עבור לתוכן

התייעצות ספציפית לגבי רכישת מחשב נייד ב 2000-2500 + שאלה לגבי רכישת מאקבוק פרו

Featured Replies

פורסם

שני נושאים שונים בתכלית:

* זה לא מנוסח לפי החוקים שלכם, אבל זה מכיוון שאני לא מחפש מחשב ספציפי אלא התייחסות לנושאים מסויימים שיאפשרו לי למצוא את המחשב שלי בקלות

1. אני רוצה לקנות מחשב נייד זול (2000-2500 שח) שיחליף את הדל וסטרו 1510 שלי שנפטר לא מזמן. הדרישות הכלליות שלי נוגעות בעיקר לשימוש אינטנסיבי בדברים הרגילים - אני רגיל לעבוד על עשרות חלונות פתוחים במקביל, כאשר כולם מכילים לא יותר ממסמכי וורד והמון חלונות אינטרנט.

א. מכיוון שחשוב לי לא להוציא המון כסף על המחשב, ואני עדין רוצה שהוא ימלא את תפקידו, הייתי רוצה לדעת איזה חלק במפרט של המחשב הוא מהותי לי לתפקוד השפיר שלו, כלומר האם שווה לי להשקיע במעבד מסוים, האם בכמות זיכרון מסוימת, או שאולי בכונן. כאמור, במחיר הזה אני מניח שאצטרך להתפשר על הרבה דברים במפרט, ולכן אני מנסה להבין על מה אסור שהתפשר.

ב. הייתי שמח להמלצה על ברנד מסוים. מבחינת הדל, הייתי מאוד מרוצה מהשירות לקוחות שלהם, מהטובים שנתקלתי בהם, אבל המחשב עצמו התקלקל כל שני וחמישי ושישי ושבת (ובאמת הזדקקתי לשירות התיקונים המוצלח שלהם שמגיע עם האחריות, מכיוון שהכל התקלקל כל הזמן). בנוסף המחשב עצמו, כשפעל, היה מהיר ונעים מאוד לעבודה - ומכיוון שאני לא בעניינים הייתי רוצה עזרה להבין על איזה ברנד היום הולכים כאשר רוצים לקבל תמורה טובה בשירות+עמידות מחשב+נוחות שימוש, כאשר מדובר בלבל הנמוך של המחירים.

ג. אחד הדברים המגניבים בדל ווסטרו היה היותו מהסדרה העסקית מה שהתרגם לשירות תיקונים עד הבית (כלומר לא שליח, אלא ממש טכנאי שמגיע הביתה ומתקן), מכיוון שהדל אינו מחשב עמיד, ושאני מעביד את המחשב שלי בפרך, ונוסע איתו ברחבי הארץ תוך שהוא עובד שעות נוספות, האחריות מאוד חשובה לי, והייתי שמח למצוא חברה שמספקת שירות דומה לזה שאני קיבלתי (על זה אני מוכן להוסיף סכום כסף מסוים), כלומר אני מנסה לשאול, איזה ברנד נותן אחריות מהסוג הזה.

לסיכום - מבקש המלצה על ברנד טוב (בזמנו המליצו לי על דל, ולכן רכשתי אותו) + איזה חלק במפרט המחשב הכי מהותי לעבודה סופר מהירה עם הרבה חלונות במקביל (שכוללים לעיתים גם הרצה של סרטי וידאו ביוטיוב או מהוכנן).

אחרי שתעזרו לי עם שתי הנקודות האלו, פשוט חשבתי שאוכל לנסות לאתר מחשב שיתאים לי.

-----------------------------------------

2. שאלה נוספת נוגעת לרכישת מק (איני בטוח אם זה הפורום המתאים ואם לא אני מתנצל מראש).

רציתי לדעת אם מישהו יודע על בעיות שעולות מרכישת מחשב מקבוק בארצות הברית והבאתו ארצה. אני לא מתכוון על תהליך ההבאה עצמו, אלא על השימוש בו בארץ (נגיד מבחינת אחריות הבנתי שהעניין מסתדר, אז אני שואל לגבי דברים מעבר לזה, אלא אם אתם יודעים משהו מיוחד גם בנושא הזה).

אני זקוק למחשב נייד לעריכה, ולכן קונה את דגם ה15 אינץ' היקר יותר, שההבדל מחירים בין ארהב להארץ הוא אשכרה 3500 שקל,

ובכלל אשמח לדעת אם יש לכם עצות מיוחדות טרם הרכישה

אשמח לשמוע ממכם לגבי שני הנושאים, וגם כמובן לגבי כל אחד מהם בנפרד, (וגם תעירו לי כמובן אם לא הסברתי עצמי כראוי)

המון תודה

פורסם

בנוגע לשאלה הראשונה -

תמשיך עם Dell, בגלל שציינת שחשובה לך איכות הבניה וגם אתה מתנייד איתו מדי פעם גם הפעם Vostro יהיה בחירה טובה.

מה שכן, הייתי אפילו לוקח אותו בתור 14.1" (וככה הוא גם ישקול פחות):

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=11111

אמנם זה חורג מהתקציב שרשמת אבל בתקציב שציינת אין אף מחשב שאני יכול להעיד שבעל איכות גבוה מהרגיל.

שווה להתקשר ולשאול אם הוא במלאי כי כבר אין את הדגם הזה והוא נעלם מהמדפים.

מסך מט, דיסק קשיח מהיר 7200, מקלדת מוארת, זיכרון פנימי 4GB (במידה ותרגיש מוגבל בצורה כלשהי תמיד תוכל להוסיף עוד 4GB בכ-140 ש"ח). מעבד I3 יהיה גם מספיק קריר בשביל השימושים שציינת.

שים לב שהמחשב מגיע ללא מע' הפעלה.

בנוגע לשאלה השניה -

אני לא ממש מבין במק, אבל מה הדרישה הספיציפית לעריכה דווקא על מק? מדוע PC שזול יותר ואפילו במפרט טוב יותר לא יכול לענות לדרישות שלך?

פורסם
  • מחבר

תגובה מדליקה ומהירה!

לגבי החלק הראשון:

לגבי ההמלצה, האם הוא עדיף על הוסטרו הבא? (שעולה בערך אותו הדבר)

http://www.hi-fi.co.il/Product.asp?Pid=v3550i52430&Cat2Cat1ID=36&Cat2ID=239&aff=Zap〈=he

סתם ראיתי שהמעבד חזק יותר, אבל אני לא באמת יודע מעבר לזה מה יותר טוב,

וגם, יש מי שהמליץ לי על טושיבה (אני יודע באמת שחברה של עיצוב גראפי שמשקיעים הרבה כסף בנייד שלהם הולכים על טושיבה), האם אתה ממליץ להישאר בכל זאת עם דל? (ולקחת בחשבון שהדל שהיה לי התקלקלו בו החלקים המון)

לגבי החלק השני:

מהניסיון שלי בעריכה, פי סיז פשוט לא שורדים את זה. גם כשהמפרט זהה ואף טוב יותר העמידות שלהם נמוכה יותר, ובעיקר, התוכנות שלהם נוחות פחות (האויד לא מיועד לשימוש ללא מעבד חיצוני, בעוד שהפינל קאט תוכנה סופר נוחה). אבל באמת שגם אם נישאר בחומרה, אני רואה פי סיסז קמים ונופלים בעוד המקים נשארים וחיים

פורסם

הדגם שהבאת הוא 15.6" בהשוואה ל-14.1" שאני הבאתי.

ההבדל הוא במשקל, הפרש של כ-300 גרם.

במעבד ההבדל זניח.

מה קשור טושיבה? יש עשרות דגמים ל"טושיבה". וגם מה הקשר לעיצוב גרפי? אני לא נתקלתי עדיין גם בשנים האחרונות בדגם של טושיבה שהתאים בצורה מעניינת לעיצוב גרפי מבחינת שילוב של עלות+מפרט טובים ומאוזנים.

בהתחשב בתקציב ובדרישות שציינת עדיף שתישאר עם דל.

קורה לעיתים שפתאום "נופלים" על מחשב פגום אבל זה בלתי נמנע ויכול לקרות בכל דגם/חברה. בשביל זה יש אחריות.

-------------

אני לא מכיר את תחום המק כך שלא אוכל לעזור לך,

תמתין למישהו אחר שיכוון אותך.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אז אנג'ס רק עם שאלה נוספת, כי זה מעניין אותי באופן כללי -

האם ההבדל בין הדורות השונים של המעבדים - i3/i5/i7 - הוא באמת הבדל זניח?

כלומר האם לא שווה להשקיע עוד קצת כסף בשביל להפוך מחשב עם i3 לכזה עם i5 ?

פורסם

i3/i5/i7 לא מציינים דורות שונים של מעבדים אלא רמות ביצועים שונות.

הדור הראשון של המעבדים ניתן לזיהוי עפ"י שלוש הספרות שמופיעות אחרי דגם המעבד (למשל i5-520m).

הדור השני ניתן לזיהוי עפ"י ארבע הספרות הנ"ל, כאשר הראשונה היא 2 (למשל i5-2430m).

הדור השלישי (הנוכחי) ניתן לזיהוי עפ"י ארבע הספרות הנ"ל כאשר הראשונה היא 3 (למשל i5-3320m).

הבחירה של המעבד צריכה להיות בהתאם לשימושים.

לשימושים שלך מעבד i3 יהיה מעל ומעבר. הוא אמנם מעבד "חלש" יותר מהאחרים באופן יחסי, אבל מדובר במעבד חזק ולא תרגיש הבדלים בשימושים שלך לעומת i5 או i7.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים