עבור לתוכן

סמארטפון אנדרויד פשוט ב 600-700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אילו אופציות טובות יש בטווח המחירים הנ"ל?

תודה.

פורסם

שים לב שכל המכשירים הזולים עלולים להביא אותך לתסכול רב, ואולי אף להעלות נטיות אובדניות.

יש בגדול ארבעה מכשירים שווה אפשר להסתכל עליהם:

Samsung Galaxy Y (החל מ- 609 ש"ח)

Sony Ericsson Xperia X8 (החל מ- 689 ש"ח)

Sony Ericsson W8 (החל מ- 717 ש"ח).

Samsung Galaxy Pop Plus (החל מ- 716 ש"ח)

Galaxy Y

יש לו מסך בגודל 3" עם רזולוצייה של 240X320 ועם צפיפות פיקסלים של 133ppi. במילים אחרות- אחלה מסך אם אתה אוהב לראות פיקסלים. המצב כל כך גרוע עד שמישהו פתח פה דיון תלונה בנושא. יש לו זיכרון פנימי בנפח 180MB, אך למרבה המזל יש חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. יש לו זיכרון RAM בנפח לא ידוע, אשר מתוכו זמינים לשימוש 290MB. יש לו מצלמת 2MP, כדי שתוכל לקבל את חוויית הפיקסלים גם כשתעביר את התמונות למחשב. הוא מגיע עם אנדרואיד בגרסת ג'ינג'רברד, כנראה שלא יקבל עדכונים למיניהם. מבין כל המכשירים פה, המעבד מגיע למקום השני והמכובד (גבוהה טוב יותר) למדי. יש לו סוללת 1200mAh שתספיק בהחלט לכמה סרטוני פיקסלים, ואולי אפילו שיר!

Xperia X8

יש לו מסך בגודל 3" ובעל רזולוצייה של 320X480 (צפיפות פיקסלים לא כל כך גרועה של 192ppi). והיי, למסך יש אפילו חיפוי נגד שריטות. למכשיר יש נפח זיכרון מרשים של 128MB, וחריץ להרחבת הזיכרון. המכשיר מגיע עם זיכרון RAM בנפח 168MB, מי בכלל צריך לפתוח אפליקציות, או חלילה מולטיטאסקינג? יש למכשיר מצלמת 3.15MP, שתניב תוצאות גרועות, אך עדיפות מהגלקסי לדוגמא. המכשיר מגיע עם אנדרואיד בגרסת Donut - 1.6. לכל השדים והרוחות... יש לו שדרוג לפרויו (2.1), תודה רבה באמת. כן חשוב לציין שסוני אריקסון הלבישו על המכשיר ממש מיוחד המותאם למסך הקטן ואמור להפוך את חוויית השימוש לקצת פחות מסיוט! המעבד מקבל את המקום הרביעי והאחרון. גם פה, סוללה בנפח 1200mAh.

W8

אני באמת לא הצלחתי להבין מאיפה צץ המכשיר הזה. הוא לא משתייך לסדרת ה-Xperia של החברה, אבל כן משתייך למותג ה-Walkman של סוני. נראה שהוא קופי של ה-X8, אבל נמצא מחוץ למשפחה שלו. שיהיה. יש לו מסך בגודל 3" ועם רזולוצייה של 320X480 (צפיפות פיקסלים של 192ppi). לא נורא. גם המסך הזה חסין שריטות. זיכרון פנימי בנפח 128MB וחריץ הרחבה לכרטיסי זיכרון, זיכרון RAM בנפח 168MB. מצלמת 3.15MP. עד פה קופי של ה-X8. הוא מגיע עם אנדרואיד בגרסת אקלר (2.1) עם הממשק של סוני אריקסון שמותאם במיוחד למסך הקטן. המעבד מגיע למקום השלישי. ושוב, יש לנו סוללה בנפח 1200mAh. נראה שזה מספר הקסם בשוק הזה..

תכלס יש לך פה X8 עם מעבד טוב יותר, גרסה אחרת של אנדרואיד וצבע אחר.

Galaxy Pop Plus

עוד מסך נפלא מבית סמסונג לאוהבי הפיקסלים - 3.14" (3" זה כל כך מיינסטרים..) עם רזולוצייה של 240X320 (צפיפות פיקסלים של 127ppi). יש למכשיר זיכרון פנימי בנפח 160MB, וזיכרון RAM בנפח 384MB, שיפור נאה על פני המכשירים של סוני. מצלמת 3.15MP, בעיקר לקישוט. הוא מגיע עם אנדרואיד פרויו (2.2), ויש לו שדרוג לג'ינג'רברד (2.3). המעבד לוקח את המקום הראשון. אילולי המסך היה כל כך מביש, אולי אפילו זה היה מכשיר סביר! לא טוב, טוב לא תמצא בתקציב כזה, אבל סביר! לא נורא. אבל לא. וסוללה. נחש את הנפח. מה אמרת? 1200? נכון מאוד. 1200mAh.

אחרי כל המרמורים הלו, אני חיב להגיד - זה לא כל כך נורא. כן, חרא מכשירים. האם הם שמישים? כנראה שכן. פשוט אל תצפה ליותר מידי.

ועוד הערה קטנה אבל חשובה- תעדכן את מערכת ההפעלה. תתקין רום מקוסטם. במכשירים כאלו זה יכול לתת בוסט משמעותי לביצועים הירודים. אולי אפילו תשקול לעשות OC. ההערב תקפה במיוחד לגבי המכשירים של סמסונג, שפעם אחר פעם מוכיחה שמערכות הפעלה זה לא הצד החזק שלה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

אולי היה שווה לציין את זה בפוסט המקורי, אך אני מחפש מכשיר פשוט לאמא שלי - אין צורך בביצועים מיוחדים. כל עוד זה מריץ סקייפ ו-waze, אין צורך במשהו מיוחד.

האם בטווח מחירים של 700-900 ש"ח, יש משהו שמהווה קפיצת מדרגה משמעותית?

פורסם

שי זה כבר יותר מפעם אחת שאני נפעם מהמקצועיות ואינפורמטיביות של ההודעות שלך, ח"ח.

בגדול לדעתי, אפילו שאפשר להסתדר, בתקציב הזה אתה מאבד כבר מהחויה של סמארטפון אמיתי היות וכל מה שתריץ עליו יהיה חצי כוח במקרה הטוב.

ותאלץ להתפשר בצד הזה כך שבסופו של דבר, יהיה לך סמארטפון שמשמש 95% מהזמן כטלפון רגיל של נוקיה ב 400 שח.

לפי מה שאני הספקתי ללמוד, לפחות לדעתי זה שבשביל לקנות סמארטפון שהקשר שלו למילה היא יותר ממסך מגע ושם של מערכת הפעלה, צריך להשקיע לפחות 1000 שח.

אם תשאל אותי, בתקציב הכי נמוך לסמארטפון הייתי קונה Galaxy W שנע באיזור ה 1300 שח.

פורסם

שווה גם לשקול מכשירים סיניים. למרות שלשימושים שציינת, אתה לא מחפש סמארטפון אלא מסך מגע גדול והיכולת להריץ סקייפ ו-Waze...

פורסם

האם בטווח מחירים של 700-900 ש"ח, יש משהו שמהווה קפיצת מדרגה משמעותית?

לא.

הדבר הטוב הבא מגיע במחיר של 1000-1100 ש"ח - מכשירים כמו ה-Galaxy Ace או ה-Defy.

מכשירים שאני יכול להמליץ עליהם בלב שלם, בלי סייגים, יעלו 1300 ש"ח - Galaxy W, Xperia Ray, Xperia Neo V..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים