עבור לתוכן

ניוד להוט מובייל - האם מכשירים אלו יעבדו?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לנייד שני מספרים לחברת HOT mobile, מספר אחד שנמצא כרגע תחת אורנג', ואחד שנמצא תחת פלאפון.

החשש העיקרי שלי הוא מפני בעיות קליטה. באתר של HOT mobile מצויין "ניתן להצטרף לרשת HOT mobile עם מכשירי GSM תומכים מדור 3 ומעלה".

לצערי, אינני מבין דבר בתחום הזה, ולא הצלחתי לתפוס את כל עניין התדרים. לכן, אודה מאוד אם מישהו יוכל לאמת לי את שאמרו לי בחברת HOT mobile, כי שני המכשירים המתוארים להלן מתאימים, ולא יהיו בהם בעיות קליטה:

1. Nokia 5800 XpressMusic – ע"פ עדכוני ההתקן במכשיר, מדובר בסוג RM-356, תאריך גרסה מותאמת: 11-05-09.

2. Sony Ericsson Xperia Arc – מספר דגם (כפי שרשום ב"אודות הטלפון") – LT15a, אולם מתחת לסוללה ועל אריזת המכשיר רשום LT15i; גרסת Android 2.3.3.

אני מקווה שהנתונים שרשמתי רלוונטיים ומספקים.

אז האם המכשירים האלה אמורים באופן עקרוני לעבוד אצל הוט מובייל?

תודה רבה מראש,

רפאל

פורסם

נתונים נפלאים :xyxthumbs:

נתחיל בהסבר כללי, שלא תוכל להגיד "אני תדרים קטן".

בתקשורת סלולרית, יש חלוקה לכמה קטגוריות, שניתן להקביל לשפות שונות. יש את ההפרדה הבסיסית יותר, בין דור שני ודור שלישי (ורביעי, עוד לא בארץ). ניתן לומר שדור שני אלו הן שפות אסייתיות, ואילו דור שלישי הוא שפות אירופאיות. ההפרדה השנייה היא לתדרים (ובלי להיכנס למשמעות של המושג), שניתן להקביל לשפות שונות מאותה המשפחה- איטלקית, אנגלית וספרדית.

עכשיו, כל מפעילה סלולרית מקימה תשתית, שתומכת בתדרים מסויימים, וב"דור" מסויים (או שניים).

כדי שתתבצע תקשורת בין הפלאפון לבין האמנטה הם צריכים לדבר באותה השפה, ואם יש כמה משותפות אז בזו הטובה/נוחה ביותר.

אז אם הבנת פחות או יותר את העיקרון, בוא נעבור לרשימת התדרים של כל החברות:

אורנג' ויו פון (שמשתמשת ברשת שלה):

• דור שני: 900 /1800
  • דור שלישי: 2100

סלקום וגולן טלקום (שמשתמשת ברשת שלה):

• דור שני: 900 /1800 (תדר 900 בחלק מאיזורי הארץ בלבד, למעשה יש הסכם נדידה עם אורנג' והפריסה לא עצמאית)
  • דור שלישי: 850 / 2100 (תדר 850 בפריסה חלקית בלבד)

פלאפון והוט מובייל (שמשתמשת ברשת שלה):

• דור שני: אין
  • דור שלישי: 850 / 2100 (שניהם לא פרוסים בצורה מלאה בכל הארץ)

אז נעבור למכשירים.

Sony Ericsson Xperia Arc

נמכר בשתי גרסאות- LT15i ו-LT15a. הראשונה תומכת ב-900 / 2100 בדור שלישי, ואילו השנייה ב-850 / 1900 / 2100 / 800 (בדור שלישי. דור שני מתאים ב-99% מהמקרים). איזו גרסה יש לך? שאלה טובה. אני הייתי הולך עם מה שכתוב מתחת לסוללה. זו גם הגרסה הנפוצה יותר.

Nokia 5800 XpressMusic

גם הוא נמכר בשתי גרסאות. RM-356 שתומכת ב-900 / 2100 ו-RM-428 שתומכת ב-850 / 1900 (שובף דור שלישי).

סעיף אחרון. מהי בעצם המשמעות של חוסר התמיכה בשני התדרים של פלאפון?

שאלת מיליון הדולר. אם יש אנטנה אחת ליד הבית שלך שמדברת גם באיטלקית (850) וגם בספרדית (2100), זה לא משנה אם המכשיר מדבר ספרדית בלבד. אבל- אם תלך לעבודה, ושם האנטנה דוברת רק איטלקית- אתה בבעיה.

בוא נצא מהמטאפורות ונדבר תכלס. בפועל, אפשר להסתדר עם 2100 בלבד, אך יתכנו לפעמים בעיות קליטה. קליטה לא אופטימלית. יכול גם להיות שיהיו אזורים בלי קליטה בכלל. תדר 850 גם מצטיין בחדירה דרך קירות (למה איטלקים אוהבים לצעוק), ולכן תמיכה בו יכולה לבוא לידי ביטוי בשימוש בחניונים, מקלטים ומעליות. אבל, תמיכה באחד מהם בלבד היא לא קטסטרופה, אבל אי אפשר לדעת בדיוק בלי לנסות במקומות הספציפיים בהם אתה מתרועע.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת, השכלתי.

אז אם הבנתי אותך נכון, שני המכשירים שברשותי הם דור שלישי, ובעת שהם מופעלים על ידי פלאפון שניהם"מדברים" רק על תדר 2100, כי פלאפון לא תומכת ב-900. בהנחה שאני מרוצה מהקליטה בכל המקומות בהם אני מתרועע, אני יכול להסיק שמספיקה לי הבנת 2100 בלבד (או ספרדית, כפי שקראנו לזה), ושלמעשה אני יכול לעבור לכל חברה סלולרית היום ולא לחוות בעיות קליטה מיוחדות מכיוון שכולן תומכות בדור שלישי 2100 (רובן אף בפריסה ארצית מלאה)?

אך מה לגבי התשתית העצמאית של הוט? אני מבין שבמקומות שבהם אין להוט תשתית עצמאית מתבצעת נדידה לתשתית של פלאפון, ואז אני יכול להנות מאותה איכות קליטה של 2100 כפי שהייתה לי בזמן שהייתי בפלאפון. אבל מה קורה במקומות שבהם יש להוט תשתית עצמאית, האם היא זהה לזו של פלאפון, כלומר, דור שלישי תדר 2100?

ואם כבר בנדידה עסקינן - האם הנדידה מורגשת בכלל (למשל, תקיעות של המכשיר/ שימוש מאסיבי בסוללה/ פגיעה באיכות השיחה), או שמדובר בתהליך אוטומאטי ומהיר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים