עבור לתוכן

להימנע מסדרת הכרטיסים הדיסקרטיים של ATI בלפטופים

Featured Replies

פורסם

היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m

לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני.

אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL.

כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס.

לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא:

http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6

פורסם

לא ברור. הבעיה שאתה מתאר וכן המידע בקישור מתייחסים אך ורק לסדרה מאוד ספציפית של ניידי DELL. מדוע הגעת למסקנה שיש להימנע מכל מחשב נייד עם כרטיס דיסקרטי של ATI/AMD?

פורסם
  • מחבר

התקלה הזאת גם קיימת בניידי HP המשלבים את אותו רעיון שהכרטיס הדיסקרטי מחובר ישירות למעבד והמעבד הוא זה ששולט בו.

דרך אגב לאופטימוס של אנוידיה הם הוציאו כבר פאץ'.

אני מקווה לעדכונים בקרוב אחרת הוספתי המון כסף סתם

פורסם

אם באמת מדובר במשהו שייפתר באמצעות עדכון BIOS, אין סיבה מיוחדת לדאגה.

פורסם

בסוף כן הלכת על המחשב הזה ?

יהיה לזה פתרון או חצי פתרון, מה שבטוח התמיכה של דל ישראל שווה ל%, אין להם מושג מי מימינם ומשמאלם, השירות הכי גרוע שנתקלתי בו.

לגבי הBIOS - סלח לי אבל זה לא בדיוק פתרון, כל העניין זה שהכרטיס המשולב יזהה מתי אתה צריך להשתמש בכרטיס חיצוני ומתי לא, האפשרות בBIOS רק תתן אפשרות לבטל את ה"סוויצ'" הזה ולעבוד תמיד על ה Radeon, שזה מאבד מכל האפקט של הרעיון המקורי.

ואם כבר (DEL(L - כתוב באחריות: 3 שנים אחריות אתר הלקוח

אחרי שבועיים מאז שפניתי אליהם הם ביקשו שאביא להם את המחשב למעבדת דיאגנוסטיקה בהרצליה פיתוח.

אמרתי לה שהם צריכים לשלוח שליח שיבוא וייקח את המחשב, כמו שכתוב באחריות וכמו שחברות אחרות עושות.

אחרי 'בירור' קצר היא טענה שלא ניתן ולמעבדה צריך לנסוע ולשים להם את זה שם.

השאלה שלי אם זה חוקי ואם יש פה עילה לתביעה

פורסם

ידוע כי מאז ששירות דל עבר לידי יעל תוכנה הוא התדרדר פלאים.

פורסם

לגבי הBIOS - סלח לי אבל זה לא בדיוק פתרון, כל העניין זה שהכרטיס המשולב יזהה מתי אתה צריך להשתמש בכרטיס חיצוני ומתי לא, האפשרות בBIOS רק תתן אפשרות לבטל את ה"סוויצ'" הזה ולעבוד תמיד על ה Radeon, שזה מאבד מכל האפקט של הרעיון המקורי.

לא הבנת? הכוונה היא שמדובר בהתנהגות בעייתית שתיפטר בעזרת עדכון BIOS.

ואם כבר (DEL(L - כתוב באחריות: 3 שנים אחריות אתר הלקוח

אחרי שבועיים מאז שפניתי אליהם הם ביקשו שאביא להם את המחשב למעבדת דיאגנוסטיקה בהרצליה פיתוח.

אמרתי לה שהם צריכים לשלוח שליח שיבוא וייקח את המחשב, כמו שכתוב באחריות וכמו שחברות אחרות עושות.

אחרי 'בירור' קצר היא טענה שלא ניתן ולמעבדה צריך לנסוע ולשים להם את זה שם.

השאלה שלי אם זה חוקי ואם יש פה עילה לתביעה

אם באחריות הספציפית של המחשב הספציפי שלך (בקבלה או באתר DELL כאשר את בודק עם המספר הסידורי) כתוב "אחריות באתר הלקוח" - הרי שהם מחויבים לבוא ולתקן את המחשב אצלך בבית. אם כתוב "איסוף והחזרה" או "שירות שליחים" - הרי שהם מחויבים לאסוף ולהחזיר. זה משתנה ממחשב למחשב.

פורסם

האם ידוע על הבעיה גם עם הכרטיסים הבאים:

Nvidia GeForce GT 525M 1GB שמגיע עם הדגם N5110 של דל?

AMD Radeon HD 6470M 1GB שמגיע עם מחשב של HP?

ואיך אני יודע בכלל אם מגיע במחשב שלי כרטיס מסך דיסקרטי כי פעם ראשונה שאני נתקל במושג הזה

תודה

פורסם
  • מחבר

בינתיים עברתי לראשונה מזה כמה שנים לווינדוס אז אני עדיין מתקשה להבין למה לעזאזל אני צריך להתקין הכל ידני והמערכת מתריעה לי שאני צריך אנטי וירוס...

מה ששבר את גב הגמל לגבי לינוקס זה כנראה בעיה עם החומרה במחשב, כשהוא מתחמם המחשב מתחיל לשלוח לחיצות מקש לא ידוע (keycode 227) שלא מיוחס לאף מקש\עכבר או אירוע ACPI. זה לא ממש הציק חוץ מזה שזה קטע רצף לחיצות על מקש אחר ויכולתי לראות אותו מציף את ההודעות קרנל והאקס סרבר פשוט התעלם מהם אבל עדיין קטע אותי באמצע לחיצה וזה די מציק אם מנסים למחוק משהו או לגלול עם העכבר וכן הלאה.

ווינדוס כנראה מתעלם מזה לחלוטין.

לפני שלושה ימים קיבלתי גם דגם אחר של ווסטרו בלי הכרטיס מסך (שבגללו החזרתי לחנות ואיזו טעות הייתי פשוט צריך להישאר איתו) ולו לא הייתה את הבעיה של המקלדת.

עוד מעט אני אבדוק מה מצב התמיכה בכרטיס בתוך ווינדוס.

הגרסה של הלפטופ שלי היא vostro 3550 i5 2520m\ 9 cell batt \ hd6630m

אפשר לשנות את שם הפוסט ללהתרחק מפתרונות יצירתיים של דל... למרות שהבעיה עם הכרטיס מסך זה בגלל הקומבינציה עם סדרת המעבדים הזאת והחיבור שלהם כתלויים אחד בשני.

פורסם

"להימנע מסדרת הכרטיסים הדיסקרטיים של ATI בלפטופים"

יש לי שאלה מה זה כרטיס דיסקרטי ?

ומה בעצם הבעיה פה שאתה אומר להימנע לא הבנתי ?

פורסם
  • מחבר

אני אעדיף לצטט אחרת יכול להיות שאטעה בתיאור:

There are two versions of hybrid graphics: MUXed and MUX-less. MUXed have a display MUX to switch the displays between the discrete and integrated cards. MUXed systems can be switched using vgaswitcheroo. MUX-less do not have a display MUX and the displays are only connected to the integrated card. On MUX-less systems, the discrete card is solely for rendering, not display. At the moment the X server does not support rendering and display from different cards so the discrete card can not be used with MUX-less systems at the moment.

פורסם

באמת עדיף שתשנה את הכותרת למשהו שמתאר את המצב בצורה מדויקת יותר.

פורסם

הבעיה סודרה כבר בסדרת הניידים של HP(הבעיה הייתה בעיקר בניידי dv6t quad edition) וכמו שרשמו פה הפתרון הוא ע"י עדכון ביוס

ועדכון הדרייברים של כרטיסי המסך של אינטל ושל AMD, כאמור הפתרון תופס לניידי HP לא ידוע לי על בעיה דומה שקיימת בDELL

פורסם

גם בניידים של לנובו ניתן לפתור את הבעיה על ידי שינוי הגדרה בביוס.

לפי השרשור מ- IdeaStorm שפורסם בתחילת הפוסט, דל עדיין לא הצליחו לספק פתרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים