עבור לתוכן

שנוי נפח מחיצת מערכת (עליה מותקנת מערכת ההפעלה) ללא התקנה מחדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

ב-2009, כשניגשתי להתקין את חלונות 7 על המחשב המזדקן שלי הקדשתי באיוולתי רק 25GB של נפח למערכת ההפעלה, מתוך ידיעה שמעט תוכנות יותקנו על המחשב ממילא (ולכל היותר אתקין אותן כך שהן ישבו על מחיצות אחרות). במהלך 3 השנים שחלפו מאז מערכת ההפעלה תפחה והלכה, בעקבות התקנות והסרות, עדכוני מערכת, שימוש יום-יומי וכו'. ספריית מערכת ההפעלה שוקלת 15GB כיום. זו של התוכנות שוקלת רק 3GB וזו של "משתמשים" רק 5GB. יחד עם יתר הספריות שמשמשות את מערכת ההפעלה ובנוסף גם ה-paging file נותרו לי רק 1.5GB של מקום פנוי. המחשב, מטבע הדברים, מגיב בעצלתיים לכל פקודה. זה בלתי נסבל.

מה אפשר לעשות על מנת לפתור את הבעיה? הסרת תוכנות לא תעזור, לאור נפחן המועט. האם ישנה אפשרות להגדיל את נפח המחיצה על חשבון מחיצות אחרות מבלי להתקין מערכת הפעלה מחדש ו\או לקחת סיכונים בדמות שימוש בתוכנות צד שלישי? האם העברת ה-paging file לכונן אחר עשויה לסייע?

תודה וחג שמח! :)

פורסם

א. אתה תמיד יכול לשנת גודלך של מחיצה שעליה מותקנת מערכת ההפעלה - מחוץ למערכת ההפעלה כמובן. עם live CD כמו זה למשל.

ב. אתה יכול להעביר את ה PF למחיצה אחרת.

ג. ניתן למחוק עדכונים מ C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed

כל הבעיות האלו כמון היו יכולות גם לא לצוץ א לא היית מחלק את הדיסק למחיצות מהתחלה. :)

פורסם
  • מחבר

מה לדעתך שיטת הפעולה המועדפת במקרה שלי? אפשרויות ב' ו-ג' נשמעות כמו טלאי מאשר פתרון של קבע.

האם התוכנה עליה המלצת היא הטובה ביותר? בימים אחרים, רחוקים, היה שגור השם partition magic בפי כל.. אני מבין שזה השתנה (אני שואל כי אני מודע לכך ששימוש בתוכנה כזו מצריך לקיחת סיכון מסוים).

פורסם

הגדלה של המחיצה הראשית זה החלק הקל.

הסיכון הוא כמובן בהקטנת המחיצה השניה.

בכל מקרה תשתמש בתוכנת GParted להגדלת המחיצה הראשית (התוכנה נמצאת גם בדיסק בקישור שהביאו לך)

ובנוסף הייתי ממליץ להעביר את תיקית USERS למחיצה אחרת. מה שכמובן יפ-נה לך עוד מקום.

פורסם
  • מחבר

מדוע ישנו סיכון אם במחיצה השנייה אני מפנה די מקום להתרחבות המחיצה הראשונה על חשבונה? הרי המחיצה השניה "יודעת" אלו אזורים פנויים בדיסק נגישים לה ועליה רק להעביר את הסמכות לכתוב ולקרוא מתוכם לידי המחיצה הראשונה. לא כך?

איך מעבירים את תקיית Users? (אני מניח שגזור&הדבק לא יעבוד במקרה הזה כי הספרייה מקושרת בצורה כזו או אחרת לליבת מערכת ההפעלה)

פורסם

אני השתמשתי ב

http://www.partition-tool.com/product.htm

EaseUS Partition Master Home Edition

מתקין ומפעיל בwindows

הפעולה מתבצעת אחרי restart

במידה ויש לך מקום המינימום שתגדיל זה ל60

אם יש לך יותר מקום ל80-120 יש תיקיות שגדלות כל הזמן וללא מומלץ

למחוק בעיקר winsxs

פורסם

Partioiton Magic זה זה סוג של רולטה רוסית. ועוד אנשים אשרה משלמים על רשיון לתוכנה ההזויה הזאת.

אין שום סיכון לשנות את גודל המחיצה השנייה. הבעיות הן במחיצה שמחזיקה את ה bootloader.

החישוב היחיד פה הוא הזמן שייקח להעביר את כל המידה קדימה. זה יהיה תלוי בכמות המידע והביצועים של הדיסק הקשיח לך.

אין פה גם על מה להמליץ כי ניתן ליישם את כל השיטות האלו ביחד או בנפרד בלי שום תלות.

למחוק בעיקר winsxs

בשום פנים ואופן לר לגעת ב side-by-side.

פורסם

הסיכון הוא כמובן במשך הזמן של כל פעולה, ובכמות המידע הנכתבת.

לא מדובר פשות במתן סמכות על שטח הדיסק.

הפעולות שמבוצעות הן (בכללי)

1. איחוי של הדיסק השני על מנת לפנות שטח ריק בסופו

2. חיתוך השטח הריק הדרוש מסוף הדיסק, ושינוי גודל הקלסטרים

3. הזזת המחיצה (העתקת כל המידע שבא) קדימה בהארדיסק על מנת לפנות מקום לפניה. (אם המחיצה היא פיזית אז מזיזים את המחיצה, אם המחיצה לוגית אז מזיזים את המחיצה הפיזית שמכילה אותה)

4. הרחבת המחיצה הראשית (מתן סמכות כמו שאמרת) על שטח הדיסק שפונה, ושינוי גודל הקלסטרים.

שלב 1 מבוצע באופן רגיל גם כשהמערכת פעילה֚ לכן אין בו בעיה

שלבים 2,4 הם שלבים בעיקר לוגיים וגם הם אינם מהווים בעיה

שלב 3 הוא השלב הארוך, ולכן הוא גם המסוכן. גם מחשש להפסקת חשמל באמצע התהליך. וגם מחשש לכשל לוגי או פיזי בדיסק, שבשימוש רגיל לא הפריע, אבל בהעברה מסיבית מפריע.

דרך אגב, את שלבים 1-3 אתה יכול לבצע גם דרך מנהל הדיסקים של הווינדוס

פורסם

הניסוח שלי לא היה ברור

אמרתי שיש מספר תיקיות שלא מומלץ למחוק

בעיקר winsxs ציטטת משפט שלא בהקשרו

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

השתמשתי ב-GParted כדי להקטין את מחיצה D אלא שלא הצלחתי להצמיד את המקום שנותר כעת פנוי, להמשך של מחיצה C. השטח שנותר ריק כתוצאה מהקטנת D נשאר צמוד ל-dva/spa5 (או משהו כזה) תחת תווית שמכונה extended, בעוד מחיצה C נותרת לבדה תחת dva/spa2.

מה אפשר לעשות על מנת לגרום לשטח שנותר ריק אחרי מחיצה D, לבוא בין C ו-D ולהיות למעשה ההמשך של C? ניסיתי את כל האפשרויות בתוכנה ולקחתי סיכונים, אבל כלום לא עזר. לא הצלחתי לגרום לשטח שנמצא תחת extended לעבור לאיפה שנמצאת מחיצת ה-boot.

בחיי, אני זקן מידי בשביל זה.. :-[

פורסם

תצרף תצלום מסך בבקשה (יש לך שם כלי גם לזה וגם דפדפן כדי לעלות את התמונה לפה).

פורסם
  • מחבר

Here you go:

פורסם

לפי התצלום מסך אין לך גם הרבה שטח לשחק איתו.

אתה יכול למחוק את השטח מסוף הדיסק ואז להזיז את המליצה שמאלה ואחרת כך להרחיב את המליצה הראשונה על חשבון השטח שלא מוקצה.

פורסם

תוריד את תוכנת EaseUS Partition Master מכאןhttp://compyoter.co.il/software.aspx היא נמצא תחת קטגוריית 'ניהול דיסקים'.

השימוש בה קל מאוד לא צריך להיות גאון מחשבים בשביל לעבוד איתה. אני כבר הרחבתי איתה את מחיצת המערכת הפעלה שלי, הכל עבר בשלום. אני ממליץ עליה בחום.

פורסם
  • מחבר

לפי התצלום מסך אין לך גם הרבה שטח לשחק איתו.

אתה יכול למחוק את השטח מסוף הדיסק ואז להזיז את המליצה שמאלה ואחרת כך להרחיב את המליצה הראשונה על חשבון השטח שלא מוקצה.

יש עם מה לשחק ועוד איך. ה-11 ג'יגה האלו הם מחיצה חדשה שיצרתי ואשר הורכבה משטח לא מוקצה (שקטעתי מתוך D) כמו השטח של ה-2MB (של קבצי מערכת כנראה?). אם אני מנסה להזיז את ה-113GB על חשבון ה-2MB (כדי שה-2MB יעברו לאזור שבין C לבין D) מתקבלת שגיאה. אי אפשר להזיז את ה-113GB על חשבון ה-11GB לפני שאני מטפל ב-2MB הללו..

מה לעשות? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים