עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב הכי שקט, תקציב עד 3000. דרישות: מחשב ביתי. לא גיימינג.

Featured Replies

פורסם

תקציב עד 3000, במגמה לחסוך במה שלא צריך.

צריך תוספת וינ7.

אופציה קלילה שלדרוגים עתידיים, (לא נראה שאצטרך יותר מעוד כרטס זכרון וחיבור יו אס בי 3 וכאלה..)

דרישות המחשב:

שימוש ביתי. הרבה גלישה בכל הפורטלים בארץ, כולל כמה אתרי רדיו מחול, יוטיוב, . ריבוי חלונות/טאבים. מוזיקה, צפית וידאו. הורדת מדיה כמה פעמים בשבוע. המשחקים שאני עושה הם דרך אתרים. לא משהו כבד. זה השימוש בערך. זה מוגדר ביתי נראה לי. תקנו אותי אם אני טועה. זה אני כותב מסמך פעם בשבוע לא עושה אותו אפילו משרדי :)

כמו כן האם יספיק SSD גיגה 64 ככונן יחיד במחשב לגלישה? או 128גיגה?

איזה מאוורר כדאי למעבד? ולמארז?

סוגי ספקים עם אחריות ארוכה שיודעים כשקטים. כמה וואט צריך בכלל לשימוש כרגע ושיעבוד גם בעוד 4 שנים טוב?

יציאת USB 3 באמת משמעותית במהירות הורדה אגב?כדאי לשים דגש על זה במארז או שזה זניח? אין לי הרבה העברות אבל כשיש היתי רוצה לדעת אם זה באמת מהיר בקטע של שתי שניות נגיד לעומת הUSB 2.

אז אשמח להצעות מפרט הכי שקטות שיש. אופציות ספקים שקטים וכו.

• תגובות 32
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמו שהצרכים מתוארים, זה יהיה מספק וחרישי:

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Cooler Master Silencio 450 RC-450-KKN1, יחידות 1

SeaSonic SS-400ET 400Watt 80Plus Bronze, יחידות 1

ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray, יחידות 1

Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1

Sandisk SSD SDSSDX-120G-G25 Extreme 120GB 550/510, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2550

אפשר לנצל יותר מהתקציב בעליה למעבד I5 וקירור FREEZER 7 PRE REV2, אבל לא נראה שיש טעם של ממש.

פורסם

זה מפרט בהחלט שקט אבל לא "הכי שקט" בתקציב.

* לשימושים שלו דיסק "GREEN" יספק בהחלט ויהיה משתלם בהרבה. SSD כמעט לא יתן דבר מבחינת ביצועים.

ארבעת המאווררים שבמארז יעשו הרבה יותר רעש מדיסק מכני מהסדרה הנ"ל.

* המארז חביב אבל יש שקטים ואיכותיים ממנו בתקציב והמאווררים שלו לא מהאיכותיים ביותר ו"רצים" על סל"ד גבוה מדי מכדי להיות שקטים.

בתקציב הזה SONATA3 עם מאוורר NOCTUA FLX בודד יהיה חרישי ואיכותי בהרבה.

* קירור חביב ושקט למדי אבל יש עדיפים עליו כמו ה-KATANA3 למשל.

* למה 8GB לשימושים שלו?

מה שכן, אפשר להשתמש ב-4GB כ-RAMDISK ולהריץ ממנו PORTABLE CHROME ולקבל מהירויות תגובה עדיפות על כל SSD.

* לקחת I5 ממש מיותר וגם G620 יספק פה מעל ומעבר.

* עדיף לקחת ספק מסדרת S12II שאיכותיים ושקטים יותר. השקעה מצויינת לטווח ארוך.

מפרט לדוגמה בלבד:

מעבד:

[..] INTEL 2100T : CORE I3, S1155, 35W, 2.5GHz - TRAY ₪644

לוח אם:

[..] ASROCK H67M B3 - זמין במלאי ₪471

זיכרון:

[..] ADATA PREMIER 8192MB DDR3 1333 CL9 - סטיק בודד ! ₪278

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪97

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪349

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W - BULK - זמין במלאי ₪282

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm - זמין במלאי ₪89

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪659

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪85

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3089

* במחיר של ה-SSD (המצויין) שפה אפשר לקחת דיסק 2T GREEN שיהיה משתלם בהרבה עם ביצועים כמעט זהים בפועל לשימושים שלך.

* יש כאן 8G RAM בסטיק בודד כדי שתוכל להוסיף בהמשך ולהשתמש בחלק ל-RAMDISK אם תרצה.

* לוח מפוצ'ר ועם המון חיבורים - אפשר לחסוך מעט עם לוח H61.

* כפי שאמרתי, כם מעבד G620 בחצי מחיר יתן ביצועים כמעט זהים (או בעצם עדיפים כי הוא רץ בשעון מהיר ב~20 אחוז כמעט).

* שמתי מעבד חסכוני במיוחד אבל עם ה-KATANA3 זה די מיותר. אם אתה לא רוצה G620 קח לפחות I3-2100 שעולה 100 ש"שח פחות ומהיר יותר.

* החלפת המאוורר במארז לא חובה אבל מומלצת - תוכל לדחות את זה ולהחליף רק אם תרגיש שצריך בהמשך.

אנא גש לחוקי הפורום, תעתיק לכאן את השאלון וענה עליו בפירוט רב ככל האפשר.

פורסם

בעקרון גם זה יספיק ויהיה שקט מספיק:

מעבד:

Intel Dual Core G850 2.9GHZ for 1155 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪372

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪56

לוח אם:

Gigabyte GA-H61MA-D3V Sata3/Usb3

כמות: 1 - מחיר: ₪289

מארז:

Scythe FenrisWolf Aluminum, 2X 120mm Slip Stream + 4X HD Stabilizer + eSATA

כמות: 1 - מחיר: ₪279

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪273

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 1 - מחיר: ₪106

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB Sata2 Samsung SPINPOINT F3 Model 32MB - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪429

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪95

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1899

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1862 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/q4bduean

כמובן שניתן ל'התפרע' ולהוסיף SSD, זכרון, או אוליי מארז HTPC

פורסם
  • מחבר

זה מפרט בהחלט שקט אבל לא "הכי שקט" בתקציב.

* לשימושים שלו דיסק "GREEN" יספק בהחלט ויהיה משתלם בהרבה. SSD כמעט לא יתן דבר מבחינת ביצועים.

ארבעת המאווררים שבמארז יעשו הרבה יותר רעש מדיסק מכני מהסדרה הנ"ל.

* המארז חביב אבל יש שקטים ואיכותיים ממנו בתקציב והמאווררים שלו לא מהאיכותיים ביותר ו"רצים" על סל"ד גבוה מדי מכדי להיות שקטים.

בתקציב הזה SONATA3 עם מאוורר NOCTUA FLX בודד יהיה חרישי ואיכותי בהרבה.

דיסק גרין ששמו לי במחשב עשה לי זמזומים. לכן אני שוקל בלי דיסקים רגילים בכלל ורק SSD. לאיזה ביצועים אתה מתכוון שה SSD לא יהיה מספיק טוב? הרי הדגש ב SSD זה המהירות. מה כוונתך בביצועי הדיסק?

פורסם
  • מחבר

טוב.. נזרקתי לכאן אחרי ששאלתי על קירור פסיבי למעבדים בפורום מעבדים..

בכל אופן המפרט שהוצע לי הוא די דומה בכל המקומות והוא כזה:

ASRock H61M/U3S3 (במה שונה ה -H67? , שהוצע גם)

Intel Core i3-2120 Tray מעבד

Arctic Alpine 11 Rev.2 קירור למעבד

G.Skill DDR3 4GB 1333MHz 9-9-9-24 NT זכרון

Sony AD-7280S x24 SATA Black DVD צורב

Enermax NAXN 450W ספק

Arctic Silentium T11 White מארז

איזה עוד ספקים שקטים יש ? עם אחריות ארוכה. שאפשר לסמוך.

אחרי שכל הדיסקים המכנים ששמו לי בחנות זימזמו, גם כחול גם ירוק (מי יודע אולי סחורה שלהם דפוקה), אז השיקול הוא לקחת רק SSD ככונן יחיד . לכולה גלישה ומוזיקה והורדה של שני סרטים. מה צריך את כל הטרות האלה?

אני מחפש אינפורמציה על קירור פסיבי למעבד במקום מאוורר, לא אמרו לי בחנות שיש אופציה להעיף תמאוורר מהמעבד בכלל. והמאוור שלו די טחן זמזום מעצבן למרות שנחשב "איכותי".

אגב אנשים תהו למה מחיר של 3000 למחשב כולה לשימוש ביתי, אז זה הגיע למחיר גבוה כי אני דוחף גם וינ 7, שמעלה ב 500 שקל תחבילה, וכמובן טוחן עוד במעמ..

פורסם

^

חביב אבל לא שקט ברמה שרצית.

* SSD לא ממש יתן לך תוספת ביצועים מורגשת כי הוא פשוט לא צוואר הבקבוק בביצועים.

* לא יודע מה מכרו לך כ"איכותי" אבל אלא אם מדובר בפריט תקול במפרט שלי מדובר ברכיבים שקטים במיוחד (וזה בא מחובב שקט מושבע).

* לא "צריך" 2T בשביל השימושים שלך אבל הוא הרבה יותר משתלם למחירו מכל קניה אחרת ובפער קטן מאוד ביחס לתקציב.

* לא מומלץ ללכת על פתרון פאסיבי למעבד. קירור כמו ה-KATANA3 יהיה שקט יותר מהרעש של מאוורר המארז + מאוורר הספק.

אם תוותר עליו תזדקק לזרימת אוויר טובה יותר במארז מה שממילא אומר עוד מאוורר או סל"ד גבוה (ורועש) יותר.

אפשר ללכת על מעבדים חלשים וחסכוניים במיוחד עם קירור פאסיבי מפלצתי כמו ה-NINJA למשל אבל זו הגזמה לדעתי.

שוב - אני מאוד רגיש לנושא השקט ולדעתי נכוות ממפרט שהוא לא פחות מתרמית ולכן אתה רץ לקיצוניות מיותרת.

אלא אם אתה באמת רוצה משהו יוצא דופן, אתה סופר רגיש לנושא הרעש ונמצא כל הזמן בסביבה כמעט דוממת.

אז זה סיפור אחר ו...יקר!

פורסם
  • מחבר

^

חביב אבל לא שקט ברמה שרצית.

* SSD לא ממש יתן לך תוספת ביצועים מורגשת כי הוא פשוט לא צוואר הבקבוק בביצועים.

* לא יודע מה מכרו לך כ"איכותי" אבל אלא אם מדובר בפריט תקול במפרט שלי מדובר ברכיבים שקטים במיוחד (וזה בא מחובב שקט מושבע).

* לא "צריך" 2T בשביל השימושים שלך אבל הוא הרבה יותר משתלם למחירו מכל קניה אחרת ובפער קטן מאוד ביחס לתקציב.

* לא מומלץ ללכת על פתרון פאסיבי למעבד. קירור כמו ה-KATANA3 יהיה שקט יותר מהרעש של מאוורר המארז + מאוורר הספק.

אם תוותר עליו תזדקק לזרימת אוויר טובה יותר במארז מה שממילא אומר עוד מאוורר או סל"ד גבוה (ורועש) יותר.

אפשר ללכת על מעבדים חלשים וחסכוניים במיוחד עם קירור פאסיבי מפלצתי כמו ה-NINJA למשל אבל זו הגזמה לדעתי.

שוב - אני מאוד רגיש לנושא השקט ולדעתי נכוות ממפרט שהוא לא פחות מתרמית ולכן אתה רץ לקיצוניות מיותרת.

אלא אם אתה באמת רוצה משהו יוצא דופן, אתה סופר רגיש לנושא הרעש ונמצא כל הזמן בסביבה כמעט דוממת.

אז זה סיפור אחר ו...יקר!

גם לי נראה שאכלתי אותה עם רמאים מאותה רשת זולה, ועכשיו אני סתם מתזז בין מפרטים שלא צריך. אבל כל החלקים שציינת כמומלצים זה מה ששמו לי , אז או שהם היו דפוקים ותקולים או שלא יודע מה.

לא הבנתי מה הכוונה לביצועי SSD , שלא יספיקו לעומת דיסק מכני, איזה ביצועים צריך חוץ מטעינה מהירה של דפים וגלישה מהירה במחשב ביתי?

ובמפרט שנת לי רשמת דווקא SSD, ולא מכני. ??? ? אז על איז מכני היית ממליץ כהכישקט? הומלץ לי סיגייט, ואז שמעתי ביקורות נגד.

ומה הכוונה ליציבות של דיסק? איך זה מתבטא כשאין יציבות?

אני מחפש חלקים שלא יוציאו צפצופים גבוהים קבועים למיניהם כמו צפירה חרישית מעיקה קבועה. אין לי בעיה עם טון נמוך של שניים-שלושה וינטלטורים, (גם שלא יישמע כאילו הפעלתי שואב אבק. גם אין אין רחשים גבוהים הכוונה.)

רחש וונטה סטנדרטי בטון נמוך. מעבר לזה, זה הפרעה.

פורסם

אולי תרשום איזה מפרט בדיוק קיבלת כדי שיהיה לנו למה להתייחס?

* טעינת דפים ומהירות גלישה מוגבלת ע"י האינטרנט וממש לא ע"י הדיסק הקשיח. לכן SSD לא יתן לך כמעט כלום מכלום.

את הקאש של הדפדפן אתה יכול להגדיר ב-RAMDISK שמהיר מכל SSD שיש היום.

* יש כמה דיסקים שקטים במיוחד - WD GREEN החדשים וגם SAMSUNG F1/F3 שמהירים יותר ואולי רק טיפה פחות שקטים.

אתה יכול להתייעץ בפורום "איחסון".

שמתי SSD כי הוא היחיד שחרישי לחלוטין ונפח של 128G מספק מעל ומעבר לשימושים שציינת ונכנס לקתציב.

עדיין, באותו מחיר תקבל פי 20 נפח איחסון במחיר של רמת רעש גבוהה רק במעט אם תיקח דיסק קשיח מתאים.

אם אתה רוצה ללמוד לעומק על "מחשב שקט", זה המקום:

http://www.silentpcreview.com/article669-page1.html

יש שם גם רכיבים מומלצים אם כי לצערי הוא חדל להתעדכן די מזמן...

http://www.silentpcreview.com/section5.html

אבל העקרונות והשיקולים לא השתנו.

פורסם

מה עם השאלון?

פורסם

גם אם אומרים לך שרכיב כלשהו אמור להיות שקט, אין זה וודאי 100%.

תמיד אתה יכול ליפול על חומרה שמוציאה רעש מסויים שבכללי היא לא אמורה להוציא (בין אם זה סטטי או עקב רכיב אקטיבי), ורוב הסיכויים שאחריות לא מכסה את זה כל עוד המוצר עובד בצורה תקינה כמובן.

בשימושי היום-יום אתה לא תרגיש הרבה הבדל בין כונן SSD לקשיח.

כלומר כן- מערכת ההפעלה תעלה לך מהר יותר, כנ"ל לגבי תוכנות פה ושם, אבל אם אתה רוצה לקחת כונן SSD בשביל שקט ולא בשביל משהו ספציפי שאכן דורש כונן שכזה- זה נראה לי החלטה די שגויה.

מקסימום אתה יכול לבקש בחנות שאם הם שמים לב לרעש שנובע מהמחשב- שיחליפו לך את אותו החלק לאחר דיבור איתך.

מבין כל המפרטים שהוצעו כאן, הייתי ממליץ המפרט שהציע לך yz101 עם מעט שינויים קלים (הכלולים במפרט שבתחתית)

לוח H67M של אסרוק לא תומך USB3 ו-SATA 6Gb/s ובמחירו הנוכחי אני לא רואה שום סיבה ללכת עליו, בטח שהוכנס באותו המפרט כונן SSD, וגם לא על מעבד שאתה משלם יותר בשביל ביצועים נמוכים יותר רק כי הוא צורך פחות.

הנה מפרט שלדעתי יתאים עבורך.

Intel Sandy Bridge Core i3 2120 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 65W Tray, יחידות 1

₪550

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2888

Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1

₪64

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901

ASROCK H61M/U3S3 B3 S1155 USB3 Sata3 VGA HDMI DVI H61 CHIPSET, יחידות 1

₪370

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2950

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

₪115

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466

WD 500GB 7200RPM 16MB Sata3 AAKX WD5000AAKX, יחידות 1

₪395

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2350

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

₪110

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1572

Cooler Master Silencio 450 RC-450-KKN1, יחידות 1

₪296

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3639

SeaSonic S12II-430 430Watt 80Plus Bronze - OEM, יחידות 1

₪275

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1579

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2225

אם אתה בכל זאת רוצה כונן SSD, ניתן להחליף את הקשיח בדגם הזה- http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=2827

פורסם

^

* למה אתם מתעקשים על הקירור המוגבל והפיצפון הזה למי שמבקש מעל הכל שקט?

הוא לא רע בכלל אבל בקלות נכנס לו לתקציב KATANA3 שמקרר טוב יותר ומהחרישיים שיש.

* כנ"ל לגבי המארז שבהחלט לא מהשקטים שיש. בתקציב קרוב יש את הסונטה שאיכותי ושקט יותר ונכנס לו לתקציב אפילו R3 או P280 המופרזים.

* הדיסק ששמת בסדר גמור אבל בהחלט לא דגם ששם דגש על רמת שקט מלכתחילה.

פורסם

לפותח הדיון - אין לך מה לדאוג לגבי שקט בדיסק גרין, לי יש דיסק כזה של סמסונג שחיברתי כדיסק חיצוני עם מארז שלא אמור להשקיט ואני בקושי שומע אותו. אם תכניס דיסק כזה לתוך מארז מחשב שגם משקיט אז אתה בכלל לא אמור לשמוע אותו בהנחה שהוא באמת תקין.

פורסם

^

* למה אתם מתעקשים על הקירור המוגבל והפיצפון הזה למי שמבקש מעל הכל שקט?

הוא לא רע בכלל אבל בקלות נכנס לו לתקציב KATANA3 שמקרר טוב יותר ומהחרישיים שיש.

* כנ"ל לגבי המארז שבהחלט לא מהשקטים שיש. בתקציב קרוב יש את הסונטה שאיכותי ושקט יותר ונכנס לו לתקציב אפילו R3 או P280 המופרזים.

* הדיסק ששמת בסדר גמור אבל בהחלט לא דגם ששם דגש על רמת שקט מלכתחילה.

- זה שהוא פצפון לא אומר שהוא לא שקט. מדובר פה על מעבד ממילא עם TDP נמוך.

- המארז שקט ובניגוד לסונטה הוא גם משתיק. סונטה שקט כי הוא גם כן מארז סגור וכולל מאוורר שקט בודד.

הסילנסיו זול יותר, מאוורר יותר וכולל בחלקו חומר מבודד רעשים.

- רוב המוחלט של הכוננים הקשיחים הסטנדרטיים שקטים במידה דומה מאוד.

כפי שאמרתי מקודם, זה תלוי על איזה כונן ספציפי נופלים. כונן קשיח יכול להיות רועש יותר מכונן אשר שם דגם על ביצועים (כמו סדרה שחורה של WD).

זה שיש פה מקום בתקציב אין זה אומר שיש צורך לנצל אותו כדי לקבל מפרט ששקט בכמה אחוזים בודדים, אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

- רוב המוחלט של הכוננים הקשיחים הסטנדרטיים שקטים במידה דומה מאוד.

כפי שאמרתי מקודם, זה תלוי על איזה כונן ספציפי נופלים. כונן קשיח יכול להיות רועש יותר מכונן אשר שם דגם על ביצועים (כמו סדרה שחורה של WD).

את השחור גם שמעתי והוא נשמע כמו מטחנה :screwy: .אין סיכוי שאתקרב למזמזם הזה. אני לא מעונין בשום טונים גבוהים או מנוע קטן שיצאו משום מקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים