עבור לתוכן

הגדרה נכונה של פרופיל משתמש בווינדוס 7

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא מצליח למצוא מדריך רשמי של מיקרוסופט או לפחות משהו שנראה רציני על איך מגדירים נכון

משתמשים שיעבדו על דיסק שונה מ-C.

השינוים הידניים שמכניסים לאחר יצירת משתמש בנתיב הספריות משאירים עדיין הרבה מאוד זבל שמאוחסן ב-C

אז איך עושים את זה נכון?

פורסם
  • מחבר

אז מה אתם אומרים?

אני רוצה להתחיל היום בהתקנת מחשב חדש והייתי רוצה לבצע את זה נכון כבר מהתחלה בלי לצבור זבל מיותר של משתמש על כונן המערכת.

פורסם

אין דרך לעשות זאת באמצעות Point and Click כי MS לא מספקים אפשרות כזאת (מלבד העברת התיקיות השונות לאחר ההתקנה, שזה גם מספיק בעקרון) זה דורש התערבות בדרגות שונות מצד המשתמש.

הדרך הכי "בטוחה" לעשות זאת היא במהלך ההתקנה עצמה דרך Audit Mode. הוראות יותר מפורטות תוכל למצוא כאן (בקובץ ה-PDF אני מקשר לאתר עצמו רק בשביל הקרדיט).

אפשרות שנייה היא לעשות זאת באמצעות symbolic link. מכיוון שאין לי עכשיו זמן להתחיל לפרט את התהליך, מצאתי הסבר קיים שבמבט ראשון נראה לי שמסכם את העניין די יפה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי מתאים רק איך להקליד את כל זה פנימה??

נקווה שאפשר להשתמש ב-DoK

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">

<settings pass="oobeSystem">

<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">

<FolderLocations>

<ProfilesDirectory>d:\Users</ProfilesDirectory>

<ProgramData>d:\ProgramData</ProgramData>

</FolderLocations>

</component>

</settings>

<cpi:offlineImage cpi:source="wim:E:/sources/install.wim#Windows 7 ULTIMATE" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />

</unattend>

פורסם

אתה יכול לשלוח את זה לעצמך בדוא"ל (לשירות דוא"ל מקוון). כשאתה ב-Audit Mode פשוט תכנס לחשבון דוא"ל שלך ותעתיק את זה משם.

לחילופין, כמו שהצעת, תשתמש בהתקן אחסון חיצוני (שאמור לעבוד) כדי לאחסן שם קובץ txt כזה.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את התהליך וזה עבד.

זאת פשוט הדרך הכי נקיה שנתקלתי בה עד כה.

הקובץ הועבר מ-USB בלי בעיה.

פורסם

בהחלט דרך נקייה, חבל ש-MS לא משלבים אותה כחלק מתהליך ההתקנה עצמו (בחירת מיקום תיקיית ה-Users) מה שהיה הופך את התהליך לפשוט עוד יותר.

הבעיה בהעברת תיקיית ה-Users לכונן/מחיצה אחרים עלולה להיווצר דווקא במקרה של תקלה כלשהי במערכת או בכונן שעליו מאוחסנת התיקייה הזאת. לכן אני באופן אישי ממליץ גם לבצע Image של מחיצת מערכת ההפעלה, וגם לדאוג לגיבוי סדיר של תיקיית המשתמשים (או לפחות התיקיות הרלוונטיות שבה).

פורסם
  • מחבר

בהחלט :xyxthumbs:

עד כה השתמשתי במגוון דרכים כולל חפירה ב-registry ותמיד תמיד נשאר "זבל, על C

הפעם C נקי ויפה כמו שצריך להיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים