עבור לתוכן

אם אני מסיים בממוצע 72 תואר במדעי המחשב בבר אילן יש לי סיכוי למצוא עבודה ?

Featured Replies

פורסם

אני בשנה שלישית עכשיו ואני לא רואה דרך לסיים את התואר בממוצע מעל 73 .

תהיה לי בעיה למצוא עבודה בתחום או שבסוף כולם מוצאים ?

• תגובות 66
  • צפיות 24k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זה משנה? אין לך כבר אין לשנות את זה.

מן הסתם זה יקשה עליך יותר מאשר אם היית מסיים עם ממוצע גבוה. אבל אני מאמין שאתה תמצא עבודה. יש דרישה רבה מאוד לעובדים בתחום התוכנה (פיתוח) ואתה אחרי הכל תהיה בוגר אוניברסיטה.

אין לך תכנון להתחיל משרת סטודנט כלשהי בינתיים?

פורסם

תתחיל עם משרת סטודנט, אני אומר לך מנסיון. אני הייתי מצטיין ולקח לי יותר מחצי שנה למצוא עבודה בגלל שלא היה לי נסיון.

פורסם

למצוע עבודה לא אבל למצוא עבודה אולי :xyxthumbs:

פורסם

בלי ניסיון - יהיה לך מאוד קשה.

אתה לא עובד בתור סטודנט?

עוד דרך היא להתחיל לעשות פרויקטים בעצמך ולהעלות קוד לדברים כמו github שישמשו כתיק עבודות.

לתרום בפרויקטים של קוד פתוח.

לפתח למובייל או מוצרים קטנים.

יש הרבה דרכים לקדם את עצמך - העיקר אל תבזבז את הזמן שלך באיזה עבודת שמירה או לסיים את התאר ולשאול מה עושים מחר כמובטל.

חוסר ניסיון יותר גרוע ממוצע נמוך.

שילוב של השניים בכלל משאיר אותך במצב גרוע מאוד שבקושי לעבודות QA יחזירו לך טלפונים.

ליביו

פורסם

תתחיל עם משרת סטודנט, אני אומר לך מנסיון. אני הייתי מצטיין ולקח לי יותר מחצי שנה למצוא עבודה בגלל שלא היה לי נסיון.

איפה למדת?

פורסם

אורט בראודה.

פורסם

כמו שאמרו כאן, תתחיל לחפש כבר עכשיו עבודת סטודנט בתחום ההיי-טק( QA או פיתוח).

כשתצא לשוק העבודה עם ניסיון רלוונטי, פחות יסתכלו על הממוצע.

פורסם

אורט בראודה.

אז אין מה להשוות לבוגר בר-אילן. לבוגרי אוניברסיטה יש ביקוש גדול כרגע בשוק. גם ללא נסיון. זה וודאי - אני רואה חברים (ללא נסיון) שסיימו את הלימודים מזומנים להמון מבחנים. בוגר מכללה צריך את הנסיון הזה הרבה יותר מאשר בוגר אוניברסיטה.

אז כמו שאמרתי - בהחלט עדיף לבחור להתחיל לצבור נסיון בעבודת סטודנט. זה יעזור וזה יקל עליו בעתיד. אבל האמרה של "בלי נסיון יהיה מאוד קשה" היא פשוט לא נכונה. זו עובדה ואני מכיר אישית כמה מקרים כאלה - בוגרי אונ' במדעי המחשב משיגים עבודה בפרק זמן סביר גם ללא נסיון.

גילוי נאות:

אני בוגר מכללה בהנדסת תעו"ן.

פורסם

ההנצחה של המיתוס הזה בטח לא עוזרת. אם אתה חושב שתואר של 72 במדמ"ח של בר אילן עדיף על תואר מהנדס תוכנה מצטיין דיקן (ממוצע 87) מאורט בראודה, אשרי המאמין. סך הכל מדובר על בר אילן ולא הטכניון ובכלל אני לא בטוח כמה איכותי תואר במדמ"ח מבר אילן.

פורסם

א. מאוד תלוי מה אתה שווה. אם בזבזת את רוב התואר שלך על הדשא בבר אילן - יהיה לך קשה למצא עבודה.

ב. רצוי מאוד שתתחיל לעבוד כסטודנט בעבודה בתחום. זה יתן לך יתרון אדיר כשתסיים.

ג. עם הממוצע הזה אין מה לעשות, זה לא יכניס אותך למקום עבודה - יכולת ונסיון כן.

פורסם

ההנצחה של המיתוס הזה בטח לא עוזרת. אם אתה חושב שתואר של 72 במדמ"ח של בר אילן עדיף על תואר מהנדס תוכנה מצטיין דיקן (ממוצע 87) מאורט בראודה, אשרי המאמין. סך הכל מדובר על בר אילן ולא הטכניון ובכלל אני לא בטוח כמה איכותי תואר במדמ"ח מבר אילן.

ממתי 87 זה מצטיין דיקן? (או מצטיין בכלל) לא ברורים לי הזלזול והטענה "אשרי המאמין". אתה פשוט חושב שבוגר בראודה עם 87 עדיף על בוגר ב"א עם 72, אך אין לך שום טיעון שהוא טוב יותר מהטיעון שלי לגבי זה.

כך או כך, זה לא משנה מה אני חושב. זה משנה מה המעסיקים במשק חושבים. וחלק גדול מהם חושבים שבוגר אוניברסיטה עדיף. עם כל הכבוד, על הערעור על עובדה זו צריכה לבוא האמירה "אשרי המאמין". יש לציין שזה משנה אך ורק לתהליך הסינון, בו מקבלים זימון לראיון\מבחנים. משם והלאה (תהליך המיון) - אתה תלוי בעיקר בעצמך. אם למדת במכללת קקהלה והפגת יכולת מדהימה במבחנים שערכו לך, זה לא ישנה איפה למדת ואתה תתקבל.

גם אני בוגר מכללה. גם לי יש כבוד עצמי וגם אני לא אוהב שמזלזלים במה שעשיתי במשך ארבע שנים. אבל בסופו של דבר יש מציאות מסויימת ואי אפשר להיות מנותק ממנה. לבוגר אונ' קל יותר לקבל זימונים לראיונות עבודה. זה ודאי וזה מה יש. :nixweiss: אני לא מבין למה ההתעקשות בלתי פוסקת להכנס להאם זה מוצדק או לא. סבבה, נניח שזה לא מוצדק. אז? זה לא משנה את העובדה שככה זה. זו המציאות.

פורסם

10% העליונים קיבלו מצטיין דיקן, אני לא סגור אם היה לציון הסופי קשר או לא (במובן של ציון מינימאלי).

וכשאני חיפשתי עבודה, הרוב לא ציינו אוניברסיטה בלבד ואלו שכן, ציינו ספציפית את את"א או הטכניון בלבד. אני מדבר רק על מדמ"ח \ הנדסת תוכנה, לא יודע איך זה בתחומים אחרים.

אם זה לא מוצדק אז להמשיך לפמפם את זה רק מנציח את המיתוס.

פורסם

אני מתנצל על ההתפרצות אבל לבעלי המדעי מחשב והנדסת תוכנה פה? איזה תואר עדיף מבין השתיים חלק אומרים לי אותו הדבר אחר אומרים שהנדסה עדיף...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים