עבור לתוכן

SSD מי צריך את זה בכלל ?!

Featured Replies

פורסם

שלום

כבר חודשים שאני קורא על הטוכנולוגה החדשה הזו SSD ומתלהב כל פעם מחדש, רואה סרטונים ביוטיוב על ההבדלים המשמעותיים במהירות,

התחלתי לברר על דגמים והכי קרץ לי זה ה M4 שבקושי היו עליו תלונות,

אז התחלתי לברר מחירים וברגע שמצאתי מחיר טוב פשוט קפצתי על המציאה !

בשיא ההתלהבות התקנתי אותו והתקנתי עליו מערכת הפעלה נקייה (לא גוסט) לא בא לי לעבור להארדיסק חדש ומהיר עם התקלות שלי,

אחרי ההתקנה ראיתי איך המערכת הפעלה עולה כמו טיל,

אני בא להפעיל אופיס ואפילו שניה לא חיכיתי,

ואז התחלתי לעשות את הפועלות שאני עושה בדרך כלל במחשב שזה לגלוש באינטרנט ולראות סרטים ואז שמתי לב שאופיס אני מפעיל אולי פעם ביום ולמחשב אני עושה הפעלה מחדש אולי פעם בחודש, אז למה בזבזתי כמה מאות שקלים על משהו שאני בכלל לא צריך ?!

כל אלה שהם כמוני שהם מתלהבים מהחידושים הטכנולוגיים מומלץ לקרוא את זה.

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר...

אני למשל מדליק את המחשב בערך פעם ביום ובגלל שהוא כבר מזובל לגמרי אז לוקח לו איזה 5 דקות לעלות סופית (הרמת כל ה SERVICES וכ"ו).

ואפילו אז זה עדיין רק 5 דקות ביום - לא משהו נורא.

אבל כמו בכל דבר טכנולוגי, אתה קונה כי אתה מתלהב מזה וכי אתה רוצה שיהיה לך אחד, לא תמיד בגלל שבאמת צריך. אם היינו קונים רק מה שאנחנו צריכים אז היית קונה מחשב בחצי מחיר (נו, אם אתה גיימר אז בשני שליש מחיר), כמעט לאף אחד לא היה סמארטפון ועוד ועוד.

פורסם

הדפדפן שלך לא יפתח דפים מהר יותר כי יש לך SSD, פשוט כי זה לא קשור.

התועלת מSSD היא בזמני טעינה נמוכים יותר שקשורים לפעולות I/O של המערכת ולכן בהרבה מקרים תלויה מאד בשימוש ובאופי השימוש. אני לדוגמא עובד עם המון תוכניות, פותח חדשות כל הזמן וסוגר אחרות, כך שה"פלא" הזה של זמן תגובה נמוך הוא כן מהותי ותדיר מאד. אם לעומת זאת אתה עם אותו חלון דפדפן פתוח והשימוש השוטף שלך לא כולל שימוש רב בהרבה תוכנות במקביל אז סביר שתרגיש אותו בעיקר בזמני BOOT נמוכים.

פורסם
  • מחבר

הדפדפן שלך לא יפתח דפים מהר יותר כי יש לך SSD, פשוט כי זה לא קשור.

התועלת מSSD היא בזמני טעינה נמוכים יותר שקשורים לפעולות I/O של המערכת ולכן בהרבה מקרים תלויה מאד בשימוש ובאופי השימוש. אני לדוגמא עובד עם המון תוכניות, פותח חדשות כל הזמן וסוגר אחרות, כך שה"פלא" הזה של זמן תגובה נמוך הוא כן מהותי ותדיר מאד. אם לעומת זאת אתה עם אותו חלון דפדפן פתוח והשימוש השוטף שלך לא כולל שימוש רב בהרבה תוכנות במקביל אז סביר שתרגיש אותו בעיקר בזמני BOOT נמוכים.

אני יודע את זה וזה בדיוק מה שאני אומר פה, שזה כל אחד והשימושים שלו, מי שעובד כמה תוכנות במקביל או עם תוכנות עריכה זה מאוד מומלץ !

פורסם

גם לי יש הרגשה שלמשתמש הרגיל או אפילו גיימר זה פשוט לא כל כך שימושי- לפתוח דפדפן/קובץ מוזיקה או וידאו זה בכל מקרה מהיר בדיסק קשיח רגיל (שנייה לפה שנייה לשם זה לא קריטי) ומשחקים בכל מקרה לא הייתי מתקין על ssd כי הם תופסים המון מקום ו-ssd הוא ברוב המקרים יהיה קטן. מחשב היום אפשר לשים במצב שינה והוא לא צורך הרבה חשמל והוא מהר מאוד חוזר למצב רגיל, ככה שבאמת זה לא ניראה לי כזה הכרחי אלא אם כן עובדים בתוכנות כבדות מאוד ועם קבצים גדולים מאוד.

פורסם

גיימר שקונה SSD ללא מטרה להריץ ממנו את המשחקים לדעתי מפספס את הפואנטה !

כל הכיף זה לטעון משחק הרבה יותר מהר !

לכן אין טעם לרכוש מתחת ל120GB - הבעיה שאלו של ה500MB/S יקרים >:(

פורסם

אני מסכים עם כל הנאמר פה. למעשה ניטש לאחרונה בפורום דיון בדיוק בנושא הזה.

אין ויכוח על יתרונותיו היחסיים של SSD לעומת כונן קשיח (כשהיתרון היחד של כונן קשיח נכון להיום הוא הנפח), יתרונות, שבניגוד למעבד או לכרטיס גרפי מוגזמים לצרכים, כן יבואו לידי ביטוי כמעט אצל כל המשתמשים אך בשיעור שונה. אחת הבעיות שלי באופן אישי קצת מפריעה היא השימוש של אנשים במילים כמו "טוב", "ביצועים" ובמקרה של SSD "מהיר". אלו מונחים מעורפלים שאנשים שאין להם את הידע המתאים מתקשים להכניס אותם לקשר הנכון ומפרשים אותם בדרך כלל באופן שונה. בפורום כבר ראיתי מקרים שאנשים פרשו את המונח מהיר בהקשר של SSD כמצב שבו המחשב יעבוד מהר יותר, החיבור לאינטרנט יהיה מהיר יותר ואפילו ציפו לקבל יותר FPS במשחקים. לכן צריך להכניס את הדברים להקשר המתאים ולהסביר בדיוק מה שהסביר yz101, כי מלבד ההתלהבות הראשונית מכך שהמערכת עולה מהר יותר, לא כולם יפיקו מה-SSD את אותה תועלת. זה מאוד תלוי בהרגלי ואופי השימוש.

בדיוק מהסיבה הזאת השאלה שצריך לשאול לדעתי היא האם SSD משתלם למשתמש X שהשימושים שלו הם Y? לדעתי נכון להיום SSD הוא רכיב מותרות מובהק שלחלק מספיק גדול מהמשתמים הוא פשוט לא קנייה משתלמת (התמורה לא מצדיקה את ההשקעה).

לכן ההמלצות שלי (שאני כבר אומר שיש בפורום שחולקים עליהן) בנושא הן:

1. מי שיש לו את המשאבים הכספיים, מבין מה ייתן לו ה-SSD ויודע שהוא יפיק מזה תועלת, אז שיקנה אם חשקה נפשו ב-SSD.

2. מי שאין לו את המשאבים הכספיים, קודם שידאג לבנות במסגרת התקציב מערכת מאוזנת מכל בחינה אחרת.

3. מי שיש לו את המשאבים (או שחושב שההשקעה תצדיק את עצמה) ולא בדיוק מבין או יודע להגדיר מה ייתן לו SSD, עדיף שיחקור בנושא יותר לעומק כדי לקבל את ההקשר המלא במטרה שיוכל לקבל החלטה מושכלת לגבי הקנייה.

פורסם

בתור עורך אני יכול להגיד לך שזה הדבר הכי טוב שקניתי עם המחשב.

אני פותח 4 תוכנות במכה, ותאמין לי שהן כבדות, כולן עולות פחות מ5 שניות.

לא משנה מה אני עושה במחשב, אין מצב שיישום עובד לאט או נפתח לאט.

המחיר באמת חסרון פה, אבל שווה כל שקל.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מסכים איתך אם מתקינים מערכת הפעלה משובצרת ומוקטנת רואים הרבה פחות הבדל בן HDD ל SSD בשימוש יום יומי למשתמש הרגיל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים