אני אתקשר לשנות את הזיכרון למשהו על 1600

עידכון: התקשרתי לשנות את הסיפור עם הזיכרון והעובד שם הסביר לי שהזיכרון הנוכחי עובד על CL9 בעוד שהחלופי באתר על תדר של 1600 עובד על CL11, שהבדל בתדרים ב1333 ל1600 הוא זניח ומבחינתם הם יכולים לשנות לי לזיכרונות 8GB של CL9 על תדר 1600 אבל זה בתוספת מחיר ולדעתו זה לא שווה את המחיר מאחר וזיכרונות לא באמת מגיעים למהירויות כאלה (לטענתו לרוב עובדים בלא יותר מ1200 הרץ).

אז כרגע נשארתי עם ההצעה הנוכחית. דעתך בנושא?

פורסם

זה לא קריטי, אני גם רואה שהם הורידו את ה-Elpida בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים