עבור לתוכן

קפיאות בלתי פוסקות של המחשב אחרי אינספור בדיקות וארבעה פירמוטים

Featured Replies

פורסם

שלום. אנא הקדישו מספר דקות כדאי לנסות לעזור לי לפתור את הבעיה הקשה הזאת.

אני כבר ממש לא יודע מה לעשות. זה סיוט מה שקורה עם המחשב הזה. מחשב יחסית חדש, לא יותר מארבעה חודשים(ראו בצד)

כל פעם זה בא וחוזר לי, אני לא מבין מאיפה זה בא

קפיאות חוזרות ונשנות של המחשב בכל מצב כמעט. עם דפדפן פתוח, עם כל אפליקציה הכי קטנה גם

פירמטתי את המחשב כבר 4 פעמים, שמתי גם ווינדוס 7, עכשיו חזרתי לXP SP 3 בחזרה. מסתבר שזה לא עוזר.

ברגע שזה קורה, העכבר עצמו נכבה(אין לייזר דולק) והמקשים של האורות במקלדת לא מגיבים(אי אפשר להדליק ולכבות CAPS LOCK וכו')

איזה בדיקות לא עשיתי?

MEMTEST 86 לזכרונות, יותר מ14 שעות - הכל תקין

בדיקת איבחון לכל ההארדיסקים עם תוכנת יצרן הייחודיות - הכל תקין

פתיחת המחשב בכדי לראות שלא קיים קבלים שרופים/פגומים בלוח - הכל תקין

סריקות של אנטי ווירוס וספייוואר - אין כלום, הכל בסדר

איחוי דיסק לכל ההארדיסקים פעם אחר פעם שהיה צריך עם תוכנה מקצועית(דיסקפר) גם לא עזר!

בדיקת טמפ' של המעבד בשיא מאמץ - 60-70 מעלות, וגם לא קרס בפעם האחרונה(הרצה של 18 שעות עם PRIME 95) (בדיקה עם REAL TEMP אחרי שEVERST זייף)

-עידכנתי את כל העידכונים לווינדוס

-ניטרלתי את כל ההתקני USB של הכוננים החיצוניים(הארדיסקים) - לא עזר ולא עוזר (לא מחובר גם כלום בUSB חוץ מהעכבר)

-החלפתי עכבר - לא עזר

-התקנתי דרייברים הכי מעודכנים לכרטיס מסך(להגיד עוד הפעם שלא עזר?)

אין מסך כחול, ולא מסך שחור. צריך לרסט ידני. אם יש מוזיקה, זה מקפיא אותה בלופ אינסופי.

אין אוברקלוק לא על המעבד ולא על הכרטיס מסך

-החלפתי הארדיסק והתקנתי על הארדיסק אחר את המערכת ההפעלה(פעמיים)

כרגע זה קרה לי למשל בתוך משחק ככה באמצע. אני יודע שהמעבד לא מגיע ליותר מ65 מעלות במשחק כי בדקתי. זה יכול לקרות כל כמה שעות, או כל כמה ימים , וכל פעם שאני עושה ריסט ידני, זה בד''כ קורה עוד הפעם 5-10 דק' אחרי, בתדירות של 5-6 פעמים ולפעמים יותר, עד שזה נפסק לבד (לא משנה מה אני עושה בווינדוס, אפילו בקושי מאמץ משהו, פותח דפדפן, מפעיל מסנג'ר, לא בהכרח להיכנס למשחק ולשחק חצי שעה לראות אם זה חוזר)

המאוורר של הכרטיס מסך עובד תקין, הוא לא כזה חם, ואין לי איך איך ממש לבדוק את הטמפ' שלו .. (ניסתי בגירסה האחרונה של EVEREST Ultimate Edition -וזה לא מופיע לי). ניסתי לראות אם יש אופציה כזאת בתוכנה catalyst control center של ati אבל לא מצאתי. אולי אפשר לבדוק את הטמפ' דרך התוכנה ההיא של האוברקלוק לכרטיסי ATI ? שכחתי איך קוראים לה. שמריצה ריבוע תלת מימדי ומאמצת את הכרטיס בשביל לראות שאין ארטפיקטים

עומס על הספק כוח - אין מצב, ספק כוח מאוד חזק, ועל כל החומרה שלי (הארדיסקים בפנים, מאווררים) לא גומר את ה625 W, מגיע ל450W אולי.

האם יש תוכנה שיכולה לסרוק את כל הדרייברים וההתקנות האפשריות במחשב, ולהודיע לי על התנגשות מסוימת? שככה אני אקבל יותר אינדקציה איך לפעול, למרות שקשה לי להאמין שמשהו ברקע מפריע, כי כל פעם זה משהו אחר. (אני יכול להפעיל מסנג'ר ומוזיקה לבד, ופתאום בום ריסט. להפעיל דפדפן ומוזיקה, בום ריסט. להפעיל משחק לבד, בום ריסט. כל פעם איך שמתחשק לו)

תודה

פורסם

ניסית אולי להסתכל ב EVENT VIEWER?

תחפש בSYSTEM או ב APPLICATION

תראה מה יש שם חשוד (בצהוב או באדום)

דבר שני

איך אתה יודע שכל המערכת מגיעה ל450W?

כשהחלפת הארד דיסק והתקנת מחדש מה קרה?

אותו דבר?

פורסם

אם אפילו CAPS LOCK לא עובד זה הארדוור.

זכרונות

לוח אם

מעבד

ספק

עדכון ביוס

כל הדריברים אפשר לבדוק אם הפקודה verifier

דריבר לא טוב יתן מסך כחול עם פרטים.

http://support.microsoft.com/kb/244617/he

פורסם

התאור שלך מוביל לכך שלוח האם דפוק

פורסם

1. לבטל ב- BIOS כל התקן שלא בשימוש או לא הכרחי, למשל, GIGABYTE SATA2 (JMicron 368) chip אם אין כונני IDE, ואפילו כרטיס קול מובנה.

לבטל כרטיס רשת ולשים PCI, אם צריך. גם SWITCH/ROUTER תקול יכול לתקוע מחשב דרך כרטיס הרשת שלו.

לבדוק אם יש שינוי.

2. זה ש- MEMTEST עובר עדיין לא אומר שהכול בסדר בממשק זכרונות - לוח אם. כבר שמעתי "GIGABYTE עם INTEL CHIPSET לא אוהב G.SKILL"

מה המתח שנקבע ב- BIOS עבור הזכרונות? מה המתח הדרוש שכתוב על הזכרונות או באתר של G.SKILL עבור הדגם שלך?

3. כמו ש- Ivan כתב

דריבר לא טוב יתן מסך כחול עם פרטים.

לא סביר שזה בגלל דרייברים.

אני מקווה שאתה לא משתמש ב- Dynamic Energy Saver, ולצורך בדיקה אפשר לבטל ב- BIOS טכנולוגיות שונות של הורדת מתח/תדר כשאין מאמץ.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

אכן דרייבר קשה לי להאמין שזה קשור.

jackhammer,

אני יודע כי אני משער. תחשב רגע כל אחד מהרכיבים שלי לוקח , תחשב את כולם ותראה שלא תגיע ליותר מ450 וואט.

כן, אחרי התקנה על הארדיסק אחר וחדש זה אותו דבר

layzee, אני אנסה לעשות מה שאמרת בעיקרון

יש לי האמת סוויצ' שמחובר לראוטר , אנטרל אותו.

כרטיס קול מובנה אני לא יכול לבטל, אני משתמש בו. כנ''ל כרטיס רשת, עכשיו להביא כרטיס רשת בPCI...

אני לא יודע מה המתח שנקבע בביוס לזכרונות.. איפה זה נמצא שם בידיוק?

אני לא חושב שאני משתמש בDynamic Energy Saver, אם כי זכור לי שעידכנתי דרך הדיסק של הלוח אם את התוכנה/דרייבר הזה כמה פעמים.. אני לא יודע כמה זה משפיע

דרך אגב, בסוף הצלחתי לראות את הטמפ' של הכרטיס מסך בcatalyst control center , הלכתי למטה לATI OVERDRIVE וסימנתי שכביכול ישחרר את הנעילה לאוברקלוק, שם אני רואה את הטמפ'. במנוחה - 50, במאמץ 65-66

תודה

פורסם

תחילה תבדוק מה התיזמונים שעליהם היצרן ממליץ ותגדיר אותם ידנית ,שזה לא יהיה על מצב AUTO

זה המדריך ללוח אם שלך

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ep45t-ud3lr_e.pdf

גש לעמוד 37 בקשר תיזמונים.

בקשר למתחים תראה בעמוד 38

DARM VOLTAGE "

פורסם

התאור שלך מוביל לכך שלוח האם דפוק

אפשר לדעת איך קבעת את זה?

פורסם

רגע אני לא מבין, אם המחשב חדש למה לא תממש אחריות?.

במעבדה יש יותר כלים למציאת הבעייה במקום לשבור את הראש...

פורסם

מצטרף לתגובה שמעליי. מחשב בן פחות משנה ישר למעבדה. למה לבזבז שעות על בדיקות וניחושים? שהמעבדה תשבור את הראש בזמן שאתה יכול לשבור את הראש על לנקות את הבית לפסח, למשל. ;D

פורסם
  • מחבר

תחילה תבדוק מה התיזמונים שעליהם היצרן ממליץ ותגדיר אותם ידנית ,שזה לא יהיה על מצב AUTO

זה המדריך ללוח אם שלך

http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ep45t-ud3lr_e.pdf

גש לעמוד 37 בקשר תיזמונים.

בקשר למתחים תראה בעמוד 38

DARM VOLTAGE "

שלום

אחרי שלא הגבתי מספר ימים, הבעיה חזרה

ניסיתי לפתוח את הקובץ, אבל הוא כותב לי שהוא פגום

damageh.jpg

(Acrobat Reader 5.0)

תוכל לומר לי בבקשה מה כתוב שם ולאן אני נכנס בידיוק בBIOS בשביל להגדיר כמו שצריך את עניין המתחים לפי המתח הדרוש של היצרן(הזכרונות שלי)?

נכנסתי לאתר של G-SKILL, ואיזה עצבים, חיפשתי 10 דק' את הזכרונות שלי, הבעיה שאין דגם מסוים, אני יודע שזה DDR 3, בידיוק שניים כאלה:

http://www.skypc.co.il/pl_product~F3-10600CL9S-2GBNT~15~0.htm

פה באתר של היצרן הלכתי לDDR 3:

http://www.gskill.com/products.php?c1=1&c2=3

לפי סקיי, כתוב 1.5VOLTS, אבל אני לא יודע כמה זה אמין, באמת עדיף לבדוק שזה ככה באתר של היצרן

מה, יכול להיות זה זה אולי?

http://www.gskill.com/products.php?index=97

או זה

http://www.gskill.com/products.php?index=200

הסתכלתי לפי הנפח והתזמונים כמו שלי . (שים לב שהמתח 1.5 כמו באתר היצרן בשניהם)

אגב, ניטרלתי את האב סוויץ' שהיה מחובר לי לראוטר , וזה עדיין לא עזר. אז נשלל עוד דבר.

רגע אני לא מבין, אם המחשב חדש למה לא תממש אחריות?.

במעבדה יש יותר כלים למציאת הבעייה במקום לשבור את הראש...

בידיוק מהסיבה שכתבתי למעלה, אני יכול להשאיר את המחשב דלוק שבועיים רצוף ולא תיהיה קפיאה אחת. למשל, עכשיו, עד לפני כשעה, המחשב לא עשה אפילו קפיאה אחת(!!!) במשך עשרה ימים שלמים ומלאים. ואז, שפתאום מתחשק לו, בום! הוא קופא, אני עושה ריסט, ועושה את זה 10 דק' אחרי הריסט הידני 5-6 פעמים עד שנרגע.

לקחת את זה למעבדה בכלל לא פרקטי. זה יכול לשכב שם חודש שלם, ולא יקרה אפילו קפיאה אחת. תראה כמה בדיקות עשיתי, ועדיין לא עליתי על הבעיה

אני בטוח שיש להם עוד תוכנות שלא הרצתי ונותנות אינדקציה אחרת ויותר טובה שאולי תוביל לפתרון, אבל זה פשוט להיות בלי מחשב זמן רב מאוד. ואני חייב אותו בשימוש יום - יומי.

אני מנסה לפתור את זה בכוחות עצמי עם חברי הפורום.

מקווה להגיע לפתרון

תודה

פורסם

הי מחר[שעות הבוקר] אשמח לעלות לך את התמונות ולעזור לך בהגדרות בביוס.

סלח לי חזרתי מהעבודה לא מזמן, ואני ממש לא בפוקוס :).

פורסם

קובץ פגום = DATA CORRUPTION

כמעט בטוח שזאת בעיה באפיק זכרונות/בקר זכרונות/בקר דיסקים (בהנחה שהדיסקים והחיבורים תקינים)

אתה יכול לנסות מבחן כזה:

- להעתיק כמה קבצים גדולים מדיסק 1 ל- 2, ובו-זמנית להעתיק כמה קבצים גדולים מדיסק 2 ל- 1

- תוך כדי, תוריד גם איזה קובץ מהאינטרנט

- וגם תנגן איזה קובץ מדיה ברקע (שירים, סרט וכו')

תראה, אם אין קפיאות, ותבדוק אם הקבצים המועתקים/הורדות לא יוצאים פגומים.

אתה יכול לראות בלשונית memory של cpu-z מה התזמונים והתדר הנוכחיים.

פורסם

אני ממליץ לך לבדוק את המחשב עם ספק-כוח אחר!

לקרוב משפחה שלי יש מחשב עם ספק HIPER נרכש מסקיי, במנוחה המחשב עובד נהדר, במאמץ קופא ללא סיבה...?

הוחלפו לו כל החלקים כמעט: כרטיס מסך, זכרונות, לוח, חוץ מהספק-כוח ועדיין לא עזר כלום.

היום המחשב עובד לו עם סיסוניק 80+ 620W וואט, עובד כמו קסם.

לתשומת ליבך! אולי זאת לא הבעיה, אבל שווה לנסות. זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל במחשבים לא יציבים עם ספקיי HIPER.

פורסם
  • מחבר

הי מחר[שעות הבוקר] אשמח לעלות לך את התמונות ולעזור לך בהגדרות בביוס.

סלח לי חזרתי מהעבודה לא מזמן, ואני ממש לא בפוקוס :).

היי, בסדר גמור אני אחכה, תודה

קובץ פגום = DATA CORRUPTION

כמעט בטוח שזאת בעיה באפיק זכרונות/בקר זכרונות/בקר דיסקים (בהנחה שהדיסקים והחיבורים תקינים)

אתה יכול לנסות מבחן כזה:

- להעתיק כמה קבצים גדולים מדיסק 1 ל- 2, ובו-זמנית להעתיק כמה קבצים גדולים מדיסק 2 ל- 1

- תוך כדי, תוריד גם איזה קובץ מהאינטרנט

- וגם תנגן איזה קובץ מדיה ברקע (שירים, סרט וכו')

תראה, אם אין קפיאות, ותבדוק אם הקבצים המועתקים/הורדות לא יוצאים פגומים.

אתה יכול לראות בלשונית memory של cpu-z מה התזמונים והתדר הנוכחיים.

אעשה את הבדיקה הזאת ואעדכן אם הוא קפא. אבל מה זה קבצים גדולים? אתה מתכוון לקבצים בגודל של 4-5 ג'יגה כל אחד? או נניח 700 מגה כל אחד, בסביבות ה20 קבצים.. לפה ולשם

ועוד משהו: אתה רוצה אני אבדוק עם הכוננים הפנימיים בלבד? או גם העתקה מהחיצוניים לפנימיים ולהיפך? לנטרל אותם בבדיקה?

בדקתי בCPU-Z את התזמונים, הנה צילומים

cpup.th.jpg

couv.th.jpg

urib ,

האמת שגם חשדתי בזה מההתחלה! הלוואי שהיה לי לבדוק עם ספק כוח אחר, אבל אין לי איך :(

ועכשיו לתת להם את זה למעבדה זה בעיה... כי תראה, זה מוזר. אני יכול להריץ PRIME 95 שלושה ימים רצוף עם 100% CPU והמון ראם תפוס ולא תיהיה קפיאה אחת. ואז בבום אחד עם פעולה הכי קטנה במחשב ויש קפיאה.

אני אתן את זה לסקייפיסי והם עוד הפעם יריצו MEMTEST 86, PRIME 95, ועוד תוכנות לבדיקת הארדיסקים ובסוף ויראו שלא קורה כלום(כמו שלי לא קורה כלום עד שמתחשק למחשב אחרי שבוע או שבועיים) ויחזירו לי את המחשב. למרות שפירמטתי 4 פעמים זה לא יעזור ויגידו לי זה בעיה שלך, אצלך.

תקרא בבקשה שוב את הנושא ותבין מה לא ניסיתי ומה התופעות.

אני לא יכול להיות תקוע בלי מחשב כל כך הרבה זמן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים