עבור לתוכן

מחשב לשימוש ביתי עד 1500 ש"ח - ללא מסך, ללא ציוד היקפי, ללא כוננים קשיחים.

Featured Replies

פורסם

שלום ותודה לכל מי שקורא את ההודעה.

לאחרונה שבק לוח האם של אחד ממחשבי הבית. שאר רכיבי המחשב עדיין תקינים - כרטיס מסך FX5200-T128, שני כוננים קשיחים (של 80 ו-200 ג'יגה), צורב, ספק כוח וציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים).

המחשב שימש למגוון הפעולות הביתיות - גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, אחסון ושמיעה/צפיה במוזיקה וסרטים ומשחקים (אבל לא התובעניים ביותר. אני מניח ש-Sims 2 הוא המשחק הכבד ביותר שהמחשב החדש ידרש להריץ).

הייתי שמח פשוט להחליף לוח אם ולחזור לעבוד, אבל המחשב היה פנטיום 4 בין 5 שנים שהתחיל להיות כבר מעט איטי, במיוחד יחסית לתפקידו כמחשב מרכזי לגלישה והשרת של הרשת הביתית הקטנה.

לכן, אני מניח ששווה לקנות לוח אם חדש, ובהתאם שאין טעם להלביש עליו כרטיס מסך בין 5 שנים או שני מקלות זיכרון מסכנים של 256 MB.

ולכן, אני רוצה לקנות מארז חדש למחשב, כולל ספק כוח ומערכת קירור (מאווררים), לוח אם חדש, זיכרון RAM וכרטיס מסך - והטובים ביותר שניתן להשיג בתקציב של 1500 ש"ח.

שוב, היעד הוא מחשב שעובד מהר וחלק (עם XP כמובן), ומסוגל להריץ משחקים מהשנה האחרונה ואחורה. הוא לא אמור להריץ בצורה טובה את ה-Call of Duty או ה-Unreal הבא, לצורך העניין.

בנוסף, אני אעדיף אם תציעו לי מפרטים שתבנו באתר של TMS&FOX, כי שני המחשבים האחרים שיש כרגע בבית נקנו בשנה האחרונה בסניף ראשון לציון של FOXPC (אני גר באזור), ואני מעדיף שיהיה לי מקום אחד לפנות אליו עם בקשות ותיקונים, מה גם שהם חבר'ה אדיבים וחביבים.

פורסם

תגדיר למה הכוונה ב"משחקים מהשנה האחרונה", שמות יעזרו מאוד.

אתה לא יכול לצפות מכרטיס מובנה להריץ משחקים שיצאו בשנת 2008.

פורסם
  • מחבר

יותם,

אולי אפילו הגזמתי עם משחקים מהשנה האחרונה. אני הגיימר היחיד בבית, ויש לי מחשב למשחקים.

המחשב הזה הוא לשאר המשפחה, והמשחקים שצריכים לרוץ עליו נעים בין סוליטר ומה-ז'ונג (להורים) ל Heroes of Might& Magic 5 ו- Sims 2 לאחים הקטנים. שום FPS-ים או משחקי אסטרטגיה חדשים. אם יכנס בתקציב מפרט שיריץ Diablo 3 אז אחלה, אבל אם לא - נחיה. יש מחשב למשחקים בבית.

בנוסף, לא ביקשתי ספציפית כרטיס מסך מובנה. האם זו האופציה היחידה בתקציב כזה? ואם כן, איזה תקציב נדרש בשביל להעלות ברמה (לא בכמה רמות) את ביצועי המחשב?

עריכה:

לצורך העניין, מחשב ביתי נוסף שקניתי לפני חצי שנה בתקציב דומה הוא בעל כרטיס מסך Geforce7050 (או משהו בסגנון) מובנה בלוח האם, והוא מריץ Heroes 5 סבבה. אין לי מושג איך הוא מתמודד עם SIMS 2, אבל זו בערך הכוונה...

פורסם

הנה הצעה מבוססת על ה-E6300 המצויין שנותן תמורה מעולה למחיר שלו:

מעבדים

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ₪442

לוחות אם

Gigabyte GA-G31M-ES2C ₪262

מארזים

RAIDMAX APEX NO PSU ₪159

ספקי כח

FSP 400W ATX400-PNR 120mm FAN SATA X 2 P.PFC PSU ₪170

זיכרונות

A-DATA 2GB (Single Stick) Value DDR2 800MHZ CL5 ₪153

כוננים קשיחים

Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive ₪288

כוננים אופטיים

LG GH22NS40 X22 Sata Black ₪126

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1600

* המפרט מבוסס על ה-E6300 המצויין עקב יחסי העלות\תועלת המצויינים שלו והמחיר הנמוך של לוח מבוסס G31.

* קיימת חריגה של 100 ש"ח אפשר להוריד אותה ע"י לקיחת ספק מעט חלש יותר,HD קטן יותר או כאפשרות אחרונה לרדת ל-E5200\5300.

* נלקח ספק 400W טוב של FSP על מנת להשאיר את אופציית שדרוג כרטיס המסך פתוחה, אם יש כוונה כלשהי להפוך את המחשב למכונת משחקים בעתיד הקרוב הייתי ממליץ לקחת ספק חזק עוד יותר ולהוסיף כרטיס מסך כשיהיה צורך.

* הכרטיס המובנה שמגיע עם צ'יפסט G-31 לא חלש בכלל ומניסיון הוא גם הריץ Sims 3 ככה שאת החשבון תעשה בעצמך.

* כרטיס Entry טוב ייקר את המפרט בעוד כ-400 ש"ח ויאפשר לך להריץ משחקים חדשים בצורה בינונית-טובה, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

יותם, תודה רבה על המפרט.

אגב, ציינתי בפוסט שאין צורך בכונן קשיח או כונן CD/DVD/ צורב, מאחר וכבר יש, אז למעשה אתה מציע לי מפרט ב-1200 ש"ח.

פורסם

המפרט הבא מבוסס AMD הוא זה שייתן לך את התמורה המעולה למחיר שלו, מבוסס בערכת השבבים הבאה NVIDIA GeForce 8100 וכולל פיצ'רים נוספים כמו כניסת DVI-HDMI-VGA ו PCI-E 2.0 למקרה שתוסיף כרטיס מסך.

לגבי איזה משחקים אפשר להריץ עליו אז הינה סרטון שמצאתי בYouTube, לגבי ההגדרות הגרפיות זה כבר עניין אחר :P ;D

GTA 4 on AMD Phenom x4 & Onboard GF 8100 Graphic Card

המפרט

מעבדים

AMD Dual Core X2 250 AM2+/AM3 ¤458

לוחות אם

Gigabyte GA-M85-MUS2H ¤432

מארזים

RAIDMAX APEX NO PSU ¤159

ספקי כח

FSP 350W FSP350-60HCN 120mm FAN 3xSATA A.PFC 78-80% Efficiency PSU ¤124

זיכרונות

Kingston DDR2 4096MB 2GBX2 800MHZ ¤259

שרותי מעבדה

הרכבה של מחשב חדש, כולל בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ ¤75

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤1507

המפרט הורכב באתר:

TMS&FOX We Build It, You Play It

פורסם

יותם הביא את אותה התמורה (פחות או יותר) ב-300 שקלים פחות.

הכרטיס המובנה מעט יותר טוב, זה הכל. בהפרש הוא יכול לקנות כרטיס מסך סביר.

יכלת ליצור מפרט יותר נורמלי עם Athlon 2 X2 240 (שכן ההפרש בביצועים זניח במיוחד) ועם לוח זול מבוסס 780G שיתן כרטיס מובנה חזק יותר. יחדיו עדיין זה היה יקר יותר משילוב הלוח והמעבד של יותם אבל.. א. היה נותן יותר, ב. היה זול יותר.

בסה"כ הבאת לו גם 4GB של זיכרון שמי יודע אם הוא בכלל צריך וגם ספק כח פחות טוב.

אגב- בשביל משחקים מאוד כבדים ועם כרטיסי מסך מאוד חזקים בקושי יש טעם ל-PCI-E 2.0 אז אתה לא צריך להתרברב בכך כשהמשחק שיופעל הוא Sims 2. :-X

פורסם

!_Nike_! צודק, טעיתי אבל עדיין מפרט מבוסס AMD ייצא יותר משתלם ואפילו יותר זול בכמה שקלים עם כרטיס מסך יותר טוב - ה240 בעל אותו תדר של E6300 ואותה כמות זיכרון המטמון רק שהוא עולה 81 שקל פחות מה שעושה אותו ליותר משתלם, ויגרום לתוספת בתקציב של כרטיס המסך, ולייתר הדיוק יותם הביא את התמורה ב285 שקל אם שמים במפרט שלו ספק של FSP 350W ומחשבים את ההרכבה ואני לעומת זאת מביא תמורה של 370 שקל עם אותו הספק + הרכבה.

מבוסס AMD יחד עם HD4670 DDR3 לעומת HD4650 DDR2 במפרט שמבוסס על אינטל

מעבדים

AMD Dual Core X2 240 2.8Ghz AM2+/AM3 ¤361

לוחות אם

Gigabyte GA-M61PME-S2P ¤258

מארזים

RAIDMAX APEX NO PSU ¤159

ספקי כח

זיכרונות

A-DATA 2GB (Single Stick) Value DDR2 800MHZ CL5 ¤153

כרטיסי מסך ATI

PowerColor ATI Radeon HD4670 512MB PCS DDR3 PCIe ¤355

שרותי מעבדה

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤1485

המפרט הורכב באתר:

או כמו שאמרתה אפשר את המפרט של יותם יחד עם כרטיס מסך סביר HD4650 בעל DDR2

מעבדים

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.8GHz E6300 SLGU9 - BOX ¤442

לוחות אם

Gigabyte GA-G31M-ES2C ¤262

מארזים

RAIDMAX APEX NO PSU ¤159

ספקי כח

זיכרונות

A-DATA 2GB (Single Stick) Value DDR2 800MHZ CL5 ¤153

כרטיסי מסך ATI

Sapphire ATI Radeon HD4650 512MB DDR2 PCIE UP TO 1GB RETAIL HDMI + LOW PROFILE BRACKET ¤278

שרותי מעבדה

סה"כ מחיר לכל המוצרים:¤1493

המפרט הורכב באתר:

פורסם
  • מחבר

היי רוני ונייק.

תודה רבה על העזרה. לצערי אני לא מבין במחשבים מספיק בשביל להבין את ההבדל בין שני המפרטים האחרונים שרוני הציע (לפחות בינתיים. אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב בעברית עוד חודש).

בכל מפרט יש מעבד, לוח אם וכרטיס מסך שונים. מה בגדול ההבדל ביניהם? ביצועים? אמינות? אורך חיים? האם יש הפרשים ברורים בנתונים, או שזה עניין של דעה אישית והעדפה של AMD או Intel?

פורסם
  • מחבר

נייק, אני מבין מזה שאתה מציע שאני אקח את המפרט של יותם, ושאין צורך בכרטיס מסך לא מובנה.

סבבה, אני אלך על המפרט הזה.

תודה לכל מי שעזר וענה על השאלות שלי.

שי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים