עבור לתוכן

2 שאלות על מערכת אלחוטית במעונות הטכניון

Featured Replies

פורסם

שלום,

קודם כל תיאור הסיטואציה: אני גר במעונות ריפקין (עזה) בטכניון ויש לי חיבור לאינטרנט דרך הרשת הטכניונית כאשר אני מחובר לשקע lan בקיר. בכדי שהשקע יפעל אני ניגש לאתר רשת הטכניון ומגדיר גישה למחשב אחד בלעדית ע"פ כתובת ה-mac. בעיה ברורה נוצרת כאשר יש לי 2 מחשבים שלשניהם אני רוצה גישה לאינטרנט וזה לא אפשרי להחליף כל פעם כתובת mac באתר ההגדרות של הטכניון.

לכן, 1) אם אני מביא ראוטרמודם אלחוטי DLink DSL-2640T מהבית איך אני יכול לחבר אותו לשקע ולהגדיר אותו כך שהוא יקבל חיבור לרשת ע"י הגדרת החיבור לכתובת ה-mac של הראוטר וכך שהוא ישדר לשני הניידים שברשותי בלבד (כך שאחרים במעונות לא יוכלו להתחבר אליי, כפי שאני חוטא בעצמי לפעמים).

2)האם אפשר לגרום לנייד אחד לשתף גישה לאינטרנט עם הנייד השני? על הנייד הראשון מותקן windows 7 ועל השני מותקן אובונטו 9.04.

פורסם

1. הדגם שאתה מדבר עליו הוא בעצם מודם משולב נתב והחיבור שלו לקיר יהפוך אותו ל-SWITCH ואני לא בטוח שזו קונפיגורציה שתתמך. לדעתי, אתה זקוק לנתב עצמאי שיש לו כניסת WAN ו-4 יציאות LAN, כאשר לקיר תחבר את כניסת ה-WAN. בכל מקרה, מדובר כאן על שרשור של נתבים ואני לא צופה עבודה חלקה. נהיו שם קשים בטכניון מאז שאני למדתי שם. למה לא מאפשרים חיבור של שתיים או 3 כתובות MAC לכל סטודנט. הרי זה כבר לא כל כך נדיר בימינו.

2. אפשר באמצעות ICS -- קרא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm. בכל מקרה זה עדיין מחזיר אותך למצב שבו יש נתבים משורשרים.

פורסם

אולי כדאי להזכיר שלא רק שמערימים קשיים טכניים בפעולה הזו, אלא שיש חוק ברור נגד זה. בד"כ לא הייתי שם זין, אבל זה משהו שמרכז המחשבים טורח לבדוק ואני מכיר חבר'ה שעשו להם בעיות רציניות אחרי שגילו.

פורסם

תנסה לחבר האב ולבצע clone mac לאחד המחשבים ותדאג שהתוכנות שאתה עובד איתם עובדות עם פורטים שונים.

יכול ליהיות שזה יעבוד.. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

1. הדגם שאתה מדבר עליו הוא בעצם מודם משולב נתב והחיבור שלו לקיר יהפוך אותו ל-SWITCH ואני לא בטוח שזו קונפיגורציה שתתמך. לדעתי, אתה זקוק לנתב עצמאי שיש לו כניסת WAN ו-4 יציאות LAN, כאשר לקיר תחבר את כניסת ה-WAN. בכל מקרה, מדובר כאן על שרשור של נתבים ואני לא צופה עבודה חלקה. נהיו שם קשים בטכניון מאז שאני למדתי שם. למה לא מאפשרים חיבור של שתיים או 3 כתובות MAC לכל סטודנט. הרי זה כבר לא כל כך נדיר בימינו.

2. אפשר באמצעות ICS -- קרא כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/ICS/ICS.htm. בכל מקרה זה עדיין מחזיר אותך למצב שבו יש נתבים משורשרים.

לגבי 1, מה ההבדל בין המצב הזה למצב שבו אני חיברתי את ה-dlink לראוטרמודם של edimax שמקבל אינטרנט ומעביר ל-dlink שמשדר באלחוט (עשיתי זאת בהתאם למדריך באתר שלך)?

ויש לי גם switch של asus אין לי מושג מה הדגם אבל אין לו פאנל ניהול, אם זה יוכל לעזור. אני פשוט לא מבין מה הבעיה לחבר את ה-dlink לקיר ולהגדיר אותו כך שישתף אינטרנט, בדומה למצב שבו הוא כרגע מחובר ל-edimax בבית ומשתף אינטרנט אלחוטי?

פורסם

1. יש הבדל גדול -- במצב שאתה מתאר ה-DLINK היה בסך הכל AP אלחוטי לנתב קיים שהיה תחת ניהולך. זה לא המצב שאתה מתאר כאן. כאן הנתב"הראשי" אינו בניהולך.

2. חיבור ה-SWITCH לא יסייע כי לכל היותר יש MAC מאושר אחד וחיבור מספר מחשברים ל-SWITCH לא "יחביא" את ה-MAC שלהם.

בכל מקרה, לאור זאת --

אולי כדאי להזכיר שלא רק שמערימים קשיים טכניים בפעולה הזו, אלא שיש חוק ברור נגד זה. בד"כ לא הייתי שם זין, אבל זה משהו שמרכז המחשבים טורח לבדוק ואני מכיר חבר'ה שעשו להם בעיות רציניות אחרי שגילו.

-- אתה בטוח שאתה רוצה?
פורסם
  • מחבר

כן מספיק שאין כאן שירות לקוחות כלל. המצב מחפיר ומקומם. יש כאן הרבה אנשים שפשוט נאלצים להשיג אינטרנט חיצוני שזה גם לא חוקי בעליל בגלל המצב הרע של התשתית והמגלומניות של של מרכז המחשבים של הטכניון (שמנהל את רשת האינטרנט) :pissed:

אז כן, אני כן אנסה את מה שאני יכול כי זה איסור מטומטם.

פורסם

אם יש לך נתב של אדימקס תגדיר אותו עם MAC CLONE ולדעתי לא תיהיה לך בעיה.

וגם אם עולים עליך... השאלה היא כמה אתה מנצל מהחיבור שלך.. מכיוון שכל עוד זה שימוש בגבול הסביר למה שזה יפריע למישהו?

ברגע שזה יהפוך לסיטונאי זה יתחיל להזיז להם...

פורסם

זה מפריע להם מסיבה מאוד פשוטה: כסף.

האינטרנט במעונות עולה כ30 עד 99 שקל, תלוי בתעבורה (30 זה עד 10GB בחודש) אם יש דירה במעונות עם 5 דיירים, נגיד 3 מהם מורידים הרבה, הם יקבלו על הדירה הזו 360 שקל בערך... ועם ראוטר? כנראה ש99, כי הרבה יותר זול פשוט להתחלק במחיר של חיבור יחיד.

זה למה.

פורסם

ואם הם מגבילים אותך ל 10 גיגה מה זה מעניין אותם כמה חברה ישתמשו בזה?

וגם אם כן במקרה הזה זה דומה לשימוש ב VOIP או SKYPE על בסיס אינטרנט סלולרי.

זה ויכוח האם לאפשר או לא וכו'.

קיבלת רוחב פס וכמות העברת נתונים זה מה שאתה רשאי להשתמש ושילכו לחפש את החברים שלהם מי משתמש בזה.

ואם הייתה לי מכונה וירטואלית? גם את זה היו מחשיבים כמחשב נוסף?

פורסם

העניין הוא שמעל 10GB משלמים לפי הנפח הנוסף עד לתקרה של 99 שקל בחודש. מעבר לכך לא סופרים כמה השתמשת. הורדת (נניח) 100GB? שלם 99 שקל. הורדתם 100GB כל אחד? עדיין שלמו 99 שקל אם הכל עובר דרך אותו השקע. הבנת?

פורסם

Cheif, למה שרשור נתבים זה לזה יהווה בעיה?

הנתב השני (זה שנמצא במעונות) לא אמור פשוט "לקבל" את הרשת הקיימת ולפצל אותה לכל הקליינטים (יוזרים) שלו, בין אם הם אלחוטיים או קוויים?

אגב, האם יש דרך לגלות שמה שמחובר לקיר זה ראוטר עם רשת פנימית ולא מחשב בודד? יש אפשרות להסניף את המידע ולהבין שיש שם פקטות של מחשבים שונים?

פורסם

שרשור נתבים הוא בעייתי כיוון שהשילוב של שני NAT-ים בטור גורם לעיתים לבעיות שמביאות לגלישה במהירות אפסית.

לגבי הפיצול, תאורטית אתה צודק, אבל הדרך הנכונה לעשות זאת היא לשרשר את הנתבים מיציאת LAN אחת ליציאת LAN שניה ולא מיציאת LAN לכניסת WAN. השילוב של שני NAT-ים ושני שרתי DHCP בדרך כלל לא עובד טוב.לדעתי ניתן יהיה לגלות את הקונפיגורציה הזאת על ידי סניפר די בקלות.

פורסם
  • מחבר

אז איך אני אמור להסדיר את זה? פשוט לחבר את ה-dlink לקיר ולקוות לטוב? יש לציין שכרגע אני קולט 3 רשתות אחרות של סטודנטים במעונות ומצליח להתחבר אליהן מה שמלמד על בעלים לא מי יודע מה בקיאים בנושא. אז אם הם מצליחים מה אמורה להיות הבעיה? אני יכול לנסות ולבחר סתם לבדוק מה קורה אך רציתי לדעת בעזרתכם איך אני אמור להגדיר הכל כמו שצריך.

פורסם

תראה, אם יש מגבלה לפי MAC, תצטרך לתת למרכז המחשבים את ה-MAC של הנתב שלך ולחבר את יציאת ה-WAN שלו לקיר ולקוות לטוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים