עבור לתוכן

האם כדאי להוסיף SSD למערכת מעט ישנה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

בעקבות הדיון כאן על הקניה הקבוצתית אני מתלבט האם כדאי להוסיף SSD למערכת שלי על מנת לקבל שיפור ביצועים.

אני עובד עם מעבד E5200, לוח אם GA-73PVM-S2H, וארבע גיגה של RAM לצורך עבודות משרדיות (אופיס וגלישה) ומסופק מכוח העיבוד אך הייתי שמח למעט יותר מהירות תגובה.

האם כדאי לי להוסיף SSD עבור מערכת ההפעלה (כרגע יש לי כונן אחד של חצי טרה שמחולק לשלוש מחיצות, אחת מהן מוקדשת למערכת ההפעלה ולתוכנות שונות). ובמידה וכן איזה כונן עשוי להתאים

תודה

פורסם

בהחלט ה SSD יוסיף כוח עבודה לדוגמה הדגם CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB מאוד איכותי ויציב ויש גם דגם :OCZ SSD VERTEX LPUS 60GB SATA II יותר זול .

יותר מזה זה מיותר. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה

Rounded000

האם תהיה איזו בעיה מבחינת החיבור ללוח האם המעט ישן או שלא צפויה להיות איזו בעיה?

פורסם

עם איזו מערכת הפעלה אתה עובד? XP לא תומכת ב SSD - אין פקודת TRIM שמאוד חשובה לאורך החיים של הכונן

פורסם

יש לו 7.

פורסם

מול הלוח שציינתה אין שום בעיה :xyxthumbs: .תתחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה!

פורסם

אין פקודת TRIM שמאוד חשובה לאורך החיים של הכונן

מישהו יכול להסביר לי מזה ה TRIM הזה..?

עוד לא הצלחתי להבין מה הוא עושה.

תודה

פורסם

לא יתן לך כמעט כלום :nono:

חבל על הכסף, במיוחד לשימושים שלך זה מיותר לחלוטין.

כתבתי על זה הרבה - חפש את הפוסטים שלי בנושא.

בסכום הזה יש שדרוגים עדיפים בהרבה כמו למשל:

* מעבד E8400 יד2 ב-300 ש"ח שחזק בהרבה מהמעבד שלך ועד היום נותן פייט מצויין כמעט לכל מעבד ברוב המשימוש היומיומיות.

ועוד אפשר לחתוך במחיר שלו...

* מעבד I3 דור קודם ב~200 ש"ח (יד2) שיאפשר לך עבודה עם 2X4G DDR3 במחיר מצחיק עם RAMDISK שמהיר מכל SSD שיש.

גם הלוחות שלו די זולים.

* אולי בכלל כדאי קודם לפרמט להתקנה נקיה וקלה... מתי עשית את זה לאחרונה?

פורסם

לא מסכים איתך.

הייתי לוקח SSD כל יום בעיניים עצומות עם על פני מעבד מעט מהיר יותר עם דיסק מכני.

פורסם

הויכוח הזה אינסופי. :) די ברור שלשימוש ממוצע, SSD יתרום יותר ממעבד מהיר יותר. אך מניסיון, כשהמעבד מספיק מהיר, והדיסק המכאני גם כן מספיק מהיר (נגיד לא 5400RPM ישן של מחשבים ניידים), אז אפשר להסתדר בכיף בלי SSD.

פורסם

זה כבר מזמן לא ויכוח אלא יותר קרוב לעיסוק בדת ואמונה... כמו שאייפוניסטים לעולם יצדיקו רכישה של אייפונרבה במחיר כפול ביחס לאנדרואיד מקביל.

די ברור שלשימוש ממוצע, SSD יתרום יותר ממעבד מהיר יותר.

דווקא לשימוש ממוצע SSD לא תורם כלום בפועל. זניח לחלוטין.

זה תורם כמעט רק למי שעובד על אפליקציות בהן הדיסק הקשיח הוא צוואר הבקבוק וזה חלק זניח מאוד וממש לא "ממוצע".

אני עשיתי בדיקה השוואתית עם 4 מערכות במקביל בשלל אפליקציות עם SSD, מכני רגיל, רפטור, IRAM ואפילו RAMDISK ואחוז המקרים בו SSD מצדיק את עצמו (לדעתי לפחות) די זניח וכמעט לא רלוונטי לחלוטין לרוב המכריע של המשתמשים.

כמובן שאם מישהו מוכן להוציא ~600 ש"ח על דיסק של 120GB כדי שפעם בשבוע מערכת ההפעלה תעלה לו 25 שניות מהר יותר או לחכות 30 שניות פחות לטעינת שלב בגיימינג של כמה שעות - שיבושם לו וכנראה זה משתלם לו.

לשימוש משרדי במפרט כזה זה (במחילה מכבודכם) אדיוטי לחלוטין. :kopfpatsch:

פורסם

זה תורם כמעט רק למי שעובד על אפליקציות בהן הדיסק הקשיח הוא צוואר הבקבוק וזה חלק זניח מאוד וממש לא "ממוצע".

דיסק קשיח הוא צוואר הבקבוק של המערכת כמעט תמיד. כי הכל - יישומים, נתונים, משמכים - הכל נטען מהדיסק הקשיח. ולרוב יש הרבה גישות אקראיות קטנות. היתרון של SSD לעומת דיסק מכאני הוא בעיקר בגישות אקראיות, מכאן השיפור. בכל מה שקשור להעתקה סדרתית של הרבה נתונים SSD דווקא פחות משמעותי, והSSD הזולים אפילו מפסידים לדיסקים מכאניים מהירים.

אני עשיתי בדיקה השוואתית עם 4 מערכות במקביל בשלל אפליקציות עם SSD, מכני רגיל, רפטור, IRAM ואפילו RAMDISK ואחוז המקרים בו SSD מצדיק את עצמו (לדעתי לפחות) די זניח וכמעט לא רלוונטי לחלוטין לרוב המכריע של המשתמשים.

באילו אפליקציות השווית ומה בדקת?

לשימוש משרדי במפרט כזה זה (במחילה מכבודכם) אדיוטי לחלוטין. :kopfpatsch:

זה נכון. אפשר על אותו משקל לומר שלשימוש משרדי ממוצע מעבד מהיר יותר לא תורם כמעט כלום (וזה נכון, כי רוב הזמן המעבד בעומס של פחות מ20%), וזכרון לא תורם כמעט כלום (וזה נכון, כי בשימוש ממוצע קשה מאוד למלא 4GB שזה הסטנדרט היום), וכרטיס מסך לא תורם כמעט כלום (וזה גם נכון כי למעט משחקים אפשר להסתדר עם GPU מובנה או כל כרטיס בן 8, ומבחינת האצת וידאו HD המעבדים המודרניים מסתדרים טוב גם בלי כרטיס מסך).

ובסופו של דבר נגיע למסקנה שלשימוש "ממוצע" שום דבר לא תורם כמעט כלום ואפשר להסתדר עם פנטיום 4. ובאופן חלקי זה גם נכון. :)

פורסם

הבעיה היא (לפחות בחלונות לדגמיה השונים) שכל פעולה דורשת פעולת דיסק, עיון בקבצים, פתיחת רשימות, נניח הסרה התקנה של תוכניות ובכלל כל קונפיגורציה מתחילה לאסוף נתונים שמעמיסים על הדיסק ואורכים זמן רב מנקודת ראות של משתמש שיושב ומחכה שחלון יציג לו נתונים. קורה לא מעט גם במחשבים יקרים שהמחשב קופא לזמן קצר - או ארוך יותר - כי איזה תהליך החליט פתאום שהוא חייב לגשת לדיסק בזמן שאתם מחכים משהו אחר יקרה.

SSD גורם לכל פעולת המערכת הזאת להיות (כמעט) שקופה למשתמש ולכן אם התקציב מאפשר זה שווה לדעתי.

כמובן שבתקציב נמוך זה לא משתלם בעליל והיחס מחיר לנפח עדיין מזעזע על אף מבצעים כאלה ואחרים היחס הוא עדיין פי 15-20 בנקודות הקיצון. וזה עם מחירי ה-HDD הגבוהים יחסית היום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים