עבור לתוכן

Core i5-760 או Phenom IIx4 965 למטרת משחקים +עבודה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני חדש בפורום,

ברצוני לקנות לוח אם +מעבד לאחר חיפושים באינטרנט הבנתי שמה שאני מחפש זה מעבד i5 760 של אינטל או Phenom II X4 965 של AMD,

עכשיו לפי מה שהבנתי המעבדים מעוד דומים ונותנים פחות או יותר אותה עבודה וגם המחירים די דומים,

עכשיו אני רוצה להבין מה באמת עדיף?ואיזה לוח אם כדאי לי לקנות עבור כל אחד מהם?

בנוסף לפי מה שהבנתי INTEL צריכים להוציא בקרוב גירסה חדשה של מעבדים (עם מעבד גרפי מובנה או משהו כזה) מתי זה יהיה? האם כדאי לחכות?

תודה רבה,

חג שמח.

• תגובות 32
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שלום וברוך הבא לפורום,

חסרים קצת פרטים כדי להשלים את התמונה.

ספק בבקשה את הפרטים הבאים:

1. מהם השימושים במערכת (כמה שיותר פרטים יותר טוב)?

2. אם אחד מהשימושים הוא משחקים אז ציין בבקשה באיזה רזולוציה אתה מתכנן לשחק.

3. מהן הדרישות שלך מלוח האם. בדרישות הכוונה היא לכמות וסוג חיבורים (SATA לדוגמה), האם מתוכנן OC? אם כן באיזו דרגה?

4. מהו התקציב למעבד, לוח אם וזיכרון?

הפרטים הללו יאפשרו לקבוע איזה מעבד (מבין שני אלה או אולי אחר) הוא המשתלם ביותר למכלול השימושים שלך. יש לזכור שמחיר הפלטפורמה נקבע כם ממחיר לוח האם שאותו צריך לקחת בחשבון.

מעבדי ה-Sandy Bridge של Intel צפויים לצאת בתחילת שנה הבאה. ספק אם השבב הגראפי המובנה בהם (למרות טענות של Intel) יספיק כדי לשחק, ואם משחקים הם לא חלק מדרישות המערכת הרי שיש היום פתרונות מצוינים למערכות עם שבב גראפי מובנה. עד שהמעבדים לא ייצאו ויתפרסמו מבחני ביצועים אמיתיים קשה לדעת עד כמה משתלמים הם יהיו לעומת דור המעבדים הנוכחי. אם אתה זקוק למערכת מחשב עכשיו, אז לדעתי אין טעם לחכות רק בגלל זה.

כמו כן שנה בבקשה את הכותרת לכותרת עניינית על פי חוקי הפורום. לדוגמה:

"Core i5-760 או Phenom IIx4 965 למטרת X"

פורסם
  • מחבר

הי תודה על התשובה

1. השימושים במערכת הם בעקרון MEDIA CENTER, משחקים, צפיה בסרטי HD , תיכנות (אני לא בטוח שזה באמת קרטריון).

2. אין לי מושג איזה רזלוציה

3. בנוגע לחיבורים אני לא ממש יודע (אני רוצה שלוח האם יוכל לשרות אותי עוד שנים רבות כך שאוכל לשדרג את המחשב) בנוסף אני מעדיף (לא חובה) שיהיה כרטיס מסך מובנה, אני רוצה להשקיע בשלב הראשוני בעיקר במעבד ובלוח האם ולשדרג את שאר החלקים בהמשך .

4. התקציב הוא פחות או יותר 1000 שקל מעבד +1000 שקל לוח אם (אם ניתן פחות עדיף כמובן).

תודה רבה.

פורסם

בשביל מדיה סנטר אין צורך ביותר מATHLON II X3 445 או אם ממש רוצים כוח זה ATHLON II X4 640.

אם זה מדיה סנטר למשחקים אני מניח שהרזולוציה היא 1920*1080 וכאן למעבד אין השפעה גדולה במשחקים - כרטיס מסך משנה פה.

בקשר ללוח - לוחות AMD הם זולים יותר ומפוצ'רים יותר ככה שאין צורך לקנות לוח מעבר לתקציב של 600 ש''ח.

המלצה שלי -

לוח - http://skypc.co.il/pl_product~950810~10~0.htm

מעבד - http://skypc.co.il/sg_product~ADX640WFGMBOX~3~0.htm

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין ATHLON II X4 640. ל Phenom II X4 965,

לא עדיף כבר להשקיע ב Phenom II X4 965 לתווך הארוך?

אם זה מה שאני צריך אז מי כן צריך את Phenom II X4 965?

בכל מקרה אם אני עדין רוצה ללכת על הPhenom II X4 965 איזה לוח אם ממולץ?

פורסם

1. אם אתה מעוניין בשבב גראפי מובנה ולא מעוניין להוציא כסף על כרטיס מסך בשלב זה אז האפשרות של Core i5-7xx יורדת מכיוון שהפלטפורמה הזאת לא מכילה שבב גראפי מובנה. רק קח בחשבון שאם המטרה היא משחקים השבב המובנה לא ממש מתאים לכך ותאלץ לשחק ברזולוציה נמוכה והגדרות נמוכות (ובחלק מהמשחקים החדשים זה עדיין לא בטוח יעזור). בקשר לרזולוציה המשחק, מהי רזולוציית המסך אליה תחובר המערכת?

2. אני גם חושב שלשימושים שלך Athlon IIx4 יספיק.

3. בקשר ללוח אם, אם לא מתוכנן OC אז אפשר לבחור גם בלוח אם זול יותר כגון GA-MA78LMT-US2H ואם כן מתוכנן OC כלשהו אז אולי כדאי להעדיף את GA-MA785GMT-US2H. שניהם מכילים שבב גראפי מובנה שמתאים מאוד לשימושי HTPC ועבודה משרדית. בנוסף שניהם מכילים את סוג ומספר החיבורים שאמורים להספייק לכל משתמש ממוצע.

אה, וכמעט שכחתי, כמובן שגם הלוח שהציע giloman יהיה בסדר גמור פשוט קצת יקר יותר ולא בטוח שנותן לך משהו שהזולים יותר לא נותנים.

4. בקשר לשדרוג, אם הכוונה לשדרוג מעבד אז הייתי ממליץ לך לא לבנות על זה. דור המעבדים החדש של Intel ככל הנראה בוודאות ישתמש בתושבת חדשה, ולמרות שהתמונה לגבי מעבדי AMD עדיין לא ברורה לגמרי, סביר להניח שלפחות חלק מהמעבדים ידרשו כבר תושבת חדשה. בכל מקרה, לא צריכה להיות לך סיבה לשדרג את המעבד במהלך השנה וחצי-שנתיים הקרובות וייתכן שאף יותר מכך. זה יושפע בעיקר מדרישות המשחקים העתידיים.

5. אם חשובה לך משחקיות ברמה סבירה+ עד גבוהה, ולאור זה שמחירי הרכיבים המומלצים עבורך הם כמחצית מהתקציב שהקצבת לכל רכיב, בהחלט ניתן להוסיף בתקציב גם כרטיס מסך.

עריכה: בינתיים כבר הגבת.

ההבדלים בין ה-Phenom IIx4 וה-Athlon IIx4 הם בתדר וב-Cache מרמה שלישית. זה לא כל כך משמעותי עבורך. כאמור, במשחק ברזולוציות גבוהות, הכרטיס מסך הוא צוואר הבקבוק ולא המעבד. גם אם תקח Phenon IIx4 965 אז ההמלצה ללוחות נשארת בעינה.

צריך שתענה קודם האם אתה מעוניין להוסיף כרטיס מסך או לא, כי אם אתה מוסיף, יש לוחות אם המבוססים על ערכת השבבים 770 שלא מכילים שבב גראפי מובנה אך מציעים חיבורי USB 3.0 שיהיו שימושיים אם אתה נוהג לחבר החסנים חיצוניים, ואולי יש מקום לקנות דווקא לוח כזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת.

בטוח שאני יוסיף כרטיס מסך בהמשך אם לוח האם משתפר באופן משמעותי אין לי בעיה לקחת גם לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה.

על איזה לוח אם + כרטיס מסך (פשוט יחסית) אתה ממליץ (עבור 965)?

ועם לא ה965 על איזה מעבד אתה ממליץ?

עוד פעם תודה על התשובה,

פורסם

בקשר לכרטיס מסך תתייעץ בפורום כרטיסי מסך. גם את סוג כרטיס המסך צריך להתאים לרזולוציית המשחק.

בגלל שמשחקים הם השימוש התובעני ביותר שלך, את אופי המערכת צריך לגזור ממנו ובשביל זה אתה צריך לענות על השאלה מהי הרזולוציה בה תשחק.

לדעתי ה-Phenom IIx4 אינו משתלם במיוחד אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות (אלא אם כן אתה מתכנן OC גבוה) ולכן יש לדעתי שתי אפשרויות:

1. היקרה - מבוססת על Core i5-7xx.

2. הזולה (אך אין זה אומר שזאת פשרה לאור השימושים שלך) - מבוססת על Athlon IIx4.

או לסיכום:

1. מהי הרזולוציה בה תשחק (מהי רזולוצית המסך אליו תחובר המערכת)?

2. האם מתוכנן OC?

3. האם יש לך דרישה לחיבור כלשהו מלוח האם? האם חיבורי USB 3.0 חשובים לך?

4. מה עם זיכרונות? האם להם מוקצה תקציב נפרד?

5. האם אתה מתכוון לקנות כרטיס מסך עם המערכת או לא? אני שוב מזכיר שהשבב הגראפי המובנה אינו מיועד למשחקים, ויחד עם זאת אם תקנה מערכת ללא שבב גראפי מובנה וללא כרטיס מסך ייעודי מן הסתם לא תוכל להשתמש בה.

מכיוון שהגדרת את אחד השימושים במערכת כמשחקים (אגב, תפרט בבקשה על אופי וסוג המשחקים בהם אתה נוהג לשחק) ולכן לדעתי ההחלטה בנושא זה היא די פשוטה -- משחקים = כרטיס מסך ייעודי מתאים.

פורסם

אני ממליץ לך על מעבד ATHLON II 640 ועל הלוח שהצעתי קודם בגלל שהוא מכיל חיבורי SATA3.0 וUSB3.0 שלא גונבים רוחב פס מכרטיס המסך.

אם אתה נחוש לקחת מעבד יותר טוב אני ממליץ לך על משושי הליבה של AMD

PHENOM 1055T ביחד עם קירור איכותי כמו הTX3

http://skypc.co.il/pl_product~AM31055TB~3~0.htm

http://skypc.co.il/sg_product~80320-100-35~18~0.htm

פורסם
  • מחבר

שוב פעם תודה לgiloman ולAbout:blank

בנוגע לכרטיס מסך אני מתקוון לפחות בשלב הראשוני לקנות כרטיס מסך זול ופשוט ולאחר מספר חודשים לשדרג אותו לכרטיס מסך טוב!!

הענין הוא שהמחשב שאני בונה צריך להספיק לי לשנים רבות (המחשב שלי כרגע בן יותר מ10 ועדין עובד (קצת פחות במשחקים))

בנוגע לשתי האופציות:

1. מדוע ה i5 יותר טוב מPhenom II X4 965 ?

2. בנוגע לאופציה הזולה אני מפחד שהמחשב יתישן מהר וגם שלא אוכל למצות את המשחקים עד הסוף

3. האופציה של giloman של הPHENOM 1055T יותר טובה מה i5-i7?

1. כפי שכבר אמרתם כנירה שהרזולוציה תיהיה 1920*1080

2. אם אני כן מתכנן OC מה זה אומר מבחינתי מה עלי לעשות?

3. חשוב לי שיהיה USB 3.0 וגם SATA 3.0 (עדיף)

4. לזיכרונות אני מקצה כסף בנפרד (מתכוון לקנות בשלב הראשוני זיכרון קטן כDDR3 2 GB )

5. כן מתכוון לקנות כרטיס מסך (גם כן בשלב הראשוני כרטיס מסך פשוט ולאחר מספר חודשים לשדרג למשהו הרבה יותר טוב)

תודה רבה על העזרה

פורסם

1. כי כמעבד רב-תכליתי הוא יותר טוב כפי שניתן לראות ממבחני ביצועים. לצרכים שלך שהם משחקים ברזולוציה גבוהה הוא לא יותר טוב מכיוון שלא תפיק מההוצאה הכספית הנוספות רווח שיתבטא בביצועי מערכת טובים יותר.

2. כל מחשב מתיישן מהר מבחינה טכנולוגית אך זה לא אומר שהוא כבר לא מתאים לשימושים להם הוא מיועד. במשחקים ברזולוציה גבוהה צוואר הבקבוק הוא כרטיס המסך ולא המעבד, עם Athlon IIx4 לא תהיה לך שום בעיה עם משחקים (וה-Phenom IIx4 לא ייתן לך תוספת ביצועים מורגשת). לכן אמרתי שהוא לא הבחירה הכי משתלמת כאן.

אם אתה מסתדר עכשיו עם מחשב בן 10 שנים אז ה-Athlon IIx4 יהיה קפיצת מדרגה משמעותית עבורך. כמו כן, כנראה שאנחנו מגדירים משחקים בצורה שונה. לא סביר כלל שמחשב בן 10 שנים מריץ משחקים חדשים. אם הכוונה שלך במשחקים היא למשחקי פלאש בדפדפן או משחקים ישנים אז לשבב גראפי מובנה לא תהיה שום בעיה להריץ אותם, ובטח שלא צריך שום מעבר מעבר ל-Athlon IIx3/4, כדאי שתבהיר את הנקודה הזאת כדי שנתאם ציפיות כי כרגע עושה רושם שאנחנו מגדירים משחקים באופן שונה לגמרי.

3. בהמשך לסעיף 2 וללא כוונה להעביר ביקורת על הצעתו של giloman שהיא לגיטימית ויש בה גם היגיון, אני רואה את הדברים קצת אחרת. מערכות מחשב מתיישנות מהר יחסית, הטכנולוגיה מתפתחת, דרישות היישומים משתנות, לפעמים אפילו מגיע שלב שממש כדאי לעבור לטכנולוגיה חדשה. הבעיה -- אי אפשר בדיוק לחזות דברים כאלה מספר שנים מראש. אני באופן אישי ממליץ מאוד לשכוח מהגישה של להשקיע הרבה כסף ולקנות מחשב "חזק" שיספיק לכמה שנים. אני ממליץ תמיד לקנות מערכת סבירה בהתאם לצרכים הנוכחיים, כל מערכת כזאת תחזיק לפחות שנתיים-שלוש ובמקרים מסוימים אף יותר. אם מדובר במשחקים אולי יהיה צורך להחליף כרטיס מסך במהלך התקופה, לפעמים OC יניב את תוספת הביצועים המתבקשת. אם היישומים הם פחות תובעניים (עבודה משרדית, HTPC, כדוגמאות) אז מערכת כזאת יכולה "להחזיק" אפילו יותר. לכן, אני תמיד ממליץ לקנות מערכת במחיר סביר שמתאימה לצרכים הנוכחיים, במהלך תקופת חייה לשדרג כרטיס מסך, להוסיף זיכרון ולבצע OC אם וכאשר מגיע הרגע שזקוקים לזה כדי ליהנות ממנה עוד תקופה מסוימת, וכשכבר אין ברירה (או כשמתחשק או כשממש עדיף) אז פשוט להחליף למערכת עדכנית שוב במחיר סביר ובהתאם לצרכים. לדעתי זה עדיף על הוצאת סכום גבוה מהנחוץ, לפעמים פי 2, על רכיבים מדור טכנולוגי נוכחי בתקווה שהם יספיקו לדרישות הטכנולוגיות העתידיות.

בקשר לשאלות שלך:

2. עליך ללמוד איך עושים OC יש מדריך (לא כל כך מעודכן אבל בקרוב הוא כנראה יעודכן) במדור המדריכים. אתה לא צריך לזה שום ציוד מיוחד, מלבד קירור מתאים, אבל צריך שתגדיר איזה OC אתה מתכנן כדי שיהיה אפשר להתאים את לוח האם והזיכרונות לכך.

5. אם אתה מתכנן לקנות בהתחלה כרטיס מסך פשוט, אז אתה יכול להסתפק בשלב זה בשבב גראפי מובנה.

בגלל שחשובים לך חיבורי SATA 6Gb/s ו-USB 3.0 הלוח שהציע giloman (GA-870A-UD3) יכול להיות בהחלט בחירה טובה ומשתלמת.

פורסם

השימושים שלך צנועים ואתה אט אט נסחף לקניית מפלצת שלא תועיל בכלום לשימושים הספציפיים שלך ותזיק בהחלט לחשבון הבנק שלך.

בשביל מדיה סנטר ו"משחקים פה ושם" יספיק מעבד שתי ליבות זול ולכל היותר שלוש ליבות. ההצעה על מעבד athlon X4 שהוצעה לך, מצויינת משום שאתה מקבל מעבד חזק (כאמור, מעל ומעבר לדרישותיך) במחיר זול ומשתלם מאד.

כל השקעה מעבר לזה לא תוסיף לחווית השימוש שלך שום דבר.

לגבי מעבדים והשוואה בין אלה של אינטל ו-AMD, תמיד יהיו חילוקי דעות. אני לא מסכים ש core-i5-7XX עדיף על phenom X4 955/965/970. שתי אלה קבוצות מעבדים שוות פחות או יותר בביצועים. כאמור, אתה לא צריך אותם כי לא תקבל שום תוספת מורגשת בשימושים שלך.

שיקולים של USB3 וSATA3, מהירות זיכרון, אובר-קלוק הם לחלוטין לא רלוונטיים לצרכים ולשימושים שאתה הגדרת.

פורסם
  • מחבר

אוקי אתה מתחיל לשכנע אותי.

השאלה שלי כזאת האם המחשב הזה יוכל להריץ משחקים כמו GTA IV ודומים לו ללא קירטועים באיכות טובה?

האם משחקים עדיתים (לפחות בזמן הקרוב) ירוצו עליו כמו שצריך (באיכות טובה)?

האם המחשב יהיה מסוגל להריץ סרטי HD ללא להיתקע?

(בנוגע למחשב שלי אז לא אני לא משחק במשחקי דפדפן אפילו PES 2011 עובד אצלי ויחסית טוב)

פורסם

אוקי אתה מתחיל לשכנע אותי.

השאלה שלי כזאת האם המחשב הזה יוכל להריץ משחקים כמו GTA IV ודומים לו ללא קירטועים באיכות טובה? - כן בתנאי שתשים כרטיס טוב

האם משחקים עדיתים (לפחות בזמן הקרוב) ירוצו עליו כמו שצריך (באיכות טובה)? - כן בתנאי שתשים כרטיס טוב

האם המחשב יהיה מסוגל להריץ סרטי HD ללא להיתקע? - כן

(בנוגע למחשב שלי אז לא אני לא משחק במשחקי דפדפן אפילו PES 2011 עובד אצלי ויחסית טוב)

פורסם
  • מחבר

טוב שכנעתה אותי!

עכשיו עוד שתי שאלות:

1. כמה עולה כרטיס טוב פחות או יותר (כבר שאלתי בפורום כרטיסי מסך אבל אם יש לך סדר גודל)? האם 500 שקל זה מספיק?

2. איזה זיכרון כדאי לי לקנות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים