עבור לתוכן

שאלות על EREADER והמלצה לאחד טוב.

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב!

ברצוני לקנות e-reader איכותי. אינני מבין דבר בהם! ולכן אתחיל עם לא מאט שאלות

1. איפה משיגים אליהם ספרים?

2. האם יש בהם שימוש מעבר לקריאת ספרים?

3. האם יש בעיה לקרוא ספרים בכל מיני שפות (אני אישית צריך יותר דגש על ספרים ברוסית, אך כמובן אנגלית ועיברית גם חובה)

4. הבנתי שקינדל של אמזון הוא מעולה, ואפשר להשיג אותו ב 100דולר, האם הוא נשלח לארץ? מה המכס עליו? האם הוא תומך בכל שלושת השפות שציינתי בשאלה 3?

אשמח כמו כן לקבל המלצות ל e-readerים שניתן לקנות בארץ במחיר שפוי (הממ עד 1000שקל?) ומובן שיהיה איכות טובה, בכל זאת הולכים לקרוא בו ספרים.

תודה רבה לכולם! :)

פורסם

שלום רב,

גם אני, כמוך, חיפשתי eReader טוב ובסוף סיימתי בקניית Asus Transformer Prime (שהוא כנראה הטאבלט הטוב ביותר :D ). לצורך העיניין, כל טאבלט הוא גם קורא ספרים ונראה שהשוק לא מפתח יותר קוראים יעודיים כדוגמת הקינדל הישן.

עם הרכישה שלי התחלתי לחפש תוכן במקביל. ספרים אלקטרונים באנגלית יש אינספור בעיקר באמזון, בארנס אנד נובל ושאר חנויות ספרים.

בעברית, המצב עגום. יש מעט מאוד תוכן והפורמט ומודל ההרשאות שלהם מבולגן, לא מוסדר ולא מעוגן בסטנדרט כלשהו.

האתר http://www.myebook.co.il מספק מידע כללי אך לא מושלם ולא מפורט דייו בנושא הספרים האלקטרונים (הוא גם לא נראה ממש מעודכן).

האתרים הישראלים האחרים שמצאתי הם:

1. http://mendele.co.il - כנראה הגדול שבינהם

2. http://www.e-vrit.co.il - גם טוב

3. http://www.esfarim.co.il

4. http://www.boriginal.co.il

ועוד מתוך ספריות של כל אוניברסיטה למעשה.

זה נראה הרבה, אבל רחוק מלהיות מספק. אני מקווה שהתחום יתרחב עם הגדלת המכירות של הטאבלטים. אני לא יכול לעזור לך לגבי התוכן ברוסית :s05: ...

בקשר לטאבלט זול - שמעתי שה ARCHOS לא רע בתקציב הזה. אבל סתם לידע, אין מכס על מחשבים (טאבלט וeReader נחשב למחשב) , רק מע"מ. לגבי השפות - אנדרואיד תומך בקריאה של כל השפות, לא יודע לגבי השאר (קינדל, iPad).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

לגבי הרוסית, לא קיוותי שמישהוא יפנה אותי לאתרים של ספרים ברוסית, שאלית כי שמעתי שיש קוראי ספרים שלא תומכים בכלום חוץ מאנגלית וצריך "לפרוץ" אותם, לא שזה קשה אבל זה הדבר האחרון שבא לי להעתסק איתו (אני רוצה פעם אחת לקנות גאדג'ט שפשוט יעבוד בלי יותר מידי התעסקות).

לגבי טאבל, אני שוקל את האפשרות אבל הבנתי שקרואי ספרים עשויים ממסך מיוחד (EINK או משו כזה) שיותר בריא לעניים ולסוללה.

לגבי המכס, תודה רבה, טוב דעת! עדיין אומנם מעניין אותי אם אמזון שולחים לארץ את הקינדל (כי לפי מה שזכור לי הם שולחים רק ספרים).

אשמח לעוד דעות!

פורסם

שלום MasterDK!

שים heart_icon.gif להפרדה בין שני דברים- קורא אלקטרוני שמיועד לקריאת ספרים וטאבלט שהוא מחשב לכל דבר, שיכול גם לקרוא ספרים.

קורא אלקטרוני:

rareicon.gif

זהו מכשיר המיועד בלעדית (כמעט) לקריאת ספרים. למכשירים כאלו יש מסך e-ink שלו שני יתרונות חשובים:

א. מסכים כאלו לא צורכים חשמל (בכלל!) חוץ מאשר בעת רענון המסך (בעת מעבר עמוד לדוג'). תכונה זו מעניקה לקוראים האלקטרוניים חיי סוללה ארוכים במיוחד, אין צורך לדאוג שהיא תתרוקן.

ב. מסכים אלו לא מעייפים את העיניים (לעומת מסכים רגילים).

לצד זאת יש להם גם כמה חסרונות:

א. הם לא מאפשרים תצוגה צבעונית (יש איזה פיתוח של איזו חברה, אבל הוא לא מיושם ברוב המוחץ של הקוראים).

ב. יש להם קצב רענון נמוך, מה שאומר שיש להמתין מעט מעת מעבר עמוד ושאי אפשר לצפות איתם בסרטונים או לשחק בהם במשחקים.

ג. מחיר נמוך, ביחס לטאבלטים (קינדל ב-100$).

מוצרים:

יש מבחר נאה של קוראים-

יש את הקינדל של אמאזון (בכמה דגמים) ובמחיר שובר שוק. ממולצים בחום רב. תומכים ברוב השפות הנפוצות, כולל אנגלית ורוסית (בדגם האחרון). יש דגמים עם מקלדת, יש עם מספר כפתורים ויש עם מסך מגע.

קונים מאמאזון, הם לא שולחים לארץ אבל יש חברות שישמחו לשלוח בשבילך, כמו mustop.co.il שגם יש להם מבצע על קינדלים כרגע (משלוח ב-10$ או משהו כזה).

יש גם קוראים של סוני, נחמדים. תומכים ברוסית.

יש את NOOK, לא יודע האם תומך ברוסית.

**! שים לב!!! הקורא האלקטרוני היחיד שתומך בעברית הוא קורא ישראלי בשם evrit, קורא גרוע ופטתי. אין לו מבחר ספרים. הם יקרים. המכשיר עצמו יקר. הוא גרוע. !**

טאבלט:

title_icon.png

כמו שכבר נאמר, טאבלט הוא מחשב עוצמתי שמורכב ממסך מגע בלבד.

למכשיר מסוג זה יתרונות רבים:

א. שימושיו בלתי מוגבלים- אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים וכו' וכו' וכן גם קריאת ספרים.

ב. גמישות- טאבלט יציג לך כל שפה שבעולם (עקרונית), לעומת קורא אלקטרוני שמציג מספר מצומצם של שפות.

עם זאת, גם חסרונות לא חסר:

א. סוללה נגמרת מהר.

ב. מעייף את העיניים.

ג. יקר ביחס לקוראים אלקטרוניים.

מוצרים:

יש אינסוף טאבלטים-

אייפאד של אפל, מכשירים של סמסונג, אייסר, אסוס ועד. גם אמאזון השיקה לאחרונה טאבלט זול במיוחד (200$)- Kindle Fire שמריץ גרסא מותאמת של אנדרואיד לקריאת ספרים.

בעת קניית טאבלט יש לשים לב למערכת ההפעלה- לאפל יש את iOS, לרוב היצרניות Android מבית גוגל ויש גם כאלו המריצים ווינדואוס (בגרסא ביתית. יקרים. מאוד לא מומלצים).

תוכן:

misc_icon.gif

את הספרים לקינדל אפשר להוריד מהאינטרנט: או מהאתר של אמאזון (בתשלום), אפשר ישירות מהמכשיר, או מאתרים אחרים (בחינם- פיראטי או חוקי או בתשלום) ולהעביר עם תוכנה בשם Calibre שמנהלת את הספרים. התוכנה גם תמיר לך כל סוג פורמט כך שאין מה לדאוג לגבי פורמטים.

לשאר הקוראים- מהאינטרנט.

לטאבלטים- מהאינטרנט (הטאבלטים יכולים לקרוא פורמטים של ספרים אלקטרוניים בעזרת אפליקצייה יעודית) או מחנות האפליקציות. כך הרבה עיתונים בולטים (קצת פחות בארץ..) מוכרים את גיליונותיהם באייפאד (קצת פחות באנדרואיד..).

שני סוגי המכשירים תומכים ב-PDF, רק שים לב- טאבלטים יתמודדו יפה על כל קובץ. קוראים אלקטרוניים יתקשו להציג קבצים שהוכנו בעבור מסכים גדולים- אם לדוג' הקובץ הוכן כ-A4, יהיה מאוד לא נוח לראות אותו על מסך בגודל 6". אם הקובץ מאוד עמוס בציורים ובשרטוטים, הקוראים יתקשו להציגו גם כן.

פורסם

Shai1098,

שי יקירי - אתה לא מעודכן. כל מה שכתבת נכון - ללפני 10 חודשים :bash: .

אמזון כבר לא מייצרת את הקינדל אלא יצאה עם הקינדל פייר, שהוא צבעוני ולמעשה טאבלט לכל דבר. כמו שאמרת הקורא העברי ושאר הקוראים גרועים ולא כ"כ רלוונטים. כל זה סתם את הגולל על מה שנקרא "קורא אלקטרוני" ושני הדברים שהפרדת התאחדו לכדי טאבלט.

הטאבלטים החדשים (ע"ע ASUS Transformer Prime) יוצאים עם מסך IPS שזה טכנולוגיה חדשה של מסך בהיר ולא מזיק ולא מעייף את העיניים. אורך חיי הסוללה מגיע ל12 שעות (נראה אותך קורא 12 שעות ברציפות). הטאבלטים קוראים PDF ויש למעשה אפליקציות לכל פורמט של eBook, כולל של אמזון. הטאבלטים גם תומכים בשפות מרובות ללא התקנה, כך שהקוראים היעודיים באמת לא שווים את הרכישה.

פורסם

מצד אחד אני רוצה לצעוק עליך כי אני עצבני כרגע, לדוג' בגלל שהייתי צריך לכתוב את כל זה 3 פעמים. מי החליט להוסיף ריפרש לכתיבת תגובות?!

ומצד שני, אני אגיב בנועם.

למה אתה פונה אלי בגישה כזו? זה לא נעים לי.

אני מאוד מעודכן. כנראה שפספסת את ההכרזה על הקינדלים החדשים של אמאזון לפני חודש בערך. ואתה כנראה לא יודע שיש ברשותי מכשיר כזה- חדש מהניילונים.

אפשר לראות (ולקנות) את הקינדלים השונים פה:

http://www.amazon.com/gp/product/B0051QVESA/ref=sv_kinh_0

בנוסף לקינדלים הרגילים, הציגה אמאזון גם את הפייר. לא במקום.

הקינדלים והקוראים של סוני (וגם נוק, רק שאיתו אין לי ניסיון אישי) מעולים. למטרה שלשמה הם נוצרו- הם לא מנים להתחרות עם טאבלטים. זה מכשיר שונה בתכלית. ציינתי בבירור את היתרונות והחסרונות של שני המכשירים השונים, האם אין זכות קיום למכשירים פשוטים יותר לקריאת ספרים? האם אין זכות לפותח הדיון לדעת עליהם? אחרי הכל, זה מה ששהוא חיפש.

עדיין יש קוראים אלקטרוניים.

המסכים "החדשים" [bTW, מסכי IPS הם ממש לא המצאה חדשה..] לא חסכוניים כמו E-INK, כמו שציינתי בפוסט שלי, הם לא צורכים חשמל בכלל מעט ברענון. 12 שעות לא מתחרה אפילו עם השבוע+ שקורא יחזיק (שבוע של שימוש כמובן). והם מעייפים ו"מזיקים" הרבה יותר מקרוא אלקטרוני- מסך רגיל פולט אור ולכן מעייף. מסכי E-INK אינם פולטים אור כלל, הם מדמים דף מודפס.

זו לא החלטה שלך האם קורא אלקטרוני שווה את הרכישה או לא.

יש יתרונות לאלו ויש יתרונות לאלו, שציינתי בפוסט. אתה מוזמן להוסיף משהו שלא כתבתי, אשמח לשמוע ולהוסיף.

Please,

have some respect...

ועוד דבר- אני כותב שי עם y, זה ממש לא קשה לראות את השם שלי פה...

פורסם

מאיפה קיבלת את הרושם שאני בא בגישה "כזו"? בגלל הסמל המטופש :bash: הזה? זה סמל של האתר, אתה לא יכול להאשים אותי בחוסר נימוס. גם לא התכוונתי לזה. וכן, הריפרש מעצבן מאוד, וחוץ מזה , למה לצעוק?

אני קראתי שאמזון מפסיקה לייצר את הקינדל הרגיל ושמה את כל מרצה בפייר. כמי שקובעת את הטון בתחום הזה, נראה שיתר הקוראים הדיגיטאלים יעלמו מן השטח. זאת קריאת העתיד שלי. לטאבלטים יש כ"כ הרבה יתרונות לעומת הקוראים, למרות צריכת הסוללה האפסית שלהם ואי-פליטת-האור, שאישית אני לא מבין מה התועלת בזה, להיפך אני רוצה לקרוא בחדר שינה חשוך, או בסלון עם המשפחה שהוא מוחשך שכל המשפחה צוה בטלוויזיה ואני אוכל לקרוא מבלי להדליק אור. אפשר לעשות זום להגדיל את הכתב ועוד.

אבל נכון שכל אחד יעשה את החושבים שלו, חשבתי שהפורום נועד להבעת ושמיעה של דעות מגוונות ולא קביעות בלתי ניתנות...

נראה שאתה נורא נפגע שמישהו יוצא נגד דעתך המלומדת וברצונך להיות הקובע הטכני של הפוסט - תהנה...

:hi:

פורסם

כן, בגלל הסמל. ובגלל הקביעה שאני "לא מעודכן".

לצעוק כי זה כיף.

אני קראתי שאמזון מפסיקה לייצר את הקינדל הרגיל ושמה את כל מרצה בפייר. כמי שקובעת את הטון בתחום הזה, נראה שיתר הקוראים הדיגיטאלים יעלמו מן השטח.

אז קראת לא נכון... לפחות לא בקרוב. וכן, בעתיד יעלמו הקוראים. וגם הפלאפונים. והקונסולות. והמצלמות. והמחשבים. והכל יהפוך למכשיר אחד, זה נכון, וזה קורה. אבל עד שהתהליך יושלם, יש עוד זמן רב. בנתיים, יש זכות קיום לקוראים.

התועלת באי פליטת אור היא שזה לא מעייף את העיניים. זה ממש כמו דיו על נייר. וכמובן שזה לא תמיד טוב.

אבל נכון שכל אחד יעשה את החושבים שלו, חשבתי שהפורום נועד להבעת ושמיעה של דעות מגוונות ולא קביעות בלתי ניתנות...

וזאת בדיוק הנקודה שלי. אתה שללת ושולל את הקוראים:

הקורא העברי ושאר הקוראים גרועים ולא כ"כ רלוונטים. כל זה סתם את הגולל על מה שנקרא "קורא אלקטרוני"
לטאבלטים יש כ"כ הרבה יתרונות לעומת הקוראים

אני לא נעלב מדעתך (ולא בכלל..) אם כי מהסמיילי, ההודעה שהיני מעודכן לפני 10 חודשים ואז רשימה של דברים שפשוט לא נכונים (אמאזון מפסיקים את הקינדל..)

פורסם

ההמלצה שלי...

אם אתה רוצה קורא דיגיטלי מבוסס E INK = שחור לבן עם ניגודיות של דף בשביל נטו לקרוא הייתי אומר לך ללכת על ה

http://www.barnesandnoble.com/p/nook-simple-touch-barnes-noble/1102344735

בגדול זה טבלט מבוסס אנדרואיד (אחרי צריבה שלו הוא יראה רגיל ולא המותאם של היצרן) עם מסך EINK = תומך לך בכל פורמט ושפה, בלי בעיות של "מערכת הפעלה" יחודית של הקורא אלא אנדרואיד רגיל (= אתה יכול להפעיל עליו גם תוכנות אחרות)

פורסם
  • מחבר

חברים אל תריבו :-X

תודה רבה לכולם! אני אתעייץ אם ההורים שלי (זה בשבילם) האם הם מעדיפים קורא ספרים נטו או טאבלט ואז אגיע להחלטה.

iakovl

תודה רבה! שמעתי שנוק טובים ואני רואה שהאתר גם שולח לארץ!

פורסם

כן, בגלל הסמל. ובגלל הקביעה שאני "לא מעודכן".

לצעוק כי זה כיף.

אז קראת לא נכון... לפחות לא בקרוב. וכן, בעתיד יעלמו הקוראים. וגם הפלאפונים. והקונסולות. והמצלמות. והמחשבים. והכל יהפוך למכשיר אחד, זה נכון, וזה קורה. אבל עד שהתהליך יושלם, יש עוד זמן רב. בנתיים, יש זכות קיום לקוראים.

התועלת באי פליטת אור היא שזה לא מעייף את העיניים. זה ממש כמו דיו על נייר. וכמובן שזה לא תמיד טוב.

וזאת בדיוק הנקודה שלי. אתה שללת ושולל את הקוראים:

אני לא נעלב מדעתך (ולא בכלל..) אם כי מהסמיילי, ההודעה שהיני מעודכן לפני 10 חודשים ואז רשימה של דברים שפשוט לא נכונים (אמאזון מפסיקים את הקינדל..)

שי,

אני חוזר בי מחלק מדברי. מתנצל שקבעתי שאתה לא מעודכן, זה אכן מעליב. :-[

הבנתי גם שלמרות הנחתי (המוטעית) שיש קוראים שהם עדיין רלוונטים לחלק מהמשתמשים, הם לא רלוונטים לטעמי.

מצד שני הנימה שלך גם לא משהו. אם אתה כותב דברים שאתה יודע, זה לא אומר שאי אפשר לחלוק על דעתך, ולומר שלצעוק זה כיף, אל תצפה שאחרים יצייתו לכללי התנהגות נאותים אם אתה לא! ;)

אז בוא נסגור את הסיפור הזה.

MasterDK - אשמח לשמוע מה הוחלט בסוף...

פורסם

קוראי ספרים אלקטרוניים מבוססי e-ink אכן נמכרים עדיין כמכשירים יעודיים (במפתיע או שלא במפתיע, כאשר הסמארטפונים\טבלטים בולעים הרבה

מוצרים אחרים בשוק).

בפעם האחרונה שבדקתי הקינדל היה הכי משתלם בגלל המחיר הנמוך וקלות המשלוח לארץ (כמו גם ה eco system של אמזון)

א-ב-ל הקינדל הוא פלטפורמה קצת סגורה, בדומה למוצרי אפל, ולכאלה שאוהבים יותר אפשרויות ויכולות יש את הקוראים המצויינים של סוני שעולים

יותר אבל מגיעים עם מסך מגע נוח, תמיכה ביותר פורמטים ואפשרות לטעון אליהם ספרים ביתר קלות.

MasterDK, הייתי ממליץ לך לקפוץ לפורומים המצויינים ב- mobileread.com שם אתה יכול לקרוא ביקורות על כל קוראי הספרים למיניהם או לשאול שאלות (יש להם אפילו פורום מיוחד להמלצות קניה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים