עבור לתוכן

בעיה בהתקנת סורק

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

יש לי מחשב:

Core I5 750

Gigabyte P55M-UD2

4GB זיכרון

500 GB WD AAKS

NVIDIA 8600GT

וסורק ישן מדגם Mustek 1200 UB PLUS.

על המחשב הייתה מותקנת מערכת הפעלה Windows 7 Ultimate 32 bit. לסורק הנ"ל אין דרייברים לוינדוס ויסטה ומעלה, ולכן קראתי באינטרנט שניתן להשתמש בדרייברים שלו למערכת הפעלה אקס פי ללא בעיה, וכך עשיתי והדבר עבד בצורה מושלמת.

אתמול התקנתי מערכת הפעלה Windows 7 Ultimate 64 bit והסורק לא מזוהה במערכת. ברגע שאני מחבר אותו לכניסת הUSB, נשמע צליל "שלילה" שכזה ברמקולים ומתווסף לי רכיב Unknown device במנהל הרכיבים. נסיונות לתת לWindows Update לאתר לו דרייבר כשלו, נסיונות לבחור לו את אותו הדרייבר של אקס פי שעבד לי, כשלו גם הם. עושה רושם כאילו הוא אפילו לא טורח לנסות לבדוק את הדרייבר אלא פשוט לא מזהה את הסורק כסורק ומחליט שהוא רכיב פסול.

היש מה לעשות או שנגזר עליי לקנות סורק חדש?

תודה לכולם.

פורסם

Windows 7 64 bit לא תומך בסורק שלך.

http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=MUSTEK%20ScanExpress%201200%20UB%20Scanner&v=MUSTEK&uid=&l=en-US&pf=0π=0&s=Mustek%201200%20UB%20plus&os=64-bit

תנסה לשלוח מייל ל-mustek ותשאל אותם על הסיכוי לדרייבר מתאים בעתיד.

לי נראה שרוב הסיכויים שתצתרך לקנות סורק חדש..

פורסם
  • מחבר

למאסטק כבר פניתי, ניחשת נכון.

את הלינק שהבאת גם אני מכיר, אך אם תשים לב - גם 32 ביט לא נתמך לפיהם והרי ציינתי שעבד לי בצורה מושלמת.

בנוסף, מצאתי באינטרנט עדויות שזה עובד בויסטה 64 ביט, השאלה היא למה זה עושה לי את הבעיה שהוא בכלל לא מצליח לזהות את זה כרכיב?

פורסם
  • מחבר

Up

פורסם

מערכת 64 סיביות מסוגלת להריץ יישומי 32 סיביות בשכבת תאימות 32 סיביות, אך כשזה מגיע לשכבות נמוכות יותר כמו שכבת מנהלי ההתקן, סביבת 64 סיביות לא יכולה להשתמש במנהלי התקן המיועדים לסביבת 32 סיביות ולכן המערכת לא מזהה בכלל את מנהל ההתקן.

אם קיים מנהל התקן עבור Vista או XP לסביבת 64 סיביות תנסה אותו (אני מניח שאם היה כבר היית מנסה). אם לא, אין כל כך מה לעשות חוץ מלהריץ XP או Linux כמכונה וירטואלית ולסרוק דרכה, או להחליף סורק.

פורסם

מדובר על חומרה לא חדשה במיוחד.

אין מה לעשות עם זה אלא רק להריץ VM ייעודית בשביל סריקות.

פורסם
  • מחבר

על הפתרון הזה חשבתי כבר ואף ביצעתי, עובד, רציתי אולי לראות אם יש פיתרון קל יותר. תודה רבה לשניכם.

שאלה נוספת - האם יש כרטיסי מודם פקס פנימיים למחשב לצורך הפיכת המחשב לפקס ששולח ומקבל פקסים?

בעבר עם XP לא הייתה לי בעיה להשתמש בתוכנה שנקראית WINFAX, אך המודם שלי היה מודם שמתחבר בCOM וכיום במחשב החדש אין לי יציאה שכזו.

פורסם

כל מודם dial up עושה את זה. כמובן שלא חייבים שהוא יהיה חיצוני.

פורסם
  • מחבר

לרכוש ולהתקין כרטיס מודם פקס 56K פשוט?

לוינדוס 7 יש תוכנה ייעודית לזה או שאני צריך שוב להסתדר עם צד שלישי? במידה ואצטרך להסתדר לבד, אילו תוכנות מומלצות?

פורסם

כמו שכתבתי, כל מודם dial up יעשה את העבודה. אני חושב שמישהו חוכר היום משהו שהוא לא 56K.

ב 7 כבר אין כלי פקס ייעודי כמו שהיה בXP, אבל יש מספיק אלטירנטיבות חינם. פשוט תריץ חיפוש בפורום תוכנה, היה בדיון כמה דיונים על זה השנה ובשנה שעברה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים