טמרס תפרוס כבל תת-ימי בנפח ענק (באמת ענק) עריכה: עוד כתבה נוספה- עם מספרים - רשתות ואינטרנט - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

טמרס תפרוס כבל תת-ימי בנפח ענק (באמת ענק) עריכה: עוד כתבה נוספה- עם מספרים


shlomo_l

Recommended Posts

איש העסקים פויו זבלדוביץ': "נשיק את הכבל בתחילת השנה האזרחית; כבר עכשיו יש מאות עובדים בשטח"

הכבל ייפרש בנתיב ימי מישראל לקפריסין ומשם למרסי, בשונה מהכבל של בזק בינלאומי שייפרש עד לבארי באיטליה. הקיבולת של הקו היא אדירה - 42 טרה ביט (מול 7.2 טרה ביט בבזק בינלאומי) על שישה זוגות של סיבים אופטיים.

http://www.themarker.com/hitech/1.1470977

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני כמעט בטוח שהנתון המפוצץ הזה (42 טרה) הוא מטעה. הקו הנ"ל הוא קו שישרת מדינות רבות (כמו שאפשר לראות בשרטוט שמופיע בכתבה המקורית), הקו של בזב"ל הוא קו "אישי" מישראל לאירופה, ועל כן לא בדיוק ניתן לדעת כמה מהנפח הכללי של הכבל אכן יהיה זמין בישראל (כך או כך 42 טרה זה אוברקיל מטורף עבור מדינה כמו ישראל).

בכל מקרה, השורה התחתונה היא בהחלט משמחת - בקרוב יהיה סיכוי טוב יותר שנקבל את רוחב הפס עליו אנחנו משלמים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הכבל לא משותף בין כל המדינות שאתה רואה.

הכבל התת ימי יהיה כבל של 12 סיבים אופטים עם קיבולת של 42 טרה ביט ויעבור בקפריסין ומשם יגיע למרסיי. זהו סה"כ כל הכבל התת ימי. אתה הסתכלת בתמונה שם שזה קשור לא לכבל תת ימי שזה כבר קשור לקווים פנימיים של המדינות.

הכבל הוא -קפריסין-מארסיי. וזה נפח עצום.

אכן זה בשורה משמחת.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

למדינה אין מיליארדים להשקיע בתשתית ארצית באמצעותה יוכלו להוריד ב-Full HD בכל שעות היממה - וטוב שכך.

צדק חברתי הפך אצלך למהירות של עשרות מגה-ביטים לשנייה?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זה מה שמנכל 014 אומר בווידאו שם.

וזה גם מה שטמרס אומרים.

מטמרס נמסר: "ספקיות האינטרנט, השיחות הבינלאומיות והצרכנים ייהנו מהוזלת עלויות תשתיות האינטרנט והשיחות הבינלאומית בהיקף של עשרות מיליוני דולרים לשנה. המהירות שנספק לחברות התקשורת בישראל תעמוד על 30%-50% יותר מכבלי תקשורת אחרים".

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הכבל של טמרס הופך את זה של 014 ו med לצוציקים. אגב המהירות הכי גבוהה שהיגעו אליה עם כבל אופטי היא 150*100 גיגה = 15Tbps עם WDM אבל אני חושב שיש מישהו שעבר את זה ל22tbps (היתה כתבה בhwzone על זה) . הכבל של בזק כנראה 72*100 גיגה . לטמרס כנראה יש 6 כאילו . בכל מקרה היום המחיר של מגה הוא בסביבות ה100-200 דולר הם מדברים על עליה של כ50% .

אני לא בטוח שטמרס יתחילו ישר עם 6 קווים כי צריך השקעה בתשתית . עדיין אם כבר המגברים נמצאים בים אז למה לא. בגלל שעברו למגברים במקום repeaters אז אפשר לשדרג את הטכנולוגיה לפי הצורך.

בכל מקרה אם שמעתי נכון רוב הכבל של מד לא מנוצל וזה כנראה בשביל לשמור על רמת מחירים גבוהה. אחרי שיצוצו המתחרים ל014 יהיה יתרון כי הם יוכלו להשיג רוחב פס במחיר עלות. בגלל שיתר הספקיות יהיו תלויות בחסדם של חברות אחרות 014 בטח לא תשתמש ברוחב פס גדול בהרבה.

אגב ראיתי באיזה כתבה שהנציגים טמרס אמרו שהם הולכים להוריד את זמני התגובה לאירופה לחצי - 50 מילי שניות לאנגליה. בגדול גם אם החברות ימשיכו להתנהג כמו מונופולים המצב הולך להשתפר משמעותית. בטח גם יצוצו עוד ספקיות .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

http://www.thecom.co.il/article.php?id=15703

אייל אברמוביץ', סמנכ"ל השיווק של טמרס טלקום (אשר יחד עם יונתן בסושמיר שהרבני יזמו את הקמת החברה להנחת סיב אופטי שלא התקדמה ודעכה, וכיום הם שותפים ב- 35% במיזם טמרס טלקום), מדווח שהשיהוי (Latency) המתוכנן בין ללונדון יהיה 50 מילישניות, ובין למרסי 37 מילישניות. אם נתונים אלו אכן יתממשו, אכן מדובר במהפכה של ממש בתחום שירותי האינטרנט הבינלאומיים של .

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • 3 חודשים מאוחר יותר...

לקוחה ראשונה לטמרס: ספקית האינטרנט טריפל C - בראשון בפברואר 2012

לקוחה ראשונה מצטרפת לטמרס-טלקום: חברת שירותי הענן וספקית האינטרנט טריפל C. טמרס מסיימת בימים אלה להניח כבל תת-ימי שמחבר את ישראל לשדרת האינטרנט העולמית וטריפל C תרכוש ממנה קיבולת. ההפעלה של הכבל תתבצע בראשון בפברואר 2012 ולקוחות החברה ירגישו שיפור בחוויית הגלישה לאתרים בחו"ל.

על דבר העסקה יכלו לקוחות טריפל C לגלות בניוזלטר שגרתי שקיבלו מהחברה ובו נכתב: "בקרוב יחובר כבל תת ימי חדש נוסף למתקן של טריפל C. הכבל יאפשר שרות במהירויות גבוהות יותר, נפחי תעבורה גדולים יותר ויתירות גבוהה בתקשורת לחו"ל". החברה אישרה את המידע והוסיפה כי מדובר ב"קו בנפח גדול". כפי הנראה בכוונת טריפל C לקנות במשותף עם ספקיות אינטרנט קטנות אחרות קיבולת מהכבל החדש או למכור לספקיות קטנות מהיתרה שלה.

טמרס בישראל מנוהלת על ידי יודפת הראל. בראיון ל-TheMarker הלינה הראל על כך שמשרד התקשורת והשר משה כחלון אינם מעניקים לחברה הגנות ינוקא נחוצות מול המונופול בתחום הקיבולת הבין לאומית - חברת מד-נאוטילוס - מה שמקשה על החברה להתחרות בשוק המקומי. מלבד הכבל של מד ושל טמרס, חברת בזק בינלאומי הפעילה לאחרונה כבל משלה, שמספק ללקוחותיה קיבולת גלישה אינסופית לחו"ל, מה שמציב אתגר תחרותי לשתי הספקיות המתחרות האחרות: 012 סמייל ו-013 נטוויז'ן.

עוד כתבה בנושא

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...