עבור לתוכן

התייעצות - מפרט לעריכת ווידיאו וחטאי גיימינג [~7K]

Featured Replies

פורסם

שלום לכל החברה הרציניים פה בפורום,

למרות שרשמית אני חדש כאן, עוקב אחרי הפורום הזה זמן מה.

למדתי שאם מציגים שאלות קונקרטיות, מנהלים דיון עינייני ובראש פתוח אפשר ללמוד לא מעט.

אז במה מדובר:

אחרי התלבטות ארוכה החלטתי סוף סוף על קניית מחשב שולחני חדש, שימושים: עריכת ווידאו (HD), סאונד וחטאי גיימינג.

תקציב בסדר גודל של 7-7.5K כולל מסך וציוד הקיפי.

הנה השאלון הרשמי:

1. מה התקציב המקסימאלי? 7500.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 סה"כ.

2. מה שימושי המחשב? עריכת ווידאו (HD), עריכת סאונד וחטאי גיימינג.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות : Avid, Premiere, After , סטודנט לקולנוע, שימוש תדיר.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: מה שבמבצע בסטים ;) , כרגע מחכים מקס פיין 3, GTA 4, Fallout 3 ועוד כמה.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1200 24" dell? US או FullHD 23.

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי: הכל. מקלדת, עכבר, רמקולים מסך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כרגע לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? win7 home p הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: ראיתי שהרבה חברה כאן בונים מפרטים של tms, הם פתחו סניף קרוב אלי בירושלים, אז זו אופציה, אבל בהחלט פתוח להצעות. חשוב לי איכות ההרכבה, האחריות והשירות.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? SSD למערכת הפעלה. HDD לחומרים. USB3, FIREWIRE, nVidia GTX סימן שאלה לגבי כרטיס המסך, סידרה 5 או 6 החדשה. זיכרון ראם מהיר ומספיק.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן, אבל כנראה שלא שידרוג מסיבי אלא התבלות איטית עד למחשב חדש עוד כמה שנים טובות.

עוד כמה דברים חשובים, קירור אפקטיבי ולא רועש מידי, ספק כח אמין, ציוד הקפי ומסך איכותיים, תאימות בין הרכיבים, רכיבים איכותיים ועלות מול ביצועים, בקיצור מפרט איכותי אבל לא חזירי. התלבטות לגבי הכרטיס מסך, הייתי שמח להכניס לתוך התקציב את סדרה 6 החדשה של nVidia GTX. אשמח לחוות דעת.

דבר אחרון, יש חברה שמתמחה במחשבי עריכה והסתכלתי על מפרטים שלהם כרפרנס PCPower:

http://www.pcpower.co.il/index.php?cPath=148

הם לא מפרטים מי החברות היצרניות של החומרה והמחירים כנראה יותר יקרים מבמקומות אחרים אבל אשמח לחוות דעת. מצורף מפרט מס 3 שדורשים עליו 6300 ש"ח - לא כולל מסך, ציוד הקפי ומערכת הפעלה :

[table][tr][td]מעבד[/td] [td] Intel Core i7-3770 3.40 ~ 3.90 GHz x4 Quad Core 8MB Cache[/td] [/tr] [tr] [td] קירור מעבד[/td] [td] Low Noise 6 Heat-Pipe (3x 2) CPU Cooler[/td] [/tr] [tr] [td] מערך שבבים[/td] [td] Intel H77 Express Based Main Board[/td] [/tr] [tr] [td] זיכרון[/td] [td] 16GB (8192 x2) DDR3 1600MHz - Tested For Dual Channel[/td] [/tr] [tr] [td] קירור פאסיבי ללוח[/td] [td] Silent Passive Bridge & Mosfet Heatsink[/td] [/tr] [tr] [td] ממשק Firewire[/td] [td] DV-Firewire IEEE 1394A[/td] [/tr] [tr] [td] כרטיס מסך[/td] [td] nVIDIA GeForce GTX560 2GB GDDR5 128 GB/sec[/td] [/tr] [tr] [td] התקן אודיו (כרטיס קול)[/td] [td] High Definition Audio Codec (+Optical)[/td] [/tr] [tr] [td] דיסק קשיח (מערכת הפעלה ותוכנות)[/td] [td] 120GB SATA-III 550MB/s Solid-State Drive 34nm Nand [/td] [/tr] [tr] [td] דיסק קשיח (דגימות ופרויקטים)[/td] [td] 1000GB 7200-RPM SATA3 6Gb/s +64MB Buffer[/td] [/tr] [tr] [td] צורב / כונן אופטי[/td] [td] SATA DVD-RW x24 x48 +/- Dual Layer Compatible[/td] [/tr] [tr] [td] מארז שקט[/td] [td] Low Noise (Modded) Midi Tower ATX[/td] [/tr] [tr] [td] קירור מארז שקט[/td] [td] 17DBa 120mm Silent Rear Fan[/td] [/tr] [tr] [td] ממשק - E-SATA[/td] [td] eSATA 3Gb/s For High Speed External HDD[/td] [/tr] [tr] [td] ממשק USB2 + USB3[/td] [td] Up To 12 USB 2.0 Ports & Up To 4x USB 3.0 (SuperSpeed) Ports[/td] [/tr] [tr] [td] התקן רשת[/td] [td] GigaBit Lan 10/100/1000[/td] [/tr] [tr] [td] ספק כוח שקט[/td] [td] Low Noise 550W True Power Supply - 80 Plus Program[/td] [/tr] [tr] [td] תמיכה טכנית[/td] [td] Lifetime Tech Support Services[/td][/tr][/table]

עד כאן.

תודה רבה רבה לכל העונים!

גל.

פורסם

לדעתי הם דורשים הרבה כסף בלי לפרט על מה...

בבקשה מפרט דומה במחיר שפוי יותר

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1548

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪458

מארז:

SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪515

קירור למארז:

Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪74

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 2 - מחיר: ₪116

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪489

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX560 1GB GDDR5 HDMI Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪789

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4873

מעבד חזק

8 גיגה זיכרון

1 טרה קשיח

SSD של 128 גיגה

כרטיס מסך חזק לשימושים שלך

פורסם
  • מחבר

תודה Kolan על התשובה הזריזה,

הייתי מנותק 3 ימים מהעולם הדיגיטלי כך שהתגובה שלי זריזה פחות.

עקבתי אחרי השירשור של נעם כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=541420.0

אם אני מבין נכון מבחינת דרישות ותקציב אנחנו די דומים.

ראיתי שהגבת גם לו.

הכנתי מפרט חדש מתוך התגובה שלך והדיון בשירשור של נעם.

כמה נקודות פתוחות שאשמח לעזרה:

האם הזיכרונות יעבדו נכון מבחינת תדר ומתח עבודה בקונפיגורציה של 3 כפול 4GB?

לא מצאתי ביקורות על המארז במפרט שהצעת לי. לעומת ביקורות טובות למארז שהצעת לנעם. לכן החלפתי.

האם אני מתעקש סתם על הקפלר 660TI? האם המחיר הגבוה מצדיק את השינוי? (וחבל שאין בTMS גירסה בלי OC ומשחקי "מתנה" מיותרים)

התקשתי למצוא HDD 2T סביר. האם 2 כפול 1T פלוס SSD היא קונפיגורציה ריאלית?

החלפתי לוח אם לפי המפרט של נעם.

יש לא רחוק ממני בנוסף לחנות הירושלמית של TMS סניף של KSP, כשהרכבתי באתר שלהם מפרט דומה, הוא יצא זול יותר בכמה אחוזים, האם ההרכבה והשירות של TMS מצדיקים את המחיר? או שאין יתרון.

אשמח לכל התייחסות, הצעות וההערות.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪225

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪669

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪775

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 3 - מחיר: ₪118

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB Platter

כמות: 1 - מחיר: ₪489

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 OC RETAIL + Borderlands 2 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1930

כונן אופטי:

מסך:

Dell U2412M UltraSharp LED IPS 1920 x 1200

כמות: 1 - מחיר: ₪1333

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

סה"כ: ₪7962

אם אני בכיוון הנכון, אז הכוונה להוציא הזמה כבר בתחילת שבוע הבא.

תודה!

גל

פורסם
  • מחבר

שלום,

לאחר שיעור ארוך אצל ליאור מ-TMS ירושלים (שהיה סבלני ומיקצועי מאוד) התגבש מפרט סופי:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

Gigabyte GA-H77-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪545

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪775

זיכרון:

8Gb KINGSTON KIT(4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile)

כמות: 2 - מחיר: ₪286

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

WD Caviar Green, 2TB, 3.5", SATA 3

כמות: 1 - מחיר: ₪653

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 OC RETAIL + Borderlands 2

כמות: 1 - מחיר: ₪1785

כונן אופטי:

מקלדת:

Microsoft Wireless Desktop 800

כמות: 1 - מחיר: ₪119

רמקולים:

MicroLab M-119 2.1 Black 13W RMS

כמות: 1 - מחיר: ₪153

מסך:

Dell U2412M UltraSharp LED IPS 1920 x 1200

כמות: 1 - מחיר: ₪1333

הרכבה:

סה"כ: ₪8251

אחרי הנחת מזומן המחיר התכנס מתחת לרף ה-8K.

שינויים משמעותיים: שינמוך קירור מעבד, ומעבר ללוח-אם פשוט יותר בגלל שאין תיכנון ל-OC מעבד

16GB זיכרון 4 כפול 4, 2T WD HDD שיותר איטי אבל כנראה מוצלח יותר מהאלטרנטיבות האחרות.

אגב מחיר GTX660TI OC ירד היום.

אשמח לכל התייחסות,

הכוונה לבצע את ההזמנה ביום ראשון.

תודה

גל

פורסם

כעיקרון המפרט נראה לא רע בכלל.

ניתן להחליף את הכונן הקשיח לזה או זה. שניהם מעט מהירים יותר מה-WD וכוללים גם כן שנתיים אחריות אך זולים יותר.

כמו כן, לדעתי מסך ה-23" מאותה הסדרה משתלם הרבה יותר. אתה פשוט משלם פה מאות שקלים בשביל אינץ' אחד ועם שטח עבודה דומה.

פורסם

בהמשך להערות של יאיר, קח את ST2000DM001 הוא מציג נתוני אמינות גבוהים יותר

בחרת זכרונות יקרים שכנראה גם יצריכו שינוי\בדיקה הגדרות בביוס בכדי שיעבדו במתח המתאים

פורסם
  • מחבר

הי יאיר,

אני בהחלט מתלבט לגבי המסך, זה לא רק "עוד אינטש", יש הבדלי רזולוציה 1080 מול 1200 ויחס 16:9 מול 16:10.

אפשר לראות כאן:

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18364852

נימוקים לכאן ולכאן. הרוב בעד ה-24. אבל לא החלטתי אם ההבדל מצדיק עוד 500 שח.

לגבי ההארדיסק, תודה על ההצעות, ה-סיגייט 7200 RPM הוא באמת אופציה לא רעה. יותר זול ומהיר.

אבל מעניין מה האורך חיים של המוצרים האלה. והאם לWD יש יתרון, או שמשלמים יותר רק על המותג.

בכל מקרה תודה רבה!

הי ש נ י צ ק י ,

איפה אפשר לראות נתוני אמינות "אמינים" על הארדיסקים? בטיול גוגל מצאתי סיפורי זוועה ודעות סוביקטיביות לכאן ולכאן.

יש המון מבחני מהירות רציניים אבל נתוני אורך חיים ממוצע לא מצאתי.

לגבי הזכרונות, TMS עשו רושם של רציניים אז מאמין שהמתח יוגדר נכון. אבל על מה היית ממליץ?

תודה

גל

פורסם

בנוגע למסך- אני כמובן מודע ליתרונות והחסרונות של המסכים הנ"ל ואני כמובן לא סתם עומד בדעתי.

הת'רד ההוא (ועוד דיונים אחרים שתמצא) הם מחו"ל, לאור מארה"ב ששם הפרש המחירים שונה והמחיר עצמו הוא כמובן נמוך יותר, לכן שם השאלה הזו יותר רלוונטית. אם תחפש דיונים שכאלו בישראל, ככל הנראה תמצא אחד או שניים ושם הרוב יגיד שה-23" עדיף.

שים לב שאתה משלם פה יותר מפי 1.5 להבדלים המינוריים הללו, כאשר המשמעותי ביותר הוא זה שציינתי- אותו 1 אינץ'. אם ה-24" היה משתלם יותר, הוא היה מככב יותר בפורומים בכל מקרה.

בסופו של דבר זה תלוי במצב הכלכלי והעדפות שלך, יש כאלה שגם משתלמים אלפי שקלים אקסטרה בשביל 27" ו-30" בגלל שטח העבודה הגדול שלהם (בשל הרזלוציה כמובן).

בנוגע לכונן הקשיח- ההבדלים לרוב אפסיים ועדיף לשים לב להבדלים בין סדרות, תקלות ידועות באותה סדרה ספציפית שנבחרה (בעזרת חיפוש בגוגל לרוב) וכמובן מחיר ומשך האחריות בארץ.

בנוגע לזכרונות- למיטב ידיעתי אין צורך לבצע שום התאמה והזכרונות הללו נבחרו בעיקר בשל צריכת החשמל המומלצת ללוחות האם הנוכחיים (1.5V) לעומת 1.65V ברוב שאר הזכרונות בעלי הנתונים הללו. אני בכל זאת מציע לך לברר לגבי שאר הזכרונות שנמצאים שם (כמו אלו למשל). כך או כך, אני עדיין לא שמעתי על מישהו שיש לו בעיות עם זכרונות ה-1.65V שלו (בשל בעייה ספציפית זו כמובן).

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר

מסך - הייתי "עיניים גדולות", ההבדל באמת לא מצדיק את הפרש המחיר.

קשיח - נבחר סי-גייט 2T 7200.

זיכרונות - קראתי הרבה, נתקלתי בזה:

Effects of 1.65 V RAM on Ivy bridge

בקיצור, טוענים שעדיף לא לכפות על הלוח 1.65V ולכן מבוקש זיכרון: 16GB, 1600 HZ, 1.5V, בעדיפות ל-2X8.

אתייעץ מחר עם המוכר, כי באתר שלהם אין מספיק מידע על מתחי העבודה, יש למישהו המלצות?

המפרט סגור ברובו, תודה לכל מי שיעץ, מחר מבצע הזמנה.

גל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים