עבור לתוכן

אישור סופי לתקן N צפוי בספטמבר

Featured Replies

פורסם

תקן N יאושר באופן סופי, ככל הנראה בסוף ספטמבר. אם כך יקרה, הדבר מהווה הקדמה של כ-4 חודשים בלוחות הזמנים.

פורסם

הגיע הזמן.

פורסם

תקן N יאושר באופן סופי, ככל הנראה בסוף ספטמבר. אם כך יקרה, הדבר מהווה הקדמה של כ-4 חודשים בלוחות הזמנים.

מה יש לו להיות מאושר? לא הבנתי... כבר מוכרים אותו אבל

פורסם

מוכרים ע"פ טיוטה, לא ע"פ הנוסח הסופי של התקן. שים לב שתמיד רשום "Draft".

פורסם

מוכרים ע"פ טיוטה, לא ע"פ הנוסח הסופי של התקן. שים לב שתמיד רשום "Draft".

אה אז מה שקניתי עכשיו שזה N זה לא נקרא כאילו באמת N?

לא הבנתי

פורסם

זה לא רשמי

יש מצב שזה יהיה בדיוק אותו דבר , אבל רשמי זה לא , כלומר יכולות להיות בעיות של אי-תאימות , בסופי , זה לא יקרה

פורסם

באמת הגיע הזמן

פורסם

עכשיו אני מתלבט אפילו יותר אם לקחת בתקן G מבזק.

פורסם

לא כדאי לך. זה נתב משולב מודם שאתה צריך בשבילו להתחייב לשנה/שנתיים.

פורסם

משגע אותי שכולם חוזרים פה על אותה שטות, כמו חבורה של זומבים. אז מה שזה נתב משולב מודם? זה בדיוק מה שאני מחפש!

לגבי ההתחייבות, היא לשנתיים. 20 ש"ח כל חודש, סה"כ 480 ש"ח. מחר אני בטוח לא ארצה לשדרג אותו, אבל אם לדוגמה עוד שנה אני ארצה לשדרג אותו - הוא יעלה לי 240 ש"ח. זה כל השיקול. מכשיר משולב לא מרתיע אותי, מכשיר משולב "מושך" אותי לעיסקה.

פורסם

טוב, אז תיקח בחשבון שנתב רגיל עולה היום בסביבות ה150-200 ש"ח.

פורסם

רגיל לא מעניין אותי, רק משולבים. אבל גם הם לא יקרים. זו בדיוק מהות ההתלבטות שלי.. אני חושב שיש סיכוי טוב שאשתמש בו שנתיים מבלי לשדרג, ואז במקום לקנות ב- 150-300, יהיה לי את אותו דבר ב- 0 ש"ח.

פורסם

אבל למה משולב???

פורסם

כי אני בסדר וכל העולם עקום. סתם, לא יודע מה הסלידה הגדולה פה ממשולבים, בעיניי משולב עדיף בהרבה מהסיבות הכי בנאליות: קופסה אחת במקום שתיים. פחות חוטים. שקע חשמל אחד תפוס במקום שניים. פחות מקום תפוס על השולחן. מה יכול להיות יותר טוב מזה? אולי קוקילידה. אולי.

פורסם

הטענות לגבי אי הכדאיות של המכשיר המשולב הן:

א. הוא יותר יקר מנתב לבד באותה רמה ומודם ניתן בחינם מהספקית.

ב. אין כמעט נתבים משולבי מודם DOCSIS (כבלים).

ג. מכשיר משולב "נועל" אותך לתשתית מסויימת.

ד. המודם במכשיר משולב לאו דווקא יהיה תואם לקונפיגורציה בתשתית, מה שעלול לגרום לו לא לעבוד/לעשות בעיות/אי יכולת לעבוד אחרי שדרוג.

ה. בעיה במודם = החלפת כל המכשיר.

ו. מכשיר משולב נוטה להתחמם יותר, בעיתי בעיקר בארץ שלנו.

לרוב האנשים הנ"ל יותר חשוב מאשר שקע נוסף פנוי ופחות כבל או שניים.

לגבי תקן N, אם אין צורך מיוחד במהירות גבוהה ברשת האלחוטית או שהרשת האלחוטית לא צריכה לכסות שטח גדול במיוחד, אין מניעה לקנות נתב G. תקן N לא מוסיף שום דבר מבחינת חיבור קווי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים