עבור לתוכן

מפרט לנייד עבור מידול תלת מימד | 4K

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך מפרט עבור מחשב נייד שמיועד לעבודה בעיקר עם תוכנת AutoCad ושיתאים גם למידול תלת מימד

ניתן לצפות בדרישות המערכת של התוכנה כאן:

http://usa.autodesk.com/autocad/system-requirements/

(יש לשים לב ל-Additional Requirements for 3D Modeling!)

רצוי מסך בגודל 15.6" או יותר ומשקל סביר לנשיאה, אבל לא לחוץ שיהיה כ"כ קל

הסוללה צריכה להיות סבירה, רק שלא תידרש הטענה בתיכפות יותר מידי גבוהה

התקציב הוא כ-4K

אם צריך יותר אז.. :\ תגידו

עריכה:

* מטרות המחשב: עריכה גרפית (תלת מימד)

* גודל המסך: 15.6" - 17.3"

* משקל: עד 3.5 ק"ג

* סוללה: לפחות לשעתיים

* יציאות מיוחדות: לא נדרש

* בלוטות: לא קריטי

* כונן קשיח: 250GB

* כונן CD/DVD

* כונן Bluray: לא נדרש

* אחריות: לפחות שנה

* מערכת הפעלה: לא קריטי אם לא כלול

מה שחשוב לי לדעת זה איזו מהירות של מעבד אני צריך ואיזה כרטיס מסך כדאי לי

כי אני מניח ששאת שאר התכונות (גודל מסך ורזולוציה) אני יכול למצוא בווריאציות שונות בדגמים שונים

תודה

פורסם

יש את ה-Vostro 3560 ואת ה-Lenovo E530, ששניהם באים עם מעבד I5 עדכני וכרטיס מסך 630M.

אך לטעמי הרזולוציה של המסכים בסיסית מגבילה בעבודה נוחה באוטוקד.

העלאת התקציב ל-5000 תאפשר שילוב מסך 15.6" ברזולוציה גבוהה FHD. ככה גם לא תצטרך לגלול בתוך התפריטים וכן בעבודה בתלת מימד בהם יש חלונות צפייה (של מבטים) שונים.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה גבוהה יותר למסך 15.6" תספיק או שצריך ללכת לכיוון ה-17.3"?

מה בנוגע ל-Toshiba Satellite P770-120?

פורסם

בחירת גודל המסך תלויה בך ובאופי העבודה והניידות שלך עם המחשב, כי מחשב 17 דיי כבר.

כדי לכוון בצורה טובה יותר, תענה על השאלון הבא בפירוט רב ככל הניתן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=528310.0

פורסם
  • מחבר

* מטרות המחשב: עריכה גרפית (תלת מימד)

* גודל המסך: 15.6" - 17.3"

* משקל: עד 3.5 ק"ג

* סוללה: לפחות לשעתיים

* יציאות מיוחדות: לא נדרש

* בלוטות: לא קריטי

* כונן קשיח: 250GB

* כונן CD/DVD

* כונן Bluray: לא נדרש

* אחריות: לפחות שנה

* מערכת הפעלה: לא קריטי אם לא כלול

מה שחשוב לי לדעת זה איזו מהירות של מעבד אני צריך ואיזה כרטיס מסך כדאי לי

כי אני מניח ששאת שאר התכונות (גודל מסך ורזולוציה) אני יכול למצוא בווריאציות שונות בדגמים שונים

פורסם

אילו עבודות אתה עושה באוטוקד?

רק עבודת שרטוט או גם רינדורים? תוכנות נוספות שאתה משתמש בהן?

חשוב לדעת בדיוק את הצרכים והשימושים.

פורסם
  • מחבר

שירטוטים כן, אבל גם רינדור תלת מימד

בעיקרון גם Sketchup אבל אני חושב שזה לא משנה את הדרישות..

פורסם

KAKADU999,

כאחד שמתעסק עם אוטוקד ותוכנות שרטוט ורינדורים בתחום האדריכלות זה לא "די ברור".

לפי הדרישות הוא יכול לקנות גם מחשב מלפני 3 שנים וזה יעבוד לו בסדר (מניסיון זה יספיק, אבל כבר התקדמנו קצת מאז וכדאי לבחור במחשב עם מעבד עדכני לשנים שיבואו).

תקרא קצת...

http://www.cgarchitect.com/news/viewframe/cgarchitects-graphics-card-round-up1

0xIDE,

אכן, סקצ'אפ לא משנה את הדרישות כיוון שזו עדיין תוכנה שהיא 32bit בלבד כך שהיא עדיין מוגבלת תוכנתית ולא תנצל את המחשב. מה שכן ינצל זה נוכחות של מעבד לרינדורים שמבוצעים ע"י פלאגינים צד שלישי שמותקנים במקביל לסקצ'אפ. מרבית תוכנות הרינדור הן מבוססות על המעבד אך יש בודדים שגם מרנדרים בעזרת ה-GPU.

למידול יהיה אופטימלי לשלב עם כרטיס מסך Quadro, דבר אשר יאפשר עבודה "חלקה" בעת סיבוב המודלים וזמן אמת בביצוע השינויים בעת שרטוט.

אך תקציבנו דל ונצטרך "להתפשר" :)

מבחינת רזולוציית עבודה - אז כן, יש עדיפות למסך בעל רזולוציה גבוהה, הרזולוציה הרגילה מניסיוני מגבילה בעבודה לכן כדאי דבר ראשון לבחור במחשב עם מסך Full HD.

כרטיס מסך - Nvidia ממוצע ומעלה יספיק.

מעבד - I5 ומעלה לטובת הרינדורים

זיכרון פנימי - 8GB, דבר ראשון זה זול אז למה לא זה תורם לעבודה עם קבצים גדולים במקביל כאשר מספר תוכנות יהיו פתוחות במקביל.

מבחינת סוללה - אז בעת עבודה שוטפת המחשב לא יתאמץ כל כך ויספיק לך בממוצע לעבודה של כ-3 שעות ומעלה (תלוי שימוש).

כאשר תעשה רינדורים, זמן העבודה ירד בצורה משמעותית. מומלץ לעשות רינדורים בעת חיבור לחשמל כי יש מעבדים שכאשר הם לא מחוברים לחשמל אז מהירות העבודה שלהם יורדת.

משקל - מחשב ממוצע שוקל 2.6-2.7 ק"ג, תוסיף לזה מטען/ספק-כח של כ-300 ק"ג = סה"כ כ-3 ק"ג.

כי אני מניח שאת שאר התכונות (גודל מסך ורזולוציה) אני יכול למצוא בווריאציות שונות בדגמים שונים

וריאציות שונות זה גם איכויות שונות, כך שלא כל מחשב עם "נתונים" ו"מפרט" זהה על פניו בחיים לא יהיה אותו המחשב ויש הרבה הבדלים.

אז מה הגג העליון של התקציב? כי עצם קיום מסך עם רזולוציה גבוה מהרגיל מעלה לכ-5 אלף ש"ח.

אופציה נוספת - במידה ואתה סטודנט וכן צריך את הניידות עם המחשב, זה לקנות מחשב נייד 14.1" ממוצע שאיתו תתנייד במהלך היום ובבית תחבר אותו למסך 22-23" גדול שיתן לך את הרזולוציה לעבודה השוטפת, בצורה נוחה וגם ארגונומית.

פורסם
  • מחבר

אני אזכיר שוב את ה-Toshiba Satellite P770-120 רק בגלל שיכול להיות שיש אותו במחיר ממש זול

הוא שוקל 3 ק"ג, אז אני חושב שהוא דיי בסדר לנשיאה עם תיק

מעבד i7 2.2GHz

8GB RAM

מסך 16:9 1,600x900

NVIDIA GeForce GT 540M

אופציה?

פורסם

באיזה מחיר? אתה לא מצפה מאיתנו לנחש... :nixweiss:

ואתה חייב להחליט עם עצמך מה אתה רוצה, 15.6" או 17.1". לקפוץ מדגם לדגם ולשאול "איך זה? איך הוא? ומה עם זה?" לא יביא אותנו לשום מקום מלבד עוד כמה תגובות מיותרות בדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

בעיקרון הוא עולה יותר מ5.5K אבל יש אותו באחת החנויות שמופיעות בזאפ ב-3,990 ש"ח

http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=P770&Cat2Cat1ID=43&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

אני אנסה לברר איתם בשעה שהם פתוחים אם זה באמת המחיר

הרעיון של מסך קטן ולחבר בבית למסך גדול נשמע מדליק, אבל זה מיועד לאמא שלי

היא רוצה משהו יותר זמין ונוח..

אני לא חושב שהגודל של המסך צריך להפריע לנו כל עוד שהוא נע בין 15.6" לאיזור ה-17" והמשקל נשאר באיזור ה-3 ק"ג

עם תיק לנשיאה, אני מניח שההבדל של הגודל הזה לא כל כך קריטי במעבר מהאוטו למשרד / מקום לימודים ובחזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים