עבור לתוכן

המחשב עושה לעצמו reset פעמים רבות

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

בשנה האחרונה אני חווה בעיות עם המחשב (PC) אשר לפני מס' חודשים התברר לי שהן קשורות כנראה להתחממות שלו. בהתחלה הבעיה היתה שכאשר עשיתי ריסט למחשב לא הייתי מצליח להעלות מחדש את הווינדוס בחלק מהמקרים, ונאלצתי במקרים האלו לכבות את המחשב, לתת לו להתקרר קצת, ואז להעלות את הווינדוס מחדש.

הבעיה הלכה והחמירה ולפני מס' חודשים המחשב פשוט התחיל לעשות לעצמו ריסט מדי פעם - באמצע העבודה שלי עליו. הבנתי מחבר שהבעיה היא כנראה התחממות. ראיתי שאחד המאווררים עובד יום כן יום לא (כלומר, לא כל הזמן). ניסיתי להתיז עליו WD-40 אבל זה לא ממש עזר. בינתיים בגאונותי, בניסיון לתקן אותו, גרמתי לכך שאחד מחוטי החשמל שהיו מחוברים אליו נקרע, וכעת הוא useless. בכל אופן, החל מלפני מספר חודשים אני פשוט יושב עם המחשב כשהוא פתוח מאחד הצדדים שלו וכשמאוורר חיצוני (כזה ששמים כדי שלא יהיה לנו חם...) מנשב עליו. בהתחלה זה עזר וההתנתקויות פחתו מאוד. אבל בזמן האחרון כמות ההתנתקויות הגיעה לשיא והרבה פעמים המחשב מתנתק כל כמה דקות. אני חושב שזה גם תלוי בכמות הדברים שאני מפעיל ברקע. באמצעות התוכנה Speed fan אני רואה שהרבה פעמים הליבות מגיעות לטמפרטורות של 50-60 מעלות - כנראה במיוחד "ליבה מס' 1" (מתוך שתי ליבות). התוכנה גם מראה כאילו רק מאוורר אחד מתוך 4 במחשב פועלים, אבל... אני הצלחתי לראות במחשב באמת 4 מאווררים - אחד כאמור כבר לא פועל כי החוט שלו נקרא, אבל השלושה האחרים כן פועלים (זה אחד שנמצא בחלק האחורי של המחשב, ושניים שיושבים על כרטיסים בתוך המחשב).

בכל אופן... כאמור, מאוורר חיצוני מנשב על המחשב... אפילו מזגן יש כרגע בחדר (פשוט עברתי דירה אתמול)... אבל זה לא עוזר. מה עושים?

ואולי כל זה דווקא לא בגלל החום? למרות שזה לא נראה לי - בין היתר בגלל שכאמור, לפני מס' חודשים כשהתחלתי להשתמש במאוורר החיצוני כמות ההתנתקויות ירדה פלאים.

אגב... אשמח לפתרונות זולים עד כמה שאפשר - אני די קצר כרגע בכסף.

תודה מראש!

עומר.

פורסם
  • מחבר

מישהו?

I'm lost here...

פורסם

אני מקווה שהמאוורר שהתקלקל לא היה זה של המעבד.בכל אופן בן כמה המחשב.

פורסם
  • מחבר

המאורר שהתקלקל הוא לא של המעבד...

והמחשב בן 4 :-)

פורסם

איזה סוקט/לוח אם/מעבד?

תבדוק את מהלך הטמפ' בעזרת התוכנה HWMONITOR.

המאוורר של הספק עובד?

איך מרגיש גוף הקירור של המעבד כשהוא פועל מבחינת טמפ'?

פורסם
  • מחבר

היי רובי, תודה על התשובה!

לגבי המעבד, הוא Intel Core2Duo E8200 2.67GHz.

לגבי לוח האם - אני רק יודע שהוא של MSI, לא יודע בדיוק מאיזה סוג.

ולגבי סוקט - אני לא יודע מה זה ולא יודע איך לבדוק מה הסוג שלו... :-(

עכשיו, הורדתי את HWMONITOR ואני מצרף לכאן צילום מסך של התוכנה כדי שתוכלו לראות מה הבעיה, אם אפשר לדעת באמצעות מה שהתוכנה מציגה:

tempratures.jpg

Uploaded with ImageShack.us

דבר אחרון: בימים האחרונים יש לי ריח קצת לא נעים בחדר, ולא ידעתי מאיפה זה בא - אבל היום הרחתי את המחשב (שהוא כאמור פתוח מצידו האחד, בגלל שאני שם מאוורר שינשב עליו) ואני חושד מאוד שזה בא מכיוונו. אין לי מושג, אולי נשרפו שם פלסטיקים או לא יודע מה... זה נשמע הגיוני בכלל?

פורסם

כדאי לבדוק את הספק. וכמובן לנקות את האיזור שהשפרצת עליו WD40.

פורסם
  • מחבר

לבדוק את הספק? איך עושים את זה? אני רק יודע שהמאוורר של הספק עובד.

לגבי האזור שהשפרצתי עליו WD40 - זה היה אזור של מאוורר שכבר הוצא מהמחשב (כי חוט החשמל שלו התנתק...). אבל מן הסתם זה פגע גם בעוד מקומות. בכלל, איך מנקים את הפנים של המחשב בצורה יסודית וכזו שגם לא תפגע במחשב?

פורסם

אם ספריי לחץ אוויר (או שואב אבק בעדינות) ומטלית.אני נעזר גם בקיסמי אוזניים.

בכל אופן אם הגעת לשלב של ריח שרוף הייתי מפסיק כאן את הניסויים.לדעתי יש ללכת למעבדה (במידה ואתה לא יודע מה נשרף)

או לפחות להחליף ספק (החשוד העיקרי והכי מסוכן).

פורסם
  • מחבר

תודה :-)

כנראה שמה שאעשה זה אחליף מחשב... לאור זה שבכל מקרה אני אצטרך לפ-טופ בקרוב.

פורסם

אם עדיין לא החלפת את המחשב חח אז תנסה להפריד את צלעות הקירור מהמעבד למרוח משחה טרמית ( http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-fan&db231252=231253 ) בין המעבד לצלעות הקירור תחזיר את צלעות הקירור למקום ותוודא שהן מחוזקות טוב למעבד... אני משער שהבעיה תיפתר וגם אם לא אז הפסדת 20 שקל לדעתי שווה תניסיון

שיהיה בהצלחה..!

פורסם

תודה :-)

כנראה שמה שאעשה זה אחליף מחשב... לאור זה שבכל מקרה אני אצטרך לפ-טופ בקרוב.

המחשב שלך בסדר גמור אני כמעט בטוח ב100 אחוז שיש לך כבל או כבלים מנופחים בלוח

תפתח את המארז ותבדוק עם יש כבל שנראה קצת נפוח או פתוח מלמעלה

הם כן זה שטויות אתה קונה ומחליף אותם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים