עבור לתוכן

מפרט מחשב תקציב 3K , מטרה: תוכנות שרטוט, מידול תלת-מימד ורינדור ללא ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

מפרט מחשב

תקציב , 3000 שח במזומן

מטרה: שרטוט ובנית מודלים תלת מימדים, רינדור של מודלים תלת מימדים . תוכנות autocad, archicad, photoshop, sketchup. למעט זאת שימושים משרדים סטנדרטיים.

אין צורך בציוד היקפי

העדפה ברורה למעבד אינטל, רצוי ספק באזור ירושלים

קירור - מחשב שקט. אין צורך במחשב מעוצב

הרכבת המחשב במעבדה .אין צורך במערכת הפעלה.

לא נדרש OC אלה אם כן לדעתכם OC ישפר משמעותית את השימוש במחשב

מצורף מפרט שהורכב משני מפרטים שהוצעו לי לפני כחודש בפורום זה ניתן להשתמש בו כבסיס להתיחסות.

האם לדעתכם כדאי להשקיע תוספת תקציב למעבד מבחינת יחס עלות/תועלת?

מפרט מחשב

רכיב דגם מחיר

מעבד intel core 2 quad q8200 4M 1333MHz 860

לוח אם Gigabyte GA-G31M-S2C 270

קרור למעבד GlacialTech Igloo 5073S 55

מארז Cooler Master Elite 344 RC-344-KKN1-GP 170

ספק כח FSP 350W FSP350-60HCN 120 mm 3Xsata 145

זיכרונות A-DATA 2GB DDR2 800MHZ CL5 2x130=260

כ.מסך PNY NVIDIA Quadro FX580 512MB-GDDR3 PCIe 950

כונן קשיח Hitachi 500GB 16MB Cache S-ATA 260

שירותי מעבדה הרכבת מערכת+בדיקות מקיפות לחומרה במאמץ 75

סה"כ : 3045

3% הנחת מזומן: 2955

פורסם

בגדול המפרט לא רע אבל התקציב קצת נמוך לתוספת משמעותית בביצועים אם תחליט קצת לעלות אותו. אני לא בטוח שאתה צריך כרטיס QUADRO לשימושים שציינת, מה גם שהוא כרטיס כניסה לסדרת ה-Q. כרטיס של NV בחצי מחיר יעשה לך גם עבודה טובה.

הייתי כן הולך על ה-9550 ויורד מהקואדרו.

פורסם

:nono: ממש אבל ממש שטויות. עם כל הכבוד אני חייב לירוק בבוז.

אם כבר לשקול לרדת מסידרת הקוודרו, אז רק לטובת ה-260GTX וע"מ לעשות לו soft-mod ל-FX4800 או FX3800, שניהם כרטיסים של 2000++++ ש"ח ולכן הסיכוי להשיג אותם ב-1000 מצדיק את הסיכון שבקניית כרטיס שהוא לא Quadro למטרות רינדורים.

אבל גם אז התוצר הסופי (בשאיפה) יהיה כרטיס Quadro. אין שום היגיון בלקחת משהו חוץ מכרטיס רינדור מקצועי למטרותיך. המבחנים מראים ביצועים טובים פי 10 (+-) על פני כרטיסי גרפיקה למשחקים באותו המחיר.

לצורך הדוגמא - ה-260GTX עולה כמו ה-FX580, ולכן יציג זמני רינדור ארוכים בערך פי 10 מאשר ה-FX580.

ה-9550, מעבר לעובדה שאינו קיים :P (ל Nvidia יש את ה-9500 ול-ATI יש את ה-4550, ה-9550 כמו שאמרתי - איננו בנמצא ::) )

אם הוא אמור לעלות חצי מה-260GTX הוא יספק ביצועים נחותים בהרבה מאשר ה-260GTX, שכבר מספק ביצועים נחותים בהרבה מה-FX580, מה שהופך אותו לבחירה תמוהה עוד יותר.

פורסם
  • מחבר

בנושא כרטיס מסך, לפי אתרי אינטרנט יש המלצה כן ללכת על כרטיס QUADRO, במיוחד לאור המלצות על תאימות לתוכנת 3DMAX, עם זאת אני משתמש בעיקר ב ARCHICAD ובאתר של GRAPHISOFT (יצרנית התוכנה) אין העדפה לכרטיס מסויים, למעט העובדה שהכרטיס צריך לעבוד בטכנולוגית OPEN GL, שלהבנתי רוב הכרטיסים בשוק אם לא כולם עובדים ב OPEN GL. בבדיקה עם משתמשי מחשב אחרים בתוכנות רינדור, אין המלצה גורפת ולדעת חלק מהם, שימוש בכרטיס מסך בחצי עלות יביא לתוצאות זהות.

האם יש המלצות שונות בנושא המעבד?

האם יש המלצות אחרות בנושא מארז וקירור?

פורסם

אם תוכל להמתין עוד כחודש (או קצת פחות), אז תוכל לרכוש ממעבדי ה-Core i5 החדשים (למשל : דגם ה-Core i5-750) - שנראה כי יעניקו יחס עלות-תועלת עדיף בד"כ לעומת ה-C2Q.

למידע נוסף, ר' למשל כאן.

בנושא ההמלצה שלך להמתין עוד כ חודש למעבדי I5,

אני מניח שמדובר על מעבד 5 ליבות, השאלה המשעותית יותר מבחינתי היא ההשפעה על התקציב.

אם כרגע מעבד Q8200 יעלה כ 800 ש"ח ואף פחות מכך, האם מעבד מדור חדש ידרוש למתוח את התקציב ביותר מ 200 שח , ןהאם תיהי לכך השפעה על לוח אם ורכיבים נוספים?

1. שם-הסדרה איננו קשור בשום צורה למספר ליבות-העיבוד.

2. אכן יהיה צורך לשנות את הלוח-הראשי (למבוסס ערכת-השבבים Intel P55), והזיכרון-הראשי (לסוג DDR3), אך לא מעבר לכך.

3. נראה שלא תידרש תוספת ניכרת לתקציב (בסביבות ה-10%-15% לכל היותר, לפי נתוני-המחירים המוקדמים).

פורסם
  • מחבר

קראתי את הקישור בנושא מעבדי I5, אני מבין שבספמבר יצא לשוק רק דגם אחד של סדרה זו. מה ההשוואה למעבד שבמפרט המוצע?

כמו כן מה לגבי רכיבים קצת פחות משמעותיים כמו מארז, קירור וזכרונות. אנא תגובתכם במיוחד בנושא זכרונות.

האם יש הצעה חלופית למפרט מתקציב הנל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים