עבור לתוכן

האם כרטיס הקול המובנה איכותי מספיק?

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מתישהוא סט של שני רמקולים ומגבר סטארו טוב (1500 שקל יושקעו להערכתי)

ברשותי לו גיגהבייט GA-880GM-UD2H

עם כרטיס קול מובנה - Realtek ALC892 codec - High Definition Audio

האם הכרטיס מוציא סאונד נקי וטוב? אין לי שום צרכים אחרים מהכרטיס חוץ מזה.

פורסם

הסאונד של כרטיסי הOB הוא סביר.

כמובן שיש כרטיסים עם DAC טובים יותר שמוציאים סאונד נקי ברור וחזק יותר.

קשה לי לשים מספר מדויק ליחס הכדאיות בהשקעה בכרטיס קול ביחס להשקעה ברמקולים.

ב1500 אולי זה כבר כדאי.

פורסם
  • מחבר

עכשיו קראתי את הביקורת על הSOLO6 של מיקרולאב, ולמרות שלא שמעתי אותם, הם נשמעים לי מאוד מענין.

האם יהיה משתלם להחליף כרטיס קול עבורם? אגב - יש ברשותי קארטיב סאונד בלאטר לייב, מאוד ישן, האם הוא עדיף מבחינת DAC?

והאם ה"דעה" של אנשים לגבי האיכות של הכרטיסים און בורד מבוססת על התנסות אמיתית או קריאה של ביקורות מקצועיות או על תחושה רווחת ו"הרגשה"? (בגלל שזה אונבורד)

תודה!

פורסם

לדעתי, הסולו הם רמקולים טובים אבל לא מהווים תחליף למערכת סטריאו.

אני מציע לך לקנות את המערכת שאתה רוצה, לנסות ולראות איך זה נשמע עם הOB ואז תוכל להחליט אם כדי לך להשקיע בDAC.

פורסם

עכשיו קראתי את הביקורת על הSOLO6 של מיקרולאב, ולמרות שלא שמעתי אותם, הם נשמעים לי מאוד מענין.

האם יהיה משתלם להחליף כרטיס קול עבורם? אגב - יש ברשותי קארטיב סאונד בלאטר לייב, מאוד ישן, האם הוא עדיף מבחינת DAC?

והאם ה"דעה" של אנשים לגבי האיכות של הכרטיסים און בורד מבוססת על התנסות אמיתית או קריאה של ביקורות מקצועיות או על תחושה רווחת ו"הרגשה"? (בגלל שזה אונבורד)

תודה!

הלייב הישן שלך לא יהיה יותר טוב מOB מודרני (הוא עד כדי כך גרוע).

בשביל הסולו, לא צריך כרטיס קול ביותר מ300-400 שקל.

פורסם
  • מחבר

לגבי המערכת סטאריו - השאלה האם בתקציב של עד 1500 שקלים ניתן להשיג משהו שיהיה עדיף מהסולו6?

לגבי הכרטיס קול (המגיב מעליי) לדעתך עדיף להתקין כרטיס קול במקום האונבורד של הלוח? האם הרווח אכן יהיה משמעותי יחסית להשקעה?

פורסם

לדעתי, עם 1500 ש"ח, השקע הכל במגבר וזוג רמקולים מדפיים ועבוד עם כרטיס הקול המובנה. כל הטייה של סכום כסף מהתקציב הנ"ל לכרטיס הקול על חשבון הרכיבים, הוא זריקת כסף לפח. יותר מזה, גם אם אתה מוכן להקציב עוד כמה מאות ש"ח נוסף על ה-1500 בשביל כרטיס קול טוב יותר, עדיין הייתי מציע להשקיע אותו במגבר ו\או ברמקולים.

כרגיל, יד שניה תמקסם קנייה, אבל אם אתה מתעקש על חדש, יש רק מגבר אחד שיכנס לך בדוחק. אם אני זוכר נכון, אתה מחיפה, אז: http://www.audiophile.co.il/products/144082 מחובר ל- http://www.audiophile.co.il/products/171311 היא האופציה היחידה בחנות זו. כרגיל, לא להתרגש מהמימדים הצנועים של הרכיבים, ללכת ולשמוע. את הסולו אני לא מכיר אך אני לא פוסל את האפשרות שהם ישמעו טוב מהשילוב הנ"ל. לך שמע גם אותם אם תוכל. אישית, הייתי מגביל עצמי רק למה שאני יכול לשמוע באוזניים: אם הסולו נשמעים על נייר הביקורות כאופציה מעולה אבל אינך יכול לשמוע אותם בעוד את השילוב הזה תוכל לשמוע למרות שלא כתוב עליו הרבה היכנשהו... הבנת מה לדעתי עדיף.

אם אתה יוצא מחיפה, זה לא משנה את עניין המגבר כי אין חלופה אחרת, אבל זה כן פותח לך עוד היצע של רמקולים ב-1000 ש"ח:

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-speaker&db67773=129725&db67772=67915&orderby=price

הייתי מתמקד ב-KEF, Jamo ו-Wharfedale.

בהצלחה ועדכן אותנו. :)

פורסם

המלצות טובות, אבל אתה פשוט גורם לו ליצור צוואר בקבוק גדול יותר. כרטיס OB אינו אופטימלי לשום דבר, ואין לי מושג איך אנשים יכולים לסבול את הסאונד מהדבר הזה. בהשקעה חד פעמית של 400 שקלים יש לו כרטיס קול מכובד שיחזיק לו גם למערכות יותר יקרות.

פורסם

אני אומר בצורה פשטנית, שלמקור חשיבות גדולה אמנם, אך כדי לחוש בהשפעותיו אתה צריך להיות יותר critical listener מאשר casual listener. אני לא יודע עד כמה פותח השרשור מתכוון להתמקד בטבעיות של כל כלי נגינה ובמצמוץ שפתיה של הזמרת, אבל אם ניקח את המקרה הממוצע של האזנה מעורבת, אני חושב שבתקציב הזה כרטיס קול מובנה בלוח מודרני מספק די סחורה למערכת בסדר גודל כזה.

אם תקצה כמה מאות ש"ח מ-1500 ש"ח לכרטיס קול, לא תוכל בכלל להרשות לעצמך אופציה כלשהי, כי זו שהצגתי היא באמת הכי זולה שעוד מתקבלת על הדעת (עם האפשרות של החלפת הרמקולים במקבילים לו בעלי ביצועים דומים). אולי הייתי מסכים לסייג שאם התקציב היה 2000 ש"ח כדאי לחשוב על תיעול סכום מסוים לשם, אלא שלהערכתי עדיין צוואר הבקבוק העיקרי בשילוב של מגבר ורמקולים בסכום של 1500 ש"ח הוא הרמקולים ולא כרטיס הקול המדובר.

פורסם

יש הגיון במה שאתה אומר.

ההבדל הכללי באיכות בין רמקולים+מגבר ב1900 שקל עם OB לבין רמקולים+מגבר ב1500 שקל עם כרטיס של CREATIVE או ASUS הוא כנראה לטובת הראשון.

מה גם שכרטיס תמיד אפשר להוסיף יותר מאוחר, אבל רמקולים כבר קשה להחליף כי העלות היא מושקעת והחלפה היא כמעט הפסד מוחלט.

ולכן הרעיון לקנות כרטיס קול משומש הוא לא רע בכלל.

אני מניח שאם מחפשים קצת אפשר למצוא משהו משומש במחיר משתלם.

פורסם

אין ספק שרמקולים הם ה X פקטור בכל מערכת, ולהחליף אותם (לשדרג) זה לא סיפור גדול כמו שאתה אומר וכולם עוברים את זה.

אני מקבוצת האנשים שתומכים בטיפול המקור בחשיבות גדולה, אבל אני אודיופיל כבד אז אני לא רוב האנשים.

פורסם

אני מקבוצת האנשים שתומכים בטיפול המקור בחשיבות גדולה, אבל אני אודיופיל כבד אז אני לא רוב האנשים.

אז אני צריך להבין מכך שאני אודיופיל "קל"? ;) לא מנסה להישמע מתנשא, אבל כנראה שהמקור שיש לי בבית שווה יותר מכל סטאפ האוזניות שלך גם יחד, אולי אפילו בכפולות. אף אחד לא מנסה להקל ראש בחשיבות המקור, אלא שיש לקחת בחשבון את הפרופורציות בין הרכיבים.

בפשטנות קיצונית אוסיף, שהרמקול משנה ברמת המאקרו, המקור ברמת המיקרו וההגברה איפשהו באמצע. השרשרת היא על כן "רציפה" מבחינת חשיבות כל חוליה בה ודווקא לסינרגיה בין הרכיבים משמעות גדולה יותר. לאור כל זאת, בסכום כל כך צנוע, אני משוכנע שהשקעה בכרטיס הקול שתבוא על חשבון הרמקולים והמגבר (רמקולים במקרה זה, כי אין חלופות למגבר) תיתן תוצאה פחות טובה מאשר הישארות עם כרטיס הקול הנוכחי והטיית כל המשאבים הנותרים לאחר רכישת המגבר לרמקולים.

פורסם

אם המקור שלך שווה 5,000 דולר אשמח לדעת מהו.

ד"א, ההערה שלי לא באה להעיד עליך כאודיופיל "קל".

פורסם

לא, למען האמת הוא עולה חצי מכך. לא ניסיתי להשוות "למי יש יותר גדול" ואני נמנע ככל הניתן ממלחמות אגו מטופשות. צרמה לי ההערה שלך שאותה ציטטתי, שמשתמע ממנה כי רק מי שהוא אודיופיל "כבד" יכול להבין את חשיבות המקור, או שאחת הדרכים המרכזיות שיש כדי להבין את חשיבות המקור היא להיעשות אודיופיל "כבד".

אולי אתה שוכח שיש לך סטאפ אוזניות ושבסכום מקביל, מערכת סטריאו פחות רגישה לשינויי מקור. בסטאפ אוזניות המקור יכול להביא "לשורה הראשונה" את הניואנסים הקטנים-גדולים שהוא מייצר ביתר קלות, דווקא בגלל ההבדל המהותי בתצורה של הרכיב במודל, המתרגם אות חשמלי לאנרגיה אקוסטית. לשיטתי, עבור מערכת סטריאו ב-1500 ש"ח, אין מה לחפש כרטיס קול טוב יותר מאשר הפתרון המובנה בלוחות אם מודרניים.

פורסם

אין ספק שרמקולים הם ה X פקטור בכל מערכת, ולהחליף אותם (לשדרג) זה לא סיפור גדול כמו שאתה אומר וכולם עוברים את זה.

הכל עניין של פרופורציות.

כרטיס קול של 400 שקל עם סט רמקולים של 500 שקל זה חסר פרופורציות.

כרטיס קול של 800 שקל עם סט מגבר+רמקולים של 1500 שקל זה גם חסר פרופורציות.

1500 זה סכום הכניסה לסט נורמלי.

אם רוצים לרדת מזה כדי לאפשר גם כרטיס בתקציב אז יחס העלות איכות יורד באופן מטריד.

לכן זה מאוד בעייתי.

אם הכרטיס נקנה מחוץ לתקציב ה1500 שקל אז השאלה היא כמה הוא עולה.

אם הוא עולה 400 שקל אז צריך לחשוב, האם ההבדל באיכות בין רמקולים של 1000 שקל לבין רמקולים של 1400 שקל (בשילוב עם מגבר ב500 שקל) מספיק גדול כדי להתחרות בכדאיות של שידרוג הכרטיס ?

אם כן אז התשובה ברורה.

אם לא אז יש עוד שאלה.

האם אחרי קניית הרמקולים יש מצב להחלפת המערכת בשנה שנתיים שלוש הקרובות ?

רוב האנשים שקונים מגבר+רמקולים ב1500 לא הולכים להחליף אותם בקרוב וזה לא דבר פשוט לעשות לכל אחד ולפעמים דורש לספוג הפסד או לבזבז זמן ומשאבים.

לעומת זאת להוסיף כרטיס זה פשוט וקל, וגם לא עולה הרבה יחסית.

זה ברור שעדיף להשקיע את הסכום שיש זמין כרגע ברמקולים ולקנות כרטיס יותר מאוחר מאשר להתפשר על רמקולים בשביל לקנות כרטיס עכשיו ואז להיתקע בלי אפשרות לשפר למשך מה שאולי תהיה תקופה ארוכה.

האופציה השלישית היא לקנות כרטיס משומש במחיר מציאה שלא ממש גורעת מהתקציב לרמקולים (או כבר עכשיו או בהמשך הדרך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים