עבור לתוכן

תיקון כרטיס מסך - אפשר? כדאי?

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני יומיים הכרטיס שלי, Asus EN8800GT TOP 512MB, נתן לי blue screen שלוש פעמים רצוף.

בפעם הרביעית כשהעלתי את המחשב, עוד במסך של ה BIOS היו קווים על המסך, שלא היו שייכים לשם.

כשהווינדוס עלה (Win 7 Ultimate x64), הוא לא העלה את הדרייברים של NVIDIA, וב Device Manager, הכרטיס מסך דיווח על שגיאה (code 43).

בעצם, כל דבר שהוא מעבר לתצוגה בסיסית, כמו D3D, פילטרי וידאו לסוגיהם, משחקים, וכו', לא עובדים.

ניסיתי להתקין מחדש את הדרייברים הכי חדשים של NVIDIA, ניסיתי דרייברים ישנים יותר שפעלו עם הכרטיס, כלום לא עבד.

ניסיתי את הכרטיס במחשב אחר כדי לשלול בעיה אחרת, ואכן, אותן הבעיות גם שם.

יש מעבדות שמתקנות כרטיסי מסך? המחיר של התיקון מצדיק אותו?

תודה מראש,

גל.

פורסם

התשובות הקצרות לשאלותיך הן "לא" ו"לא". לא שווה לשלם על תיקון כרטיס שעולה 300 שקל, גם אם יש מעבדה שניתן לפנות אליה (נניח, אצל היבואן).

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שאותו כרטיס שעלה לי 1300 ש"ח לפני מעט יותר משלוש שנים עולה היום 300 ש"ח?

פורסם

מה אתה בשוק?

3 שנים זה עתיק במונחים של מחשבים.

ועם קצת ידע טכני אתה יכול לתקן את הכרטיס לבד בעלות של לא יותר מ 30 שקל.

פורסם
  • מחבר

מה אתה בשוק?

3 שנים זה עתיק במונחים של מחשבים.

ועם קצת ידע טכני אתה יכול לתקן את הכרטיס לבד בעלות של לא יותר מ 30 שקל.

אני אשמח אם תאמר לי איך אני יכול לתקן אותו.

אני מניח שקודם צריך למצוא מה התקלקל, איך אני עושה את זה?

פורסם

רוב הסיכויים שהתנפח / התפוצץ קבל.

תעלה תמונות של הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

אני אעלה כנראה רק בערב, הכרטיס לא לידי כרגע.

פורסם

תוציא את הכרטיס תיראה אם אתה יכול לראות נזקים פיזיים (מגעים רופפים / נזק על כבלים וחלקים אחרים )

אם אין תנסה לעדכן ביוס (מי יודע אולי יסדר את זה )

תבדוק טמפרטורות

ניתן היום לקנות כרטיס באותה רמה ויותר בפחות מ 500 שקל

פורסם

זה יכול להיות גם נזק בליבה גראפית, במייצב מתח של הכרטיס ובעוד 500 חלקים נוספים שיכולים להתפגר :bash:

זה מדברים שבעין לא תוכל לבודד, מה שאפשר לבדוק זה נזקים ובלאי חיצוניים כמו קבלים ומאוורר

ואל תופתע מירידת ערך של הכרטיס - בזמנו קניתי כרטיס ב1500 שהיום שווה בקושי 100 וקצת(RADEON 9800PRO)

אם מריחה מחדש של משחה טרמית מתחת לגוף קירור לא פותרת את הבעיה, עדיף לקחת כרטיס אחר(חדש/משומש, תלוי כבר בך)

פורסם

למה שיהיה לו נזק בליבה הגרפית? כל עוד הכרטיס היה בשימוש סביר, לא רתח בצורה מוגזמת (וגם אז אין שום שיבה לנזק) או נפל מגובה ללא קירור.. סיכויים קלושים.

פורסם
  • מחבר

החלפתי את הכרטיס ב Gigabyte GeForce GTX 460. הכרטיס הקודם מתמודד מעולה מול משחקים חדשים, יהיה לי חבל מאוד לזרוק אותו.

אם מדובר בנזק פיזי שאפשר לתקן יחסית בפשטות, אז אני מעדיף לתקן, יש לי מה לעשות איתו.

בכל מקרה, אני אפרק את הכיפוי ש ASUS שמו עליו ואחפש נזק פיזי.

תמונות בערב :)

תודה!

פורסם
  • מחבר

מצורפת תמונה.

אני אישית לא רואה משהו יוצא דופן, אבל מצד שני אף פעם לא חיפשתי משהו יוצא דופן בכרטיס גרפי...

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מטורף!

תכלס אין לי מה להפסיד ;)

פורסם

להקשיב טוב טוב להוראות ולפרק פלסטיק וברקט (פיסת המתחת שבסוף) לפני התהליך.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אני פשוט לא מאמין!

זה באמת עבד!

אפיתי את הכרטיס, שמתי מחדש משחה טרמית, חיברתי והופה! עובד!

לא יאומן...

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים